Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Šveđanin

#76 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by Šveđanin »

Ko je seka?

Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#77 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by mk ultra »

Šveđanin wrote:Ko je seka?

Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
pa ana marija :mrgreen: :mrgreen:
El malagueño

#78 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by El malagueño »

Od svega sto ne stima kod naseg naroda i u nasoj zemlji lola se stao ibretiti zbog toga sto li su to nase zene sredjene? Sve nesto kontam bas mozda su njega intervjuisali ze onaj research o najinteligentnijim nacijama onda i nije cudo sto smo zavrsili na dnu ljestvice..

Sjetih se onog vica kad je mujo odradio komsinicu, i kaze kako ti je bilo? Ma kaze kona cista10! Pa ga ona kasnije zvala opet a on je izbjegavao jer "nije lud da kvari prosjek"...

Koga boli ba sto su sredjene...da bog da ti meni zavrsio na zapadu dje su zene kao muskarci. Izadjes subotom ti moras kao musko biti tiptop jer inace nema ulaza a one mogu i u trenerci i cesto tako izlaze.
Drinski

#79 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by Drinski »

meni je zanimljivije pitanje, zasto se bosanka poslije 40. godine "opusti", pa se dohvati pita i široke odjece?
thea

#80 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by thea »

muz joj dosadan, to je dobar nacin da je ostavi na miru.
ludacha

#81 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by ludacha »

Ma dje su bolan zene sredjene? Koliki je procenat tih sredjenih?
Sve papanka do papanke. Ok istina ima i fino, ukusno sredjenih i nasminkanih zena. Al kad pogledas omjere, nikad ne bih rekla da su dotjerane vecina....
Samo prodji sarajevom. Imas dio normalnih, odjevenih i nasminkanih kako prilici datoj situaciji, a imas i onih u pola bijela dana u kurvanjskim cipelama ( u moj vakat takvo sta se vidjalo samo u playboyu, katkad i u erotici), utegnuto, kratko s obje strane, u kosi svakakvih pomada, ožbukana faca - cesto pretamne nijanse, trepavice kao da su bitumenom navucene..
Trebam li "orlovske" nagelirane nokte spominjati? Zlatne detalje, sljokice svuda i uvijek, zivotinjske uzorke (najcesce leopard)...

E ako je to dotjerano..onda su bosanke fakat dotjerane u svskoj prilici.

Postali smo toliko optereceni sa "brze, bolje, vise, moderno, in" da ne vidimo do kojih smo krajnosti otisli, kao da se pola ljudi gleda u onim cudnovatim ogledalima iluzija ( u svim sferama zivota).

P.s. ok, mozda je pretjerana moja izjava "sve ppnka do ppnke", jer ima i ovih normala cura i zena, samo sto su nazalost manjina
sheilak

#82 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by sheilak »

ali meni nije jasno sta koga briga kako ko izgleda ili se oblaci? ako se neko zeli obuci eto "kurvanjski", a neko ko pripadnica neke krscanske sekte, u birkenstock sandalama, nenasminkana, pa sta se ko ima pjenit? meni ne smeta ako neko polugol ide van ili u cizmama u sred ljeta, vec upravo taj mahalski mentalitet saputanja i podsmijeha iza rukom skrivenih usana. a toga ima, i kod jednih i kod drugih.

i sta treba biti bosanka, zapustena ili malo manje sredjena da bi neki/neke bile mirne?
ludacha

#83 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by ludacha »

sheilak wrote:ali meni nije jasno sta koga briga kako ko izgleda ili se oblaci? ako se neko zeli obuci eto "kurvanjski", a neko ko pripadnica neke krscanske sekte, u birkenstock sandalama, nenasminkana, pa sta se ko ima pjenit? meni ne smeta ako neko polugol ide van ili u cizmama u sred ljeta, vec upravo taj mahalski mentalitet saputanja i podsmijeha iza rukom skrivenih usana. a toga ima, i kod jednih i kod drugih.

i sta treba biti bosanka, zapustena ili malo manje sredjena da bi neki/neke bile mirne?
Jesam te to uvrijedila? Strasno.

Pricamo o dotjeranosti. Tema je, ako se ne varam, o dotjeranim bosanskim zenama.
Mahalusa nisam, sve sto mislim jasno, glasno i bez umotavanjamkazem, kako na forumu tako i u stvarnome zivotu, al ako ce tebi biti lakse.....i sigurno sam gadna ko smrt, pa sam bolesno ljubomorna na ove "dotjerane" pa ovako "kakim" po tim dotjeranim bosankama
kockica_kockica

#84 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by kockica_kockica »

Sta u biti znaci dotjeran?
Da li svjeze istusirana djevojka u trenerci moze biti dotjerana?
MIslim sve je stvar ukusa.
Istina jeste da su neke zene u danasnjem vremenu izgubile kompas, pa su pocele preko dana izgledati kao da ce sad na Grand paradu, ali ako njoj ne smeta da cijeli dan nabada na stikli 12-tici ko sam ja da joj sudim... Isto tako sto ljudi sto cudi... Cuj smeta im setnja u trenerci... Pa necu setati u stiklama... Kad stikle zena obuce nemoj je voditi u setnju...

Mislim da uredna djevojka koja drzi do higijene ne mora imati sminku da bi bila dotjerana... Za "natural look" provedem oko pola sata u kupatilu :mrgreen: :lol: :lol:
Better Man

#85 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by Better Man »

Dotjerana u svakoj prilici ne znači biti pod kilama šminke, štiklama, uskim suknjama, haljinama i sl. Dotjerana u svakoj prilici možeš biti u jednostavnoj garderobi, npr. trapericama, nekoj majici ili košulji, ravnim cipelama ili patikama, oprane i uredne kose i čistog tijela, bez trunke šminke. Nedavno sam bio sa svojom najboljom prijateljicom i ona je obukla traperice, košulju, ravne cipele (cura ne nosi nikad štikle, nosi cipele na petu, ali malu od par centimetara) i bila je bez trunke šminke, uredne oprane kose i čistog istuširanog tijela koje miriše na čistoću, urednih noktiju i za mene je to bio čist primjer kako treba da izgleda jedna dotjerana žena, djevojka... Dakle biti u visokim štiklama, kratkoj suknji ili haljini sa kilom šminke ne znači biti dotjeran i uredan, šta više mnoge takve su zaboravile kad su se zadnji put istuširale itd.
El malagueño

#86 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by El malagueño »

Better Man wrote:Dotjerana u svakoj prilici ne znači biti pod kilama šminke, štiklama, uskim suknjama, haljinama i sl. Dotjerana u svakoj prilici možeš biti u jednostavnoj garderobi, npr. trapericama, nekoj majici ili košulji, ravnim cipelama ili patikama, oprane i uredne kose i čistog tijela, bez trunke šminke. Nedavno sam bio sa svojom najboljom prijateljicom i ona je obukla traperice, košulju, ravne cipele (cura ne nosi nikad štikle, nosi cipele na petu, ali malu od par centimetara) i bila je bez trunke šminke, uredne oprane kose i čistog istuširanog tijela koje miriše na čistoću, urednih noktiju i za mene je to bio čist primjer kako treba da izgleda jedna dotjerana žena, djevojka... Dakle biti u visokim štiklama, kratkoj suknji ili haljini sa kilom šminke ne znači biti dotjeran i uredan, šta više mnoge takve su zaboravile kad su se zadnji put istuširale itd.
To kako si opisao jaranicu, nije 'dotjerano', nego sasvim osnovna higijena. Cuj okupana i sredjeni nokti i sad ispade ona dotjerana. Sve sto vise citam ove postove sve se vise ibretim. Pasa moj, ako zensko nije uvijek okupano i ako joj nokti nisu sredjeni UVIJEK otjeraj to od sebe sto prije bolan. I zensko i musko trebaju biti uvijek cisti, okupani, osisani, obrijani itd. Ne mogu da vjerujem da pisem o ovome jbt. Pa zar to nije svakome jasno? Cuj ona dotjerana jer je okupana. la havle ve la kuvete..
medaaa

#87 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by medaaa »

nije li ova slika dovoljna...nista vise ne treba reci na ovu temu

Image
Đulbešećer

#88 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by Đulbešećer »

E, baš idete iz krajnosti u krajnost. :D

Što se tiče djevojaka (i mlađih i starijih) najviše viđam onih primjetno našminkanih i kao po kodu obučenih. Ono što mene čudi jeste da mnogo žena nema običaj skidati šminku kada dođe kući već ju drži na licu dok ne pođe spavati.
sheilak

#89 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by sheilak »

ludacha wrote:
Jesam te to uvrijedila? Strasno.
ma ne. :D nije se moj post odnosio maksuz na tebe, vec na generalno ljude koji sebi uzimaju pravo komentirati druge, na nacin koji mozemo ovdje vidjeti, a slucajno sam upotrijebila izraz iz tvog posta.

inace, o temi, medaaa je ovom slikom rekao sve.
AfterTheFall

#90 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by AfterTheFall »

El malagueño wrote:
Better Man wrote:Dotjerana u svakoj prilici ne znači biti pod kilama šminke, štiklama, uskim suknjama, haljinama i sl. Dotjerana u svakoj prilici možeš biti u jednostavnoj garderobi, npr. trapericama, nekoj majici ili košulji, ravnim cipelama ili patikama, oprane i uredne kose i čistog tijela, bez trunke šminke. Nedavno sam bio sa svojom najboljom prijateljicom i ona je obukla traperice, košulju, ravne cipele (cura ne nosi nikad štikle, nosi cipele na petu, ali malu od par centimetara) i bila je bez trunke šminke, uredne oprane kose i čistog istuširanog tijela koje miriše na čistoću, urednih noktiju i za mene je to bio čist primjer kako treba da izgleda jedna dotjerana žena, djevojka... Dakle biti u visokim štiklama, kratkoj suknji ili haljini sa kilom šminke ne znači biti dotjeran i uredan, šta više mnoge takve su zaboravile kad su se zadnji put istuširale itd.
To kako si opisao jaranicu, nije 'dotjerano', nego sasvim osnovna higijena. Cuj okupana i sredjeni nokti i sad ispade ona dotjerana. Sve sto vise citam ove postove sve se vise ibretim. Pasa moj, ako zensko nije uvijek okupano i ako joj nokti nisu sredjeni UVIJEK otjeraj to od sebe sto prije bolan. I zensko i musko trebaju biti uvijek cisti, okupani, osisani, obrijani itd. Ne mogu da vjerujem da pisem o ovome jbt. Pa zar to nije svakome jasno? Cuj ona dotjerana jer je okupana. la havle ve la kuvete..
Potpuno razumijem sta je "pisac" htio reci. Radim sa ljudima i dolazim u doticaj sa mnogo njih, a upravo je u stvari higijena i jednostavnost odijevanja najvise cijenjena . Sve je vise zena koje su pretjerano nasminkane, kosa izblajhana/nezdrava- rascvjetalih vrhova, vecina ima i umjetne nokte ili gelirane ali zrele za korekciju. Permanent obrva sa kojim izgledaju kao Gargamel, pa onda ekstenzije koje kosu cine jos ocajnijom. Kada im se priblizis-ne osjetis svjezinu cisto istusiranog tijela ili ne daj Boze dezadorans, nego doslovno - smrad znoja.
Pitam se kako zene u 21. vijeku dozvoljavaju da se osjete???
Sve ih je vise, nazalost...
Onih prirodnih zena, koje vode racuna o svom tijelu i higijeni je sve manje...a samo one rijetke znaju - kako biti dotjeran.
Mozes obuci klasicnu jednostavnu crnu haljinu, salonke , istusirati se , ne previse nasminkati , oprati kosu, pocesljati drugacije nego inace -i biti jako dotjerana. :)
U farmerkama i ravnim patikama nisi dotjerana, nego -regularna. Onakva kakva bi trebala biti.
Slozila bih se da se da za "dotjeranost" trebas ipak ici na mlao veci nivo od regularne higijene tijela i odjece (koje bi se trebalo podrzaumijevati) i osjecati se lijepo u tome sto imas na sebi. Vulgarno i pretjerano izazovno odijevanje uz nedostatak higijene je sve prisutnije ....
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#91 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by _BataZiv_0809 »

Mogli ste i slika okacit, da malo diskutujemo o oglednim primjerima :D
Bluemore

#92 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by Bluemore »

slika ne nedostaje, osvrni se oko sebe :D
Jack Be Nimble

#93 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by Jack Be Nimble »

Ma nije to samo kod nasih djevojaka nego na citavom Balkanu. Ja sam uvijek na faxu mogao znati koja je djevojka tek sisla sa broda po nacinu oblacenja. 99% djevojaka dodje u terenerci/pidzami na predavanje i onda se pojavi ona sto je tek dosla sa modne revije. Obicno su to bile cure iz Bugarske, Rumunije i nasih prostora.
durnalist

#94 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by durnalist »

vazi wrote:
razrahatila se na zapadu :lol:

ovdje rijetko ko stavlja maskaru, kod nas je i dalje skoro pa neizostavna :D
Na zapadu mnogo ljudi nema ukusa ili ni brine o fizičkom izgledu... Hodaju u tenisicama (koje su samo za bavljenje sportom) po gradu, papučama koje ljudi kod nas nosaju samo "oko kuće", kada obavljaju poslove u bankama, poštama ili šta znam gdje. Rijetko na ulici možete vidjeti lijepu odjevenu osobu. Bar je takvo moje iskustvo.

Grozno mi je to :run: Ali zato kod nas, posebno u Hercegovini, Mostaru, ljepota sjesti u baštu i gledati prolaznike. Ne znaš koja djevojka je bolje obučena. Ali Hercegovci su uvijek na nekoliko koraka ispred Bosanaca bili, valjda su više orijentirani prema HR i moru. Bosna i Hercegovina - dva različita svijeta, po meni. Mada, to je neka druga tema.
Nomo

#95 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by Nomo »

durnalist wrote:
vazi wrote:
razrahatila se na zapadu :lol:

ovdje rijetko ko stavlja maskaru, kod nas je i dalje skoro pa neizostavna :D
Na zapadu mnogo ljudi nema ukusa ili ni brine o fizičkom izgledu... Hodaju u tenisicama (koje su samo za bavljenje sportom) po gradu, papučama koje ljudi kod nas nosaju samo "oko kuće", kada obavljaju poslove u bankama, poštama ili šta znam gdje. Rijetko na ulici možete vidjeti lijepu odjevenu osobu. Bar je takvo moje iskustvo.

Grozno mi je to :run: Ali zato kod nas, posebno u Hercegovini, Mostaru, ljepota sjesti u baštu i gledati prolaznike. Ne znaš koja djevojka je bolje obučena.
Ali Hercegovci su uvijek na nekoliko koraka ispred Bosanaca bili, valjda su više orijentirani prema HR
i moru. Bosna i Hercegovina - dva različita svijeta, po meni. Mada, to je neka druga tema.
malo fasizma , malo nacizma , malo rasizma i puna solja ustasluka je odlican recept da od covjeka ercegovca napravis smece i otpad .
ps a one crne kape sa lovom U ...je li i to spada u modni detalj koji je nekoliko koraka ispred Pariza .
pps drugi put procitaj naslov teme pa onda komntarsi ili vi hercegovci ni citati ne znate :evil:
pps potrazi me na politickim temema da ti otpjevam koju ,, nasu ,,
JohnnyS

#96 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by JohnnyS »

palermo wrote:Za sve žene koje se vole sređivati :thumbup:

nema mi grdnije stvari od žene koja je izašla naveče da prošeta i obukla trenerku....

Ko kad je Mostar ko domaćin Olimpijskih igara. Oni koji nisu u trenirkama - nose dresove nogometnih klubova... :facepalm:
Bodkin

#97 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by Bodkin »

palermo wrote:Za sve žene koje se vole sređivati :thumbup:

nema mi grdnije stvari od žene koja je izašla naveče da prošeta i obukla trenerku....
ali zato frajer moze izaci u utgnutoj potkosulji i trenerci dole uskoj oko clanaka sa zlatnim tenama

apsolutno nista ne fali curi u trenerci. sta ako je bila u teretani i otisla pravo do grada? jos ako je uska trenerka... :evil:
graue_maus

#98 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by graue_maus »

thea wrote:muz joj dosadan, to je dobar nacin da je ostavi na miru.
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Umalo popisivac

#99 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by Umalo popisivac »

sta fali trenerci u gradu? :? ako je zenska zgodna onda je zgodna a ako nije nece joj pomoci ni 5 kg sminke ni stile od 15 cm.
Umalo popisivac

#100 Re: Bosanka dotjerana u svakoj prilici.. sto to?

Post by Umalo popisivac »

sta fali. :D a mozde teretana ima tus?
Post Reply