i onda ostatak dana proveo gledajuci deutche vijesti, dok su stariji vecinom govorili da ce uskoro 3 svjetski rat xD
Gdje ste bili 11. septembra 2001?
- Brkooo
#76 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?
Bio sam tad 5 osnovne
i igrao fudbala sa ostalom rajom u mahali, kad jedan vice sto tek dolazi da je poceo rat u Americi 
i onda ostatak dana proveo gledajuci deutche vijesti, dok su stariji vecinom govorili da ce uskoro 3 svjetski rat xD
-
bull21
#77 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?
Kući. Sjećam se da je mama plakala kad god da su prikazivali skakače.
- relativno84
#78 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?
Spavao logicno
Stara me budi sine sta je ovo
slucajno naletila na CNN
Dok sam se razbudio vec se znalo i ko je organizator i ko je finansirao 
- ultima_palabra
#79 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?
Roma i Real igrali 100%... Real dobio 2-1Lakat Jebić wrote:ne znam tacno za trenutka udara, to bi bilo nekad 3 popodne valjda, znam da me strasno nerviralo navece sto ne pustaju ligu prvaka. tek su se ukljucili u drugo poluvrijeme. eh sad jesul igrali roma i real, ili su roma i real igrali sutradan, to nisam siguran
Ja sam nešto ganjao oko faksa, jel ispit ili prijave, ne sjećam se... ušao u Epohu u Staklenom gradu i vidim sranje na TV-u.
- NIN
#80 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?
Ustanem ujutru, day off taj dan, i namah do cure, sadasnje supruge, koja je na istom spratu kao i ja. Kahva pristavljena i ja daljinski u ruke. Upalim TV, vrtim kanale i na CNN gore zgrade. Cura i ja kontamo sta je ovo, da nije neki stage za film. Ostanemo buljiti u TV sljedeca dva sata. Taj dan napolju nabijem kacket s americkom zastavom u znak podrske.
- cenecimoveocino
#81 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?
ne znam 
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
- zateznistub
#82 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?
Vratio se sa posala a rahmetli stari se ibretio rece mi: Ma neko pokusao proci između nebodera i zabio se u jedan.
jbg nije znao engleski, rahmet mu dusi...u to doba je tek jedan pogodio neboder ne i onaj drugi
jbg nije znao engleski, rahmet mu dusi...u to doba je tek jedan pogodio neboder ne i onaj drugi
-
julisiz es grant
#83 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?
Živiš (ili si tada živio) u Americi?NIN wrote:Ustanem ujutru, day off taj dan, i namah do cure, sadasnje supruge, koja je na istom spratu kao i ja. Kahva pristavljena i ja daljinski u ruke. Upalim TV, vrtim kanale i na CNN gore zgrade. Cura i ja kontamo sta je ovo, da nije neki stage za film. Ostanemo buljiti u TV sljedeca dva sata. Taj dan napolju nabijem kacket s americkom zastavom u znak podrske.
-
Foxx
#84 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?
Roma- Real.... Znam da su prvo govorili da se nece igrati, pa onda da ce se igrati ali nece prekidati vandredne vijesti, a onda su ipak prenosili drugo poluvrijeme. Znam da je kamera svako malo zumirala americke zastave po tribinama Olimpica... Yebiga, stvarno je bilo tragicno jer se u tim trenucima spekulisalo da je poginulo najmanje 10- 15 hiljada ljudi.Lakat Jebić wrote:ne znam tacno za trenutka udara, to bi bilo nekad 3 popodne valjda, znam da me strasno nerviralo navece sto ne pustaju ligu prvaka. tek su se ukljucili u drugo poluvrijeme. eh sad jesul igrali roma i real, ili su roma i real igrali sutradan, to nisam siguran
A, sjecam se da je nekih sat nakon napada vladala prava konfuzija jer je javljeno da se ocekuje jos jedan avion koji je u zraku i ide na Washington. U mene stari ulazi, ja mu to govorim, sjedamo pred TV i cekamo udar...
A, ponavljam, platio bi da mogu ponovo cudi Mladenov prenos...
-
NooKi
#85 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?
ej da nisi slučajno iz Vareša, imao sam druga koji je nekad 2001. preselio da zivi u AmerikuRob_Atl wrote:Eee kakva je to scena bila, posto sam taman dosao u ameriku jos ni engleskog nisam naucio kako treba, sjedim na casu, koji mi je bio najmrzi cas i nastavnica (kao ucenje engleskog, al' ona misli da smo mi iz dzungle pa nam pokazuje kako se silji olovka, pali tv itd) elem to je jedina ucionica koja nema tv, kad javlja se direktor prica nesto ja pokusavam da ga razumijem, cujem nesto avion , zgrada, na prvi mah sam kontao da je pocelo bombardovanje amerike
. Nas zakljucavaju u skoli i nema nikom maket, znaci ostao sam citav dan na casu tom, bez tv-a ne znam sta se desava, direktor se javi par puta kao da nas obavjesti ali ja sam jos uvijek izgubljen, nikog od nasih na casu da ga pitam sta je problem
. Izlazimo iz skole oko 4 popodne, pitam ove nase raje sta se ba to desava kazu pa avioni udarili u zgradu, pa pentagon ja ono
, jedva cekam kuci da upalim tv, dosao kuci kad ono havarija, sutradan su odma poceli da peglaju somalce i arape po skoli, nas i nisu toliko jer nisu ni znali sta smo i ko smo
- uglavnomja
#86 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?
Foxx wrote: A, ponavljam, platio bi da mogu ponovo cudi Mladenov prenos...
neobrijan, k'o da ga je poplava izbacila, veze nema sta se desava
ako ima neko da pristavi jutjub
-
dječak sa šibicama
#87 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?
Ja sam mislio da se onaj drugi avion slucajno zabio u neboder, rekoh "vidi pilota levata".
Kad ono...
Kad ono...
-
Verolino
#88 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?
Gledala nesto na tv-u, zvoni fiksni s druge strane tetka i sljedeca recenica ".ebase im cifuti mater"
Tek sam tad okrenula neki od kanala koji je prenosio to opcenarodno veselje
Tek sam tad okrenula neki od kanala koji je prenosio to opcenarodno veselje
- raskopusa
#89 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?
u vUticu,slagali lego kockice. 

- Kemal Malovčić
#90 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?
Zanimljivo svakako. Izgleda svi se sjećaju. Ja bio u školi čeko da se završi roditeljski. 
-
Foxx
#91 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?
Ma, negdje ga pokupili, sto neko rece gore...uglavnomja wrote:Foxx wrote: A, ponavljam, platio bi da mogu ponovo cudi Mladenov prenos...
![]()
neobrijan, k'o da ga je poplava izbacila, veze nema sta se desava![]()
![]()
a melje li melje . hebatga, meni vazda bio simpa lik, svoj, netipican.
ako ima neko da pristavi jutjub
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#92 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?
u helikopteru
zar ovo nije ad acta (opet istrazuju izgleda)..
zar ovo nije ad acta (opet istrazuju izgleda)..
- NIN
#93 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?
Ne, tada bio u Bosni, kao i sad.julisiz es grant wrote:Živiš (ili si tada živio) u Americi?
- zateznistub
#94 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?
Pa i mene je malo zbunilo to "ujutro" i ona desavanja koja su po nasem vremenu pocela negdje oko 13:30 cinimiseNIN wrote:Ne, tada bio u Bosni, kao i sad.julisiz es grant wrote:Živiš (ili si tada živio) u Americi?
-
julisiz es grant
#95 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?
Pitam zbog onoga što sam boldovao (vjerovatno nisi primijetio), da si ustao UJUTRO i odmah kod cure, TV i paf. A u Bosni to nismo nikako mogli vidjeti prije 2 sata popodne.NIN wrote:Ne, tada bio u Bosni, kao i sad.julisiz es grant wrote:Živiš (ili si tada živio) u Americi?
Il' si noć prije zaglavio pa ti je to bilo "jutro"
- _mufljuz_
#96 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?
iskren da budem kad sam vidio da TV ruČi kad sam dos'o kuci i vidim na TVu CNN prenos uzivo AMERICA UNDER ATTACK!!! malo je rec da nisam mogo vjerovat.... kontao sam da je neko ispalio nekako balisticke projektile na SAD?!.... kad sam se bolje informisao i vidio da su dzetovima udareni tornjevi i po istom scenariju oborena oba nebodera i kao napadnut Pentagon (sto nisam mogao da vjerujem) - malo je rec da mi nije jasno sta radi NORAD??? koji stalno u vazduhu ima izvidjacke lovce koji su dostupni uvijek na 3 minute reakcije bilo gdje u USA.....
a najnevjerovatnije mi je bilo kad neko od Grmaljovih savjetnika u onom obdanistu Grmalju prilazi i valjda mu saopstava vijest o napadu - a frajer kao da se nista nije desilo reaguje.....
poslije mi je sve bilo nejasno sumnjivo....
a najnevjerovatnije mi je bilo kad neko od Grmaljovih savjetnika u onom obdanistu Grmalju prilazi i valjda mu saopstava vijest o napadu - a frajer kao da se nista nije desilo reaguje.....
poslije mi je sve bilo nejasno sumnjivo....
- NIN
#97 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?
More bitjulisiz es grant wrote:Pitam zbog onoga što sam boldovao (vjerovatno nisi primijetio), da si ustao UJUTRO i odmah kod cure, TV i paf. A u Bosni to nismo nikako mogli vidjeti prije 2 sata popodne.NIN wrote:Ne, tada bio u Bosni, kao i sad.julisiz es grant wrote:Živiš (ili si tada živio) u Americi?
Il' si noć prije zaglavio pa ti je to bilo "jutro"
Sad sam se zadevero kontajuci. 100% odem kod cure i to bilo, jedino je upitno to jutro. Vjerovatno smo onda kahvenisali drugu kafu, iza podneva.
- Kikibombona
#98 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?
Ja se sjecam da je BHT trebao prenositi Panatinaikos u Ligi prvaka. Dakle, bio je utorak ili srijeda. Znam da mi je bilo malo krivo zato sto su odgodjene utakmice Lige prvaka.
Jaran me nazvao s rijecima, 'zapucala se neka budala u neboder, prebaci na BHT'. Prebacio i ne mogu vjerovati ocima, kontam koji amater. Nedugo zatim u izravnom prenosu ide onaj drugi avion.... Meni sto upitnika iznad glave. Dovlace odnekle Mladena Marica, sav rascupan i pospan, jedva prica..... Odmah optuzi Fidela.
Jaran me nazvao s rijecima, 'zapucala se neka budala u neboder, prebaci na BHT'. Prebacio i ne mogu vjerovati ocima, kontam koji amater. Nedugo zatim u izravnom prenosu ide onaj drugi avion.... Meni sto upitnika iznad glave. Dovlace odnekle Mladena Marica, sav rascupan i pospan, jedva prica..... Odmah optuzi Fidela.
- madridist
#99 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?
Utorak je bio i bio sam kod kuce,izgledalo mi je na prvu da su vanzemaljci napali jer sam upalio tv nakon sto je i drugi udario .
Last edited by madridist on 20/09/2014 20:42, edited 1 time in total.
-
Fact
#100 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?
U školi.
Sjećam se stari mene i sestru dovukao kući sa druge smjene iz škole,a mati odmah sa vrata govori "eno napalo Ameriku".
Uglavnom se to večer pratila situacija na TV-u do ranog jutra.
Sutradan u školi rasprave na sve strane.
Interesantno,sjećam se nekih specifičnih detalja i sitnica kada je se napad desio(odnosno kada sam ja saznao za njega).
Gotovo da se sjećam i mirisa kuće od toga dana.
Sjećam se stari mene i sestru dovukao kući sa druge smjene iz škole,a mati odmah sa vrata govori "eno napalo Ameriku".
Uglavnom se to večer pratila situacija na TV-u do ranog jutra.
Sutradan u školi rasprave na sve strane.
Interesantno,sjećam se nekih specifičnih detalja i sitnica kada je se napad desio(odnosno kada sam ja saznao za njega).
Gotovo da se sjećam i mirisa kuće od toga dana.
Last edited by Fact on 20/09/2014 20:41, edited 2 times in total.