BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dozer

#1 BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by Dozer »

Vec neko vrijeme hocu da pokrenem ovu temu i da iznesem licna iskustva s BH Telekomom i njihovom poslovnoscu, ali i ocitoj pljacki, a pogotovo ponasanju nadobudnih i totalno nesposobnih uposlenika na salterima.

Dakle... Evo tema, pa opletite, a ja cu poceti sa svojim iskustvima.

Slucaj br.1
Odlazim sluzbeno van zemlje dva mjeseca zaredom, Italija, ali ne koristim mobitel (pretplata) osim za par SMS-va i dva-tri kratka poziva, ne duza od dvije minute. Oba mjeseca mi dolazi enorman racun, za preko 60% veci od uobicajenog. Opet moram ici, ali ovaj put ponesem mobitel od cerke (ultra), i s njega komuniciram, a svoj uopste ne koristim. Dolazi mi opet enorman racun, preko 300KM, na kojem je uredno naveden i roaming za Italiju. Odlazim na salter da se zalim, naravno, i podnosim tu zalbu i trazim listing, koji placam 20KM. Na listingu, medju par poznatih, imam i masu nekakvih poziva i sms-ova na nepoznate brojeve u Italiji, ali i totalnu nebulozu - pola toga se "desavalo" dok sam bio u avionu :shock: .
Naravno, trazim bilo kakvog sefa, vadim avio kartu i pokazujem to, a odgovor koji dobijam je "da je to u skladu s fakturom italijanskog providera". Jasno, odmah trazim tu " fakturu" na uvid, a odgovor je "to je poslovna tajna"?! Nakon urednog podsjecanja doticnog na cjelokupnu familiju, od koje pola vjerovatno radi u Telekomu, odlazim i ne placam taj racun, tako da cekam da me tuze, pa cu onda tuziti i ja njih. Valjda ce na sudu pokazati tu fakturu. Interesantno je da mi broj nije ukinut, a ovo se desavalo prije vise od 7 mjeseci.

Slucaj br.2
Odem s mamom da promijeni paket, tj. da sa ultre predje na pretplatu. Sve se popuni i fino se nadobudnom majmunu na salteru, inace prepunom sebe, naglasi da hocemo paket mComplete 15. On nas i ne gleda, nego, onako....nezainteresovano kaze " u redu, bice ukljuceno za oko 2 sata".
Nakon 5-6 sati dodjem kod nje da joj nastimam viber itd., da moze pricati s burazom vani, ali - nema interneta. Zovem 1444, a tamo mi kazu "trazili ste paket Mini15". Momentalno popizdim, ali nekako uspijem smireno reci da to nije tacno, nego da je bio mComplete, na sta mi doticna saopsti da ona nema sistemski pristup zahtjevima (inace, support svugdje na planeti ima pristup i uvid u sve, kako bi se moglo pomoci korisniku), i da stara mora otici na salter da se to prepravi, tj. preda novi zahtjev za promjenu paketa?! E, tu vec vise nisam smiren i svasta nalajem na salterskog morona, i upitam da li ja to mogu s njenom licnom, da nju ne maltretiram, na sta mi se kaze da moze. Sutra ujutromdodjem na salter, radi onaj isti moron, i jos me ubjedjuje da nisam trazio mComplete, nego Mini, i, naravno, mora stara doci licno, ne mogu ja nista s njenom licnom. Nekako se suzdrzim da ga za glavu ne iscupam kroz onu shubu, i brzo razgulim dok nisam napravio sranje. Kasnije dovedem mamu, ali nenulazim da ga ne bih rascerecio tamo...
E, onda dolazi prvi racun - 23 KM. A zena u 90% poziva i poruka koristila Viber. Dolazi drugi racun - 22KM. Uzmem da pogledam detaljni izvjestaj s pozivima i sms-ovima, tamo izlistano samo 5 sms-ova i 23min. poziva. A u paket je kljuceno 50min poziva i 100 sms-ova. Ocito su ti pozivi i sms-ovi bili obracunati na cijenu paketa, a ne odbijeni od paketa. Opet nazovem 1444 (famozni BH Telekomov support), objasnim o cemu se radi, a zenska osoba s one strane je sva zbunjena i uopste ne razumije sta joj govorim, pa me skine s dnevnog reda tako sto me uputi na - salter. Opet se nabrojim, i ujutro sa starom na salter. Tamo, opet, neki idiot koji nema pojma ni o cemu, gleda me blagim telecim pogledom, ali me uredno povne ubjedjivati kako ona jeste potrosila 100 sms-ova i 50min razgovora, a da je to na detaljnom izvjestaju, u stvari, ono preko ovoga uracunatog u paket?!
Sad ceiam sljedeci racun, koji, btw, uopste ne izgleda kao racun za isti taj paket kakv dolazi mojoj zeni, a onda ce neko tamo na salteru biti zgazen nogama, zastutari upucani ako se budu kurcili, a sef koji se pojavi ide na traumu.

Slucaj br.3
Vrhunac se desava prije 3 dana, sestri. Odlucila zena da otkaze fiksni BH Telekomov broj i da uzme HS-ov. Logicno, jer su drasticno povoljniji. Otisla na salter i podnijela zahtjev, krembil s one strane je upitao za ulicu, ona mu rekla, potpisala se i otisla. Prosao dan, dva, a telefon i dalje radi. Kad, zove covjek iz njenog drugog stana koji se izdaje, kaze - ne radi mu telefon vec dva dana. Ona odmah skonta da je salterski idiot iskljucio telefon na njenoj drugoj adresi (iako mu je dala adresu na kojoj treba iskljuciti), i zovne famozni 1444. Kazu joj da treba uplatiti 10KM ( za sta, @ebem vam pleme seljacko idiotsko!?), i da ce se to ponovo ukljuciti. Ona kaze, hajde, iako nije moja greska, i odmah jutros otfura na salter. A tamo, isti onaj balavi kreten, i mrtav-hladan joj kaze "pa niste mi rekli koji telefon da iskljucim". A onda, na sve to, kaze da sad to nije 10KM, nego da mora podnijeti zahtjev kao za novi prikljucak?!
Pa @ebem vam majku kroz majku, lopovsko idiotsku!!!!
Freamon Lester

#2 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by Freamon Lester »

Image

Sve će ti se samo kazati...
muha_sa

#3 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by muha_sa »

Stari moj-- ako vjeruješ oznojio sam se tuto kompleto citajuci ovo--oznojio se od muke :-) koji nesposobni klošari.

nemam ništa pametno rec--zaista :-)
Ljakan

#4 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by Ljakan »

Redovno su me pljackali na fixnom i dodavali brojeve koje nikad zvali nismo.Al svemu dođe kraj.Sto si krao krao
mudrac2

#5 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by mudrac2 »

ja sam davno presao na hs. Još me deru na mobitelu jer su rok vazenja dopune od 5km skratili na mjesec dana, umjesto dosadasnjih dva mjeseca.
vješalica

#6 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by vješalica »

jel se placa mrska taxa rtv fašistima i na kablovskom telefonu?
muha_sa

#7 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by muha_sa »

vješalica wrote:jel se placa mrska taxa rtv fašistima i na kablovskom telefonu?
dolazi inkasant na vrata.
vivak

#8 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by vivak »

Odlucio ja odjavit fiksni odem na salter kaze ne moze mora se cekat 1. u mjesecu zbog obracuna.Odem prvog platim racun i podnesem zahtjev da odjavim.Iskljucili mi 16. u mjesecu,poslali racun koji nisam platio a necu ni platit nek me tuze,ima datum kad sam trazio odjavu pa cemo vidit. :oops:
lider

#9 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by lider »

I moja iskustva s njima su slična. Odjebao ih davno i puno sam mirniji 8)
zrakomlat

#10 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by zrakomlat »

A drame ove :D, kad sam vidio temu, mislio sam da će neke gluposti pisati, al ovo je stvarno za tužbe. Ja nemam takvih negativnih iskustava, osim slučaja kad mi je došlo da platim 45 KM za sudske troškove :shock:
Dakle, jednom sam skupio tri računa, skoro 400 KM, isključili me, platio za par dana sve, uključili me opet. Taj broj i dalje aktivan evo treća godina od tada, i dalje na pretplati, sad uzeo i mobitel, a taj navodni dug oni šalteraši nigdje ne vide uz moj broj.
vade_mecum

#11 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by vade_mecum »

samo sabur drug, u sljedecih par sati ce ti dezurni telekomovci dokazati da to tako treba i da ustvari trebas da budes sretan i pocascen sto si njihov korisnik. :D ako se kojim slucajem odlucis prebaciti na nekog drugog operatera bices automatski deklarisan kao izdajica i anti-patriota pa ti sada vidi :D :D

on-topic: telekomunikacijske usluge barem imaju sirinu izbora
neki

#12 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by neki »

Koji paket hoćeš da ti uključe se ne govori usmeno na šalteru nego se napiše u zahtjevu pa onda navede i u ugovoru koji podnosilac potpiše i jedan primjerak nosi kući...
vade_mecum

#13 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by vade_mecum »

nemoj se iznenaditi ako uspiju dokazati da je to sve ustvari tvoja greska :D :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by Truba »

pasa cuvaj zivce
ja nemam takvih problema...generalno nemam tih salterskih problema jer nekako sve jednostavno posmatram i dosta toga mi ne treba :mrgreen:
niti mijenjam pakete :mrgreen: niti uzimam pakete :mrgreen:

al da su stoka jesu
takodjer znaju da ih svi mrze :mrgreen:
gidra

#15 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by gidra »

neki wrote:Koji paket hoćeš da ti uključe se ne govori usmeno na šalteru nego se napiše u zahtjevu pa onda navede i u ugovoru koji podnosilac potpiše i jedan primjerak nosi kući...
mogu se neki paketi potpisati i "usmeno". Zato ona sekretarica i govori, ovaj razgovor se snima bla bla... Ja sam usmeno dogovorio msurf50.
JThomas

#16 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by JThomas »

vade_mecum wrote:samo sabur drug, u sljedecih par sati ce ti dezurni telekomovci dokazati da to tako treba i da ustvari trebas da budes sretan i pocascen sto si njihov korisnik. :D ako se kojim slucajem odlucis prebaciti na nekog drugog operatera bices automatski deklarisan kao izdajica i anti-patriota pa ti sada vidi :D :D

on-topic: telekomunikacijske usluge barem imaju sirinu izbora
neće od kuće, kad dođu na posao.
neki

#17 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by neki »

gidra wrote:
neki wrote:Koji paket hoćeš da ti uključe se ne govori usmeno na šalteru nego se napiše u zahtjevu pa onda navede i u ugovoru koji podnosilac potpiše i jedan primjerak nosi kući...
mogu se neki paketi potpisati i "usmeno". Zato ona sekretarica i govori, ovaj razgovor se snima bla bla... Ja sam usmeno dogovorio msurf50.
Preko telefona da, preko šaltera ne
gidra

#18 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by gidra »

@Dozer
Svaki šalter se snima upravo zbog takvih situacija, trebao si tražiti uvid u snimke.
Ja se sjećam kada sam ja potpisivao ugovor za pretplatu i telefon koji sam kupio na šalteru u poslovnici prije nekih godinu i po, da mi je momak na šalteru ponavljao par puta neke stavke i rekao mi je da to radi upravo zbog snimanja.
Filter

#19 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by Filter »

nekad da, nekad ne. ovisi ko radi na salteru tj. jel mu mrsko, znali uopste sta treba itd itd

@dozer, samo ces fasovati cir ratujuci sa cobanima.
moj prvi dernek sa bhtelecom je bio 98. tad su mi obracunali interneta, za februar, ako se dobro sjecam oko 903,xxKM jer se dial up veza nije mogla prekinuti. nakav njihov kvar u posti. bez obzira sto sam im to odmah prijavio i sto su me uvjeravali da ce sve biti u redu, uredno dosao racun da padnes na guzicu.
podnio gutu zalbi, ovoga onoga i kad sam skonato da znaju sve al to ne jebu ni 5% posto. i ja okrenem plocu. kad su ugasili taj acc ja hladno podnesem zahtjev za drugi i do danas ga koristim a onaj im nikad nisam platio. dolazili su racuni povremeno do 2003-4. samo ga pocijepam i nastavim dalje.

zadnje sranje je da nisu poslali onaj bonus na student paket, jos jedan broj koji je na moje ime pored pretplate. i ubjedjuju me da su bonus poslali ali mi ne daju izvjestaj za taj mjesec. podnio sam zahtjev i evo drugi mjesec cekam da oni odluce da li mi trebaju dati ili ne.

cobani cobani cobani... i tako
gilla

#20 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by gilla »

Kad mi ona javi za ultru da "mi kredit istice za 4 dana" dodje mi da im bacim bombu.

Mislim da nema više nekvalifikovanih, neljubaznih, neuslužnih zaposlenika u bilo kojoj firmi u regionu.

Ne mogu dočekati da ga stranci kupe, da se zavede reda počevši od šalterista pa nadalje. Onda će se brinuti kad fasuje otkaz jer je zbog njega izgubljen korisnik.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#21 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by Truba »

@filter
meni je predtuzba daklemplava koverta dosla zbog 30 maraka 2001
izgleda da je sve kakve si srece
Maharadza

#22 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by Maharadza »

Ljakan wrote:Redovno su me pljackali na fixnom i dodavali brojeve koje nikad zvali nismo.Al svemu dođe kraj.Sto si krao krao
Kako su nas tek derali na ADSL-u, dok su bili oni 3G, 5G i 9G paketi čiji sam bio korisnik nepunih 5 god....pa prekoračenje od 1GB naplati ti 10KM...instaliram mjerač prometa koji uredno prikaže da NISAM prekoračio limit, dođe račun po kojem sam prekoračio gigu i više, što je najgore u to vrijeme sam internet imao samo na JEDNOM RAČUNARU, znači niti je bilo wifi-a niti dodatnih uređaja koji bi pravili "promet" kao danas kada ih je 5-6 u kući, pa opet isti račun svaki mjesec, živio FLAT i oni koji su ga prvi uveli u Sa (po pristupačnim cijenama i sa iole pristojnim brzinama)! :thumbup:
vade_mecum

#23 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by vade_mecum »

najjaci mi je mazohizam kod nekih ljudi koji bacaju drvlje i kamenje na BHT, a uredno placaju racune svaki mjesec :D
gidra

#24 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by gidra »

vade_mecum wrote:najjaci mi je mazohizam kod nekih ljudi koji bacaju drvlje i kamenje na BHT, a uredno placaju racune svaki mjesec :D
slažem se, a nije da se nema alternativa u vidu Mtela, Eroneta, Telemacha, HS-a itd.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#25 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima

Post by KatarinaKosaca »

Davno se sa njim razišla radi sličnih stvari. Najgore mi je bilo čekanje da platim, kao da oni meni plaćaju :D Zadnji im račun nisam ni platila, jer su me isto prevarili, računali mi nešto što nije bilo... Samo nisam platila. Napisali mi pismo da će me tužiti, ja njima pismo da ću odgovoriti protutužbom i objasnila zašto i od tada ni pisma ni razglednice ni kontakta (hvala Bogu), evo već nekoliko godina, što se tiče mobilnog. I fiksni skoro prebacila na drugog operatera.
Post Reply