BH TELEKOM - Naucite kako se otima
- Dozer
#76 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
To i mene handri... pokrivenost...
-
StupskaBitanga
#77 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
BH Telecom je prošlu poslovnu godinu bukvalno krahiraotaki sam kaki sam wrote:Dvije stvari mi u ovoj drzavi nisu jasne.
1. Svi otkazuju bhtelecom i prelaze na druge operatere, a bht iz godine u godinu sve jaci plus sto direktor redovno bude manager godine.
2. Svi jebu mater sda, a ovi odrase sve na izborima. Bukvalno nikad ni odkog nisam cuo da kaze da ce glasati za sda, a rezultati izbora
- Dozer
#78 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
I tako i treba. Kad ne znaju raditi i misle da su bogom dati i da mogu kako hoce - eto kraja.
Klasicni dokaz stare narodne - Mozes kako hoces, ali ne mozes do kad hoces.
- Kombat
#79 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Samo da ti odgovorim ovo za 3G. I nemoj se nasmijati, molim te. Kada koristis 3G trajanje baterije ti uveliko ovisi o tvojoj fizickoj udaljenosti od najblizeg 3G predajnika. Osim toga, ako si u zoni gdje se preklapaju 3G/EDGE/GPRS a svi su "slabunjavi, onda nastaje masakr baterije.Dozer wrote:Vjerovao ili ne, na papiru koji su joj dali stoji samo adresa, ali ne i broj.
A kreten je, nakon sto mu je dala licnu i nakon sto je unijeo JMB, na ekranu morao vidjeti da ima dva broja na razlicitim adresama. Pa valjda je osnovna stvar upitati koji broj se otkazuje, ako se vec nije shvatilo iz onoga sta je receno....
Sto se pretplate tice, tacno. Dao je lik papir, ali je situacija slicna kao i s ovim ukidanjem telefona. Receno mu jedno, on odstampao drugo.
Nije li malo blesavo da nakon pola sata-sat cekanja na salteru, i nakon sto sve jasno i glasno kazes, opet pregledas sve papire koje dobijes, a da ono opet upise i odradi pogresno?
Da, mogu se sloziti da je mozda trebalo to provjeriti, ali ako cemo svi na salterima provjeravati rad sluzbenika i ispravnost onoga sta smo im rekli 2-3-5 min ranije, pa onda opet cekati da oni to sve preprave, pa isprintaju, hajde da onda imamo otvorene saltere, i da svako sebi pravi sta mu treba, a ti ober sposobni sluzbenici neka se samo potpisu na to.
Mozda tada ne bude gresaka.... A jedino pitanje bi bilo - za sta primaju 1.000+ plate...?
Sto se tice baterije i 3G - ne. Ne zdere svaki 3G 50-60% baterije za 12-13h na stand by-u.
- Rimad
#80 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Handrio se sa njima na NjihovojTV - bilo je problema sa telefonom, koji nisu znali ukloniti. Šalju tehničare koji ne znaju ni šta je SSID i kako ga sakriti.
U to vrijeme zaposlili neku drsku ženu na 1444, koja daje odgovore tipa "što bih ja trebala znati zašto vam nisu došli tehničari"
Na kraju im samo vratim opremu.
Počela priča kako imam obavezu 24 mjeseca, ali to nisu nigdje napisali u ugovoru (zaboravili, šta li?). Na šalteru bila neka histerična žena, koja "misli da je bila koncizna", koja me ubjeđivala na moram ostati kod njih 2 godine. Ja sam im ponudio da me tuže. Pazi sad ovo, ona mi nudi da potpišem papir na kojem piše "da sam upoznat sa obaveznim trajanjem ugovora od dvije godine".
Helem, sada sam kod Srba, na Logosoftu. Daleko je od idealnog, ali puno bolje nego na NašojTV.
Mislim da će BHTelecom prvi osjetiti posljedice nepotizma i štela.
U to vrijeme zaposlili neku drsku ženu na 1444, koja daje odgovore tipa "što bih ja trebala znati zašto vam nisu došli tehničari"
Počela priča kako imam obavezu 24 mjeseca, ali to nisu nigdje napisali u ugovoru (zaboravili, šta li?). Na šalteru bila neka histerična žena, koja "misli da je bila koncizna", koja me ubjeđivala na moram ostati kod njih 2 godine. Ja sam im ponudio da me tuže. Pazi sad ovo, ona mi nudi da potpišem papir na kojem piše "da sam upoznat sa obaveznim trajanjem ugovora od dvije godine".
Helem, sada sam kod Srba, na Logosoftu. Daleko je od idealnog, ali puno bolje nego na NašojTV.
-
razonoda
#81 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Rimad wrote:Handrio se sa njima na NjihovojTV - bilo je problema sa telefonom, koji nisu znali ukloniti. Šalju tehničare koji ne znaju ni šta je SSID i kako ga sakriti.
U to vrijeme zaposlili neku drsku ženu na 1444, koja daje odgovore tipa "što bih ja trebala znati zašto vam nisu došli tehničari"![]()
![]()
![]()
Počela priča kako imam obavezu 24 mjeseca, ali to nisu nigdje napisali u ugovoru (zaboravili, šta li?). Na šalteru bila neka histerična žena, koja "misli da je bila koncizna", koja me ubjeđivala na moram ostati kod njih 2 godine. Ja sam im ponudio da me tuže. Pazi sad ovo, ona mi nudi da potpišem papir na kojem piše "da sam upoznat sa obaveznim trajanjem ugovora od dvije godine".![]()
![]()
![]()
-
StupskaBitanga
#82 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Tačno a 50 miliona manje će samo domino efektom uticati na cijelu firmu jer nema se više šta krasti jer tržišnom utakmicom ljudi idu tamo gdje ih ne šopaju pričom: Šta će ti više od 5Mb/sDozer wrote:I tako i treba. Kad ne znaju raditi i misle da su bogom dati i da mogu kako hoce - eto kraja.
-
channel10
#83 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Kakva je pokrivenost Mtela u FBIH-a?
- Dr Kova
#84 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Ja sam imao Mtel godinu dana, u Sarajevu je extra, dalje ne znam, mislim da je kolega Dzemaludin na Mtelu, pa ti on može dati više informacijachannel10 wrote:Kakva je pokrivenost Mtela u FBIH-a?
-
channel10
#85 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Hvala
. Zanima me kako je u Zenici, Sarajevu, srednja Bosna i uopste pokrivenost na putnim komunikacijama izmedju tih gradova? U gradovima je vjerovatno sve ok. Kako radi net, ima li tu problema?
-
almir90
#86 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Mene fakat nervira ovo sa dopunama, sabralo mi se puno kredita, jer ne koristim pretjerano telefon, a moram stalno dopunjavati da ne istekne.
Što se tiče Moje TV, ujedno i internet, bez fiksnog telefona, imam je već 8-9 mjeseci, i zadovoljan sam, samo mi je dva puta došlo do prekida interneta, i to je bio kvar lokalni. Jedino što me je na kraju iznerviralo, i to kod uvođenja, sve sam dogovorio, i rekli su mi cijenu paketa bez PDV-a, pa ima ta razlika, koju sam primijetio kad su mi počeli dolaziti regularni računi (prva tri mjeseca popust), al' dobro 6 KM je razlika samo, pa se to može prebroditi.
A, i dalje sam da se to privatizuje, da se razni šaneri zaposleni tamo rastjeraju.
Što se tiče Moje TV, ujedno i internet, bez fiksnog telefona, imam je već 8-9 mjeseci, i zadovoljan sam, samo mi je dva puta došlo do prekida interneta, i to je bio kvar lokalni. Jedino što me je na kraju iznerviralo, i to kod uvođenja, sve sam dogovorio, i rekli su mi cijenu paketa bez PDV-a, pa ima ta razlika, koju sam primijetio kad su mi počeli dolaziti regularni računi (prva tri mjeseca popust), al' dobro 6 KM je razlika samo, pa se to može prebroditi.
A, i dalje sam da se to privatizuje, da se razni šaneri zaposleni tamo rastjeraju.
- agent_zero
#87 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Mtel izbjegavajte u širokom luku, pokrivenost nikakva (čak i u sarajevu kad uđeš u neki kafić ili klub), cijene loše... Jedino što valja je izbor mobitela i ništa više.
- Dozer
#88 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Pa da...kod brace Srbovarazonoda wrote:Kod Srba!
Koliko znam, mTel je kupio Logosoft
Ovo znam da ima veze, medjutim nemoguce je da mobitel potrosi 30% baterije od 01:00 - 07:00, sto znaci za 6h, i to iskljucivo na Stand by-u jer se tada ne koristi uopste, display ugasen, WiFi ugasen, a sve sto mu ostane "raditi" su Viber i Email, i GSM naravno.Kombat wrote: Samo da ti odgovorim ovo za 3G. I nemoj se nasmijati, molim te. Kada koristis 3G trajanje baterije ti uveliko ovisi o tvojoj fizickoj udaljenosti od najblizeg 3G predajnika. Osim toga, ako si u zoni gdje se preklapaju 3G/EDGE/GPRS a svi su "slabunjavi, onda nastaje masakr baterije.
Podesen je da ne vuce nikakve update mimo WiFi-a, tako da ni tu nema potrosnje.
Testirao sam ovo i u Grckoj, Albaniji, Italiji, HR, SLO i Austriji, i nigdje se na 3G-u baterija ne trosi u kolicini kao na 3G-u BH Telekoma. U svim ovim zemljama mi za navedeno vrijeme i u navedenim uslovima potrosi izmedju 7 i 10%, kako gdje, ali ni priblizno 20, a kamoli 30%.
Cak sam testirao i druge varijante, poput toga da 10 dana telefon radi u samo GSM modu, odnosno na 2G. Tada mi baterija, sa kompletnim dnevnim koristenjem traje bukvalno vise od 4 puna dana.
Onda, prebacim opet na 3G, ali se ne desava da baterija odmah pocne nestajati kako navedoh, nego prvih 7-8 dana radi tako da se potrosnja poveca neznatno, pri cemu baterija traje duze od 72 sata (3 dana), da bi onda nakon toga odjednom pocela rapidno padati i nakon dva punjenja dodje na ovu potrosnju od 30% za 6h u Stand by-u.
Last edited by Dozer on 26/03/2015 15:38, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#89 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Nekad prije koristio fiksni, internet i ultru. Dosao Telemach, odjavim fiksni, pa onda internet. Ultru prebacio na pretplatu. Nemam nikakvih problema po tom pitanju, ultra je fakat postala klaona ziva, kaze da se kontrolises, pa nema te kontrole koja moze ono ispratiti, trebas pricati s nekim, nestane kredita, idi na trafiku i tako za mjesec potrosis bruku. Pretplata mi je ok, nisam imao do sada problema.
Da su komplikovani, jesu. Uzimam novi uredjaj od njih, sve sto bi htio, nema na stanju, ima na ponudi
ko da kupujem rijedak primjerak automobila
onda je bilo rezervisi. Proslo 10 dana, vidim niko ne zove, nazovem, operaterka izgubljena, javice se, ne javi se opet zovem, objasnim, kazem da mi se neko trebao javiti, ''javice se, ako je receno'' i treci put zovem i odmah pitam kako je moguce da nemaju pristup sopstvenom mailu preko kojeg je rezervisano?? Nakon nekih sat vremena mi jave da ima na Malti, jedan-jedini
i da napomenem da je rezervisan. Procedura drama.
Ne bih prelazio sto se tice mobilne usluge na druge operatere, jer mi se ne isplati, uglavnom komuniciram sa korisnicima na bh telecomu, ima nesto i korisnika drugih mreza, ali gro brojeva je na ovoj mrezi.
Da su komplikovani, jesu. Uzimam novi uredjaj od njih, sve sto bi htio, nema na stanju, ima na ponudi
Ne bih prelazio sto se tice mobilne usluge na druge operatere, jer mi se ne isplati, uglavnom komuniciram sa korisnicima na bh telecomu, ima nesto i korisnika drugih mreza, ali gro brojeva je na ovoj mrezi.
- Dozer
#90 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
A telefoni kupljeni kod BH Telekoma su tek prava sega.
Prvo - bukvalno su skoro duplo skuplji od identicnih mobitela u bilo kojoj radnji.
Drugo - poznajem masu ljudi kojima je telefon poceo "stekati" odmah mjesec-dva nakon isteka garancije.
Za neupucene - kroz SIM karticu se moze svasta nesto radite mobitelu bez ikakvog znanja korisnika, a pogotovo na mobitelima kodiranim kod operatera.
Prvo - bukvalno su skoro duplo skuplji od identicnih mobitela u bilo kojoj radnji.
Drugo - poznajem masu ljudi kojima je telefon poceo "stekati" odmah mjesec-dva nakon isteka garancije.
Za neupucene - kroz SIM karticu se moze svasta nesto radite mobitelu bez ikakvog znanja korisnika, a pogotovo na mobitelima kodiranim kod operatera.
-
didgeridoo
#91 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
jos da nam otkrijes gdje je jimmy hoffa pa da mandalimo temuDozer wrote:A telefoni kupljeni kod BH Telekoma su tek prava sega.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#92 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Ne znam, ja sam uzeo onaj Huawei Ascend MATE7, na 24 mjeseca dodje kao i u radnjama.Dozer wrote:A telefoni kupljeni kod BH Telekoma su tek prava sega.
To da zezaju za garanciju - vjerujem.
-
Bavarac94
#93 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Kako to, nije mi jasno?Dozer wrote:A telefoni kupljeni kod BH Telekoma su tek prava sega.
- Dozer
#94 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Jimmy ili ne, provjeri cijene na site-u Telekoma i na, recimo, Univerzalno.com, ili bilo koja druga prodavnica.didgeridoo wrote:jos da nam otkrijes gdje je jimmy hoffa pa da mandalimo temuDozer wrote:A telefoni kupljeni kod BH Telekoma su tek prava sega.
A za kvarove sam samo prenijeo iskustva ljudi, jer licno kod njih nikad nisam kupio telefon upravo radi paprenih cijena.
Za SIM i mogucnosti, slobodno nagooglati sta god vam padne na pamet, poput "hack mobile phone via SIM card" ili "control mobile phone via SIM card" i sl.
- Maharadza
#95 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
PA logično da ne možeš porediti oficijelnu garanciju koju dobiješ kupovinom u telecom-u (i ne, tu garanciju ne daje telecom već distributer uređaja kojeg kupuješ, npr. LG - stanić, Samsung - Kimtec itd.) sa onom iz univerzalno koja se i ne može nazvati garancijom jer pokoriva samo softver!Dozer wrote:Jimmy ili ne, provjeri cijene na site-u Telekoma i na, recimo, Univerzalno.com, ili bilo koja druga prodavnica.didgeridoo wrote:jos da nam otkrijes gdje je jimmy hoffa pa da mandalimo temuDozer wrote:A telefoni kupljeni kod BH Telekoma su tek prava sega.
A za kvarove sam samo prenijeo iskustva ljudi.
Za SIM i mogucnosti, slobodno nagooglati sta god vam padne na pamet, poput "hack mobile phone via SIM card" ili "control mobile phone via SIM card" i sl.
Primjer: burazu "propala" ona home tipka na note 2 (ovo je bilo davno), odnio ga u kimtec servis u nedžarićima i popravili sve bez marke plaćene jer je uređaj bio pod garancijom kod njih! To što su morali i display zamijeniti iz nekog razloga apsolutno nije bitno jer garancija to SVE pokriva!
- sema911s
#96 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Dozer
Mrzim I ja telecom radi bi ih sve *******
Ali evo vec 12god. Pretplatnik dal deru to je.
jeftinije mi zvat Sa sluzbenog t-com austrija dok Sam u Bosni nego telecom al hajd
8-9 telefona kupio kod njih I kvarova nisam imao( to sto kupis neko smece jbga do tebe je jer znas da CE taj Honolulu bit los)
Za prisluskivanje de ba trzni se, ako neces da Te Bakir prisluskuje imas dodika, niko Te netjera da koristis tel. A da si nesto toliko zaheban nisi pa nemas potrebe da histerises I brines
Mrzim I ja telecom radi bi ih sve *******
Ali evo vec 12god. Pretplatnik dal deru to je.
jeftinije mi zvat Sa sluzbenog t-com austrija dok Sam u Bosni nego telecom al hajd
8-9 telefona kupio kod njih I kvarova nisam imao( to sto kupis neko smece jbga do tebe je jer znas da CE taj Honolulu bit los)
Za prisluskivanje de ba trzni se, ako neces da Te Bakir prisluskuje imas dodika, niko Te netjera da koristis tel. A da si nesto toliko zaheban nisi pa nemas potrebe da histerises I brines
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#97 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
I ja sam blizu opciji da predjem na pretplatu. Jbga koliko god se zelio odjaviti skroz sa BH Telecoma (a internet i fiksni jesam vec davno), opet kad skontam, sa Ultrom nemam nekih sad aman zaman problema, izuzev tog nestajanja kreditaTomahawk11 wrote:Nekad prije koristio fiksni, internet i ultru. Dosao Telemach, odjavim fiksni, pa onda internet. Ultru prebacio na pretplatu. Nemam nikakvih problema po tom pitanju, ultra je fakat postala klaona ziva, kaze da se kontrolises, pa nema te kontrole koja moze ono ispratiti, trebas pricati s nekim, nestane kredita, idi na trafiku i tako za mjesec potrosis bruku. Pretplata mi je ok, nisam imao do sada problema.
Da su komplikovani, jesu. Uzimam novi uredjaj od njih, sve sto bi htio, nema na stanju, ima na ponudiko da kupujem rijedak primjerak automobila
onda je bilo rezervisi. Proslo 10 dana, vidim niko ne zove, nazovem, operaterka izgubljena, javice se, ne javi se opet zovem, objasnim, kazem da mi se neko trebao javiti, ''javice se, ako je receno'' i treci put zovem i odmah pitam kako je moguce da nemaju pristup sopstvenom mailu preko kojeg je rezervisano?? Nakon nekih sat vremena mi jave da ima na Malti, jedan-jedini
Koji si paket uzeo? Ja sam razmisljao o onom Mini 15, jer taman tako oko cvaje mjesecno potrosim, sto znaci da bi se i kakav telefoncic mogao uzeti.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#98 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Taj sam paket i uzeo. Fiksno ti je 17,55 KM sa PDV-om. To mi je i najcesci racun, a kad sam najvise koristio, nikad nije preslo 30,00 KM. Sve sto ne potrosis, prenosi ti se u naredni mjesec. Sasvim normalno koristim i definitvno je puno bolje od ultre._BataZiv_0809 wrote:I ja sam blizu opciji da predjem na pretplatu. Jbga koliko god se zelio odjaviti skroz sa BH Telecoma (a internet i fiksni jesam vec davno), opet kad skontam, sa Ultrom nemam nekih sad aman zaman problema, izuzev tog nestajanja kreditaTomahawk11 wrote:Nekad prije koristio fiksni, internet i ultru. Dosao Telemach, odjavim fiksni, pa onda internet. Ultru prebacio na pretplatu. Nemam nikakvih problema po tom pitanju, ultra je fakat postala klaona ziva, kaze da se kontrolises, pa nema te kontrole koja moze ono ispratiti, trebas pricati s nekim, nestane kredita, idi na trafiku i tako za mjesec potrosis bruku. Pretplata mi je ok, nisam imao do sada problema.
Da su komplikovani, jesu. Uzimam novi uredjaj od njih, sve sto bi htio, nema na stanju, ima na ponudiko da kupujem rijedak primjerak automobila
Ne bih prelazio sto se tice mobilne usluge na druge operatere, jer mi se ne isplati, uglavnom komuniciram sa korisnicima na bh telecomu, ima nesto i korisnika drugih mreza, ali gro brojeva je na ovoj mrezi.A i vecina ljudi sa kojima komuniciram su takodjer na BHT, pa bi me prelazak na drugog operatera doveo u situaciju da skuplje placam.
Koji si paket uzeo? Ja sam razmisljao o onom Mini 15, jer taman tako oko cvaje mjesecno potrosim, sto znaci da bi se i kakav telefoncic mogao uzeti.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#99 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Aha. Znaci, lupam, ovaj mjesec potrosim 13 KM, sto znaci da iduci mjesec imam jos 2 KM na raspolaganju dodatno, ali svejedno platim 17,55?Tomahawk11 wrote: Taj sam paket i uzeo. Fiksno ti je 17,55 KM sa PDV-om. To mi je i najcesci racun, a kad sam najvise koristio, nikad nije preslo 30,00 KM. Sve sto ne potrosis, prenosi ti se u naredni mjesec. Sasvim normalno koristim i definitvno je puno bolje od ultre.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#100 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Da, ne mozes manje platiti, to je minimalna cijena. U to imas ukljuceno koliko mozes potrositi na pozive, poruke. Ako prebacis, dodatno se obracunava._BataZiv_0809 wrote:Aha. Znaci, lupam, ovaj mjesec potrosim 13 KM, sto znaci da iduci mjesec imam jos 2 KM na raspolaganju dodatno, ali svejedno platim 17,55?Tomahawk11 wrote: Taj sam paket i uzeo. Fiksno ti je 17,55 KM sa PDV-om. To mi je i najcesci racun, a kad sam najvise koristio, nikad nije preslo 30,00 KM. Sve sto ne potrosis, prenosi ti se u naredni mjesec. Sasvim normalno koristim i definitvno je puno bolje od ultre.
Meni zadnji racun 17,55 KM, pise da 8,00 KM imam prenos u naredni mjesec. Dakle, mogu potrositi vise 8,00 KM, doci ce mi racun 17,55 KM.