janisamodavde wrote:uglavnomja wrote:nesto ne stima u prici, a ne mislim na pokretaca teme.
lik ima 39, curica 9, znaci nije balav dobio dijete.
kakva god da je zemlja, ipak neki zakon i provodjenje istog postoji. ako lik ima redovna primanja, alimentacija (koju sud odredina osnovu njegovih primanja) se prisilno oduzima sa racuna. ne znam je li u % ili fiksna cifra, ali uzima se prije nego mu pare legnu na racun. ako ima platu, naravno. ako je neki privatnik pa muti sa raznim karticama, tad malo teze. ali i tad postoji imovina itd ... sto se moze uzeti.
drugo, ti imas njegovu pricu da on ne zeli da vidi kcerku ... macho man, ganja piletinu, tebe voda da mu bude laksi ulazak medju mladju raju ... mislis da ce ti se povjeriti? mozda mu zena ne da je vidja, pa on pilu naopako? mozda mu je sud zabranio posjete?
uostalom, i da je vidja to bi bilo svaki drugi vikend recimo, nikako svaki dan ili sto ti kazes vece.
a ta prica da je dijete gladno ... pa bolan ... mislim ...

Da bi po nasem zakonu dobio alimentaciju na nacin da ona bude prisilno uzeta sa racuna nekome ko od nje bjezi, trebas advokata kojeg moras platiti, i pored toga bar tri godine zajebancije imati dok se ne dodje do pravosnazne presude, i kod nas je to nemoguca misija
Ne znaci ni da je zena iz ove price normalna, sve stoji, ali u BiH JE SVE MOGUCE kada budala/e imaju djete
Socijalna sluzba je blokirana i saradnja iste i suda uopce ne postoji, ta institucija je samo forma i nista vise
I jako puno djece je ovdje gladno i zanemareno u slivakom smislu od vrlo imucnih oceva/majki
I samo je stvar da im se moze, tj zakon je supalj
Znam samo da jos uvijek nisam dozivio ovako nesto. a mislim da je on mene koristio samo kao mamac da moze ici u klubove i diskoteke jer ne moze naci nikoga svojih godina da to radi, jer su ljudi u tim godinama posveceni porodici, zeni, djeci
Znam da ima novca na pretek, jer radi takvu vrstu posla gdje je prihod konstantan i siguran. novca mu ne manjka.
ponasa se kao deriste, i zeli da jebe sto vise djevojaka, kako on kaze.
jednu je uspio da povali, neku plavusu. i onda se poceo hvalisati, da ga ona stalno zove, i trazi da vozi njegov BIBI, kako on zove svoj autic. onda joj je cak i kupio torbicu od citavih 75 maraka, poslije cega su se seksali
pokazivao mi seksi porukice koje mu ona salje.
nisam ja ljubomoran na taj seks sa tom jednom sponzom, koja mu je dala zbog voznje u dobrom autu i torbe.
neka studentica. ne palim se ja na takve drolje, nego mi cudno sto frajer ide po klubovima i diskotekama, i trazi da upoznaje cure kojima otac moze biti. mislim 98% cura ce ga odbiti i prijaviti policiji kad cuje za godine i za dijete, ali uvijek se nadje neka kurvica poput ove plavusice koja ce se pokarati zbog markirane torbice
i on jos zeli da povali cura, i govori da je dosad u zivotu povalio 4, a cilj je barem 15
a pricao je i o djetetu, ali nikad nijedna izjava da zeli da je vidi. on trazio razvod, on istjerao zenu iz stana, sve on.
zeli da ko momak zivi
A da. Ne bojim se ja njegovih praznih prijetnji. Iskreno pisem ovo sve jer ne mogu da svarim postupke ovog manijaka
Znate ono, i tinejdzer od 18 godina, ako napravi dijete, u vecini slucajeva, ne izlazi vise da vrsnjacima, ne ide po dernecima, trazi neki posao, posveti se porodici
samo ovaj od 40 kuka radi naopako