Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
stetoskop wrote:Nije problem imati neprijavljeni sprej, jer policija ne pretresa građane tek tako po ulici. Problem je kada dođe do upotrebe tog neprijavljenog spreja.
I kako ce znati da si ti
Naprskas nekog i ides dalje, neces ostati cekati policiju
Lajavikrelac wrote:Ovo je majka po amerikenjski knuckles
Za malo tvrdokornije hajvane jaw breaker
Imao isti ovakav kupio ga u Riminiju u Italiji u radnji za samoodbrambena sredstva koštao čitavih 500 lira odnosno 5 maraka. Izgubio ga na fakultetu nekad na ispitu jednom sam cak ušao u zgradu suda sa njim zaboravio da mi je u džepu sjebao se kad je sve počelo da pišti i opet me pustili da prodjem bez pretresa
stetoskop wrote:Nije problem imati neprijavljeni sprej, jer policija ne pretresa građane tek tako po ulici. Problem je kada dođe do upotrebe tog neprijavljenog spreja.
I kako ce znati da si ti
ja koliko vidim u zakonu nije predviđena nikakva sankcija za neprijavljivanje spreja. što bi se onda neko peglao sa prijavljivanjem? Ako neko vidi bolje nek me ispravi.
Jaw breaker je za ove naše mazdrmane i kučevite tipove....koga god sastaviš sa njim pije supu na slamku bar mjesec dana i neće mu više pasti na pamet da te pogleda ružno....Ako već nećeš po labrnji, spucaš ga u rebra, ništa manje efikasno a ne možeš ga ubiti ili osakatiti.
I kako ce znati da si ti
Tvrtko II Kotromanić wrote:Gledam po ovom army shopu ovdje u sa, vidim ima taj neki sprej za samoodbranu, kaze moze se koristit i protiv pasa i protiv napadaca..
mislim da uzmem jedan za mamu i sestru, uzimajuci u vidu kako crna hronika napreduje a svakako znam da ih samo zene i smiju nositi
dakle koja je procedura, uzeti sprej i sa istim otici u MUP pa prijaviti ili?
kada kupuješ u army shopu taj sprej, kopiraju tvoju ličnu kartu i izdaju ti račun . uz taj račun , moraš napisati i ovjeriti izjavu u koje svrhe si nabavio taj sprej , i sve to predati nadležnoj policijskoj upravi.
kazne , ukoliko se nađe taj sprej bez odobrenja je 500 KM .
evo listam zakon i nigdje ne vidim da je propisana sankcija za neprijavljivanje spreja?????????
pojma nemam da se nije nešto promijenilo. ja sam to prije 5 godina kupila i takva je bila procedura ..
pojma nemam da se nije nešto promijenilo. ja sam to prije 5 godina kupila i takva je bila procedura ..
procedura je i sada takva, ali koliko ja mogu da primjetim nije utemeljena na zakonu. ako nema sankcija za neprijavljivanje, zašto bi se peglao i prijavljivao. vadio prijavu prebivališta u mup-u i nosio je u taj isti mup?
ja koliko vidim ne postoji sankcija u zakonu. ispravite me ako griješim, moguće da sam nešto previdio.
procedura je i sada takva, ali koliko ja mogu da primjetim nije utemeljena na zakonu. ako nema sankcija za neprijavljivanje, zašto bi se peglao i prijavljivao. vadio prijavu prebivališta u mup-u i nosio je u taj isti mup?
ja koliko vidim ne postoji sankcija u zakonu. ispravite me ako griješim, moguće da sam nešto previdio.
iskreno, nisam ni čitala zakon ... samo sam uradila što mi je drski inspektor u mup-u rekao i još m naružio , kao bolje nositi pištolj nego sprej , jer se može desiti da sam sebe nasprejaš
Postoji kazna i propisana je 6 mjeseci uslovno i 500 KM za nedozovljeno posjedovanje oružija u koje se ubraja i peper sprej.
Sa druge strane ženama se u tom slučaju 90% slučajeva gleda kroz prste muškarcima NE! (govorim o spreju)
Moja supruga je jučer kupila i prijavila sprej u MUP-u procedura beezze u Army shopu dobiješ račun i nota račun u MUP odneseš i popuniš zahtjev koji ti tamo daju i predaš ga skupa sa račuunom i to je to evidentirana si.
A u slučaju da Vas uhvate sa ne prijavljenim oružijem pozovite se na slučaj Živka Budimira
"Osobe koje posjeduju oružje, iako im je dodijeljeno od nekog zvaničnog organa, dužne su to oružje registrovati. No, ukoliko to ne učine, prema odredbama Zakona o držanju i nošenju oružja to ne spada u krivično djelo, već se osobi koja nije registrovala oružje ono oduzima", pojasnila je sudija Rondić
Pa da...Ali, ne brini...da su ga tako nasli kod tebe ili kod mene, pa da nam ga je dala ne znam ti koja institucija, bili bi presudjeni u roku 3 minute, i to radi nelegalnog posjedovanja oruzja.
MedenoSrce wrote:krenem od sebe, dok nadjem kljuceve u torbi prodje ciganska godina
jedino da kazem "molim vas da pristojno sacekate dok izvadim opremu za samoodbranu"
doduse mozda i upali da se razbije napeta atmosfera
Ako ćeš ga držati u torbi onda ti i ne treba
Negdje na dohvat ruke, džep jakne ili sakoa, pantalona ako imaju džepove odgovrajuće veličine za sprej (mada imaju i oni mali koji su veličine karmina)
Ljeto je problem ali tad lagano fotrola za pepper sprej pa nek se zna ko je glavni baja