Gdje ste bili 11. septembra 2001?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Foxx

#1 Gdje ste bili 11. septembra 2001?

Post by Foxx »

Dakle, da odmah podvucem tema nije o samom napadu, teroristima, tornjevima, teorijama zavjere, Bushu, Avganistanu i Iraku i sl.
Tema je o tom fenomenu da se valjda 99% ljudi sjeca gdje su bili i sta su radili tog dana prije 13 godina. Dakle, pokusajte se sjetiti...

Ja se vratio iz skole, bio sam kuci i naravno, odmah daljinski u ruke i vodoravno... FTV- gore zgrade, Hayat- gore zgrade, HRT- gore zgrade... Koji je ovo kurac? Vracam na FTV kad Mladen Maric ponavlja za one koji su se tek ukljucili sta se desava.. Ja sam mislio da je to kraj svijeta, sto zbog napada, sto zbog Mladenovog komentiranja :mrgreen: Ukucani lagano pristizu sa posla a ja ih upucujem u dogadjanja. Naravno, do kraja dana smo bili zakucani za ekran otvorenih ociju i usta... Navecer je bila LP, znam da su se ukljucili tek na drugo poluvrijeme.

Naravno, toga se sjecam... Dana prije ili poslije ni blizu, kao ni sta sam jeo za dorucak prekjucer. :D
pashasolidni

#2 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?

Post by pashasolidni »

i ja sam doshao iz skole,iz prve smjene.mislim da je utorak bio.
malo pratio,dok se nisu srushili,a tad sam nekako predosjetio da je to kraj predstave za taj dan :D
odradio zadachu,zavrn'o blantich,i razgulio vani :D
Cherry-Cherry

#3 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?

Post by Cherry-Cherry »

Sjedila sa tadašnjim momkom u Fisu u Mis Irbinoj i gledali tv...
Ridjobrki

#4 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?

Post by Ridjobrki »

Hahahahhaha, đe me nađe. :D

Živio tad u Tuzli, gledao u stanu to rušenje tornjeva i meščini da je već bio uživo prijenos kad se drugi avion zabio. Nazvao curu da joj kažem da upali TV da gleda a ona me napala što je ometam sa prenosom historije uživo dok uči. Posvađali se i prekinemo tada.

Tako je mene bin Laden kutarisao te cure. :) A i bila je hajvan, uz sve lijepe uspomene. Da tornjevi ne padoše možda bih još bio sa tom ljubomornom, neurotičnom i opsesivno-kompulzivnom posavskom slatkicom.... :)
uglavnomja

#5 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?

Post by uglavnomja »

u sarajevu, u autu, s posla kuci, radiJon bio ukljucen, prvi dojam neka maericka suplja o terorizmu, kao ono :shock:

kuci, tv i opet :shock:
p206

#6 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?

Post by p206 »

bio vani, uđem u kuću i upalim TV, kad prvi kanal HTV i zastanem jer je pisalo "izvanredne vijesti"... kontam kakve su ovo super vijesti sad :mrgreen:
tek kasnije skontam da su izvanredne ustvari vanredne..eto da nije bilo te riječi ne bih se sjećao

al iako sam bio dijete, već taj dan sam skontao da je nemoguće da se onaj neboder onako sruši bez nekog već postavljenog eksploziva
Teufik

#7 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?

Post by Teufik »

U autu. Vozio za TZ. Sestra me zove i govori da je avion pogodio jedan od ona dva najveca nebodera u NY.
Iskreno, nije mi bilo kako je to uspio. Kontao sam neki amater. Eh kad mi je javila za drugi iz pika sam joj rekao da tu nesto smrdi.
siponja

#8 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?

Post by siponja »

kod kuće, gledao nešto na tv-u kad iznenada direktno uključenje, mislio neka zezancija...helem odužilo se to cijeli dan i noć..uvečer na tv pozvali u studio Adnana Silajdžića i Rešida Hafizovića sa FIN-a. zaista ne kontam kako tako pametni ljudi da nasjednu na tu pizdariju. šta imaju njih pozivati, šta su oni odgovorni i šta bi to oni trebali objašnjavati i tabiriti. bilo je jadno gledati ih kako se gotovo osjećajući kao krivci nešto pokušavaju pravdati, objašnjavati, zašto su uopće došli u studio i nekome nešto se pravdali... :-)
azurna_obala

#9 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?

Post by azurna_obala »

Došla kući iz škole, bilo je ovako oko pola 4 ili 4, upalim TV, kontam neki film tipično američki budalasti :-) spašavanje svijeta, neko ih napO...kad ono armagedon uživo.
Mladen Marić u svom elementu, tada je još bio čarming :lol:
Tada sam prvi put čula za Osamu Bin Ladena, i kontam što svaki put kažu Osama, bila sam ubijeđena da je lik negdje sam, osamljen, pa ga tako prozivaju :? :lol: :lol:
Dosadno mii

#10 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?

Post by Dosadno mii »

Foxx wrote:
Ja se vratio iz skole, bio sam kuci i naravno, odmah daljinski u ruke i vodoravno... FTV- gore zgrade, Hayat- gore zgrade, HRT- gore zgrade...
i ja isto, prva smjena bila :D
uglavnomja

#11 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?

Post by uglavnomja »

azurna_obala wrote:Došla kući iz škole, bilo je ovako oko pola 4 ili 4, upalim TV, kontam neki film tipično američki budalasti :-) spašavanje svijeta, neko ih napO...kad ono armagedon uživo.
Mladen Marić u svom elementu, tada je još bio čarming :lol:
Tada sam prvi put čula za Osamu Bin Ladena, i kontam što svaki put kažu Osama, bila sam ubijeđena da je lik negdje sam, osamljen, pa ga tako prozivaju :? :lol: :lol:

:thumbup:
ranger

#12 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?

Post by ranger »

bio 8. osnovne, pocetak skolske godine :P
znam da sam doso iz skole, bacio ruksak i gledo tv dok sam jeo, poslije otiso vani roko lopte do kraja dana; kao i jos 20-30 druge djece iz ulice :P
Foxx

#13 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?

Post by Foxx »

Da mi je naci taj snimak... Cijeli dan prenos, nekad navecer Mladen bukvalno lezi na onom stolu, umorio se... Spominje Crvene kmere, izraelce, palestince.. :-)
S4mpion

#14 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?

Post by S4mpion »

Bio u školi na času vjeronauke kad je profesor spomenuo da se nešto desilo u Americi, a ni oni pojma nemaju šta je u pitanju, a nisam ga ni ja baš najbolje skont`o. Kući stig`o oko 4, pola 5 i vidim na TV-u snimci zgrada i aviona kako se rokaju u njih, kasnije otiš`o vani, komšiluk poče priču o Al Gore-u kao osumnjičenom i tako... :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?

Post by Truba »

učio savremene komunikacijske sisteme za ispit kod jelenke vočkić avdagić
bio je utorak ako se ne varam
nisam izlazio taj dan
tek popodne skontam da se nešto događa...
znam da je MTV isključio program koje dupeuvlakuše

uglavnom 50 000 mrtvih pretpostavke
na kraju znamo kako je sve završilo
mali_balon

#16 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?

Post by mali_balon »

Kao smpremam se u nocnu imam jos nekoliko sati pa reko da odgledam film, slucajno prebacujem kanale dodjem na cnn kad vidim pentagon gori, kontam garant se snima neki apokalipticni film, kad ne lezi vraze prebace u NY tamo jedan toranj gori i pusi se iz njega...nastavim gledati bum drugi avion opali u drugi neboder...dodjem na posao (stranci u pitanju) frka trka drz nedaj itd itd onda zbog sekjuriti razloga nismo radili 3 dana :D
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#17 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?

Post by Zviz »

Na nekom poslu. Dosao kuci, upalio tv i vidio snimak kako udari prvi avion u prvu zgradu. Reko vidi sranja u US and A i prebaci na Cartoon Netwoord ili je bio Boomerang ... znam da je bio Yoggi bear & Boo boo to gledao pa onda istio bio Birdman pa kasnje Tom and Jerry to ti je inace moj nacin opustavanja sa posla. Kasnje kad sam salto kanale naleti na vijesti kako se tamo sve raspada i reci jos jedno ja SRANJA u US and A. Nazva prijatelja i rece jel vidis, kaze ma vidim, reko dobro da smo vec tamo bili i slikali se sa zgradama, a reko dobro da jos ima LP plocu iz 1993 god.

Corona - Rhythm of the Night

Image

I tad uzmem gramofon i nariktam plocu...

A evo da danasnju omladinu da poslusaju nesto iz starih dobrih vremena kad je sunce bilo sunce a ne mandarina.

Steta sto ih nema vise, bar da ih opet izgrade, nekako bio pravi simbol N.Y.
DanteX

#18 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?

Post by DanteX »

Bio sam u osnovnoj tada. Vratio sam se sa treninga, na vratima mi mama stoji i prvo šta je rekla je "Napali su Ameriku", ona sva u šoku, odmah kontala da je počeo svjetski rat. Elem, upalim TV u 19 sati mi treba Dragon Ball Z početi na RTL2, kada ono vijesti, okrenem Pro Sieben da gledam Simpsonove, vijesti. Okrenem RTL, vijesti. Šaltam redom, svugdje vijesti, osim na Super RTL-u, bio onaj crtić Timon and Pumba (serija po filmu Kralja lavova). Gledao sam to dok sam večerao. Kasnije sam gleda vijesti o tom napadu :D
arslanbey

#19 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?

Post by arslanbey »

Ustao ja tek,upalim tv,kad tornjevi gore...rekoh sta je ovo sad :shock: kansije u skolu,i sve smo o tome pricali
Uraaa

#20 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?

Post by Uraaa »

U Budvi, mislim da smo tek sljedeći dan čuli :)
Denox

#21 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?

Post by Denox »

Nisam ni znao da se to desilo,vjerovatno sam bio negdje na igralištu do akšama :)

btw. imao sam nepunih 6 godina xD
Rob_Atl

#22 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?

Post by Rob_Atl »

Eee kakva je to scena bila, posto sam taman dosao u ameriku jos ni engleskog nisam naucio kako treba, sjedim na casu, koji mi je bio najmrzi cas i nastavnica (kao ucenje engleskog, al' ona misli da smo mi iz dzungle pa nam pokazuje kako se silji olovka, pali tv itd :shock: ) elem to je jedina ucionica koja nema tv, kad javlja se direktor prica nesto ja pokusavam da ga razumijem, cujem nesto avion , zgrada, na prvi mah sam kontao da je pocelo bombardovanje amerike :D . Nas zakljucavaju u skoli i nema nikom maket, znaci ostao sam citav dan na casu tom, bez tv-a ne znam sta se desava, direktor se javi par puta kao da nas obavjesti ali ja sam jos uvijek izgubljen, nikog od nasih na casu da ga pitam sta je problem :skoljka: . Izlazimo iz skole oko 4 popodne, pitam ove nase raje sta se ba to desava kazu pa avioni udarili u zgradu, pa pentagon ja ono :shock: , jedva cekam kuci da upalim tv, dosao kuci kad ono havarija, sutradan su odma poceli da peglaju somalce i arape po skoli, nas i nisu toliko jer nisu ni znali sta smo i ko smo :D
Kal El

#23 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?

Post by Kal El »

(10god.) Kuci bio,gledao TV kad vanredne vijesti,nisam bas slusao sta pricaju,vise sam se pitao kako mi je amidza u AUSTRALIJI :lol: :lol:

Nekako sam mislio da je USA i AU isto :lol: Ne pitaj te me sto :mrgreen:
Kal El

#24 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?

Post by Kal El »

DanteX wrote:Bio sam u osnovnoj tada. Vratio sam se sa treninga, na vratima mi mama stoji i prvo šta je rekla je "Napali su Ameriku", ona sva u šoku, odmah kontala da je počeo svjetski rat. Elem, upalim TV u 19 sati mi treba Dragon Ball Z početi na RTL2, kada ono vijesti, okrenem Pro Sieben da gledam Simpsonove, vijesti. Okrenem RTL, vijesti. Šaltam redom, svugdje vijesti, osim na Super RTL-u, bio onaj crtić Timon and Pumba (serija po filmu Kralja lavova). Gledao sam to dok sam večerao. Kasnije sam gleda vijesti o tom napadu :D
Ja sam gledao DBZ na RTL2 ,kad prekinuše zbog vijesti :mrgreen:
VCorp

#25 Re: Gdje ste bili 11. septembra 2001?

Post by VCorp »

Bio taj dan poslom u New Yorku baš, koja panika i frka to ne mozes vjerovati. Ljudi okolo pljackaju sta mogu dok ovi izvlace tijela a drugi kupuju kamione namirnica kao da je poceo WW III :lol: Poslije kad se saznalo kao da je to od Bin Ladena i ostalih znojnih talibana znao sam da su muslimani sirom svijeta najebali i da će dobiti svoj stereotip koji ce nositi dok god ne umru. Zao mi je ljudi koji izginuse nevini ali mi je zao i za milione drugih koje je americka imperijalisticka politika pobila.
Post Reply