Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

O'zone
Globalni moderator

#1 Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by O'zone »

Poželio sam da dotaknemo dno i da se stabiliziramo da znam da više kao ljudska marva ne možemo propadati ali svaki dan skontam da ima još puuuuuuno da pada.

Evo recimo maloprije naiđoh na ovu sliku. Izvinjavam se ovim putem autoru ako nije pretjerano sretan što se ista dijeli.
Uslikah jutros, prije 3-4 mjeseca novoizgradjeni, podvoznjak (iliti potputnjak) ispod stupske petlje.
Oba lifta za invalide i djecija kolica zapaljeni, pocupani kablovi sa stropa, smece...
Boga mi ne razumijem nas mentalni sklop. Mi smo anomalija.
Image

I Dobro autor kaže da smo "Anomalija" jer više ne spadamo u bilo šta drugo. Ta želja za destrukcijom i uništavanjem svega što je korisno i lijepo ne postoji niti kod jednog drugog bića kao kod ljudi (odoh ja globalno).

Sarajevo je srozano u rang nekog siromašnog predgrađa Ria izuzev Titove ulice od Viječne vatre do SCC te malo Baščaršije gdje strancima podvaljujemo "multikulti, europljani prije europljana, Jerusalem of Europe" bullshit.
holowey

#2 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by holowey »

sta bi sa kamerama? zar nije bilo rijeci da su u ovim prolazima postavljene kamere?
Vitezanin

#3 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by Vitezanin »

Nikakvo iznenađenje. Mi smo navikli da je sve polomljeno i pokvareno pa kad dobijemo nešto novo naš (balkanski) mentalni sklop reagira tako što ima potrebu da to uništi. To je tema za psihologiju.

Dođe nova rasvjeta- kamenjem se razbije
Dođu korpe za smeće - iščupaju se
Nova fasada - dan poslije dođe grafit "opet ste džaba krečili".

Mi smo društvo huligana i divljaka, a takvi čak imaju i priličan ugled u društvu ("vidi malog što je zajeban, samo tako, hehe, šaljivdžija, hoho").

Mi smo fuj.
KIseljak12

#4 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by KIseljak12 »

Nije za nas tehnologija i civilizacija. Maksimalni domet je feudalizam i stocarstvo. Sve zahtjevnije od toga je teretli. Ne d'o bog razmisljat.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by Truba »

nema se više šta reći

mada ne znam gdje je ovo?
karanana

#6 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by karanana »

tibra hood maderfakersi
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#7 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by bitanga_sa_otesa »

joj kakva marva trosi zrak u ovom gradu.....sjeme im se zatrlo ....napravise bas vukojebinu od sarajeva... :sad: :sad:
cpu_fan

#8 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by cpu_fan »

KIseljak12 wrote:Nije za nas tehnologija i civilizacija. Maksimalni domet je feudalizam i stocarstvo. Sve zahtjevnije od toga je teretli. Ne d'o bog razmisljat.
Šta očekivati kad su danas na vlasti potomci nekadašnjih kmetova. Nije đaba prije u doba begova bilo da ko nije rođen o vom gradu nema pravo glasa. I lijepa Višegradska kapija. Ovi sa strane što su dolazili mogu do nje doći al' prenoćiti u gradu jok.
Tomahawk11
Globalni moderator

#9 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by Tomahawk11 »

Cuj zapaljeno :-)
''Umjetnici'' su svakako isarali svaki zid koji im se nadje na putu, ali malo i to, daj da se zapali, iscupa....
vjesticanametli

#10 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by vjesticanametli »

:shock: :shock: :shock: fuj :( pa sta rade ti roditelji da li su ikada spomenuli djeci da se to jednostavno ne treba raditi majku mu vise.....pa jel iko isao dalje od makarske da vide na sta svijet liĆi :-x
KIseljak12

#11 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by KIseljak12 »

vjesticanametli wrote::shock: :shock: :shock: fuj :( pa sta rade ti roditelji da li su ikada spomenuli djeci da se to jednostavno ne treba raditi majku mu vise.....pa jel iko isao dalje od makarske da vide na sta svijet liĆi :-x
Ovi sto ovo rade obicno i nemaju funkcionalne roditelje.
vješalica

#12 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by vješalica »

Narkomanska posla
KIseljak12

#13 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by KIseljak12 »

vješalica wrote:Narkomanska posla
Ja bih prije rekao besposlicarska posla. Licno poznajem nekoliko bivsih i trenutnih ovisnika o heroinu, a nijedan nije bio vandal.

Hocu da kazem da dokolica i odsustvo aktivnosti/interesovanja u zivotu vode i delinkvenciji i vandalizmu i narkomaniji.

Podijelit' krampe u sake i opleti po 5C, a uvezat ih u jedan lanac ko bracu Daltone.
L u c i f e r

#14 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by L u c i f e r »

Eutanazija.

Haman nema druge.
tec

#15 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by tec »

Hoćete da kazete da cijeli grad uništavaju par narkomana, to je jeftina isprika ljudi koji samo vole glavu u pijesak gurati. Nikakvi narkomani i pijanci nisu ovo radili nego histerična i nevaspitana omladina, kojima je ovo razonoda. Dovoljno je saslušati razgovore i gledati ponašanje te budućnosti nacije.

Ali naravno uvijek je lakše reći da je to neko drugi to uradio. Stvarno odvratno.
P308

#16 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by P308 »

Zalosno. Nikada nisam shvatao tu potrebu da se unisti nesto. U ovom gradu nista novo ne moze opstati,pocev od gradskog prevoza preko sanacije fasada koje u roku od 3 dana budu isarane pa sve do nekih drugih stvari.
sinuhe

#17 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by sinuhe »

Tinejdzeri su najgori ljudi.
dezurni_ucenik

#18 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 23:48, edited 1 time in total.
hopi

#19 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by hopi »

vidi ove treće slike ko da je kakav zapušteni, nekorišteni hodnik od 100 godina.

kažem ja, svakim danom u svakom pogledu sve više nazadujemo.
insomnia78

#20 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by insomnia78 »

Ma kakvi narkomani
Njima nije ni do cega osim do novog suta
S druge strane i pretjerujete, vandalizma ima svugdje
ExNihilo

#21 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by ExNihilo »

Previše je besperspektivnih, frustriranih i dokonih pojedinaca koji nagomilanu energiju ne investiraju u izgradnju sebe i društva, već rušenju istog i vandalizme.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#22 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by JoseMujica »

ExNihilo wrote:Previše je besperspektivnih, frustriranih i dokonih pojedinaca koji nagomilanu energiju ne investiraju u izgradnju sebe i društva, već rušenju istog i vandalizme.
:thumbup:

i nije to ništa novo....šta mislite odakle su nadrealisti crpili ideje nego iz živućih primata, koji su doduše tada egzistirali na samom dnu socijalne ljestvice dok su danas na vrhu i pomažu nam da živimo ćarobni svijet kome smo se ne tako davno keblerili
sema911s

#23 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by sema911s »

dezurni_ucenik wrote:Cemu potreba za modernizacijom ovog drustva kad smo mi svi generalno zapeli u srednjem vijeku. Jos nam fali epidemija kuge i paljenje vjestica na lomaci.
Kuga je krenula(samo u obliku nekih drugih baja)... Lomace, lincove imas u vidu bradonja, samo sto se o tome sutii
O'zone
Globalni moderator

#24 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by O'zone »

Sve ću ja probati razumjeti ali ne mogu tipove koji recimo slome mladicu drveta koja je tek posađena, slome klupu na kojoj se njegova majka, nana, baba..odmara ili u ovom slučaju spale lift za invalide tako da osobe koje i onako imaju masu problema dok se kreću ovim usranim gradom sada ne mogu doći ni do prevoza....

Mislim koji ti je kurac u glavi?! Uključil se barem jedna jbna moždana čelija koja kaže "jarane to što radiš ne valja!!"

Kakva je odbrana da su mladi besposleni pa eto od besposlenosti im došlo da razjebu sve što je napravljeno da nekome koristi? Kako tim istim mladima koji su besposleni nije došlo recimo da srede neku napuštenu zelenu površinu kako bi se mala raja iz komšiluka mogla tu igrati? Kako ti besposlenim nije palo na pamet da očiste kvart od papira i smeća? Kako tim besposlenim ladim nije palo na pamet da posade stablo ili dva možda žbun ili šta bilo drugo da ubiju sivilo koje ih okružuje? Pa čak kako im nije palo na pamet eto da uzmu neki ružan sjeban zid i da naprave mural na njemu....

Zašto samo destrukcija?
dezurni_ucenik

#25 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 23:47, edited 1 time in total.
Post Reply