Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
thea

#76 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by thea »

to je samo istina.

Mi smo vrlo intelgentan narod, ali nas drustvo sputava, ucimo hodati samo onim puticem kojeg ti drugi postave.
VCorp

#77 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by VCorp »

Nisu naši ljudi neinteligentni već zadrti. Živimo u okruženju gdje obični ljudi imaju visoko mišljenje o sebi, onaj sa vrha planine će reći jebeš njega i njegovu doktorsku diplomu, misli da je pametniji od nas i još će pri tome biti arogantan.

Ne čude rezultati zbog naše historije u zadnjih petstotinjak godina, dokle god budu glavnu ulogu imale džamije,crkve i stranke a ne knjiga i školovanje ovako će ostati. Šta očekivati od naroda koji glasa dvadeset godina za iste kriminalce, sigurno nisu na nivou Tesle :lol:
Tmujo1

#78 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by Tmujo1 »

thea wrote:to je samo istina.

Mi smo vrlo intelgentan narod, ali nas drustvo sputava, ucimo hodati samo onim puticem kojeg ti drugi postave.
Sputavamo mi sami sebe a drustvo se prema nama ponasa bas onako kako zasluzujemo.Glasat tolike godine za mafiju koja nista ne radi da njenim građanima bude bolje pa to samo moze glup covjek.
Fact

#79 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by Fact »

Mi smo vrlo intelgentan narod, ali nas drustvo sputava, ucimo hodati samo onim puticem kojeg ti drugi postavi.
Dobro.Istina je da je obrazovni sustav loš.
No to je jedna druga tema.
Po čemu je stanoništvo BiH inteligentno?Neka relevantna istraživanja?
Adriatic

#80 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by Adriatic »

Fact wrote:

Mi smo vrlo intelgentan narod, ali nas drustvo sputava, ucimo hodati samo onim puticem kojeg ti drugi postavi.
Pa sad u svakom selu imamo univerzitet.
Valjda je to relevantno he he
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#81 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by mk ultra »

nismo se makli sa proizvodnje lošeg keksa i soka.... :lol: :lol:
thea

#82 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by thea »

Tmujo1 wrote:

Sputavamo mi sami sebe a drustvo se prema nama ponasa bas onako kako zasluzujemo.Glasat tolike godine za mafiju koja nista ne radi da njenim građanima bude bolje pa to samo moze glup covjek.
Postavi potpuno nove ljude u nekoj novoj stranci. Glasaj za njih, opet ce biti isto, jer smo mi drustvo koje je lose edukovano.
Pristupamo pogresno.
mk ultra

#83 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by mk ultra »

jednom tako donijeli problem "stručnjacima" sa jednog od tehničkih fakulteta... nisu znali pomaći, i kažu ima to da se kupi :lol: :lol:
gdje je tu sputavanje?
thea

#84 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by thea »

Fact wrote:

Svi problemi se rijesavaju obrazovanjem, a problemi nastaju neobrazovanjem.
zlajapravaraja

#85 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by zlajapravaraja »

Sto si gluplji, zivot ti je bolji :zzzz:
Tmujo1

#86 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by Tmujo1 »

thea wrote:
Tmujo1 wrote:

Postavi potpuno nove ljude u nekoj novoj stranci. Glasaj za njih, opet ce biti isto, jer smo mi drustvo koje je lose edukovano.
Pristupamo pogresno.
Kako znas da ce biti isto,nemoj molim te ti vidovnjackih zakljucaka.Mi jednostavno ne zelimo bolje i to je sve,sto se potvrđuje na izborima.Treba dat sansu bilo kome novom i nadat se,bolje to nego zivjet u zabluti da ce konj koji je na vlasti 15 godina nesto promjenit.Nece da je htjeo promjenio bi al njemu to nije u interesu.
mk ultra

#87 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by mk ultra »

Tmujo1 wrote:
Kako znas da ce biti isto,nemoj molim te ti vidovnjackih zakljucaka.Mi jednostavno ne zelimo bolje i to je sve,sto se potvrđuje na izborima.Treba dat sansu bilo kome novom i nadat se,bolje to nego zivjet u zabluti da ce konj koji je na vlasti 15 godina nesto promjenit.Nece da je htjeo promjenio bi al njemu to nije u interesu.
DOKAZ :lol: :lol: :lol:
Fact

#88 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by Fact »

thea wrote: Svi problemi se rijesavaju obrazovanjem, a problemi nastaju neobrazovanjem.
Obrazovanje i inteligencija su dva različita pojma.Jedno je biti pametan,a drugo biti inteligentan.Premda imaju uvjetovan odnos.Sama inteligencija je preduvjet za pamet,ali nije i garant za istu.
Da smo dovoljno inteligentni znali bi važnost obrazovanja i potrebu da se u obrazovanje ulaže.
dječak sa šibicama

#89 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by dječak sa šibicama »

thea wrote:Mi na nasu zalost imamo primitivne profesore.

Isti nas tjeraju da ucimo napamet definicije koju je neki od profesora napisao 1946te.

ect...

nema sanse da ti profa pusti da ti razmisljas svojom glavom, sve mora biti kako on kaze.
Ako je pitanje obrazovanja, odnosno sistema, kod nas je nikakvo. Svako moze biti profesor, svako moze biti intelektualac, svako moze biti doktor, magistar... i svako i jeste.

BiH je drzava u kojoj je najbitnije imati dobru stelu, uvaliti se na dobro radno mjesto, pa tek onda zavrsavati fakultet, naravno ne drzavni vec odes u Travnik, u Kiseljak, u Lukavicu. Napravljen je takav sistem.

Pa ti se moze desiti da "ekonomski strucnjak" iz Travnika ne zna izracunati jednacinu.

Ali nije ni to, kompletan sistem obrazovanja je glup, mi ucimo o Jangcekjangu i Hoanghou, i njihovim slivovima, kome ce to ikada u zivotu trebati jebote.
"Glupi" amerikanci recimo svoju djecu ne zamaraju takvim informacijama, fokusiraju se na njegovo buduce zivotno zanimanje.

Mada, kad si vec kod "razmisljanja svojom glavom", ne znam za USA ali znam za Kanadu, tamo se svako dijete koje misli svojom glavom i istice se nekim kreativnim razmisljanjem, smatra "razuzdanim" i odmah mu zele dati dijagnozu i tabletice. Iskace iz sablona, jednostavno.
dječak sa šibicama

#90 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

mk ultra wrote:
Tmujo1 wrote:
Ne kontam sta si stio ovdje apostrofirati? :oops: :lol:
thea

#91 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by thea »

Mi smo vrlo intelgentan narod, ali nas drustvo sputava, ucimo hodati samo onim puticem kojeg ti drugi postave.[/quote]
Sputavamo mi sami sebe a drustvo se prema nama ponasa bas onako kako zasluzujemo.Glasat tolike godine za mafiju koja nista ne radi da njenim građanima bude bolje pa to samo moze glup covjek.[/quote]

Pristupamo pogresno.[/quote]
Kako znas da ce biti isto,nemoj molim te ti vidovnjackih zakljucaka.Mi jednostavno ne zelimo bolje i to je sve,sto se potvrđuje na izborima.Treba dat sansu bilo kome novom i nadat se,bolje to nego zivjet u zabluti da ce konj koji je na vlasti 15 godina nesto promjenit.Nece da je htjeo promjenio bi al njemu to nije u interesu.[/quote]

Onda samo mozes napraviti nesto drugacije, ako u toj novoj stranci budu ljudi koji su zavrsili minimalno osnovno obrazovanje u nekim razvijenem EU zemljama, jer su potkovani drugacije, postupaju drugacije.
Tmujo1

#92 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by Tmujo1 »

mk ultra wrote:
Tmujo1 wrote:
Htio,htjeo neki kazu stio,zar je bitno,forum je ne treba se trazit dlaka u jajetu,bitno je da te drugi razumije. :D
Tmujo1

#93 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by Tmujo1 »

thea wrote: Onda samo mozes napraviti nesto drugacije, ako u toj novoj stranci budu ljudi koji su zavrsili minimalno osnovno obrazovanje u nekim razvijenem EU zemljama, jer su potkovani drugacije, postupaju drugacije.
Ne zelim samo ja zele svi ali ne uvjek,ponekad,kad im kasni plata :D
Kad je redovna sve im valja.
suadfor

#94 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by suadfor »

taaaaa ce istrazivanje, kod nas su svi inzinjeri cim se rode... :oops:
dječak sa šibicama

#95 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Mislim da je fama o inteligentnim Bosancima i Hercegovcima samo fama... isto kao i legenda o tome kako smo prebogati vodama/vodom.

Svaki ekolog od zanimanja u BiH ce vam reci da je to obicna medijska laz.

Da su bosanci i hercegovci inteligentni, nebi im drzava licila na ovo na sta lici.

Inteligentni ljudi gospodare planetom. A mi ih smatramo glupanima. Koji paradoks.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#96 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by JoseMujica »

nisu vicevi bezzee
Tmujo1

#97 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by Tmujo1 »

dječak sa šibicama wrote:Mislim da je fama o inteligentnim Bosancima i Hercegovcima samo fama... isto kao i legenda o tome kako smo prebogati vodama/vodom.

Svaki ekolog od zanimanja u BiH ce vam reci da je to obicna medijska laz.

Da su bosanci i hercegovci inteligentni, nebi im drzava licila na ovo na sta lici.

Inteligentni ljudi gospodare planetom. A mi ih smatramo glupanima. Koji paradoks.
Drago titino doba.Ovi glupani sto sad vode kolo mogli su radit u komunalnom.Citav zivot propagiraju mrznju a sad su za to na vlasti onda su bili u zatvorima.
Last edited by Tmujo1 on 01/07/2014 13:38, edited 1 time in total.
BHCluster

#98 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by BHCluster »

L u c i f e r wrote:http://www.klix.ba/lifestyle/bih-medju- ... 140630134#
Image

Ovo objašnjava toliko toga... Image
Pa oni koji su imali nesto u glavi su pobijeni tokom rata a ostalo je otislo nakon rata. :run:
Hajvan

#99 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by Hajvan »

JoseMujica wrote:nisu vicevi bezzee
:thumbup:

Točno!
Vicevi o glupom Muji, da se naglasi.

Muje su još gluplje, ali ih ovi drugi vade te podižu prosjek na 84.

(pogledati komšijsko/susjedske rezultate) :lol:
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#100 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima

Post by enko 1964 »

L u c i f e r wrote:http://www.klix.ba/lifestyle/bih-medju- ... 140630134#
Image

Ovo objašnjava toliko toga... Image
Jebo te... jesu ovi Albanci glupi :D
Post Reply