INSPEKTORI - LOPOVI!!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
đana

#1 INSPEKTORI - LOPOVI!!!!

Post by đana »

E ovako, da sa vama podijelim svoj problem koji se dogodio prije nekoliko dana..kakvu mi mafiju imamo to je za nepovjerovati!

Ispričat ću vam ukratko:

U pitanju je kupovina auta od jednog inspektora, vjerujući mu na riječ i garanciju koju je davao na sve moguće se pretvotilo u pravu noćnu moru... Auto sam vidjela na oglasu( Pika-a) svidjelo mi se i dog. smo da lično pogledamo auto.. Ono što mene najviše zanimalo u vezi auta jest bila ta pređena kilometraža, jer sve drugo sam vidjela putem oglasa i to je ok..Zbog neke svoje sigurnosti odvezla sam auto da se uradi mali servis, gdje sam uradila i dijag. na pređenu kilometražu.. auto na kojem piše da je prešao 199 000 hiljada kilom. je u stvarnosti prešao skoro 700 000 hiljada kilometara.. gdje sam se naprosto šokirala...

Nazvala sam dotičnog gos. i saopštila da auto koje mi je prodao za otpada... i da ću ga naravno vratiti a on meni moj novac.. jer takav je bio dog. al on sad mene napada kao vidjela si auto, šta hoćeš što nisi gledala i tako te proste priče.. još mi sad prijeti....

Šta sad da radim, znam da sam trebala sve to provjeriti na servisu prije kupovine al smo mu vjerovali na riječ samim tim što je on državni službenik i dao nam je garanciju na vozilo?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#2 Re: INSPEKTORI - LOPOVI!!!!

Post by Bobi »

ma garant VW cim je presao toliko kilometara :D
đana

#3 Re: INSPEKTORI - LOPOVI!!!!

Post by đana »

Bobi wrote:ma garant VW cim je presao toliko kilometara :D
Jest VW :)
siimee

#4 Re: INSPEKTORI - LOPOVI!!!!

Post by siimee »

đana wrote:
Bobi wrote:ma garant VW cim je presao toliko kilometara :D
Jest VW :)
Mislim da je malo toga što možeš uraditi. Ako je čovjek, vratit' će ti pare, ako nije, neće.

Ti si prije nego si dala pare trebala fino u servis da ga prikopča na dijagnostiku, i gdje se sve fino vidi :izet:
Last edited by siimee on 31/08/2014 23:22, edited 1 time in total.
JThomas

#5 Re: INSPEKTORI - LOPOVI!!!!

Post by JThomas »

đana wrote:
Šta sad da radim, znam da sam trebala sve to provjeriti na servisu prije kupovine al smo mu vjerovali na riječ samim tim što je on državni službenik i dao nam je garanciju na vozilo?
izvini, ali stvarno... :lol:

i to inspektor - legalni reketaš...
karanana

#6 Re: INSPEKTORI - LOPOVI!!!!

Post by karanana »

hahahaha.

auto se vozi na servis prije a ne poslije kupovine. i kakve veze ima sto je on drzavni sluzbenik ili inspektor ili bilo koja faca kada je u pitanju privatno poslovanje prodaja privatnog auta?
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#7 Re: INSPEKTORI - LOPOVI!!!!

Post by Matijevic_Vlado »

Đana je radila za R MUP opstina Centar Saraj'vo..
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#8 Re: INSPEKTORI - LOPOVI!!!!

Post by Slo Burner »

Ti bas neka naivna
Peryton_

#9 Re: INSPEKTORI - LOPOVI!!!!

Post by Peryton_ »

Joj Đana draga :-)

Ne mozes nista uraditi, trazi kupca za svog Fauvea.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#10 Re: INSPEKTORI - LOPOVI!!!!

Post by mk ultra »

sada je novi fazon kod švercera vozila, da na mjestu koliko je vozilo prešlo, piše po želji kupca :lol:
đana

#11 Re: INSPEKTORI - LOPOVI!!!!

Post by đana »

Peryton_ wrote:Joj Đana draga :-)

Ne mozes nista uraditi, trazi kupca za svog Fauvea.
Tražim, jesil zainteresiran? :-D
O'zone
Globalni moderator

#12 Re: INSPEKTORI - LOPOVI!!!!

Post by O'zone »

Sama si pala. Trebala si provjeriti vozilo u servisu prije kupovine.

To sto si vjerovala nekome na riječ govori o tome koliko si naivna a posebno sto si za relevantnu činjenicu uzela informaciju da je prodavač državni službenik kao da to nešto znači.

Sad probaj nekome drugome utrapiti to vozilo mada teško jer slabo ce se naci još jedan takav naivac.
Danguba

#13 Re: INSPEKTORI - LOPOVI!!!!

Post by Danguba »

Imao nekada daaavno slican problem. Sta cu, kuda cu a veli babo(rahmetli) ''sada moras naci budalu malo vecu od sebe''. :-)
I bi tako. Nikako drugacije.

p.s. uvijek ih ima k'o krivih drva :D
JohnnyS

#14 Re: INSPEKTORI - LOPOVI!!!!

Post by JohnnyS »

Pet do trinest wrote:Ti zbog jednog prevaranta stavljas druge u isti kos...
Niko ti nije kriv sto si naivna,tako je mogo bit i mesar pa bi glasio naslov "mesari lopovi".....

Čuj nitko joj nije kriv što je naivna. Ispada ona kriva što ju je gad zajebo?
milojicabrzi

#15 Re: INSPEKTORI - LOPOVI!!!!

Post by milojicabrzi »

Kakva su vremena dosla, da te ako si posten, neiskvaren, vjerujes ljudima, smatraju budalom i jos malo pa si kriv ako te je neko prevario...

Zato mi se ovi nasi prostori ne svidjaju za zivot moje djece... moram im od obdanista ostrit zube :(

Ne brini Djana, ne znam koliki su novci u pitanju, imat ces ti srece i novih auta u zivotu :-D ne sekiraj se.

Ako je bio dogovor-ako nesto na autu nije kako je receno, pare se vracaju, insistiraj da mu auto vratis.

Stavise, parkiraj mu auto pod prozor i reci, ja ovo auto necu, a ti postupaj kako hoces. Dovedi i policajca da se sacini zapisnik o tome. Nakon toga, za 7 dana ako ne vrati, halali novce i pravac Avaz, sa cijelom pricom.

Barabe treba tuci komparativnim prednostima :)
paladinka

#16 Re: INSPEKTORI - LOPOVI!!!!

Post by paladinka »

milojicabrzi wrote:Kakva su vremena dosla, da te ako si posten, neiskvaren, vjerujes ljudima, smatraju budalom i jos malo pa si kriv ako te je neko prevario...

Zato mi se ovi nasi prostori ne svidjaju za zivot moje djece... moram im od obdanista ostrit zube :(

Ne brini Djana, ne znam koliki su novci u pitanju, imat ces ti srece i novih auta u zivotu :-D ne sekiraj se.

Ako je bio dogovor-ako nesto na autu nije kako je receno, pare se vracaju, insistiraj da mu auto vratis.

Stavise, parkiraj mu auto pod prozor i reci, ja ovo auto necu, a ti postupaj kako hoces. Dovedi i policajca da se sacini zapisnik o tome. Nakon toga, za 7 dana ako ne vrati, halali novce i pravac Avaz, sa cijelom pricom.

Barabe treba tuci komparativnim prednostima :)
:-) Sigurno ima neko rjesenje da vrati svoje pare.
Mlad i Nevin

#17 Re: INSPEKTORI - LOPOVI!!!!

Post by Mlad i Nevin »

Da on tebi nije uvalio policijskog Golfa? :D
burekodsira

#18 Re: INSPEKTORI - LOPOVI!!!!

Post by burekodsira »

evo moje neko razmisljanje

-naslov nidje veze sa temom
nisi kupila nj. sluzbeni automobil nego privatni

-odakle znaju na tehnickom da je automobil presao bas 700k?
da li im je to neki boardcomputer izbacio ili je majstor samo lupio

-je li automobil u redu (po dogovorenom) mimo kilometraze?
ako jeste, onda vjerovatno imas samo pravo na umanjenje cjene (ako mognes izganjati pravdu)

-da li je "inspektor" namjerno naveo pogresnu kilometrazu ili ni on nije znao bolje?
ako je dokazano namjerno, mozes ga sudski ganjati za prevaru i vjerovatno ponistenje kupoprodajnog ugovora

-imas li kupoprodajni ugovor i koje detalje sadrzi?
predlazem ti da sa tim ugovorom i tvojim problemom odes do advokata nek te posavjetuje koje pravne korake mozes uciniti

ako se radi o nekoj "maloj" sumi (znam da nazalost ni jedna cifra nije mala) a da je automobil u funkciji, onda ga vozaj dok ne poderes i sljedeci put sve unaprijed rijesavaj. taj problem koji te zadesio se nazalost desava svugdje u svijetu i zato je bitno sto detaljnije saciniti kupoprodajni ugovor i uraditi detaljnu inspekciju automobila kod strucne osobe/firme prije same kupovine.
madesa

#19 Re: INSPEKTORI - LOPOVI!!!!

Post by madesa »

Mlad i Nevin wrote:Da on tebi nije uvalio policijskog Golfa? :D
to je sigurno ,jadna djevojka bog zna ko je sjedio tu :D
gnjev

#20 Re: INSPEKTORI - LOPOVI!!!!

Post by gnjev »

Mozda je fakat uzeo cetvorku za jeftino kad je mup nabavljao nova auta i njoj sad uvalio
kandelabar

#21 Re: INSPEKTORI - LOPOVI!!!!

Post by kandelabar »

700000km s jednim motorom ne vjerujem...nesto slicno u mene rodjak kupio passata 2003g pojeftino ispo uvoz i kao novi motor ubacen u njega koji ima oko 150 000km predjeno,a stari je na 300 000 rikno,a na instrument tabli pokazuje 450 000km i on je kupio vozilo kad je kasnije gledo u saobracajnoj nigdje nije zaveden taj novi motor ustvari oni su u autokuci to nesto dotjerali samo za prodaju i dao je passata za neku Yamahu nije mogo ga nikome uvalit kroz mjesec dana kako je kupio više nije mogo ni uzbrdo ići..
victom

#22 Re: INSPEKTORI - LOPOVI!!!!

Post by victom »

žene i auta. paradox univerzuma.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:10, edited 2 times in total.
victom

#23 Re: INSPEKTORI - LOPOVI!!!!

Post by victom »

ista stvar kod žena i sa muškarcima. Padaju na priču : vole vas, skinuće vam zvijezda sa neba itd itd.... i vi to se fino povjerujete i onda kada ne bude tako, onda kuknjava: on je obećao , on je ovo, on je ono-
Zapamtite već jednom: muško će vam reći SVE, SAMO DA DOBIJE ŠTA HOĆE... bio inspektor, doktor ili prosjak.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:10, edited 2 times in total.
Umalo popisivac

#24 Re: INSPEKTORI - LOPOVI!!!!

Post by Umalo popisivac »

đana wrote:E ovako, da sa vama podijelim svoj problem koji se dogodio prije nekoliko dana..kakvu mi mafiju imamo to je za nepovjerovati!

Ispričat ću vam ukratko:

U pitanju je kupovina auta od jednog inspektora, vjerujući mu na riječ i garanciju koju je davao na sve moguće se pretvotilo u pravu noćnu moru... Auto sam vidjela na oglasu( Pika-a) svidjelo mi se i dog. smo da lično pogledamo auto.. Ono što mene najviše zanimalo u vezi auta jest bila ta pređena kilometraža, jer sve drugo sam vidjela putem oglasa i to je ok..Zbog neke svoje sigurnosti odvezla sam auto da se uradi mali servis, gdje sam uradila i dijag. na pređenu kilometražu.. auto na kojem piše da je prešao 199 000 hiljada kilom. je u stvarnosti prešao skoro 700 000 hiljada kilometara.. gdje sam se naprosto šokirala...

Nazvala sam dotičnog gos. i saopštila da auto koje mi je prodao za otpada... i da ću ga naravno vratiti a on meni moj novac.. jer takav je bio dog. al on sad mene napada kao vidjela si auto, šta hoćeš što nisi gledala i tako te proste priče.. još mi sad prijeti....

Ej Đana, Đana. Pa ja kad kupujem nesto od 50/100 maraka provjerim i raspitam se gdje imam i racun a ne auto ovako.

Kakve veze ima sto je drzavni sluzbenik? Pa ti su najgori. :D Je li ti imas tu ista napismeno da ti je tvrdio da je presao toliko i toliko (a zapravo nije). Ako nemas bojim se da nemas nista od toga, jer te je vec kako si rekla odbrusio. To shvati kao poduku za ubuduce.

Napravila si glupost. Kako su ti ljudi rekli to se provjerava prije kupnje, a ne poslije. Poslije se samo mozes nazivcirati.
Umalo popisivac

#25 Re: INSPEKTORI - LOPOVI!!!!

Post by Umalo popisivac »

Danguba wrote:Imao nekada daaavno slican problem. Sta cu, kuda cu a veli babo(rahmetli) ''sada moras naci budalu malo vecu od sebe''. :-)
I bi tako. Nikako drugacije.

p.s. uvijek ih ima k'o krivih drva :D
A ja vidis ne bih mogao tako nesto nekom uvaliti. Jedino za nekog da znam da je govno, inace ne.
Post Reply