evo odmah na licu mjesta možemo da provjerimo da li je ovo tačno. Koliko vas je čulo ili šaputalo da se broj srpskih žrtava u Sarajevu kreće između 600-700 ?Zašto se šapuće od uha do uha da se broj srpskih žrtava u Sarajevu kreće između 600-700?
ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
- Havatar
#76 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Pošto "Haris" tvrdi ovo :
-
Nomo
#77 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
naravno da cetinici i cetnukuse cekaju ovakva pisma pa se raspisu o jasenovcu i turskim zulumima . ne hiljadu nego milion komntara ocekujem od stoke krvavih ociju koji ne mogu da prebole da su bih muslimani 100 civilizacijskih godina ispred hrabre srpske vojske( i njihovih mentora ( popova i akademika ) koja je ubila vise civila nego vojnika u protekloj agresiji .Ferein wrote:Tekst koji je u rekordnom roku pročitan na hiljade puta, od toga stotine komentara. Ogromnu je pažnju izazvao.. na fejsbuku živi rat u komentarima što se tiče ovog teksta...
Haris Jusufović: Hoću istinu šta se desilo sa mojim komšijama Srbima u Sarajevu
Izvor:Neću da govorim o opsadi Sarajeva, ne želim. Svaki pristojan čovjek duboko je svjestan i potresen šta se desilo mom gradu od 1992-1995 godine. Neko drugi treba da se suoči sa tim, neko drugi treba svojoj djeci reći istinu da je samo za vrijeme opsade ubijeno 1600 njihovih vršnjaka, ali ja ne.
Ja sam sretnik koji je preživio opsadu grada, to mi je dovoljno.
Neću da govorim o manipulacijama brojem srpskih žrtava u Sarajevu sa jedne i druge strane. Neću da slušam priče o "sistematskom zločinu u kome je pobijeno 6500 Srba" i "svega 30-tak ubijenih Srba od odmetnutog ludaka".
Ja hoću da govorim istinu. Ja hoću da čujem istinu šta se desilo sa mojim komšijama Srbima u Sarajevu? Želim da znam ko je odgovoran za zločine, ko je naredbodavac, a ko izvršilac, i kakva je politička pozadina ratnog zločina koji se desio u Sarajevu? Želim da znam zašto su odvedene moje komšije u gluho doba noći? Želim da znam ko je ubio dvije djevojčice na Grbavici dok su se igrale? Želim da znam broj ubijenih Srba u Sarajevu? Kažu nije važan broj ubijenih ljudi, važan je čin zločina. Ne slažem se, pored samog čina zločina i te kako je važan broj ubijenih.
Kako govoriti o tome, kako se suočiti sa ratnim zločinom nad Srbima u Sarajevu, ako ne možemo nakon 19 godina od završenog rata utvrditi osnovne činjenice o naredbodavcima zločina i broju žrtava? Zašto se šapuće od uha do uha da se broj srpskih žrtava u Sarajevu kreće između 600-700? Zašto se konačno ne izađe u javnost sa tim podacima pa da počnemo čistiti svoje dvorište? Kakav se to zavjet šutnje uvukao u ovaj grad?
Upravo zbog svih ovih pitanja, na koji nemam odgovor, danas je nas 8 i jedna divna gospođa, čiji su roditelji ubijeni na Kazanima, stajalo ispred sarajevske katedrale punih pola sata. Stajalo je nas 8 i jedna divna gospođa, jer želimo da se prekine zavjet šutnje u ovom gradu. Stajalo je nas 8 i jedna divna gospođa, jer danas je godišnjica ratnog zločina na Kazanima. Stajalo je nas 8 i jedna divna gospođa da saperemo ljagu da je 20 000 Sarajlija došlo na dženazu ratnom zločincu Mušanu Topaloviću Caci na mezarju Kovači.
Stajali smo i za sve druge koji nisu izašli sa nama iz straha ili nelagode, ali će doći iduće godine. Doći će siguran sam u to, jer čast je biti sa ljudima koji drže transparent ispred sarajevske katedrale. Doći će da pogledamo u suzne oči toj divnoj gospođi koja je izgubila roditelje. Ne, nije naš problem genocid u Srebrenici, nije naš problem ni masovna grobnica Tomašica. Neko drugi mora da pogleda u suzne oči nane Have Tatarević i hiljada srebreničkih majki, ali to nismo mi.
Mi treba da iskopamo kosture naše prošlosti da bi imali budućnost. Ja neću da nosim teret ratnog zločina nad Srbima u Sarajevu, jer moja savjest je čista.
U Sarajevu, 25.10. 2014
http://www.6yka.com/novost/66798/haris- ... u-sarajevu
-
VjecitiStudent
#78 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Što je najgore, mi pojma nemamo koliko je kojih žrtava bilo u Sarajevu, svako lupeta kako stigne.Havatar wrote:Pošto "Haris" tvrdi ovo :evo odmah na licu mjesta možemo da provjerimo da li je ovo tačno. Koliko vas je čulo ili šaputalo da se broj srpskih žrtava u Sarajevu kreće između 600-700 ?Zašto se šapuće od uha do uha da se broj srpskih žrtava u Sarajevu kreće između 600-700?
-
Nomo
#79 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
hrasno 38
htio sam reci da haris jusupovic vjerojatno ne postoji . ti nisi shvatio sta zelim reci .
Ha kakve veze ima telefonski imenik???? Nema mase ljudi u telefonskom imeniku jer su presli na telefone kablovskih operatera.
htio sam reci da haris jusupovic vjerojatno ne postoji . ti nisi shvatio sta zelim reci .
-
Nomo
#80 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
ja kada dodjem u sarajevo ljudi uopce ne sapucu . sta vise , galame 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#81 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Upravo to sto sam i ja pisao. Sve se slazem, sem ovo oko Batka. Jer dosta je onih koji ne velicaju Batka, al im je zato dzeneral Mladic zakletva. Al ok to, i o tome imam stav, al to sto mislim o majmunima i fasistima u drugim narodima, isto to mislim za takve iz redova mog.UnscarD wrote:Upravo radi toga da se stavi tacka na pokusaje relativizacije treba otvoriti ovu temu i pokusati doci do svih zrtava ali mi kao drzava ne mozemo da se obracunamo sa poslovnim aferama a ne da se otvaraju ovakve teme. Ako neko misli da se radi o 20-30 Srba vara se, ta brojka je na zalost veca. Naravno da su potpune nebuloze onih 6500 a ovih 700 koje spominju teoretski mogu biti sve Srpske zrtve u Sarajevu ali ih je veci dio poginuo od granata i snajpera sa brda.
Ja mogu da pricam o onome sto sam svojim ocima gledao u mom haustoru. Komsiju srbina su odveli iz ulaza sa povezom na ocima i nikada vise nije vidjen. Za njim u stanu su ostale dvije cerkice i zena. Kasnije je bila prica da je nadjena clanska knjizica SDS-a ili neki pistolj ali sve i da jeste, to nije nikakvo opravdanje za klasicnu ekzekuciju. Taj komsija da je mislio da nesto radi, ne bi imao dvije cerke i zenu u stanu na cije oci im je otac pretucen pa odveden sa povezom na ocima. Medjutim, znam 100% jer je pricao mom ocu kojem je vjerovao, da je imao para. Duboko sam ubjedjen da je to ono sto mu je presudilo.
Par spratova iznad, moj drug sa kojim sam odrastao, srbin, stariji od mene godinu dana, je odveden kao maloljetnik jer mu je pronadjeno i skolskoj svesci 4 S nacrtano. Sjecam se kako ga majka brani a on place i govori kako mu je to nacrtao neki drug u razredu a ne on. Vratio se to vece pretucen. Oca mu nisu dirali, tada. Poslije je poginuo na kopanju rovova na koje je otisao pretucen ali u svadji sa drugim komsijom oko neke gluposti.
Negdje augusta 92, ispred zgrade je samo naletio golf i sve ljudi sto je bilo radi nekog problema sa garazom od ranije je kalasom ispred sebe otjerao u obliznji stab. Radilo se o 15-ak osoba. Sta se desava u stabu je vise tih ljudi pricalo mom ocu. Dio muskaraca, bosnjaka uglavnom ali ne bas svi, dvq-tri su ostala, se izvukao pricom, a jednom komsiji za kojeg ne znam ni sta je ali nije bio srbin (cini mi se makedonac) je przio ruke na ulju na tavi dok mu nije potpisao neki papir da donira svog novog golfa Armiji BH ili njemu licno, ne znam detalje. Ostali su klecali i to gledali, poredani u kolonu a on je poslije izvadio kitu i mahao im ispred glava i govorio da ce is sada pregledati i ko ne bude osunecen da mu ode glava. Tu je bilo staraca od preko 70 godina. Svi su dobili po cizmu u glavu ali niko nije poginuo.
To su svi slucajevi maltretiranja za koje ja znam iz prve ruke i ovo je moj haustor i okolo zgrade desavanja. Nemojte me pitati za imena ili detalje jer ih necu reci a ko misli da izmisljam ili lazem, njegova stvar.
Sto se tice ovog Harisa, ja smatram da je u pravu i da treba da se zna da li je to 30-50-70 ili 700 srba i da se na to stavi tacka. Ovako im se samo daje vjetar u ledja da se zlocini relativiziraju. Al jbg, naravno da nismo svi isti i ne moramo svi isto razmisljati. Mene je isto sramota kao Sarajliju kada vidim koliko se zlikovac kakav je bio Caco i dan danas velica. Onog Batka se njegovi stide, barem ja nisam nikada u kontaktima naletio niti na jednog srbina (cak ni na netu - ne racunajuci ove potpuno anonimne komentare kojima je cilj samo da isprovociraju- a kamoli u zivoj konverzaciji) koji bi imalo opravdavao njegove zlocine a za Cacu sam i uzivo i na netu a i sad cu na komentarima ispod ovog mog, vidjeti razne pokusaje opravdanja. Ja mislim da je to ono o cemu Haris prica.
Sve drugo se slazem s tobom.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#82 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=5057&Nomo wrote:hrasno 38Ha kakve veze ima telefonski imenik???? Nema mase ljudi u telefonskom imeniku jer su presli na telefone kablovskih operatera.
evo postoji i u telefonskom imeniku:)
a evo vjerovatno je to taj covjek
https://twitter.com/HarisJusufovic
Last edited by hrasno38 on 05/11/2014 13:09, edited 1 time in total.
- seln
#83 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Potpis: John Doe
- uglavnomja
#84 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
sjecam se jednog ratnog dana, miran dan, samo jedna zrtva, ime pravoslavno, srpsko, kako hocete ... i na malo ukradene struje na vijestima ide prilog kako je neki ruski pjesnik, kulturnjak dosao na safari na trebevic i zabavljao se pucajuci ...
Kako je ruski pisac Limonov pucao po Sarajevu (video)
Na video portalu YouTube prije dva dana objavljen je video kako poznati ruski pisac Eduard Limonov razgovara sa najtraženijim ratnim zločincem Radovanom Karadžićem na brdu iznad Sarajeva, nakon čega uzima mitraljez i puca po Sarajevu. Video je snimljen 1992. godine.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-je- ... /071018010
ako je bio neki drugi kulturnjak i neki drugi dan, izvinjavam se, ali se jako dobro sjecam samog slucaja
inace, po ilidzi su 96. hodale grupe ljudi koji su trazili prazne ili poluprazne kuce pa prijetnjama otjerali malo ljudi sto je ostalo.
a to, prodaja za MASNE pare
to je bio jedan kratak period, prije 10+ godina, kad se dijaspora dokopala para pa pokupovali "vikendice" u sarajevu, kad iz zavicaja dodju na cevape. tad je bio bum i potraznje i cijena. ali par godina poslije rata slaba je lova bila tu.
isto kao sto su se na moru 96. vikendice prodavale za 10% danasnje vrijednosti
i jos, u mom komsiliku je bilo puno ljudi sa "neadekvatnim" imenom. Znam da je jedan odveden na kopanje, vracen isti dan. osta;im dlaka sa glave nije falila. I svi sui jos tu, osim onih koji su polsije rata otisli u potrazi za boljim zivotom. kao i svi ostali.
Kako je ruski pisac Limonov pucao po Sarajevu (video)
Na video portalu YouTube prije dva dana objavljen je video kako poznati ruski pisac Eduard Limonov razgovara sa najtraženijim ratnim zločincem Radovanom Karadžićem na brdu iznad Sarajeva, nakon čega uzima mitraljez i puca po Sarajevu. Video je snimljen 1992. godine.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-je- ... /071018010
ako je bio neki drugi kulturnjak i neki drugi dan, izvinjavam se, ali se jako dobro sjecam samog slucaja
inace, po ilidzi su 96. hodale grupe ljudi koji su trazili prazne ili poluprazne kuce pa prijetnjama otjerali malo ljudi sto je ostalo.
a to, prodaja za MASNE pare
isto kao sto su se na moru 96. vikendice prodavale za 10% danasnje vrijednosti
i jos, u mom komsiliku je bilo puno ljudi sa "neadekvatnim" imenom. Znam da je jedan odveden na kopanje, vracen isti dan. osta;im dlaka sa glave nije falila. I svi sui jos tu, osim onih koji su polsije rata otisli u potrazi za boljim zivotom. kao i svi ostali.
Last edited by uglavnomja on 05/11/2014 13:22, edited 3 times in total.
-
Nomo
#85 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
isti srbinhrasno38 wrote:https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=5057&Nomo wrote:hrasno 38Ha kakve veze ima telefonski imenik???? Nema mase ljudi u telefonskom imeniku jer su presli na telefone kablovskih operatera.
evo postoji i u telefonskom imeniku:)
a evo vjerovatno je to taj covjek
https://twitter.com/HarisJusufovic
-
dalje
#86 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Ne nije laž. Srpski jezik ili istorija se ne može učiti niti u jednoj sarajevskoj školi. Djeca uče bosanski a na kraju godine im se može upisati da su učila srpski. Što je naravno podvala i tanak alibi koji ne prolazi dalje od Kozije cuprije a prije svega pokazuje kakvi mulci vode Sarajevo evo vec dvije decenije.hizo ramidovic wrote:naravno da je najobicnija laz. no, na nju mu niko ili nije znao ili nije htjeo odgovoriti.jahtas wrote: Kadar HDZ-a Marinko Cavara neku noc na FTV u emisiji "Posteno", par puta ponovi da Srbi i Hrvati u Sarajevu ne mogu uciti srpski i hrvatski nego da su prisiljeni uciti bosanski?
Pitanje, da li je to tacno ili Cavaar laze? Prema tvojoj prici, laze.
dakle: u skolama kantona sarajevo uci se "bosanski, hrvatski, srpski jezik i knjizevnost". roditelji, ako zele. na kraju mogu birati koji naziv ce se upisati u dokumente učenika. u katolickom sc uci se "hrvatski jezik", a taj centar pohadja i veliki broj nehrvata.
ukoliko redovnu skolu pohadja potreban broj ucenika koji zele izucavati nacionalnu grupu predmeta, podnese se zahtjev ministarstvu i stvar bude rijesena.
- uglavnomja
#87 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
hebo vas :
-jezik (po bosanski)
-jezik (po hrvatski)
-jezik (po srpski)

da prostite, ali ali fakat ....
-jezik (po bosanski)
-jezik (po hrvatski)
-jezik (po srpski)
da prostite, ali ali fakat ....
- Skijaš
#88 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Nema političke pozadine Harise i nema potrebe za izmišljanjem. Zločina jeste bilo, u onakvom je vremenu bilo nemoguće kontrolisati onoliki broj naoružanih ljudi, Treba to istjerati na čistac i odgovorne treba izvesti pred lice pravde, ali bez tih pokušaja politizacije zločina i kriminala. Ne trebaš spuštati glas, naprotiv, osnuj NVO koja će prikupljati svjedočenja, nalaziti svjedoke i podizati krivične prijave, nije to neki trošak, naći ćeš i na forumu onih koji bi ti bili spremni pomoći. Ali nemoj izmišljati nekakvu političku pozadinu svega, propagandi ovdje ne bi trebalo biti mjesta.Ferein wrote:Ja hoću da govorim istinu. Ja hoću da čujem istinu šta se desilo sa mojim komšijama Srbima u Sarajevu? Želim da znam ko je odgovoran za zločine, ko je naredbodavac, a ko izvršilac, i kakva je politička pozadina ratnog zločina koji se desio u Sarajevu?
- Havatar
#89 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...

Kao što sam već rekao , nešto se iza brda "kotrlja"
Havatar wrote:Čini mi se da nije slučajno što se u zadnje vrijeme koordinisano pojavljuju ovakve izjave raznih bilo o nekoj zavjeri, šutnji o onome šta se dešavalo iako se sve zna i iako su odgovorni za to odgovarali još u ratu. Možda je i to dio pritisaka na bošnjačke političare.
- Drvosjeca iz Dejcica
#90 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Nije podavla već se uči Srpski (ćirilica) zajedno sa latinicom. Uvijek ima prostora da se to bolje uradi ali daleko da je podvala. Trebalo je pitati Marinka da li djeca tamo gdje su Hrvati većina uče ćirilicu i kakav odnos imaju prema njoj?dalje wrote:Ne nije laž. Srpski jezik ili istorija se ne može učiti niti u jednoj sarajevskoj školi. Djeca uče bosanski a na kraju godine im se može upisati da su učila srpski. Što je naravno podvala i tanak alibi koji ne prolazi dalje od Kozije cuprije a prije svega pokazuje kakvi mulci vode Sarajevo evo vec dvije decenije.hizo ramidovic wrote:naravno da je najobicnija laz. no, na nju mu niko ili nije znao ili nije htjeo odgovoriti.jahtas wrote: Kadar HDZ-a Marinko Cavara neku noc na FTV u emisiji "Posteno", par puta ponovi da Srbi i Hrvati u Sarajevu ne mogu uciti srpski i hrvatski nego da su prisiljeni uciti bosanski?
dakle: u skolama kantona sarajevo uci se "bosanski, hrvatski, srpski jezik i knjizevnost". roditelji, ako zele. na kraju mogu birati koji naziv ce se upisati u dokumente učenika. u katolickom sc uci se "hrvatski jezik", a taj centar pohadja i veliki broj nehrvata.
ukoliko redovnu skolu pohadja potreban broj ucenika koji zele izucavati nacionalnu grupu predmeta, podnese se zahtjev ministarstvu i stvar bude rijesena.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 05/11/2014 13:25, edited 1 time in total.
- Tvrtko II Kotromanić
#91 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
[quote="dalje"
Ne nije laž. Srpski jezik ili istorija se ne može učiti niti u jednoj sarajevskoj školi. Djeca uče bosanski a na kraju godine im se može upisati da su učila srpski. Što je naravno podvala i tanak alibi koji ne prolazi dalje od Kozije cuprije a prije svega pokazuje kakvi mulci vode Sarajevo evo vec dvije decenije.[/quote]
da jeste laz jer se moze uciti srpski
odjebi ba na rtrs pa tamo pricaj te svoje lazi
Ne nije laž. Srpski jezik ili istorija se ne može učiti niti u jednoj sarajevskoj školi. Djeca uče bosanski a na kraju godine im se može upisati da su učila srpski. Što je naravno podvala i tanak alibi koji ne prolazi dalje od Kozije cuprije a prije svega pokazuje kakvi mulci vode Sarajevo evo vec dvije decenije.[/quote]
da jeste laz jer se moze uciti srpski
odjebi ba na rtrs pa tamo pricaj te svoje lazi
-
moke_31
#92 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Ovo je sasvim dovoljno kao odgovor.VjecitiStudent wrote:http://zurnal.ba/novost/18413/casno-nov ... u-kazanima
-
dalje
#93 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Nije podavla već se uči Srpski (ćirilica) zajedno sa latinicom. Uvijek ima prostora da se to bolje uradi ali daleko da je podvala. Trebalo je pitati Marinka da li djeca tamo gdje su Hrvati većina uče ćirilicu i kakav odnos imaju prema njoj?
Ćirilica nije srpski jezik
Ćirilica je jedno od dva pisma koja se koriste u srpskom i bosanskom jeziku. http://bs.wikipedia.org/wiki/%C4%86irilica Ako ne znaš ćirilicu ne znas ni bosanski jezik.
-
dalje
#94 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Treba... treba... treba... i tu se sve završava.Skijaš wrote:Nema političke pozadine Harise i nema potrebe za izmišljanjem. Zločina jeste bilo, u onakvom je vremenu bilo nemoguće kontrolisati onoliki broj naoružanih ljudi, Treba to istjerati na čistac i odgovorne treba izvesti pred lice pravde, ali bez tih pokušaja politizacije zločina i kriminala. Ne trebaš spuštati glas, naprotiv, osnuj NVO koja će prikupljati svjedočenja, nalaziti svjedoke i podizati krivične prijave, nije to neki trošak, naći ćeš i na forumu onih koji bi ti bili spremni pomoći. Ali nemoj izmišljati nekakvu političku pozadinu svega, propagandi ovdje ne bi trebalo biti mjesta.Ferein wrote:Ja hoću da govorim istinu. Ja hoću da čujem istinu šta se desilo sa mojim komšijama Srbima u Sarajevu? Želim da znam ko je odgovoran za zločine, ko je naredbodavac, a ko izvršilac, i kakva je politička pozadina ratnog zločina koji se desio u Sarajevu?
Naravno da treba ispitati sve pa i političku pozadinu ali neće niko.
Ako Sarajevu ne smrdi što se sve zataškalo i što su glavni akteri pobijeni (mrtva usta ne govore) to ne znači da ne smrdi svima okolo. Zločini koji su poznati pod nazivom Kazani su vjerovatno top 3 najmonstruoznija zločina u proteklom ratu. Jedno je ubiti čovjeka puškom a drugo raditi ono što se tamo radilo. Treba imati dobar stomak da se pročitaju strahote koje su se dogodile Srbima koji su završili u toj prokletoj jami.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#95 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Netačno. Pitaj bilo koga iz Sarajeva, pitaj posebice Srbe ako njima najviše vjeruješ, a da imaju dijete u školi.. Na primjer moj je sin sav sretan što ne mora ići na vjeronauku kaže hvala Bogu jedan predmet manjedalje wrote:Ne nije laž. Srpski jezik ili istorija se ne može učiti niti u jednoj sarajevskoj školi. Djeca uče bosanski a na kraju godine im se može upisati da su učila srpski. Što je naravno podvala i tanak alibi koji ne prolazi dalje od Kozije cuprije a prije svega pokazuje kakvi mulci vode Sarajevo evo vec dvije decenije.
- hrasno38
#96 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Da zaista jeste strasno ali ni priblizno strahotama Srebrenice i Tomasice...da ne spominjem ostale!!!!dalje wrote:Treba... treba... treba... i tu se sve završava.Skijaš wrote:Nema političke pozadine Harise i nema potrebe za izmišljanjem. Zločina jeste bilo, u onakvom je vremenu bilo nemoguće kontrolisati onoliki broj naoružanih ljudi, Treba to istjerati na čistac i odgovorne treba izvesti pred lice pravde, ali bez tih pokušaja politizacije zločina i kriminala. Ne trebaš spuštati glas, naprotiv, osnuj NVO koja će prikupljati svjedočenja, nalaziti svjedoke i podizati krivične prijave, nije to neki trošak, naći ćeš i na forumu onih koji bi ti bili spremni pomoći. Ali nemoj izmišljati nekakvu političku pozadinu svega, propagandi ovdje ne bi trebalo biti mjesta.Ferein wrote:Ja hoću da govorim istinu. Ja hoću da čujem istinu šta se desilo sa mojim komšijama Srbima u Sarajevu? Želim da znam ko je odgovoran za zločine, ko je naredbodavac, a ko izvršilac, i kakva je politička pozadina ratnog zločina koji se desio u Sarajevu?
Naravno da treba ispitati sve pa i političku pozadinu ali neće niko.
Ako Sarajevu ne smrdi što se sve zataškalo i što su glavni akteri pobijeni (mrtva usta ne govore) to ne znači da ne smrdi svima okolo. Zločini koji su poznati pod nazivom Kazani su vjerovatno top 3 najmonstruoznija zločina u proteklom ratu. Jedno je ubiti čovjeka puškom a drugo raditi ono što se tamo radilo. Treba imati dobar stomak da se pročitaju strahote koje su se dogodile Srbima koji su završili u toj prokletoj jami.
- hrasno38
#97 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
nije isao ni moj..al uvalise kulturu religija hahaha pa mu sjebase radost:)KatarinaKosaca wrote:Netačno. Pitaj bilo koga iz Sarajeva, pitaj posebice Srbe ako njima najviše vjeruješ, a da imaju dijete u školi.. Na primjer moj je sin sav sretan što ne mora ići na vjeronauku kaže hvala Bogu jedan predmet manjedalje wrote:Ne nije laž. Srpski jezik ili istorija se ne može učiti niti u jednoj sarajevskoj školi. Djeca uče bosanski a na kraju godine im se može upisati da su učila srpski. Što je naravno podvala i tanak alibi koji ne prolazi dalje od Kozije cuprije a prije svega pokazuje kakvi mulci vode Sarajevo evo vec dvije decenije.Mi smo mu dali da sam izabere imao je sve opcije i ne bismo mu branili da je bilo koju od 3 vjeroispovjesti izabrao, samo da sjedi na času
-
hizo ramidovic
#98 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
jeste, jeste laz, i to najobicnija.dalje wrote:Ne nije laž. Srpski jezik ili istorija se ne može učiti niti u jednoj sarajevskoj školi. Djeca uče bosanski a na kraju godine im se može upisati da su učila srpski. Što je naravno podvala i tanak alibi koji ne prolazi dalje od Kozije cuprije a prije svega pokazuje kakvi mulci vode Sarajevo evo vec dvije decenije.hizo ramidovic wrote:naravno da je najobicnija laz. no, na nju mu niko ili nije znao ili nije htjeo odgovoriti.jahtas wrote: Kadar HDZ-a Marinko Cavara neku noc na FTV u emisiji "Posteno", par puta ponovi da Srbi i Hrvati u Sarajevu ne mogu uciti srpski i hrvatski nego da su prisiljeni uciti bosanski?
pod jedan:
navedi mi u kojoj skoli u ks je podnesen zahtjev za izucavanje odredjene nacionalne grupe predmeta i da je isti odbijen?
pod dva:
vidi se da nemas pojma sta se izucava u predmetu koji se zove 'bhs jezik i knjizevnost'. da imas, ne bi lupao.
- Skijaš
#99 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Pa evo, dao sam čovjeku konkretan prijedlog.dalje wrote:Treba... treba... treba... i tu se sve završava.Skijaš wrote:Nema političke pozadine Harise i nema potrebe za izmišljanjem. Zločina jeste bilo, u onakvom je vremenu bilo nemoguće kontrolisati onoliki broj naoružanih ljudi, Treba to istjerati na čistac i odgovorne treba izvesti pred lice pravde, ali bez tih pokušaja politizacije zločina i kriminala. Ne trebaš spuštati glas, naprotiv, osnuj NVO koja će prikupljati svjedočenja, nalaziti svjedoke i podizati krivične prijave, nije to neki trošak, naći ćeš i na forumu onih koji bi ti bili spremni pomoći. Ali nemoj izmišljati nekakvu političku pozadinu svega, propagandi ovdje ne bi trebalo biti mjesta.Ferein wrote:Ja hoću da govorim istinu. Ja hoću da čujem istinu šta se desilo sa mojim komšijama Srbima u Sarajevu? Želim da znam ko je odgovoran za zločine, ko je naredbodavac, a ko izvršilac, i kakva je politička pozadina ratnog zločina koji se desio u Sarajevu?
Nema političke pozadine, radilo se o divljanju pojedinaca i manjih grupa. Priča o političkoj pozadini je velikosrpska propaganda.Naravno da treba ispitati sve pa i političku pozadinu ali neće niko.
Ti vidiš zataškavanje, ja vidim zaustavljanje zločina.Ako Sarajevu ne smrdi što se sve zataškalo i što su glavni akteri pobijeni (mrtva usta ne govore) to ne znači da ne smrdi svima okolo.
- hrasno38
#100 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Pa .izda mu materina sto Srbi ne uradise nesto slicno sa Batkom kao sto su vlasti u Sarajevu uradile sa Cacom????