Pauza u vezi

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#76 Re: Pauza u vezi

Post by _BataZiv_0809 »

palestinka wrote:
Ti znaš znanje Bato, ali valjda nismo sve iste. Meni kad 'jel' to trebaš dobiti' kao da si biku mahnuo crvenom maramom:-) Samo ja smijem koristiti taj argument. Tebi Bato :kiss:

A ovo drugo, Ljubo i ostalo, jeste teško. Svi smo bili zaljubljeni i hvatali se za slamku, ali kad gledaš sa strane, tuga od samozavaravanja.

Pa upravo i zelim da bude kao mahanje crvenom krpom, da strast proradi, da se naljuti na mene i pokusava iskobeljati iz mog celicnog zagrljaja i ugriza za vrat. A onda kad shvati da je nemocna, i da mi se mora prepustiti, i ljutnja je prodje :evil:

A da, svi se samozavaravamo kad smo zaljubljeni.
Ramzess Veliki

#77 Re: Pauza u vezi

Post by Ramzess Veliki »

_BataZiv_0809 wrote:
palestinka wrote:
Ti znaš znanje Bato, ali valjda nismo sve iste. Meni kad 'jel' to trebaš dobiti' kao da si biku mahnuo crvenom maramom:-) Samo ja smijem koristiti taj argument. Tebi Bato :kiss:

A ovo drugo, Ljubo i ostalo, jeste teško. Svi smo bili zaljubljeni i hvatali se za slamku, ali kad gledaš sa strane, tuga od samozavaravanja.

Pa upravo i zelim da bude kao mahanje crvenom krpom, da strast proradi, da se naljuti na mene i pokusava iskobeljati iz mog celicnog zagrljaja i ugriza za vrat. A onda kad shvati da je nemocna, i da mi se mora prepustiti, i ljutnja je prodje :evil:

Na zaljubljenosti se čovjek najviše zajebe. :twisted:
SaPnA

#78 Re: Pauza u vezi

Post by SaPnA »

palestinka

#79 Re: Pauza u vezi

Post by palestinka »

_BataZiv_0809 wrote:
palestinka wrote:

Batice znaš znanje:-D
palestinka

#80 Re: Pauza u vezi

Post by palestinka »

Nikako da kvotam:-S bato pristup PMS-u za ugledanje:-D
palestinka

#81 Re: Pauza u vezi

Post by palestinka »

Ramo@, a i drugi naravno, ti nekako imaš najviše životnog iskustva. Kako si se ti borio protiv zaljubljenosti kad vidiš da si donji zbog toga? I ostaneš li slab na tu osobu bez obzira na to što ti se s vremenom vratila moć rasuđivanja i možeš opet biti svoj? I onda ti neko spomene ili vidiš slučajno i počneš da drhtiš? Znam da zvuči patetično, ali meni se dogodio da skoro da sam počela plakati u tržnóm centru zbog slične situacije, a prošle bile godine.
Euridika
Globalna šefica

#82 Re: Pauza u vezi

Post by Euridika »

palestinka wrote:Ramo@, a i drugi naravno, ti nekako imaš najviše životnog iskustva. Kako si se ti borio protiv zaljubljenosti kad vidiš da si donji zbog toga? I ostaneš li slab na tu osobu bez obzira na to što ti se s vremenom vratila moć rasuđivanja i možeš opet biti svoj? I onda ti neko spomene ili vidiš slučajno i počneš da drhtiš? Znam da zvuči patetično, ali meni se dogodio da skoro da sam počela plakati u tržnóm centru zbog slične situacije, a prošle bile godine.
Nisam Ramo :D... već ovi drugi...
Ali, iz moje perspektive, stvar je u tom da se boriš sa samim sobom. Nije problem ni otkačiti za nekim, ako će to biti uzvraćeno. Ako nije, onda se u neka doba ohladiš. Jebiga, moraš, život ide dalje. Sve dok još imaš emocije prema nekom, ti si slab i podložan udarcima. Samo je stvar da to pokušaš sakriti od drugih (osim eventualno od veoma bliskih ljudi). Ja primjerice izbjegavam suze u javnosti, ako mi i dođe taj trenutak, uvijek otrčim do WC-a i u samoći odvrnem čep na srcu.
Iz meni vrlo bliskog primjera znam da je moguće za nekim tiho patiti cijeli život. A opet zasnovati i novi život s drugom osobom... U tim slučajevima, novi život daje zadovoljstvo i duhovno ispunjenje, ali nikad u potpunosti ne ispuni srce. :sad:
palestinka

#83 Re: Pauza u vezi

Post by palestinka »

Uh euridika i otto, pa ništa onda, idemo dalje. Neka nekad i zaboli.
djevojka bez imena

#84 Re: Pauza u vezi

Post by djevojka bez imena »

Ne prodje nikad. Kod mene nije proslo. Budem dobro,u biti dobro sam sasvim svakodnevno ali ipak strese me 240 V kad god ga vidim. A to je bas cesto jer smo susjedi. Znala sam stajati na prozoru i gledati ga s prozora,vjezbala ravnodusnost :lol: ali kad se sretnemo-katastrofa.Onda se pomiris s tim malim strujnim udarima,suzama koje jedva skrivas. Upoznas nekog novog,bude ti lijepo i mislis sretna si ali u dusi znas da ga niko nikada nece moci zamjeniti i nekako zivis s tim.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#85 Re: Pauza u vezi

Post by _BataZiv_0809 »

palestinka wrote:Ramo@, a i drugi naravno, ti nekako imaš najviše životnog iskustva. Kako si se ti borio protiv zaljubljenosti kad vidiš da si donji zbog toga? I ostaneš li slab na tu osobu bez obzira na to što ti se s vremenom vratila moć rasuđivanja i možeš opet biti svoj? I onda ti neko spomene ili vidiš slučajno i počneš da drhtiš? Znam da zvuči patetično, ali meni se dogodio da skoro da sam počela plakati u tržnóm centru zbog slične situacije, a prošle bile godine.
Pobjeda nad sobom je najveca pobjeda. Bio sam itekako u vezama u kojima mi je, u jednom trenutku, postalo jasno da sam zarobljen, da jednostavno igram podredjenu ulogu i da se to gotovo nikako ne moze promijeniti. I nakon sto sve okoncas, dugo ostajes slab na tu osobu. Tako je i sa mnom. Kad je vidim noge se odsjeku, srce uzurbano lupa, ali se trudim svim silama da izgledam miran i opusten.

I na njenom licu vidim taj siroki osmijeh, vidim po nacinu na koji me gleda da tu ima jos stosta (pisao sam nekad davno o ovome i kako se sve zavrsilo, da ne duzim), ali jednostavno ne dam sebi da razmisljam hocemo li ponovo biti skupa.

Jedino, kad, kao u onoj pjesmi, dodje mi u san :zoka: :kontrabas:
Euridika
Globalna šefica

#86 Re: Pauza u vezi

Post by Euridika »

Pa se ti zaljubi... :roll:
Pročitaš zadnjih 5-6 komentara i tačno te prođe volja... :sad:
prog321

#87 Re: Pauza u vezi

Post by prog321 »

Tsk, tsk,

Neke osobe nikada ne izadju iz puberteta.
Kao da citam djevojcice iz srednje skole. :-D
Euridika
Globalna šefica

#88 Re: Pauza u vezi

Post by Euridika »

Otto_13 wrote:
Euridika wrote:Pa se ti zaljubi... :roll:
E bona ljubav je lijepa i mozda najljepsa stvar koja nam se moze dogodit .
:thumbup:
Znam, samo ispade da ih je jako puno nesretnih... :sad:
Ommadawn

#89 Re: Pauza u vezi

Post by Ommadawn »

Ja to nekako preležim. Teško padne, sjeban sam do iznemoglosti, čitav mi se svijet sruči na glavu, sve je crno... Vidiš dvoje, vole se, drže za ruke, ljubakaju, ti nemaš nikoga, ostavljen, sam... I onda prođe. Ali prođe zauvijek. I život nastavi dalje.

A pauze? Bilo ih dvije-tri, i završiše raskidom. Ili je bio neko drugi u pitanju ili "joj treba malo predaha". Ja se u međuvremenu nekako ohladim i u čemu poenta nastavljati dalje.

Sjećam se jedne bivše koja me srela nakon nekoliko godina, stali da pričamo i reče mi "da sam znala da ćeš se ovako promijeniti, sačekala bih, čuvala se samo za tebe". Ja nisam znao šta da joj kažem na to.
Dr Kova

#90 Re: Pauza u vezi

Post by Dr Kova »

... ja sam bivšu vidio u gradu ljetos, kod doma armije... Normalno pogledam je u oči pozdravim se... Ona samo gleda i prođe, nije se pozdravila... (3 god smo bili skupa)... Samo sam se u trenutku isfurao, dok nisam prošao... za jedno 30 metara mi je bilo svejedno, samo sam je prekrižio za sva vremena...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#91 Re: Pauza u vezi

Post by _BataZiv_0809 »

"I sklapam oci jasno vidim, kao da si tu. Tudjim imenom me zoves, pruzas ruku. I polako dan se dani, jutro sprema"

"I tako dodjes mi u san. Da ti jos jednom ispricam, kako me bolis svaki dan. Da jos se vinom trujem, kad god ti ime cujem. A ti za ruku drzis me, i kazes da ce proci sve. Gledam u oci najlepse, placem al jos se trudim, samo da ne poludim. I opet se u suzama budim"

"Sreca je...sto spavamo pod istim nebom. I zato gdje god da si veceras, podigni glavu i cuces govor zvijezda. Hej...pa ti nekome nedostajes"

:kontrabas:

Odoh kupit litar Jubilarnog 8)
Euridika
Globalna šefica

#92 Re: Pauza u vezi

Post by Euridika »

_BataZiv_0809 wrote:
"I sklapam oci jasno vidim, kao da si tu. Tudjim imenom me zoves, pruzas ruku. I polako dan se dani, jutro sprema"

"I tako dodjes mi u san. Da ti jos jednom ispricam, kako me bolis svaki dan. Da jos se vinom trujem, kad god ti ime cujem. A ti za ruku drzis me, i kazes da ce proci sve. Gledam u oci najlepse, placem al jos se trudim, samo da ne poludim. I opet se u suzama budim"

"Sreca je...sto spavamo pod istim nebom. I zato gdje god da si veceras, podigni glavu i cuces govor zvijezda. Hej...pa ti nekome nedostajes"

:kontrabas:

Odoh kupit litar Jubilarnog 8)
:( :kiss: :kiss:

I opijati se sam? Ne valja tako... haj na druženje. :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#93 Re: Pauza u vezi

Post by _BataZiv_0809 »

Euridika wrote: :( :kiss: :kiss:

I opijati se sam? Ne valja tako... haj na druženje. :thumbup:

Eto me stizem, samo reci gdje :kiss:
mg

#94 Re: Pauza u vezi

Post by mg »

Jel to kakav patetični grupnjag dogovarate? AKo da, eto i mene, Jeger ja nosim. :D
Euridika
Globalna šefica

#95 Re: Pauza u vezi

Post by Euridika »

Pokušavamo na onoj drugoj temi o prilaženju damama neku forumsku grupnu kafu organizirat, ali slabo nam ide... :|
mg

#96 Re: Pauza u vezi

Post by mg »

Znaš kako Sergej kaže u Bude baruta?

"prođe mi život dok se svi napiju kafe!"

Zato i neće.

Kad bude organizovano šta konkretnije i konkrevetnije, navala ima da bude.
Dr Kova

#97 Re: Pauza u vezi

Post by Dr Kova »

Otto_13 wrote:Valjda su toliko sposobni da to konkrevetnije sami sebi organizuju . Nisam im ja uciteljica da im sve organizujem .
:thumbup: znaš i sam kako je teško nešto organizovati i sa svojom rajom (vazda neko ne može, nema love), a kamoli sa nepoznatim forumašima (bez uvrede ikome)
Ramzess Veliki

#98 Re: Pauza u vezi

Post by Ramzess Veliki »

Buckethead wrote:
Otto_13 wrote:Valjda su toliko sposobni da to konkrevetnije sami sebi organizuju . Nisam im ja uciteljica da im sve organizujem .
:thumbup: znaš i sam kako je teško nešto organizovati i sa svojom rajom (vazda neko ne može, nema love), a kamoli sa nepoznatim forumašima (bez uvrede ikome)
Ja bi' iš'o al' sam saznao da je dernek u nekoj zabiti gdje ni traktor ne može prići, da ću morati okretati dinamu na biciklu da objekat ima rasvjetu a da se u ostavi za drva uselio međed tako da od loženja ništa ... :sad:
Euridika
Globalna šefica

#99 Re: Pauza u vezi

Post by Euridika »

Ramzess Veliki wrote:
Buckethead wrote:
Ja bi' iš'o al' sam saznao da je dernek u nekoj zabiti gdje ni traktor ne može prići, da ću morati okretati dinamu na biciklu da objekat ima rasvjetu a da se u ostavi za drva uselio međed tako da od loženja ništa ... :sad:
Ramo... opet si van tokova... :D . Propala je ideja o derneku (zasad), sad je aktuelna priča o kafi (negdje u nekom urbanom kafiću u Sarajevu).
Optimist

#100 Re: Pauza u vezi

Post by Optimist »

On topic

Svako od nas ima nekoga koga nema... :roll:
Post Reply