zambaklija wrote:York Light 100`s wrote:A evo i rečenica iz Orbiniovog posta što je Banksy postavio na prvoj strani
Danas u vecine Srba uopste nema podjele na normalne i ekstremiste kao kod ostalih. U srpskom drustvu cesto vidis jednoobraznost, iste standarde,.. uopste nema diferencijacije izmedju ekstremista i normalnih - ponajvise zahvaljujuci njemu. Draskovic je zlo upakovao u modu, kulturu
Ja mislim da je ovo uopšte najveće zlo koje se moglo proizvesti jer to je stvarno tako i to se primjetiti dan danas. Ako neko danas nazove Srebrenicu genocidom ili kaže da je Ratko Mladić ratni zločinac on automatski za svoje nije pravi Srbin.
Ne može Emir Kusturica jednostavno preći na pravoslavlje i otkriti da je Srbin, on mora i promjeniti svoju priču 100% i tražiti izgovore za zločine.
Zašto ja ne mogu preći na pravoslavlje jer sam vidjeo nešto fantastično u toj religiji i postati Srbin jer sam otkrio da mi se pradjed zvao Radovan a da i dalje osjećam prezir kada vidim strahote sa Markala i Srebrenice i smatram da je ono što je učinila srpska vojska pogrešno?
E to je rezultat ovoga u citiranom postu što opisuje šta je Drašković uradio i šta čini srpski narod zaista posebno (u negativnom smislu) u odnosu na ostale narode u svijetu

BRAO
Da se razumijemo. Nema naroda na ovoj zemaljskoj kugli čiji su pripadnici svi bezgriješni i nevini ali sumnjam da ima ijedan narod kojem je pravdanje i slavljenje klanja i zločina definicija da budeš dobar Srbin ili da postaneš dobar Srbin. Jedna jeziva definicija naroda i jadan je onaj ko se geografski nalazi blizu njih, mi smo imali tu "čast"
Aleksandar Seksan prešao na Islam, niko od njega nije tražio da slavi srpske glave što su nosili po Tešnju ili da pjeva pjesme o onom majmunu što je kompletnu hrvatsku porodicu pobio na badnje veče, postane li neko Srbin prvo traži od njega mišljenje šta misli o Srebrenici i Markalama i ostale pokolje da se može znati da li je stvarno (dobar) Srbin.
Promjeni li neko vjeru u Bosni i pređe na Islam ili prizna da je Bošnjak neće nikada ni na jednom sjelu ili okupljanju Bošnjaka doći u nezgodnu situaciju da čitava sala pjeva kako je trebalo njegovu babu vlahinju klati. Budi Srbin i okupi društvo za sto uz rakiju i slaninu, za 2-3 sate će početi pjesme o Mladiću, balijama, Srebrenici i Turkinjama.
Na drugim temama se često koristi izraz "e po tome se mi ljudi razlikujemo od životinja" u ovom slučaju se po gore navedenom (a ima još milion drugih primjera) mi Bošnjaci razlikujemo od Srba
Kao što napisa Orbin, Drašković je izbrisao granice između ekstrema i normalnih. Ti možeš onog Oksa što je napao policijsku stanicu u Bugojnu osuditi a i dalje biti Bošnjak, osudi kao Srbin jednog Arkanovca i većina Srba će te popreko pogledati jer ispadaš protiv Srpstva jer skoro pa uopste nema diferencijacije izmedju ekstremista i normalnih Srba