Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
- edo_79
- Danguba
#2 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
ja bih ovoga sto snima odmah priveo ali ne zato sto snima.
- edo_79
#3 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
Da se nisi našao u ovom druže .... meni su neki dan svirali 2 kilometra i uključivali i rotaciju i sirenu da se sklonim da gospoda može proći ... gdje da idem.... pod kamion?... u kanal? ....Danguba wrote:ja bih ovoga sto snima odmah priveo ali ne zato sto snima.
E neće moći majčin sine, i ja plaćam cestarinu i registraciju od svoje crkavice, i ja dajem porez na platu da se ovakvi manekeni mogu kurčit po cesti i vozit kako hoće ....
Last edited by edo_79 on 07/11/2014 21:50, edited 1 time in total.
-
almir90
#4 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
Joj ovih rendžera po putevima. Kako li ovi kokošari dobijaju poslove, i ja bih radio kao vozač?! 
- edo_79
#5 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
Pa po babinoj i maminoj liniji kako drugačije ..... misli ako ima rotirku da je Boga za jaja uhvatio .... dok ne naleti na budalu pa ne napravi invalida od njeg ....almir90 wrote:Joj ovih rendžera po putevima. Kako li ovi kokošari dobijaju poslove, i ja bih radio kao vozač?!
- Danguba
#6 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
Edo ba, nema mene tu nigdje.edo_79 wrote:Da se nisi našao u ovom druže .... meni su neki dan svirali 2 kilometra i uključivali i rotacijmu i sirenu da se sklonim da gospoda može proći ... gdje da idem.... pod kamion?... u kanal? ....Danguba wrote:ja bih ovoga sto snima odmah priveo ali ne zato sto snima.
E neće moći majčin sine, i ja plaćam cestarinu i registraciju od svoje crkavice, i ja dajem porez na platu da se ovakvi manekeni mogu kurčit po cesti i vozit kako hoće ....
Kakvi politicari takvi im i vozaci i obezbjedjenje(bahati). Sami su skrojili ta ''pravila'' i na nama je da trpimo ili na izborima da im spomenemo familiju.
Frajer da bi snimio kretena cini iste prekrsaje kao i kreten. Policija sigurno nece kretena dirati nego ce se skloniti da projuri a sta ce ovaj jado sto snima i rizikuje svasta.
p.s. XY puta sam bio u situaciji da mi nesto prepce iza mene. sklonim se koliko mogu(ne interesuje me je li dovoljno) i zavrsim posao. ne vidim zasto bih se ja sa njima handrio ili da razmisljam koji su ovo kreteni.
Last edited by Danguba on 07/11/2014 22:18, edited 1 time in total.
-
BlackPool
#7 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
Tacno je da je ovaj konj pravio prekrsaje tokom voznje, vozeci nekog guzicara u autu. Medjutim, tacno je i da je ovaj koji snima cinio iste prekrsaje koji ga ne oprase ni kod jedne policijske patrole, osim ako mu nije brat ili otac u patroli. Da su ga uhvatili slucajno, dobio bi kaznu da glava boli i sve to dok gleda kako vozac guzicara odmice, a da pri tom policiji nije palo ni na pamet da pokusaju da zaustave iste.
Svi vozaci politicara krse zakon na putu vozeci krmke u sluzbenim autima! SVI DO JEDNOG!
A za ove prijetnje, eh tu bi nabildanko dobio batine odmah nakon sto je izasao. Za takve stvari drzim teleskopsku palicu u vratima auta.
Svi vozaci politicara krse zakon na putu vozeci krmke u sluzbenim autima! SVI DO JEDNOG!
A za ove prijetnje, eh tu bi nabildanko dobio batine odmah nakon sto je izasao. Za takve stvari drzim teleskopsku palicu u vratima auta.
-
TheMule
#8 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
Ne treba napadati ovog covjeka sto je prekrsio zakon da bi ulovio ovog bahatog. Nekad je to jedini nacin da se nesto dokaze.
- Henry Chinaski
#9 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
U bilo kojoj drugoj zemlji, ovo je snimak za okupljanje ispred parlamenta.
Treba saznati ko je lik i u čijoj je pratnji? I ako ga sklone na drugo radno mjesto, gdje su ga sklonili?
Gdje su sad JMBG-ovci? Na ovakvim se primjerima istjeruje pravda, a utjeruje strah guzonjama...
OTPOR STOKO!!!
Treba saznati ko je lik i u čijoj je pratnji? I ako ga sklone na drugo radno mjesto, gdje su ga sklonili?
Gdje su sad JMBG-ovci? Na ovakvim se primjerima istjeruje pravda, a utjeruje strah guzonjama...
OTPOR STOKO!!!
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#10 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
Vozila pod pratnjom imaju pravo prvenstva al;i to ne znaci da mogu da krse saobracajna pravila I ugrozavaju druge ucesnike u saobracaju preticanjem preko pune linije, prolaskom kroz crveno itd itd. Ovaj momak koji je snimao takodje je napravio masu prekrsaja da bi nam pokazao sta stoka radi mada mi svi to odlicno znamo ali na sve to ne reagujemo.
Ovaj krusko koji je izasao je obicna kurcina I civil tj. bolje reci najvjerovatnije neko ko uopste niti je profesionalni vozac a niti je policijac nego neko nabildano smece kojeg je iz 10-tog koljena familije upravo iskopao taj sto ga vozi I ako sto neko rece njegova je sreca kad je izasao da nije naletio na utoku a u najmanju ruku zasluzio je jedne dobre batine.
Imao sam jednom prilikom okrsaj sa pratnjom jednog clana predsjednistva radi kojih sam zamalo zavrsio u lipi na Vilsonovom I ako su bili SIP-ovci jebao sam im majku uzduz I poprijeko I za malo nisam zavrsio u zatvoru a da sam zavrsio makar jedan od njih bi kad tad zavrsio na trauma jer uglavnom su to polupismeni neizivljeni jazavci koji se nisu sreli u putu sa profesionalnim policajcima.
Ja postujem sva vozila sa prvenstvom prolaza ako naravno ne ugrozavaju moju sigurnost I treba im svima osim clanova predsjednistva I par visokorangiranih politicara ukinuti prava pratnje I divljanja po cestama.
Uglavnom ovaj momak je bio hrabar ali ne bas pametan jer je radi usranog snimka koji nece nista promjeniti mogao I sam nahebati.
Ovaj krusko koji je izasao je obicna kurcina I civil tj. bolje reci najvjerovatnije neko ko uopste niti je profesionalni vozac a niti je policijac nego neko nabildano smece kojeg je iz 10-tog koljena familije upravo iskopao taj sto ga vozi I ako sto neko rece njegova je sreca kad je izasao da nije naletio na utoku a u najmanju ruku zasluzio je jedne dobre batine.
Imao sam jednom prilikom okrsaj sa pratnjom jednog clana predsjednistva radi kojih sam zamalo zavrsio u lipi na Vilsonovom I ako su bili SIP-ovci jebao sam im majku uzduz I poprijeko I za malo nisam zavrsio u zatvoru a da sam zavrsio makar jedan od njih bi kad tad zavrsio na trauma jer uglavnom su to polupismeni neizivljeni jazavci koji se nisu sreli u putu sa profesionalnim policajcima.
Ja postujem sva vozila sa prvenstvom prolaza ako naravno ne ugrozavaju moju sigurnost I treba im svima osim clanova predsjednistva I par visokorangiranih politicara ukinuti prava pratnje I divljanja po cestama.
Uglavnom ovaj momak je bio hrabar ali ne bas pametan jer je radi usranog snimka koji nece nista promjeniti mogao I sam nahebati.
- reis1
#11 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
Iz dna duse mrzim crne audije i pasate po cesti - ali nisu tu ovi vozaci nista krivi.
Zahebano je kad si prisiljen vozit pod rotacijom na bosanskim cestama, gdje vozaci nemaju brate ama nikakve saobracajne kulture - sve iz sume sislo na ceste, i na cesti jedino mogu izivljavati svoje "e ne'esh ti meni, ispred mene". U ovom slucaju, ovaj "bahati" je u pravu, a ovaj koji snima je bahat - a sto je najgore, nije toga ni svjestan.
Zahebano je kad si prisiljen vozit pod rotacijom na bosanskim cestama, gdje vozaci nemaju brate ama nikakve saobracajne kulture - sve iz sume sislo na ceste, i na cesti jedino mogu izivljavati svoje "e ne'esh ti meni, ispred mene". U ovom slucaju, ovaj "bahati" je u pravu, a ovaj koji snima je bahat - a sto je najgore, nije toga ni svjestan.
- ortodont
#12 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
Klasična seljačina pivskog stomaka.
Zbog ovakvih papana imamo toliko belaja na cestama, jedina šteta je što se ovakvi uvijek izvuku, a drugi glave gube.
Zbog ovakvih papana imamo toliko belaja na cestama, jedina šteta je što se ovakvi uvijek izvuku, a drugi glave gube.
- duminjo
#13 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
Ako je pratnja, svi su duzni propustiti jebenu pratnju. Snimatelj ne samo da ih nije propustio nego je i svjesno smetao pratnji i vozio se i njihovoj koloni. Lafo on sad zajeban sta kara pratnju i delegaciju. Da se ovakav snimatelj desi u normalnoj zemlji gdje se postuje zakon, bio bi pokojni.
Ne ulazim u to ko je pratnja i sta radi. Pratnja je, drzava, zakon i mora se postovati kakva je takva je, mi smo je izabrali. Ovim postupkom snimatelj pokazuje da nas ima i gorih od ovih guzonja.
Ne ulazim u to ko je pratnja i sta radi. Pratnja je, drzava, zakon i mora se postovati kakva je takva je, mi smo je izabrali. Ovim postupkom snimatelj pokazuje da nas ima i gorih od ovih guzonja.
- hrasno38
#14 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
Ova vozila pod rotacijom su nista osim auta koji imaju blinkere a danas to moze se ugraditi u svako auto. Automobili pod pratnjom podrazumjevaju policijsko vozilo kojeg ovdje nije bilo tako da ovaj medjed nije uopste smio upaliti blinkere I onako se ponasati na cesti.reis1 wrote:Iz dna duse mrzim crne audije i pasate po cesti - ali nisu tu ovi vozaci nista krivi.
- hrasno38
#15 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
24. Vozila pod pratnjom
Clan/Clanak 125.
(1) Vozilima pod pratnjom, u skladu s ovim Zakonom, podrazumijevaju se vozila kojima je dodijeljena pratnja policije ili vojne policije, s posebnim motornim vozilima opremljenim uredjajima za davanje posebnih zvucnih signala i svjetlosnih znakova crvene i plave boje, i to za vrijeme dok se ti znakovi daju.
(2) Vozac koji na putu/cesti susretne vozilo ili kolonu vozila pod pratnjom i vozac kojeg sustigne vozilo ili kolona vozila pod pratnjom duzni su ustupiti prvenstvo prolaza, omoguciti nesmetan prolaz, a po potrebi zaustaviti vozilo, umjesto dugih svjetala nocu upotrijebiti kratka svjetla za osvjetljavanje puta/ceste, strogo se pridrzavati naredbi/naredaba koje im daju lica/osobe iz pratnje i kretanje nastaviti tek kad prodju sva vozila pod pratnjom.
(3) Vozila pod pratnjom imaju pravo prvenstva prolaza u odnosu na sva druga vozila (Clan/Clanak 49), osim u odnosu na vozila koja se krecu raskrsnicom/raskrizjem na kojoj je saobracaj/promet regulisan/reguliran svjetlosnim saobracajnim/prometnim znakovima ili znakovima ovlastenog lica/osobe, i na njih se ne primjenjuju odredbe: o ogranicenju brzine (Cl. 44. i 46), o zabrani preticanja/pretjecanja i obilazenja kolone vozila (Clan/Clanak 61. stav/stavak (1) ta~ka 1)) i o zabrani presijecanja kolone pjesaka (Clan/Clanak 80), pod uslovom/uvjetom da ne ugrozavaju bezbjednost/sigurnost drugih ucesnika/sudionika u saobracaju/prometu.
(4) Da bi omogucili nesmetan prolaz vozilima iz stava/stavka (1) ovog clana/clanka, pjesaci su se duzni skloniti s kolovoza/kolnika dok ta vozila prodju.
Dakle vozila pod pratnjom su obavezna da imaju dodjeljenu pratnju policije ili vojne policije sto u sluucaju duznosnika podrazumjeva I policijska vozila SIP-e naprijed I nazad. Ovo je cisto izdrkavanje nekog lokalnog kabadahije I ovo nije vozilo pod pratnjom!!!!
Clan/Clanak 125.
(1) Vozilima pod pratnjom, u skladu s ovim Zakonom, podrazumijevaju se vozila kojima je dodijeljena pratnja policije ili vojne policije, s posebnim motornim vozilima opremljenim uredjajima za davanje posebnih zvucnih signala i svjetlosnih znakova crvene i plave boje, i to za vrijeme dok se ti znakovi daju.
(2) Vozac koji na putu/cesti susretne vozilo ili kolonu vozila pod pratnjom i vozac kojeg sustigne vozilo ili kolona vozila pod pratnjom duzni su ustupiti prvenstvo prolaza, omoguciti nesmetan prolaz, a po potrebi zaustaviti vozilo, umjesto dugih svjetala nocu upotrijebiti kratka svjetla za osvjetljavanje puta/ceste, strogo se pridrzavati naredbi/naredaba koje im daju lica/osobe iz pratnje i kretanje nastaviti tek kad prodju sva vozila pod pratnjom.
(3) Vozila pod pratnjom imaju pravo prvenstva prolaza u odnosu na sva druga vozila (Clan/Clanak 49), osim u odnosu na vozila koja se krecu raskrsnicom/raskrizjem na kojoj je saobracaj/promet regulisan/reguliran svjetlosnim saobracajnim/prometnim znakovima ili znakovima ovlastenog lica/osobe, i na njih se ne primjenjuju odredbe: o ogranicenju brzine (Cl. 44. i 46), o zabrani preticanja/pretjecanja i obilazenja kolone vozila (Clan/Clanak 61. stav/stavak (1) ta~ka 1)) i o zabrani presijecanja kolone pjesaka (Clan/Clanak 80), pod uslovom/uvjetom da ne ugrozavaju bezbjednost/sigurnost drugih ucesnika/sudionika u saobracaju/prometu.
(4) Da bi omogucili nesmetan prolaz vozilima iz stava/stavka (1) ovog clana/clanka, pjesaci su se duzni skloniti s kolovoza/kolnika dok ta vozila prodju.
Dakle vozila pod pratnjom su obavezna da imaju dodjeljenu pratnju policije ili vojne policije sto u sluucaju duznosnika podrazumjeva I policijska vozila SIP-e naprijed I nazad. Ovo je cisto izdrkavanje nekog lokalnog kabadahije I ovo nije vozilo pod pratnjom!!!!
-
Akibh
#16 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
Propustiti policiju, hitnu i vatrogasce, obavezno, bez iznimkeduminjo wrote:Ako je pratnja, svi su duzni propustiti jebenu pratnju. Snimatelj ne samo da ih nije propustio nego je i svjesno smetao pratnji i vozio se i njihovoj koloni. Lafo on sad zajeban sta kara pratnju i delegaciju. Da se ovakav snimatelj desi u normalnoj zemlji gdje se postuje zakon, bio bi pokojni.
Propustiti papke u pasatima, djipovima - nikad.
Sto im se povladjuje vise, vise su bezobrazni, na kraju ce vam usvojit zakon da se ulica zatvara dok oni prolaze.
Samo vi propustajte
- duminjo
#17 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
Jest al koliko nas poznaje taj zakon i koliko nas bi u toj situaciji bilo sigurno da ovo nije pratnja nego drkanje? 2%?
Necu da komentarisem vise. Ja sam se vise nalozio na papka snimatelja a on nije tema. Govna izbjegavam
Necu da komentarisem vise. Ja sam se vise nalozio na papka snimatelja a on nije tema. Govna izbjegavam
- _mufljuz_
#18 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
duminjo wrote:Ako je pratnja, svi su duzni propustiti jebenu pratnju. Snimatelj ne samo da ih nije propustio nego je i svjesno smetao pratnji i vozio se i njihovoj koloni. Lafo on sad zajeban sta kara pratnju i delegaciju. Da se ovakav snimatelj desi u normalnoj zemlji gdje se postuje zakon, bio bi pokojni.
ja sam zivio u vise zemalja na svijetu i zna se sta je pratnja po P.S.-u mesje, kod nas je pratnja izivljavanje na raji i neka je covjek snimio... ja kakva sam budala dao bih gas i otkinuo mu vrata.... kako neko rece gore - mogla ga je sacekat utoka u autu i koga god vozi u onom autu bio bi pokojni za sekundu.... iz prilozenog videa se vidi opsti nedostatak pismenosti, kulture, obrazovanja i ono glavno - NECINJENJA ONOG ZA STA JE PLACEN!!!! jer je ostavio ZASTICENU OSOBU SA OTVORENIM VRATIMA auta....
u turskoj npr. pratnja ovisno o rangu poziciji i cinu prolazi na nacin da policija izblokira saobracaj pratnji da ima cist put a ne da cisti i gura ljude u stranu ko kod nas k'o da smo u Afganistanu.... ide prvo vozilo i idu +2-3 slicna vozila kao distrakcija i ne znas uopste u kojoj se limuzini vozi sticena osoba - evo ja ti pricam osnove i pravila pratnje.... prije na pocetku i na kraju sticenih vozila idu vozila sa otvorenim staklima i celicnim cijevima naprijed i nazad za hitno probijanje, gdje god je moguce pa cak i zadnja stakla bivaju otvorena i obicno ces da vidis naoruzane do zuba agente sluzbi bezbjednosti spremne na sve koji pokrivaju 360 stepeni radijus osmatranja i pracenja.....
o americkoj pratnji puno ne bih - pala je 1967, godine
ovo kod nas nije pratnja nego ljakansko kurcenje....
- _mufljuz_
#19 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
citav posthrasno38 wrote:24. Vozila pod pratnjom
Clan/Clanak 125.
- _mufljuz_
- reis1
#21 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
Xduminjo wrote:Ako je pratnja, svi su duzni propustiti jebenu pratnju. Snimatelj ne samo da ih nije propustio nego je i svjesno smetao pratnji i vozio se i njihovoj koloni. Lafo on sad zajeban sta kara pratnju i delegaciju. Da se ovakav snimatelj desi u normalnoj zemlji gdje se postuje zakon, bio bi pokojni.
Ovaj sto snima se ubacio u kolonu, passat-audi-tuareg, klasicna bosanska seljacka "necu se ja sklanjat s ceste, tamo nekakvim crnim autima"...
Ja sam jednom vozio od Sa do Mo, jednu stranu "delegaciju", u koloni "crnih auta", i za tu voznju sam imao vise kriznih situacija u saobracaju od ovih snimatelja koji ulijecu nego za 10 godina klasicne voznje. Nikad vise.
Primarno, to su zakonski prekrsaji, a drugo i pokazatelji saobracajne nekultiviranosti ovih i ovakvih sto "snimaju".
Last edited by reis1 on 08/11/2014 00:52, edited 1 time in total.
- reis1
- _mufljuz_
#23 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
reis1 wrote:Xduminjo wrote:Ako je pratnja, svi su duzni propustiti jebenu pratnju. Snimatelj ne samo da ih nije propustio nego je i svjesno smetao pratnji i vozio se i njihovoj koloni. Lafo on sad zajeban sta kara pratnju i delegaciju. Da se ovakav snimatelj desi u normalnoj zemlji gdje se postuje zakon, bio bi pokojni.
Ovaj sto snima se ubacio u kolonu, passat-audi-tuareg, klasicna bosanska seljacka "necu se ja sklanjat s ceste, tamo nekakvim crnim autima"...
Ja sam jednom vozio od Sa do Mo, jednu stranu "delegaciju", u koloni "crnih auta", i za tu voznju sam imao vise kriznih situacija u saobracaju od ovih snimatelja koji ulijecu nego za 10 godina klasicne voznje.
Primarno, to su zakonski prekrsaji, a drugo i pokazatelji saobracajne nekultiviranosti ovih i ovakvih sto "snimaju".
cinjenica je da je lik se trudio kamerom zabiljeziti sve - i pocinio je vise prekrsaja sam od sebe - medjutim pratnja kao pratnja nit je radila svoj posao, nit su sposobni, nit su obuceni..... osim sto su ispoljili seljakluk....
"pratnji" je posao trebao biti izblokirat covjeka sa kamerom i ometat mu po svaku cijenu probijanje za crnim Passatom - ovako u autu snimaca je mogao biti neko sa RPGom i kogod da je bio u passatu il audiju mogao je da bude ubiVen
Last edited by _mufljuz_ on 08/11/2014 00:54, edited 1 time in total.
- Danguba
#24 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
Je li ovo mogao biti policajac u civilu?
- _mufljuz_
#25 Re: Bahatost vozača službenih vozila na cestama u BiH
mislim da je obicni SOĐ u pitanjuDanguba wrote:Je li ovo mogao biti policajac u civilu?