Prvo me nazivas lazovom, a onda u nastavku posta trazis opravdanja za ono sto sam ja napisao, dakle potvrdjujes.mp3sa wrote:Zalosno je da se uzima za normalno da neko moze da napise ovako bezobraznu laz. Hitna u Sarajevu ima vise pacijenata u toku dana nego gradovi u svijetu sa milionima stanovnika. Ali kod nas "gospoda" traze hitnu i to pod prijetnjom i da se nacrta u roku minut kad ih zub boli. Zapita li se iko da li je normalno da neko moze da ima preko 100 pacijenata u toku dana, 98% onih koji nisu za pregleda i koji nigdje u svijetu nebi mogli da traze i dobiju sta i kako da ih se pregleda? Da ne govorimo o tome da su uslovi u kojima se radi zalosni a zahtjeva se dijagnoza u roku odma ko da imas ct i magnet zajedno u glavi. Samo pogledajte koliko se u americi ceka u hitnoj i jos ako te prime u zavisnosti da li imas osiguranje, ako ne mrs iz bolnice.... Zdravstvo nam se odrzava i prezivljava zahvaljujuci sposobnosti, znanju i izdrzljivosti ljekara koji rademaksimalno preko svojih mogucnosti u minimalni uslovima...dječak sa šibicama wrote:Mi, ko drugi, mi smo krivi.
Hitna pomoc i zvanicno nece da dodje na adresu ako je pacijent starije dobi, ne jednom kazu "ionako ce umrijeti", i to gradjani i "gradjani" uzimaju kao normalno.
Samo jedan radikalan primjer. Vjerovatno ih vecina i misli kao radnici hitne pomoci, ko je star neka krepa.
O KCUS-u da ne govorim. Sve je vec milion puta receno.
Ko nas jebe, znas nas jebo nas.
I da ja sam dr i ovo sam napisao cisto da se ima i pogled sa druge strane koji je vjerodostojan a ne kao ovjde "ispalo dijete doktoru i nije mu prvo i jos ima i privatno bolnicu gdje baca djecu...
Prvo pitanje kad zovnes hitnu "koliko pacijent ima godina?". Pametnom dosta, a kako se na temi nakupilo "zdravstvenih radnika", bolje je napustiti prije nego pocnu hvalospjevi nasim vrlim i ultrapostenim zdravstvenim radnicima.