Vlajki wrote:
Pa recimo SBB. Radončić mi se čini kao čovjek sa vizijom. Duga je stvar što je narod glup i glasa za Bakira. Bošnjaci realno jedini i hoće BiH, ako glasaju za SDA i Bakira to je poruka Srbima i Hrvatima kakvu BiH hoće. I nije čudo što država ne funkcioniše.
Kakav protektorat ovo mi više liči na neku zajebanciju. Ima još država na svijetu sa etničkim problemima pa niko ne traži protektorat, ili se raspadnu ili riješe svoje probleme dogovorom. BiH se treba kretati prema Evropi i ispunjavati njene standarde i tako će i etničke tenzije splasnuti. Nije evropski braniti jednom narodu pravo na vlastitu televiziju recimo, bilo koja represija dovodi do još većih podjela.
Ti si neki saljivdzija.
Glede teme, mi smo i sada u nekoj vrsti protektorata sve dok VP moze da suspenduje neku odluku ili zakon a isto tako moze i da nametne bez da nekoga pita.
Okvirni mirovni sporazum nikada nije do detalja sproveden i zato smo u problemima. Nesto sto je nedovrseno ne moze ni funkcionisati. Mi(kao plemena) da smo se mogli dogovoriti ne bi ratovali.
Obaveza MZ je da dovrsi zapoceti posao jer su oni suspendovali jedan Ustav i nametnuli drugi pun propusta i nepreciznosti. To sto se nasa stoka ne moze dogovoriti ne moze biti opravdanje MZ da zavrse zapoceti posao.
p.s. sve dok smo bili pod americkom sapom i islo se nekako a kako je eu preuzela tu ulogu, mi stagniramo pa cak idemo unazad. isto kao i devedesetih. ne cinjenje, ne snalazenje i razjedinjena birokratija rezultirala je eskalacijom sukoba i problemima koji su jos uvijek prisutni.