Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- madner
#76 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Ova je ocito dobra, inace ne bi bilo covjeku krivo sto ne lajka tudju djecu. 
-
triiksa
#77 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Jasno mi je da ljudi na forumu pitaju koja kola da kupe, gdje da idu na ljetovanje i slicne varijante. Da pitas forumase da li da sa nekim udjes u vezu je ili zajebancija nedokuciva mom smislu za humor ili je pokretac zreo za skidanje sihira.
- Njanjavi
#78 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Ja ne pricam o statusu uopste, vec se fokusiram na izbor prioriteta i licni izbor osobe.dobar osjecaj wrote:Druze nema veze ako ne razumijes. Meni je jasna poveznica. Poznajem dosta takvih ljudi i ja ih potpuno razumijem zasto nisu bili u stanju da se olako pomire s nekim prilicno jadnim kompromisima. Ja prva nikad ne bih mogla biti rahat s nekim seljakom kakvi su danas svuda oko nas. Ne ocekujem ni od drugih ljudi da se olako zadovolje zivotom koji im nije prihvatljiv. Ti mislis da se radi iskljucivo o pitanju statusa i situiranosti. Ja mislim o prihvatljivosti shvatanja i nacinu zivota. Ovo sto je danas standard u BiH, ovi novi ljudi koji su izmilili iz mracnih rupa i nametnuli svoj primitivizam su meni daleko veci problem od novca.Njanjavi wrote:Druze i ja sam rastao u ratu, pa moj izbor partnerki nema veze sa tim. Sta bi trebao ja sad, ganjat neke afrikanke sa ptsp jer smo kao slicni? Ne kontam poveznicu.
Jebote znam masu raje koju ocelici i dozove sebi neka zajebana tragedija ili zivotno iskustvo, a ti sad hoces ovde rec da je rat kriv sto generacija za generacijom zena u mladjim godinama preferira vise status i situiranost ispred nekih vecih vrjednosti tipa rahat u vezi, kompatibilnost sa likom, ljubav, itd.
Nemoj da se pravimo budale jbemga. Kakve veze rat ima sa njenim izborom partnera majke ti.
Ne vidim poveznicu tu da ga jbes.
Upravo pricam i o takvom nekom soju, soju koji se snadje kako god, koji je prihvatljiviji gospama u mladjim danima prije nego karakteran kokuzaner.
O tim stvarima pricam.
Pa valjda dok se nakusaju te vruce corbe od takvog soja, u zrelijoj dobi bi malo i ljubavi prave, jelte
-
bluesjunior
#79 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
- Mis mekinjas
#80 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
insomnia78 wrote:Ne sumnjamMis mekinjas wrote:Možda on izgleda bolje od tebe insomnia.![]()
To što ti izgledaš ko starac je tvoj problem, ne postavljača teme. A treba vjerovatno izgleda odlično.
Ove raspustenice od 40 banki sa djetetom su obicno u vrhu potraznje
Sve zavisi kako izgledaju i šta traže od muškarca. Muškarac koji ne zna šta će od života, njemu je svejedno i da dobije Cindy Crawford koja btw ima 49.
Sumnjam da ne bi bila tražena, sa dvoje djece.
- Njanjavi
#81 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
I btw, mislim da je miss mekinjas napisala najkvalitetniji i najtacniji post na temi, odmjeren, izbalansiran i pravo racionalan 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#82 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Cekaj, jel se ona ponasa kao mama prema tebi? Ili kao zena prema muskarcu?DoZeN wrote:Jesam liberalan,nemam problema ni sa razvodom,ni sa mnogo drugog,da ne uskacemo u drugu temuTomahawk11 wrote: U uvodnom postu si rekao da si liberalan (opet zavisi sta pod tim podrazumjevas), dakle, pitanje je: je li tebi stalo do te zene? Svidja li ti se? Je li vam dobro zajedno? Ako su odgovori na ova pitanja pozitivni (i sa njene strane), onda ne bi trebalo biti problema sa njenjim osjecajima spram djece.
Mozda nisam prava osoba da bih dao odgovor na pitanje da li bih, jer se nisam razvodio. Da li bih? Ako mi se svidja zena, ako sam se zaljubio, ako nam je dobro zajedno....sto da ne?! Pusti tu pricu kako se gleda....pogotovo ovamo kod nas, kad bi covjek gledao sta narod misli, ne bi nista radio. Nek ti to ne bude nikakva smjernica. Bitno je kako vi funkcionisete, okolina nek se prilagodjava.
Ne treba mi "druga mama" da brine brigu o meni, ja imam mamu,znam sta znaci ljubav majke i djece i uopsteno djece i roditelja
Medjutim koji ti dio ovakvi veza i ljudskog ponasanja nije jasan?
Da li su djeca "duzna" da prihvate novog muskarca u zivotu svoje mame?
Pazi, ti si taj koji donosi odluku. Da li ti odgovara takav odnos stvari, zena koja ima iza sebe brak i koja ima djecu?
Djeca nisu duzna da prihvate, mogu te zvati i oce i ciko, ali bolje da prihvate, jer bi u suprotnom bio belaj svima. Ipak, ako ce svi zivjeti pod istim krovom, nikome nije u interesu zivjeti pod stalnim stresom.
Najbolje bi bilo da vas dvoje popricate ko ljudi. Mozda to ovako jednostavno zvuci, jer u praksi moze izazvati nezeljene posljedice. Ono, sta si se ti svezao za moju djecu, osjetljiva tema. Ali, bolje i tako, nego da sutra bude puna kapa neodgovrenih pitanja i problema.
Ako se vi budete razumjeli, ako vam je stalo jednom do drugog, onda se moze o svemu popricati i razjasniti odredjene nedoumice.
Najveci je problem u samim ljudima, bojazni sta ce i kako onaj drugi reagovati.
-
Gabrielo
#83 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Ma ona se samo oglasila jer ju je pogodio insomnijin komentar.Njanjavi wrote:I btw, mislim da je miss mekinjas napisala najkvalitetniji i najtacniji post na temi, odmjeren, izbalansiran i pravo racionalan
- Njanjavi
#84 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Ti se poklopi, tebi bambi kako shuknu nedavno, pola bosne se kocenilo od smjehaGabrielo wrote:Ma ona se samo oglasila jer ju je pogodio insomnijin komentar.Njanjavi wrote:I btw, mislim da je miss mekinjas napisala najkvalitetniji i najtacniji post na temi, odmjeren, izbalansiran i pravo racionalan
-
Gabrielo
#85 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Ne razumijem.Njanjavi wrote:Ti se poklopi, tebi bambi kako shuknu nedavno, pola bosne se kocenilo od smjehaGabrielo wrote:Ma ona se samo oglasila jer ju je pogodio insomnijin komentar.Njanjavi wrote:I btw, mislim da je miss mekinjas napisala najkvalitetniji i najtacniji post na temi, odmjeren, izbalansiran i pravo racionalan
- Njanjavi
#86 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Razumijemo mi, to je bitnije 
-
bumerangss
#87 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
moj ti je savjet ne petlja se s raspustenicom a pogotovo ako ima djece, zagorcat ces sebi zivot! 
- Ljakan
#88 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Pokretac teme a sta joj je sa bivsim,sto su se rastavili?
-
krater
#89 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
bumerangss wrote:moj ti je savjet ne petlja se s raspustenicom a pogotovo ako ima djece, zagorcat ces sebi zivot!
Ako je mazohista nek se petlja
- Aurelia Bronski
#90 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Njanjavi wrote:Ti se poklopi, tebi bambi kako shuknu nedavno, pola bosne se kocenilo od smjehaGabrielo wrote:Ma ona se samo oglasila jer ju je pogodio insomnijin komentar.Njanjavi wrote:I btw, mislim da je miss mekinjas napisala najkvalitetniji i najtacniji post na temi, odmjeren, izbalansiran i pravo racionalan
Idi, jebi se, opet mi polenu
P.S. slazem se za post gdjice MM, prva liga
- Njanjavi
#91 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Pa legendaran shuk bi, nije do mene
- Aurelia Bronski
#92 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Sad mi je duplo bolji - kad vidjeh da on niS ne kontaNjanjavi wrote:![]()
![]()
Pa legendaran shuk bi, nije do mene
P.S. ne kolutaj ocima, ostace ti "tako" paS morat' raspusCenicu zenit'
- Njanjavi
#93 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Idi u djavla zagrcnuh se cajem
- dječak sa šibicama
#94 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Pitanje je sta znaci "meni su djeca na prvom mjestu".
ako to znaci "ne ocekuj da cu ti prati noge i prinositi veceru, dorucak i rucak, i biti ti uvijek na raspolaganju" onda ok... ako to znaci "imam svoju djecu, ti si mi onako malo za zabavu, kad mi je dosadno, mozemo izaci i to je to" ok i to, ako si ti licno za takvu vrstu veze.
Znaci, uklopi se u shemu
ili rasklopi.
ako to znaci "ne ocekuj da cu ti prati noge i prinositi veceru, dorucak i rucak, i biti ti uvijek na raspolaganju" onda ok... ako to znaci "imam svoju djecu, ti si mi onako malo za zabavu, kad mi je dosadno, mozemo izaci i to je to" ok i to, ako si ti licno za takvu vrstu veze.
Znaci, uklopi se u shemu
- dječak sa šibicama
#95 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Pa to su cinjenice draga moja sara fi, vi muskarcima obicno zamjerate neozbiljnost i nedoraslost, a s godinama muskarac obicno postaje zreliji, pametniji, dakle zenama pozeljniji.SaraFina wrote:Meni je ova muska samouvjerenost u virtuali postala baš simpatična![]()
Em se uvjeravaju po temama kako im s godinama raste cijena a zenama opada![]()
Em ima zena ko salate spremnih ispunjavati njihove hirove i primoranih da nakon 25 godina traze kompromise već![]()
Da ne nabrajam dalje ali Forum je postao utočiste nekima izgleda i bijeg od stvarnosti
Sa druge strane, zenama s` godinama... a sve znas i sama, sta da tri pricam
Sto se tice virtuale, jeste smijesno, stosta... ima tu i zajebancije, koju nadam se prepoznajes, ali da se stosta iscitati.
- Aurelia Bronski
#96 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
PihNjanjavi wrote:![]()
![]()
Idi u djavla zagrcnuh se cajem
P.S. I? Sta li nam je mladi Verter odlucio?
- Njanjavi
#97 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Shuti ba pravim se englez, mimo sav svjet, zimus ga volko nisam pio al hajd.Aurelia Bronski wrote:PihNjanjavi wrote:![]()
![]()
Idi u djavla zagrcnuh se cajemavatar mu sav krvav a on caj pije
![]()
P.S. I? Sta li nam je mladi Verter odlucio?
Verteru poslije forumske terapije neb bio u kozi za brdo karamela, nek mu je bog na pomoci sad
-
Margita81
#98 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Nekome bi bila pozeljna zena kojoj njena djeca nisu na prvom mjestu??
Jedno je rastavljena zena, a drugo zena u sretnom i ispunjenom braku koja moze na to famozno prvo mjesto komotno utrpati i dragog.
Tema je nidje veze inace, ko bi rekao da je postavio zreo covjek..neki muskarci vazda ko djeca.
Jedno je rastavljena zena, a drugo zena u sretnom i ispunjenom braku koja moze na to famozno prvo mjesto komotno utrpati i dragog.
Tema je nidje veze inace, ko bi rekao da je postavio zreo covjek..neki muskarci vazda ko djeca.
- banjaluka078
#99 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Upravo to. Skoro niko neće da se bakće s osobama s "prtljagom". Napisah već da moj vjerenik ima djecu iz prethodnog braka, a od onih očeva je koji ne misle da su uplatom alimentacije odradili svoju obavezu. Vrlo je prisutan u njihovim životima. I dalje je ogromna podrška i bivšoj ženi koja se sad kao jedini autoritet u kući nosi s djecom koju trese pubertet, ali i djeci koja se suočavaju sa novim načinom života, novom vrstom porodice, novim školama, itd.Mis mekinjas wrote:Za početak (ovo samo za postavljača), znaš li ti uopšte kako je njoj bilo reći da ima djecu, muškarcu s kojim se nalazi, potencijalnom partneru? Užasno. Single mom se najviše boje te izjave. Upravo iz razloga koji sad kao tebe muče. Vjeruj dajoj nisi materijal za klesanje, ne bi ti ni rekla da ima djecu. S te strane si osiguran. Sviđaš joj se. Ako ništa spremna je na drugi izlazak. Večeru. O suživotu ćemo pričati, za par mjeseci ako pokažeš da imaš muda, da se nosiš sa takvom ženom.
Ti kažeš da je tebi bilo lijepo s njom, želio bi možda izići opet s njom, u čemu je problem??? Aha, ona nekad neće moći zbog djece izići van. Ako bude izišla s tobom dva puta sedmično, oooo, ne da uživa s tobom, nego joj je super.Djeca... Mene je mama rodila sa 37., danas žene rađaju i sa 45. Ja sam rodila sa 33. Moja prijateljica sa 24., sad je trudna opet sa drugim muškarcem u 37. koji je u odličnim odnosima s njenim djetetom. I još je i mlađi, valjda je po insomniji, trebao naći picu na faksu da je školuje i da mu rađa (garancija da mlađe rađaju, oj evo me ću se upišati od smijeha). Želiš li ti djecu? Ikada? Nekada?
Bar znaš da može ostati trudna, ako ne može, problem je u tebi. I to trebaš znati.
Eh sad, tebi su ipak problem njena djeca. Zašto? Da niste u fazi biti ili ne biti u vezi, da si joj upoznao djecu, pa nju, djeca su super, da li bi onda sjedio i tipkao na forumu????
Vjeruj, njena djeca tebi nikad neće biti problem. Ti trebaš NJOJ biti podrška. Jer će ONA morati za djecu odlučivati, jer će se ONA morati s bivšim dogovarati, jer će ONA svoju djecu odgajati.
Nije istina da žene muževe ne gledaju kad rode, ima i takvih, ali sve su to pojedinačni slučajevi. U normalnim odnosima, majke vole djecu i muževe, ako ne jednako, onda prilično isto. Sa djecom je ljubav neraskidiva, ne smanjuje joj se intenzitet, sa supružnicima se to može desiti.
Ja od prvog dana znam da se naš plan za ići u kino to veče može za sekundu promijeniti ako nekom od djece skoči temperature i mora u hitnu, poreže se pa treba na šivanje, bubam. Ali naravno da će odjuriti pomoći oko djeteta, i naravno da je meni to normalno. Isto tako imamo vikende kada nas dvoje provedemo jako malo vremena zajedno, jer njemu dođu klinci (i bivša žena se nekad poželi izaći i izluftati i malo "dahnuti") i ja neću da namećem sebe svo vrijeme dok su oni tu, treba da provedu neko kvalitetno vrijeme sami. Vidim se i ja s njima, provedemo zabavno vrijeme, ali ne želim da misle da ne mogu nekad imati svog oca za sebe.
Kad hoćemo na put, na vikend, na more, prvo provjerimo jesu li sve obaveze prema djeci podmirene, pa onda nas dvoje idemo.
Naštelimo se da gledamo film ili postavimo za večeru, zvoni telefon: neće da slušaju, dijete se duže zadržalo na putu iz škole, dobilo lošu ocjenu i neće da uči, pa onda "telefonska sjednica" s djecom, bivšom.
A sada zamisli kako bi bilo nekom ko se zainteresuje za njihovu majku. Pa nema jednu ili dvije večeri u sedmici "prekrižene" što se tiče viđenja/izlaska, nego je upitno hoće li majka uspjeti da se snađe za čuvanje djece i to jedno ili dvije večeri (nisu svi bivši muževi toliko OK da hoće pričuvati djecu da im majka može otići van, ma koliko oni sada "uživali u slobodi"). Ako želi da se nađe s tobom, da se snađe za čuvanje, da djeci objasni kud će (kad već dođe vrijeme da im kaže za tebe), vjeruj da je jako zainteresovana.
I polako će, s vremenom, početi dijeliti priče o njima, pa probleme, pa će te pitati za mišljenje, i to sve nije zato što ona sama ne zna kako bi to nešto riješila, nego zato što otvara vrata svog života tebi.
Sve su ti to realnosti veze/života s nekim ko je imao brak i ima djecu iz njega.
Ne može to svako. Moraš biti jako siguran u to što vi imate i biti jako tolerantan.
Ja ne mislim da sam mo dragom na drugom mjestu u smislu da mu nisam (dovoljno) važna, nego u smislu da ima obavezu i odgovornost koja je preča, kojoj je, na kraju krajeva, i zakonski obavezan; kad budemo imali djecu imaće isti stav i istu požrtvovanost. Ne vjerujem da bih mogla biti s muškarcem kojem je svejedno što njegovom djetetu nešto treba, a da je njemu preče da sjedi sa mnom negdje u gradu.
Osim toga, bivši supružnici često preko djece žele da napakoste jedno drugom, možda će djeca nekad frktati na tebe, možda će nekad nju ucjenjivati da ne bude s tobom, jer je hoće samo za sebe, uz sve to, treba biti mudar, biti podrška i shvatati da su to sve prolazne faze. Ako nisi za to ili misliš da ti je to prekomplikovano, bolje da u startu odustaneš, da joj ne podgrijavaš nade.
- Aurelia Bronski
#100 Re: Single Mom,Jedan problem vise,Ne budimo licemjerni
Da ne citiram cijeli postbanjaluka078 wrote: Osim toga, bivši supružnici često preko djece žele da napakoste jedno drugom, možda će djeca nekad frktati na tebe, možda će nekad nju ucjenjivati da ne bude s tobom, jer je hoće samo za sebe, uz sve to, treba biti mudar, biti podrška i shvatati da su to sve prolazne faze. Ako nisi za to ili misliš da ti je to prekomplikovano, bolje da u startu odustaneš, da joj ne podgrijavaš nade.
Pogotovo ovaj zadnji dio - ako je ona ozbiljna a ti nesiguran - idi i ostavi da nadje srecu negdje drugo.
Moj bivsi muz je majstor ove igre handrenja u mozak putem zajednickog djeteta (ali na prefinjeni nacin) i treba neko sa konjskim zivcima da se s tim nosi (ili da uspjesno ignorise). Ali eto, krpa-zakrpa, posreci se.