mislim da uzmem jedan za mamu i sestru, uzimajuci u vidu kako crna hronika napreduje
dakle koja je procedura, uzeti sprej i sa istim otici u MUP pa prijaviti ili?
izvinjavam se,nemam odgovor za vas,nego pitanje.koliko košta u army shopu?jesu li cijene kao na pik-u?Tvrtko II Kotromanić wrote:Gledam po ovom army shopu ovdje u sa, vidim ima taj neki sprej za samoodbranu, kaze moze se koristit i protiv pasa i protiv napadaca..
mislim da uzmem jedan za mamu i sestru, uzimajuci u vidu kako crna hronika napredujea svakako znam da ih samo zene i smiju nositi
Poenta je bila da ne prijavljujes nista muriji. Kupi i suti.Tvrtko II Kotromanić wrote:20 maraka mu je cijena u army shopu
@Katarina, ima i ta strana, al opet bolje da mi mama i sestra imaju za ne daj Boze, moze se uvijek na nuznu odbranu vadit il sta vec, bolje i to nego da ih kakav narkoman ozlijedi
evo izdvojio sam za vas bitne članke i odredbe zakona o oružju i municiji fbih:Tvrtko II Kotromanić wrote:Gledam po ovom army shopu ovdje u sa, vidim ima taj neki sprej za samoodbranu, kaze moze se koristit i protiv pasa i protiv napadaca..
mislim da uzmem jedan za mamu i sestru, uzimajuci u vidu kako crna hronika napredujea svakako znam da ih samo zene i smiju nositi
a u kategoriju D spadajuČlan 12. (Ograničenja)
(1)
Oružje iz člana 11. ovog zakona se u pogledu prava i obaveza vlasnika oružja
razvrstava u:
a) zabranjeno oružje–oružje kategorije A i hladno oružje kojem je osnovna namjena napad ili nanošenje ozljeda,te hladno oružje kada se nosi na javnim mjestima;
b) dozvoljeno oružje za koje je potrebno prethodno odobrenje–oružje kategorije B;
c) dozvoljeno oružje za koje je potrebna prijava nadležnom organu –oružje kategorije C;
d) dozvoljeno oružje za koje nije potrebno odobrenje niti prijava nadležnom organu–oružje kategorije D.
(2)Zabranjeno je nabavljanje ili držanje ili nošenje oružja kategorije A, osim ako ovim zakonom nije drugačijepropisano,te nabavljanje ili držanje ili nošenje oružja kategorije B bez odgovarajućeg odobrenjao oružju,kao i držanje ili nošenje oružja kategorije C bez odgovarajućeg odobrenja.
(3)Oružje kategorije D mogu nabavljati, držati i nositi lica starija od 18 godina.
Kategorija D
a)električni paralizator,
b)raspršivači (sprejevi),
c)oružje sa tetivom,
d)hladno oružje,
e)zračno oružje.
ja koliko znam ne postoji takav zakon na nivou fbih.Stjui wrote:evo izdvojio sam za vas bitne članke i odredbe zakona o oružju i municiji fbih:Tvrtko II Kotromanić wrote:Gledam po ovom army shopu ovdje u sa, vidim ima taj neki sprej za samoodbranu, kaze moze se koristit i protiv pasa i protiv napadaca..
a u kategoriju D spadajuČlan 12. (Ograničenja)
(1)
Oružje iz člana 11. ovog zakona se u pogledu prava i obaveza vlasnika oružja
razvrstava u:
a) zabranjeno oružje–oružje kategorije A i hladno oružje kojem je osnovna namjena napad ili nanošenje ozljeda,te hladno oružje kada se nosi na javnim mjestima;
b) dozvoljeno oružje za koje je potrebno prethodno odobrenje–oružje kategorije B;
c) dozvoljeno oružje za koje je potrebna prijava nadležnom organu –oružje kategorije C;
d) dozvoljeno oružje za koje nije potrebno odobrenje niti prijava nadležnom organu–oružje kategorije D.
(2)Zabranjeno je nabavljanje ili držanje ili nošenje oružja kategorije A, osim ako ovim zakonom nije drugačijepropisano,te nabavljanje ili držanje ili nošenje oružja kategorije B bez odgovarajućeg odobrenjao oružju,kao i držanje ili nošenje oružja kategorije C bez odgovarajućeg odobrenja.
(3)Oružje kategorije D mogu nabavljati, držati i nositi lica starija od 18 godina.
Kategorija D
a)električni paralizator,
b)raspršivači (sprejevi),
c)oružje sa tetivom,
d)hladno oružje,
e)zračno oružje.
nacrt.nisam vidio...svaki kanton ima svoje zakonemudrac2 wrote: ja koliko znam ne postoji takav zakon na nivou fbih.
TW 1000mudrac2 wrote:koji bi bio najjači sprej? Koliko ja znam ima ih više vrsta, na bazi paprike, bibera.....

Nisam dio zenske populacije ali da ti bar pokusam odgovoriti. Klosar ili narkoman te sigurno nece presresti u Ferhadiji 'sred bijela dana i traziti pare i novcanik. Mozes otprilike znati kad dolazis u potencijalno opasnu situaciju kao npr po meni sto je kad dama sjeda sama u taksi, ide mracnim ulicama ili stepenicama do kuce. A kerovi kad napadnu recimo da se ima dovoljno vremena reagovati kakva je god situacija, ne zaskacu iz grmlja na prepadKENJAC wrote:Mogu li ja da upitam nesto ovu zensku populaciju u vezi upotrebe spreja ? Naime , jeste li vi sigurne da ste u stanju kad pred vas , iznenada, iskoci narkoman stavite ruku u tasnu , nadjete sprej i poprskate napadaca. Drage moje djevojke i zene, ovaj sprej ima koristi samo u slucaju kad ga nosis u dzepu i drzis u ruci ! Mozete li vi citav zivot imat ovo u dzepu ? Mozete li ga uvijek imat na dohvat ruke ? Dobro razmislite , jer kad vi probate izvuc i poprskat i kreten ce sigurno drugacije reagovat. Moj vam je savjet ako imate ovaj sprej probajte , onako , bez veze par puta izvuc ga naglo i prsnuti. Nemojte doci u situaciju da trebate da ga upotrijebite a da ne znate ni jacinu kako treba pritisnut ni taj osjecaj u ruci ! Svasta se u panici desava!
Pitanje je razumno, ali ne može se jedoobrazno postaviti. Nismo svi isti i ne reagiramo isto u svim situacijama. Ja, na primer, znam da mi u takvim slučajevima proradi adrenalin, da ne samo da bi dobio čitav sprej u lice, nego i kajganu među nogama. U nekim drugim situacijama sam stidna i smotana, ali kad branim sebe ili nešto svoje, sigurna sam. Mada, nemam sprej.KENJAC wrote:Mogu li ja da upitam nesto ovu zensku populaciju u vezi upotrebe spreja ? Naime , jeste li vi sigurne da ste u stanju kad pred vas , iznenada, iskoci narkoman stavite ruku u tasnu , nadjete sprej i poprskate napadaca. Drage moje djevojke i zene, ovaj sprej ima koristi samo u slucaju kad ga nosis u dzepu i drzis u ruci ! Mozete li vi citav zivot imat ovo u dzepu ? Mozete li ga uvijek imat na dohvat ruke ? Dobro razmislite , jer kad vi probate izvuc i poprskat i kreten ce sigurno drugacije reagovat. Moj vam je savjet ako imate ovaj sprej probajte , onako , bez veze par puta izvuc ga naglo i prsnuti. Nemojte doci u situaciju da trebate da ga upotrijebite a da ne znate ni jacinu kako treba pritisnut ni taj osjecaj u ruci ! Svasta se u panici desava!