Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post Reply
reis1

#76 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by reis1 »

hrasno38 wrote: Ajde mi samo objasni na osnovu cega ti zakljucujes da je ovo drot??? Sta da je naletio na frajera svojih ili vecih proporcija I covjek fino izasao iz auta I nalupao ga jer nicim ne dokazuje da je policajac. Ovdje apsolutno nicim se ne pokazuje da je I jedno auto policijsko jer ako je u pitanju I civlno policijsko auto onda je duzno da stavi rotaciju na krov. Blinkeri su samo upozorenje a rotacija je ta koja govori o kakvom se autu radi.
Da se to desilo, ovi ostali iz kolone koji jesu drotovi, bi zasigurno mogli izaci i ubit boga u napadacu, i jos pri tom ga strpati u zatvor.

Idu i meni na klinac ti crni auti, pogotovo oni koji u njima sjede, ali ja svoj neposluh takvima iskazujem na izborima, tamo gdje je tomu mjesto, a ne na cesti. Kad sjednu u ova crna auta, oni imaju zakonsko pravo da prestizu i da te sklone u stranu, a ako smetam, ja krsim zakon, ergo civilizirane norme ponasanja, ergo bahat sam za ceste.
sema911s

#77 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by sema911s »

sinuhe wrote:Koliko godina ce trajati vanredno stanje u BiH?
dok god ne pokoljemo sve politicare i glave im poredamno po trgu da sluze za primjer onima koje opet izaberemo na izborima , i tako u krug radit dok svi nedodjemo pameti
sema911s

#78 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by sema911s »

jeli iko od vas bio u nekoj drzavi zapadne evrope i susreo se sa vozlima pod pratnjom,
klaki

#79 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by klaki »

Da maloumnom reisu protumacim zakon

Znaci, zakon nije tu da biras da li da imas pratnju policiju ili da imas blinkere, nego ocito nalaze da moras imati pratnju i blinkere na doticnim autima.

Jedan moj poznanik je sebi iz zajebancije ugradio plave i crvene diode na prednju karambolku djipa i nekada ih pali. Ljudi mu se sklanjaju :lol: I ovi beskicmenjaci bi mu se kosto gledam jos naguzili kad bi vidili njegovog djipa i blinkere.

I sta sad? Evo vec 2 stranice ubjedjujete se o zakonu. Koja je jebena poenta teme?

I btw nece ove niko nikad prebiti, jer vecina tih opasnih likova isto voza neka malo... bolja auta. Mislis da bi onaj vozac izletio onako da je iza njega bio neki mercedes 2014 godiste i slicno
Last edited by klaki on 08/11/2014 12:45, edited 1 time in total.
almir90

#80 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by almir90 »

Realnost je, da ovi sa službenim vozilima redovno divljaju po putu. Sve su u nekoj žurbi, valjda ministri i razni kurci - palci uvijek žure da stvore pravnu državu što je prije moguće. :lol:

Redovno ih možeš viditi da voze duplo preko ograničenja, pretiču na punoj, ma ne samo na punoj, u svakoj nemogućoj situaciji oni pretiču.

Može li neko objasniti zašto uvijek ovako divljaju? Odgovor trenutno je, može im se, jer su zakon, i nemaju pred kime da odgovaraju!
Last edited by almir90 on 08/11/2014 12:44, edited 1 time in total.
AlfaKentaur

#81 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by AlfaKentaur »

Na koji nacin je ova kolona davala znak da se radi o "koloni pod pratnjom"?

Znakove koje su davali, jesu li bili divoljni da bi se ta kolona smatrala "kolonom pod pratnjom"?
klaki

#82 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by klaki »

AlfaKentaur wrote:Na koji nacin je ova kolona davala znak da se radi o "koloni pod pratnjom"?

Znakove koje su davali, jesu li bili divoljni da bi se ta kolona smatrala "kolonom pod pratnjom"?
Aha efendija im je proucio koju

Pod pratnjom dova su i meleka :-D
uglavnomja

#83 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by uglavnomja »

kakavdanakneiskustvu wrote:
uglavnomja wrote:realno, ove kolone pod pratnjom rijetko koriste pravu rotaciju na krovu, dovoljno je da se pojave, malo blicnu plavim svjetlima i svi se uklanjaju. nema potrebe za rotacijom, sirenom, dramom, narod zna, kao sto je znao i ovaj kreten o kome se radi. i nasao da glumi mangupa. ako prodje bez kazne, ima da daje sadaku svaku dan.

ja shvatam da je vecina ljudi apriori protiv politicara, kolona, blabla ... ali takav je ZAKON, politicare su izabrali gradjani bh, ovaj je prekrsio vise zakona, ovi iz kolone nisu ni jedan.

Zasto gubite racionalnost na osnovu emocija :D malo realnosti, sve je cisto kao sunce. cak i da ga je uhapsio, nalupao na licu mjesta, opet bi imao pravo da to uradi jer je idiot ugrozio osobe pod pratnjom.

znaci, stvarna situacija je: BAHATOST neidentificiranog vozaca koji je ugrozio osobe pod pratnjom.

imao bi ga pravo nalupati,otkud znaš ko je ovaj kockaste glave,gdje piše da je on policajac,čak i da jeste zar ima pravi nekoga prebiti tek tako?

hocemo li se praviti blesavi pa misliti da je vonabi mangup snimao neku bezze kolonu ili cemo prihvatiti da je jako dobro znao koga snima :D i ko mu se obratio.

dalje, posao sluzbenih lica u koloni je zastita pracene osobe, ovaj stvor je bio direktna prijetnja po zivot te osobe i oni prema zakonu imaju pravo da upotrijebe sva dizvoljena sredstva da otklone opasnost.
spinel_

#84 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by spinel_ »

mogu misliti kako se sad ova kockasta glava osjeca... :lol:
da je barem nalemao vozaca, ali ce biti procesuiran i kao da jeste :-) to je taj pileci mozak kockastih glava :lol:
uglavnomja

#85 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by uglavnomja »

AlfaKentaur wrote:Na koji nacin je ova kolona davala znak da se radi o "koloni pod pratnjom"?

pa ocito su bili dovoljni da ih "snimatelj" skonta.

hebote pa ne moras dobiti sms da dolazi kolona pod pratnjom, crni auti, jaki, novi, veliki, kolona, blicaju plavim svjetlima ... hocemo li se igrati glup, gluplji, najgluplji :D
reis1

#86 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by reis1 »

klaki wrote:Da maloumnom reisu protumacim zakon

Znaci, zakon nije tu da biras da li da imas pratnju policiju ili da imas blinkere, nego ocito nalaze da moras imati pratnju i blinkere na doticnim autima.

Jedan moj poznanik je sebi iz zajebancije ugradio plave i crvene diode na prednju karambolku djipa i nekada ih pali. Ljudi mu se sklanjaju :lol: I ovi beskicmenjaci bi mu se kosto gledam jos naguzili kad bi vidili njegovog djipa i blinkere.

I sta sad? Evo vec 2 stranice ubjedjujete se o zakonu. Koja je jebena poenta teme?

I btw nece ove niko nikad prebiti, jer vecina tih opasnih likova isto voza neka malo... bolja auta. Mislis da bi onaj vozac izletio onako da je iza njega bio neki mercedes 2014 godiste i slicno

Jebena poenta teme je - mrznja prema organima reda. A.C.A.B. All cops are bastards. Idu preko reda na cesti, a ja se moram guzeljat u koloni 40kmh. I jos kad hocu da se utrpam medju njih, da sam i ja ko oni u koloni pod rotacijom, oni mi prijete da ce me batinama.

:oops:
uglavnomja

#87 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by uglavnomja »

spinel_ wrote:mogu misliti kako se sad ova kockasta glava osjeca... :lol:
da je barem nalemao vozaca, ali ce biti procesuiran i kao da jeste :-) to je taj pileci mozak kockastih glava :lol:

zasto mislis da ce biti procesuiran?
kakavdanakneiskustvu

#89 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

uglavnomja wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
uglavnomja wrote:realno, ove kolone pod pratnjom rijetko koriste pravu rotaciju na krovu, dovoljno je da se pojave, malo blicnu plavim svjetlima i svi se uklanjaju. nema potrebe za rotacijom, sirenom, dramom, narod zna, kao sto je znao i ovaj kreten o kome se radi. i nasao da glumi mangupa. ako prodje bez kazne, ima da daje sadaku svaku dan.

ja shvatam da je vecina ljudi apriori protiv politicara, kolona, blabla ... ali takav je ZAKON, politicare su izabrali gradjani bh, ovaj je prekrsio vise zakona, ovi iz kolone nisu ni jedan.

Zasto gubite racionalnost na osnovu emocija :D malo realnosti, sve je cisto kao sunce. cak i da ga je uhapsio, nalupao na licu mjesta, opet bi imao pravo da to uradi jer je idiot ugrozio osobe pod pratnjom.

znaci, stvarna situacija je: BAHATOST neidentificiranog vozaca koji je ugrozio osobe pod pratnjom.

imao bi ga pravo nalupati,otkud znaš ko je ovaj kockaste glave,gdje piše da je on policajac,čak i da jeste zar ima pravi nekoga prebiti tek tako?

hocemo li se praviti blesavi pa misliti da je vonabi mangup snimao neku bezze kolonu ili cemo prihvatiti da je jako dobro znao koga snima :D i ko mu se obratio.

dalje, posao sluzbenih lica u koloni je zastita pracene osobe, ovaj stvor je bio direktna prijetnja po zivot te osobe i oni prema zakonu imaju pravo da upotrijebe sva dizvoljena sredstva da otklone opasnost.

kako zna ko mu se obratio,ovaj mu pokazao policijsku značku???
spinel_

#90 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by spinel_ »

uglavnomja wrote:

:-) sta mislis o OVOME

dakle, ocigledno je da ima ugradjenu kameru u autu koja non stop snima a ne samo po potrebi

a zbog cega ce biti procesuiran, eno na portalu pise da hoce
uglavnomja

#91 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by uglavnomja »

"neimenovani građanin je doživio neugodan susret sa uposlenikom Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH "

taj fini dobri posteni i nadasve pametni nn gradjanin je sam inicirao tu situaciju. da se ponasao onako kako je ucio na testovima za vozacki i uklonio se, ne bi nista dozivio ...
It_is_a_Leclerc

#92 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Čuj "imao pravo uhapsiti". Pa nije ovo Gvineja Bisau :lol:
uglavnomja

#93 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by uglavnomja »

spinel_ wrote:
uglavnomja wrote:

:-) sta mislis o OVOME

dakle, ocigledno je da ima ugradjenu kameru u autu koja non stop snima a ne samo po potrebi

a zbog cega ce biti procesuiran, eno na portalu pise da hoce

pise

Kako saznajemo, SIPA će pokrenuti istragu zbog postupka vozača i njihovog uposlenika, ali će također biti razmatran i slučaj vozača koji je pratio službeno vozilo.

ovo ne znaci da ce biti kanjen, nego da ce se istraziti.

a tu je i snimatelj :mrgreen:
zateznistub

#94 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by zateznistub »

Hoće li neko objasniti neupućeni gdje piše da u koloni mora biti policijsko auto plavo-bijele boje sa rotacijom ili je sasvim jasno da i "obicna" vozila sa blinkerima predstavljaju tu istu pratnju.
Zar neko stvarno misli da bi institucija vlasti, kakva god ona bila, dozvolila da se koristi nesto nelegalno.
friskyoreo

#95 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by friskyoreo »

Kakva drzava, takvi i vozaci, i oni "obicni" i ovi kao dio "pratnje"....
Takvima se vise ne sklanjam, osim kada vidim hitnu ili policijsko auto. Znam 2 seljobera koja su ugradila one blinkere ispod maske automobila, pa kad im se digne k... za divljanjem oni to ukljuce i jurcaju. A nikakve veze sa pratnjama i sl...
reis1

#96 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by reis1 »

Zakon se mora postivat, cak i na cesti.

Ako ti se to ne svidja, ima brate Bosna puna shume, planina, Lukomir, dvije ovce, i nemas nikih problema ni sa cestom, ni sa rotacijama, ni sa organima reda. Sloboda.
Last edited by reis1 on 08/11/2014 13:04, edited 1 time in total.
uglavnomja

#97 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by uglavnomja »

It_is_a_Leclerc wrote:Čuj "imao pravo uhapsiti". Pa nije ovo Gvineja Bisau :lol:

jaro dragi, u autu se nalazila osoba kojoj je vlast dodijelila pratnju, sto znaci i zastitu. mangup sa kamerom je ugrozio sigurnost pracene osobe. sluzbena lica u kolini imaju duznost da zastitie paracenu osobu.

sta ne kontas?
friskyoreo

#98 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by friskyoreo »

I da dodam, da sam cuo, neka neko potvrdi ako je istina, da je u RS-u to regulisano da ne moze svaka shusha imati policijsku pratnju, kao sto je kod nas slucaj u FBiH.
almir90

#99 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by almir90 »

Rasprava je krenula u pogrešnom smijeru, ovdje se raspravlja o ovom slučaju, a treba okvirno gledati situaciju. Ovi sa službenim vozilima redovno divljaju po putu i ne poštuju saobraćajna pravila, a ovaj snimak je samo jedan od rijetkih slučajeva kojim se napravi video dokaz divljanja službenika. Već sam napisao, kako to da oni mogu redovno divljati po putu, ugrožavajući druge, pored sebe, mada su oni nebitni, barem po mom mišljenju (prije nego me neko optuži za šta, da, imam aveziju ogromnu prema budžetlijama tipa ovakvih nehljebovaca), već su mi važniji ostali učesnici u saobraćaju.

Ali, na kraju dolazimo do onoga standardnog, problema društva, gdje ovakvi seljaci i gadžine iz raznih selendri zapravo i upravljaju državom, te zakoni za njih ne važe, oni su glavne baje. Može parkiranje po trotoaru, može i na pješačkom, a može se blokirati i saobraćajnica, mogu oni i voziti 150 km/h, gdje je ograničenje 70 km/h. To je pravi problem, i ne razumijem ove što brane ovakve seljačine, al' dobro to su isti valjda nehljebovci budžetski kao i ovi gore na snimku.

Znači jednostavno, zašto ne voze po ograničenju, i poštivajući sva ostala saobraćajna pravila, kao što mi obični smrtnici moramo da poštujemo. Nemojte mi sad počet o nekim važnim i hitnim sastancima, jer ne radi oni ništa korisno, samo se bezveze vozikaju okolo i troše naše pare.
Last edited by almir90 on 08/11/2014 13:08, edited 3 times in total.
spinel_

#100 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH

Post by spinel_ »

uglavnomja wrote:

pise

Kako saznajemo, SIPA će pokrenuti istragu zbog postupka vozača i njihovog uposlenika, ali će također biti razmatran i slučaj vozača koji je pratio službeno vozilo.

ovo ne znaci da ce biti kanjen, nego da ce se istraziti.

a tu je i snimatelj :mrgreen:

ne mora biti procesuiran samo nek dobija nogu to ce mu biti gora kazna...

snimatelj, opet ti govorim nije izasao na ulicu s namjerom da snima ove krmke kako krse saobracajne propise vec se ovaj debil nasao u krivo vrijeme na krivom mjestu. jer na bilo kojem drugom slucaju ovo ugrozavanje drugih saobracaju bi bilo zataskano jer ne bilo snimatelja kako ti kazes..

ti nastaviti braniti ovakve, garant si jedan od njih. nema druge.
Post Reply