Dobro kazes. Sa partnerom cak moras podijeliti imovinu kad se razidjete.Zviz wrote:...Partner je neko s kim dijelis mnogo sta u zivotu. Prijatelji su sa kojim dijelis dosta svari ali ne i sve...
Dilema......za oženjene !!!
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
nightvision
#76 Re: Dilema......za oženjene !!!
- HadiRa
#77 Re: Dilema......za oženjene !!!
ahahahhnightvision wrote:
Dobro kazes. Sa partnerom cak moras podijeliti imovinu kad se razidjete.
- Euridika
- Globalna šefica
#78 Re: Dilema......za oženjene !!!
A predbračni ugovor?nightvision wrote:Dobro kazes. Sa partnerom cak moras podijeliti imovinu kad se razidjete.Zviz wrote:...Partner je neko s kim dijelis mnogo sta u zivotu. Prijatelji su sa kojim dijelis dosta svari ali ne i sve...
I, uostalom, ako nemate bračnih stečevina, nemate šta dijeliti... a možda se ipak i ne raziđete. A, i ako se raziđete, možda nađete nešto bolje poslije...
-
nightvision
#79 Re: Dilema......za oženjene !!!
Ja kad bih bio siguran da bih nesto bolje nasao, sve bih ostavio, samo da se kutarisem sejtana. Ali nazalost sve su to nijanse, princip je isti.Euridika wrote: A predbračni ugovor?![]()
I, uostalom, ako nemate bračnih stečevina, nemate šta dijeliti... a možda se ipak i ne raziđete. A, i ako se raziđete, možda nađete nešto bolje poslije...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#80 Re: Dilema......za oženjene !!!
opet oni koji nisu još uvijek našli pravoga/pravu
seru protiv braka i ističu njegove negativne stvari
-
Amidja
#81 Re: Dilema......za oženjene !!!
Black swan wrote:opet oni koji nisu još uvijek našli pravoga/pravu
- HAVANA
#82 Re: Dilema......za oženjene !!!
A kad se ozene/udaju...nema ih ni na forumu,ni u drustvu...pa nisi umro jebote
Brak je super stvar ljudi,sta vam je? Ako se poklopi pravo puno stvari.
Brak je MI,nije JA...
Ako je sretno MI, onda je i dobro.Ako je sretno i bitno samo JA,nema tu srece i opstanka.
Brak je super stvar ljudi,sta vam je? Ako se poklopi pravo puno stvari.
Ako je sretno MI, onda je i dobro.Ako je sretno i bitno samo JA,nema tu srece i opstanka.
- Euridika
- Globalna šefica
#83 Re: Dilema......za oženjene !!!
Jest, ali ta neka druga nijansa može biti baš ona prava, tvoja nijansa. Vidi, život nas uvijek vodi onim tokom kojim on mora ići, i koji je u konačnici bolji za nas... s tim da mi to često ne vidimo odmah. Prema tome, ne insistiraj na ostajanju pored šejtana samo iz straha da nema bolje... nećeš ništa time postići, ni izmijeniti ono što je suđeno da se desi.nightvision wrote:Ja kad bih bio siguran da bih nesto bolje nasao, sve bih ostavio, samo da se kutarisem sejtana. Ali nazalost sve su to nijanse, princip je isti.Euridika wrote: A predbračni ugovor?![]()
- Euridika
- Globalna šefica
#84 Re: Dilema......za oženjene !!!
HAVANA wrote:A kad se ozene/udaju...nema ih ni na forumu,ni u drustvu...pa nisi umro jebote![]()
Brak je super stvar ljudi,sta vam je? Ako se poklopi pravo puno stvari.Brak je MI,nije JA...
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#85 Re: Dilema......za oženjene !!!
pun mi je kufer žena koje čitav život potroše na karijeru i pljuvanje po brakovima feminizam izlete i putovanja i onda se udaju u 39. godini kad dođe onaj pravi i ne ostade ništa od njihovog prezimena
-
nightvision
#86 Re: Dilema......za oženjene !!!
Ma lako cemo za nijansu. Ja volim plavo, pa sejtan moze poplaviti u svakoj varijanti.Euridika wrote:Jest, ali ta neka druga nijansa može biti baš ona prava, tvoja nijansa. Vidi, život nas uvijek vodi onim tokom kojim on mora ići, i koji je u konačnici bolji za nas... s tim da mi to često ne vidimo odmah. Prema tome, ne insistiraj na ostajanju pored šejtana samo iz straha da nema bolje... nećeš ništa time postići, ni izmijeniti ono što je suđeno da se desi.
Ne siri u javnosti te dezinformacije o nekakvom pronalasku nekoga, neko ce procitati pa pomisliti da ljubav stvarno postoji.
- Euridika
- Globalna šefica
#87 Re: Dilema......za oženjene !!!
Ljubav ne postoji?nightvision wrote:Ma lako cemo za nijansu. Ja volim plavo, pa sejtan moze poplaviti u svakoj varijanti.Euridika wrote:Jest, ali ta neka druga nijansa može biti baš ona prava, tvoja nijansa. Vidi, život nas uvijek vodi onim tokom kojim on mora ići, i koji je u konačnici bolji za nas... s tim da mi to često ne vidimo odmah. Prema tome, ne insistiraj na ostajanju pored šejtana samo iz straha da nema bolje... nećeš ništa time postići, ni izmijeniti ono što je suđeno da se desi.![]()
Ne siri u javnosti te dezinformacije o nekakvom pronalasku nekoga, neko ce procitati pa pomisliti da ljubav stvarno postoji.
A Deda Mraz, Zubić vila, dobre vile i sl.?
-
nightvision
#88 Re: Dilema......za oženjene !!!
pepeljuga, zlatokosa, snjezana, crvenkapica...Euridika wrote:Ljubav ne postoji?![]()
![]()
- Euridika
- Globalna šefica
#89 Re: Dilema......za oženjene !!!
nightvision wrote:pepeljuga, zlatokosa, snjezana, crvenkapica...Euridika wrote:Ljubav ne postoji?![]()
![]()
A jel makar postoji princ, može bez bijelog konja i vitezovog oklopa... može čak da bude i žaba koja se pretvori u princa nakon poljupca...?
- duminjo
#90 Re: Dilema......za oženjene !!!
da sam u tvojoj situaciji, najveci problem bi mi bio kad dodjem kuci sto ne bih imao vise o cemu pricati sa zenom i ne znam da li bi taj brak vise bio brak kao institucija i nesto posebno ili bi se sve pretvorilo u taj posao i trcanjem za parama.
hanumu ti sigurno mnogo zanima kako je kog tebe na poslu i volila bi ona garant malo da udje "unutra" da izvidi situaciju. mozda imas i neki pritisak u sebi da zena to zeli pa bi vise to zbog nje uradio, da ne bude kasnije "mogo si me zaposliti kod sebe a nisi, ne znam sto". nagadjam, svakakvih zena i razmisljanja ima. ne mozes ti to pogoditi sta je njima u glavi. pa mozda najbolja varijanta, ako mozes, sa gazdom dogovoriti da zena dobije ugvor na 2-3 mjeseca i poslije noga. istrpis par mjeseci. vidis kako bi sve to islo i zadovoljis zeni da udje u firmu (ako mislis da ona to zeli) i poslije par mjeseci ponovo na staro.
hanumu ti sigurno mnogo zanima kako je kog tebe na poslu i volila bi ona garant malo da udje "unutra" da izvidi situaciju. mozda imas i neki pritisak u sebi da zena to zeli pa bi vise to zbog nje uradio, da ne bude kasnije "mogo si me zaposliti kod sebe a nisi, ne znam sto". nagadjam, svakakvih zena i razmisljanja ima. ne mozes ti to pogoditi sta je njima u glavi. pa mozda najbolja varijanta, ako mozes, sa gazdom dogovoriti da zena dobije ugvor na 2-3 mjeseca i poslije noga. istrpis par mjeseci. vidis kako bi sve to islo i zadovoljis zeni da udje u firmu (ako mislis da ona to zeli) i poslije par mjeseci ponovo na staro.
- ho oponopono
#91 Re: Dilema......za oženjene !!!
...joj sto bicarke znaju ubiti u pojam i ostaviti trajne posljedice..
...alo ako te rospija, skot, kuja kako god nije voljela i nije bilo to to...koji klinac pjenite da ljubavi nema...
...budi defektan/a sve je stvar izbora. . . i brak i zajednistvo, MI nije horor stori pobogu, gdje samo Jason nedostaje da napravi pokolj...kineski macak...
...alo ako te rospija, skot, kuja kako god nije voljela i nije bilo to to...koji klinac pjenite da ljubavi nema...
...budi defektan/a sve je stvar izbora. . . i brak i zajednistvo, MI nije horor stori pobogu, gdje samo Jason nedostaje da napravi pokolj...kineski macak...
- Euridika
- Globalna šefica
#92 Re: Dilema......za oženjene !!!
Ja savjeta i g***na, da prostiš. Pa nije zapošljavanje dječija igra, sad se zaposliš - sad daješ otkaz. U današnje vrijeme je čovjek sretan ako uopće ima posao, i moli Boga da ga zadrži, a ne da se zafrkava sa istim.duminjo wrote:da sam u tvojoj situaciji, najveci problem bi mi bio kad dodjem kuci sto ne bih imao vise o cemu pricati sa zenom i ne znam da li bi taj brak vise bio brak kao institucija i nesto posebno ili bi se sve pretvorilo u taj posao i trcanjem za parama.
Čuj, hoće li imati pričati o čemu? Pa šta vi ljudi mislite, da je posao jedina obaveza u životu? Na poslu se priča o poslovnim stvarima, kući o privatnim. Striktno razdvojiti. Uostalom, postavljač teme nije rekao da će raditi na istim poslovima, samo da bi skupa sjedili (što nije idealno, i treba težiti da se makar razdvoje po kancelarijama, ali se može izdržati neko vrijeme dok se ne steknu bolji uslovi).
- duminjo
#93 Re: Dilema......za oženjene !!!
onda nema dileme, neka je zaposli i bice sretniEuridika wrote:Ja savjeta i g***na, da prostiš. Pa nije zapošljavanje dječija igra, sad se zaposliš - sad daješ otkaz. U današnje vrijeme je čovjek sretan ako uopće ima posao, i moli Boga da ga zadrži, a ne da se zafrkava sa istim.duminjo wrote:da sam u tvojoj situaciji, najveci problem bi mi bio kad dodjem kuci sto ne bih imao vise o cemu pricati sa zenom i ne znam da li bi taj brak vise bio brak kao institucija i nesto posebno ili bi se sve pretvorilo u taj posao i trcanjem za parama.
Čuj, hoće li imati pričati o čemu? Pa šta vi ljudi mislite, da je posao jedina obaveza u životu? Na poslu se priča o poslovnim stvarima, kući o privatnim. Striktno razdvojiti. Uostalom, postavljač teme nije rekao da će raditi na istim poslovima, samo da bi skupa sjedili (što nije idealno, i treba težiti da se makar razdvoje po kancelarijama, ali se može izdržati neko vrijeme dok se ne steknu bolji uslovi).
-
nightvision
#94 Re: Dilema......za oženjene !!!
Nema princa. Ali ima konj.Euridika wrote:![]()
A jel makar postoji princ, može bez bijelog konja i vitezovog oklopa... može čak da bude i žaba koja se pretvori u princa nakon poljupca...?
- Euridika
- Globalna šefica
#95 Re: Dilema......za oženjene !!!
Pa, hajde - de. Ako je onaj lipicaner, onda i može. Konji su plemenite životinje, toplih očiju, jaki, snažni i sl.nightvision wrote:Nema princa. Ali ima konj.Euridika wrote:![]()
Dobro je pa nije magarac... e onda bi tek nagrabusile...
-
nightvision
#96 Re: Dilema......za oženjene !!!
Konj, magarac, nije bitno. Oba se mogu jahati.Euridika wrote:Pa, hajde - de. Ako je onaj lipicaner, onda i može. Konji su plemenite životinje, toplih očiju, jaki, snažni i sl.![]()
- Euridika
- Globalna šefica
#97 Re: Dilema......za oženjene !!!
I kad lipše, onda opet traži novog... a taman se na jednog navikla...nightvision wrote:Konj, magarac, nije bitno. Oba se mogu jahati.Euridika wrote:Pa, hajde - de. Ako je onaj lipicaner, onda i može. Konji su plemenite životinje, toplih očiju, jaki, snažni i sl.![]()
EDIT: Jahanje može ponekad...
-
nightvision
#98 Re: Dilema......za oženjene !!!
A ko ce tovar nositi, plug vuci? Lako je galopirati, ali kad treba potegnuti, tad bajke zavrsavaju.Euridika wrote:I kad lipše, onda opet traži novog... a taman se na jednog navikla.... Bježi ba, nije ni u tome hajr. Bolje da trčimo u galopu skupa (divljim prostranstvima života)...
- Euridika
- Globalna šefica
#99 Re: Dilema......za oženjene !!!
Pa valjda se to zajednički radi... podijele se i obaveze. Dok postoji dogovor među ljudima, sve ide...nightvision wrote:A ko ce tovar nositi, plug vuci? Lako je galopirati, ali kad treba potegnuti, tad bajke zavrsavaju.Euridika wrote:I kad lipše, onda opet traži novog... a taman se na jednog navikla.... Bježi ba, nije ni u tome hajr. Bolje da trčimo u galopu skupa (divljim prostranstvima života)...
-
nightvision
#100 Re: Dilema......za oženjene !!!
ne vuci me za jezik.Euridika wrote: Pa valjda se to zajednički radi... podijele se i obaveze. Dok postoji dogovor među ljudima, sve ide...