Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kandelabar wrote:700000km s jednim motorom ne vjerujem...nesto slicno u mene rodjak kupio passata 2003g pojeftino ispo uvoz i kao novi motor ubacen u njega koji ima oko 150 000km predjeno,a stari je na 300 000 rikno,a na instrument tabli pokazuje 450 000km i on je kupio vozilo kad je kasnije gledo u saobracajnoj nigdje nije zaveden taj novi motor ustvari oni su u autokuci to nesto dotjerali samo za prodaju i dao je passata za neku Yamahu nije mogo ga nikome uvalit kroz mjesec dana kako je kupio više nije mogo ni uzbrdo ići..
Ja sam presao sa golfom 550.000 km sa jednim motorom i kasnije ga prodao u ispravnom stanju prije 10 godina.
Moze preci ako je vozac normalan i nije divljak ..... ako je divljak za volanom to auto nece preci ni 100.000 km kako treba i bit ce slupano.
Ma i da je VW nema shanse da po nasim putevima izdrzi 700 k km a da izgledao kao nov . To je vozano negdje vani po auto-putevima ...gore-dole-gore-dole
Prijavi ga za pocetak kantonalnoj inspekciji za promet roba i usluga. Oni su duzni izaci za svaku prijavu pa mozda oni nesto uspiju iscackati. Ti im samo napisi pismo/mail, sve objasni, ostavi podatke doticnog i oni bi trebali otici do njega kroz koji dan.
amko761 wrote:Ok odgovoriću i nemam namjeru više, neka vas po internetima. To o čemu ti pričaš je građanska tužba i s njom može ustati ko hoće i za šta hoće, pa ako mozeš dokazati da te je prevario, izvoli. Da bog da kćeri s kilometražom. Gdje je on garantovao za kilometražu? Postoji zakonska garancija za materijalne nedostatke za prodatu stvar, a kilometraža nije materijalni nedostatak.
Ja sam pričao o krivičnoj odgovornosti, jer je neko spomenuo da podnese krivičnu prijavu zbog krivičnog djela prevare. I tu sam napisao naprijed navedeno. Slomiše se tužilaštva zbog toga.
I da, to mi je struka. Nemoj biti levat više, moj savjet.
E da i najsmješnije mi je ''vjerovali smo mu jer je državni službenik'' Da samo znate ko se i na koje načine zapošljava u državnu službu, uključujući i pravosuđe, proteklih 20 godina, eee ne bi bilo ovakvih izjava.
Vi svi ovdje sve brkate. U pravu si da je ovo gradjansko pravo (obvezno), nikakve krivicne prijave. Medjutim, on ako je vracao kilometrazu je tako doveo drugu osobu u zabludu za to sta kupuje (jer je mislila da kupuje auto koji je presao bitno manje) i to je osnov da se kupoprodajni ugovor ponisti, tj. smatra se kao da nije ni nastao i svako svakome ima vratiti sto je dobio.
Ono sto je bitno dokazati je da stanje na brojacu ne odgovara faktickom stanju. I kad malo bolje promislim to bi trebalo biti dovoljno upravo po osnovu ZOO i odgovornosti prodavaca za nedostatke nad prodatom stvari (jer u ovom slucaju prodavac odgovara za ono sto prodaje bez obzira da li je znao ili ne za nedostatak, dakle bitno je samo da nedostatak postoji). To u odredjenom smislu je materijalni nedostatak jer navedeno stanje ne odgovara faktickom. Nek ga prijavi inspekciji za pocetak, oni moraju izaci za svaku prijavu pa nek vide.
Djana ne posustaj, nemoj da te obeshrabre ovi forumski pametnjakovici, vjerpvatno ih se dosta bavilo slicnim stvarima pa validuju likov nacin varanja, digni frku i ne posustaj. Ako znas gdje lik radi, direkt mu nadleznom i digni frku kao alapaca zadnja, sto se ucinis mahnitija, vise fajde imas da rjesis stvar, i sve ti je dobar blef. Kad sagledas, on ima puno vise za izgubit od tebe, samo ne odustaj i svoje pare mozes dobit nazad sto posto, imas svakog zakonskog osnova za to. Dosta ovde trolica imas koji se poznaju licno, mozda ima i njegove raje, mala je kasaba Sarajevo, mahalasi su ti to. Samo direkt likovom nadredjenom i nek se pozabavi malo sa cim mu se sluzbenici bave, normalno i priprjetis prijateljicom novinarkom koja zivi za ovakve blamove, prevare i slucajeve
Imas ga pravo prijaviti za skriveni nedostatak nad prodatoj stvari (rok ti je 6 mj.za skrivene i 8 dana za ocite nedostatke, a unutar tih 6 mjeseci za skriveni nedostatak rok je dva mjeseca od kako si saznala za nedostatak).
Ako nema dokaza da je auto prije potpisivanja kupoprodajnog ugovora imalo kilometražu od 199.000, ne vjerujem da može proći tužba, jer lik može reći da je znala da ima 700.000 na satu, kasnije se predomislila, tražila poništenje. On nije htio, a ona vratila na 199 da ga oblati i ucjeni tužbom, da bi dobila povrat novca.
A obzirom da je to Golf V, vrlo moguće je da je bio i kasko osiguran, ako je prije registrovan u BiH. Kad se zaključuje kasko, između ostalog slika se i kilometar sat. Gdje je bio registrovan prije provjeri, pa pitaj.
zrakomlat wrote:Ako nema dokaza da je auto prije potpisivanja kupoprodajnog ugovora imalo kilometražu od 199.000, ne vjerujem da može proći tužba, jer lik može reći da je znala da ima 700.000 na satu, kasnije se predomislila, tražila poništenje. On nije htio, a ona vratila na 199 da ga oblati i ucjeni tužbom, da bi dobila povrat novca.
A obzirom da je to Golf V, vrlo moguće je da je bio i kasko osiguran, ako je prije registrovan u BiH. Kad se zaključuje kasko, između ostalog slika se i kilometar sat. Gdje je bio registrovan prije provjeri, pa pitaj.
tako je ako radis srafcigerom...
ali posto moras uci u komp. ostaje trag... a da ne pricamo o historiji svakog auta uveznog sa zapada.
Jedino sto se moze uspjeti jeste tuzba u parnici, pod uslovom da se vještačenjem moze utvrditi datum izmjene podatka u memoriji vozila. Ostalo je bezze.
Drinski wrote:Jedino sto se moze uspjeti jeste tuzba u parnici, pod uslovom da se vještačenjem moze utvrditi datum izmjene podatka u memoriji vozila. Ostalo je bezze.
Nije bezveze. Nek ga za pocetak prijavi inspekciji. To je njihov posao. Uostalom, sta ti znas kakav je ovaj, mozda nije tip bas ni Einstein.
amko761 wrote:Ok odgovoriću i nemam namjeru više, neka vas po internetima. To o čemu ti pričaš je građanska tužba i s njom može ustati ko hoće i za šta hoće, pa ako mozeš dokazati da te je prevario, izvoli. Da bog da kćeri s kilometražom. Gdje je on garantovao za kilometražu? Postoji zakonska garancija za materijalne nedostatke za prodatu stvar, a kilometraža nije materijalni nedostatak.
Ja sam pričao o krivičnoj odgovornosti, jer je neko spomenuo da podnese krivičnu prijavu zbog krivičnog djela prevare. I tu sam napisao naprijed navedeno. Slomiše se tužilaštva zbog toga.
E da i najsmješnije mi je ''vjerovali smo mu jer je državni službenik'' Da samo znate ko se i na koje načine zapošljava u državnu službu, uključujući i pravosuđe, proteklih 20 godina, eee ne bi bilo ovakvih izjava.
Strucnjak? Uvijek su me nervirali pravnici koji stoje na strani prevaranata i lovaca u mutnom i uvijek cu se boriti protiv toga.
Prije mjesec dana,ostao je bez posla ovlasteni policijski sluzbenik Granicne policije BiH, radi sudzuke od 6 KM u Interexu
Nije krivično gonjen sekunde za tu kradju, disciplinski postupak je odradio svoje.
Niko nije dokazivao ni sudzuku, ni jaknu pod koju je stavio, ni etiketu na jakni, ni sluzbenu kapu.
A veci sam strucnjak od tebe u to mozes biti siguran.
Nego, gdje je Djana, vjerujem da je do sada vratila svoje novce
Strucnjak? Uvijek su me nervirali pravnici koji stoje na strani prevaranata i lovaca u mutnom i uvijek cu se boriti protiv toga.
Prije mjesec dana,ostao je bez posla ovlasteni policijski sluzbenik Granicne policije BiH, radi sudzuke od 6 KM u Interexu
Nije krivično gonjen sekunde za tu kradju, disciplinski postupak je odradio svoje.
Niko nije dokazivao ni sudzuku, ni jaknu pod koju je stavio, ni etiketu na jakni, ni sluzbenu kapu.
A veci sam strucnjak od tebe u to mozes biti siguran.
Nego, gdje je Djana, vjerujem da je do sada vratila svoje novce
Vidis kako pausalne vijesti znaju ostaviti pogresan dojam.
Slucajno znam za tog policajca koji je krao suhomesnate proizvode u Interexu pa ih kasnije prodavao kolegama. Tip je to radio godinama prije nego su ga skontali, a za tvoju informaciju, u toku disciplinskog postupka je bio suspendovan sa posla, dok danas uredno sefuje na aerodromu
Granični policajac BiH dobio otkaz jer je krao u tržnom centru u Sarajevu
UTORAK, 29 TRAVANJ 2014 14
SARAJEVO - Disciplinska komisija Granične policije BiH je jučer 28. aprila 2014. godine donijela Rješenje o prestanku radnog odnosa za policijskog službenika V. S. (1965.) iz Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo jer je u više navrata u trgovačkom centru u Sarajevu odjeven u službenu uniformu otuđivao prodajne artikle, čime je počinio težu povredu službene koja se definira kao: „ narušavanje javnog reda i mira, posebno nepristojnim i grubim ponašanjem, tučom ili bilo kojom drugom aktivnošću kojom se narušava javni red i mir i tom aktivnošću narušava ugled policijskog organa, bez obzira na vrijeme i mjesto događaja“.
Kada se čovjek "opekne" onda sve zapaža, na žalost uvijek prekasno... prethodni vlasnik je bio SAMIR - EMIR Doo i odjavio je vozilo 27. 03 2014 godine tako da je ovaj prevarant prijavio vozilo tek 11. 06 2014 godine..
mozda sam malo van teme, ali posto vidim da ima jako upucenih osoba ja bih da priupitam golfistu:
- svaki put kada ostavim auto na pranje poslije mi pokazuje da je presao dvije hiljade kilometara manje. pa me zanima da li se auto osjeca toliko osvjezeno ili oni meni vrse tu dodatnu uslugu tokom pranja;
- takodjer bih pitao: ako je to dodatna usluga, da li se ja trebam pouzdati da je moje auto podmladjeno ili samo da je ta usluga dobra zbog potencijalne prodaje auta.