Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima
- thea
#76 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima
to je samo istina.
Mi smo vrlo intelgentan narod, ali nas drustvo sputava, ucimo hodati samo onim puticem kojeg ti drugi postave.
Mi smo vrlo intelgentan narod, ali nas drustvo sputava, ucimo hodati samo onim puticem kojeg ti drugi postave.
-
VCorp
#77 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima
Nisu naši ljudi neinteligentni već zadrti. Živimo u okruženju gdje obični ljudi imaju visoko mišljenje o sebi, onaj sa vrha planine će reći jebeš njega i njegovu doktorsku diplomu, misli da je pametniji od nas i još će pri tome biti arogantan.
Ne čude rezultati zbog naše historije u zadnjih petstotinjak godina, dokle god budu glavnu ulogu imale džamije,crkve i stranke a ne knjiga i školovanje ovako će ostati. Šta očekivati od naroda koji glasa dvadeset godina za iste kriminalce, sigurno nisu na nivou Tesle
Ne čude rezultati zbog naše historije u zadnjih petstotinjak godina, dokle god budu glavnu ulogu imale džamije,crkve i stranke a ne knjiga i školovanje ovako će ostati. Šta očekivati od naroda koji glasa dvadeset godina za iste kriminalce, sigurno nisu na nivou Tesle
-
Tmujo1
#78 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima
Sputavamo mi sami sebe a drustvo se prema nama ponasa bas onako kako zasluzujemo.Glasat tolike godine za mafiju koja nista ne radi da njenim građanima bude bolje pa to samo moze glup covjek.thea wrote:to je samo istina.
-
Fact
#79 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima
Dobro.Istina je da je obrazovni sustav loš.thea wrote:to je samo istina.
Mi smo vrlo intelgentan narod, ali nas drustvo sputava, ucimo hodati samo onim puticem kojeg ti drugi postavi.
No to je jedna druga tema.
Po čemu je stanoništvo BiH inteligentno?Neka relevantna istraživanja?
- Adriatic
#80 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima
Pa sad u svakom selu imamo univerzitet.Fact wrote:Dobro.Istina je da je obrazovni sustav loš.thea wrote:to je samo istina.
Mi smo vrlo intelgentan narod, ali nas drustvo sputava, ucimo hodati samo onim puticem kojeg ti drugi postavi.
Valjda je to relevantno he he
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#81 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima
nismo se makli sa proizvodnje lošeg keksa i soka....

- thea
#82 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima
Postavi potpuno nove ljude u nekoj novoj stranci. Glasaj za njih, opet ce biti isto, jer smo mi drustvo koje je lose edukovano.Tmujo1 wrote:Sputavamo mi sami sebe a drustvo se prema nama ponasa bas onako kako zasluzujemo.Glasat tolike godine za mafiju koja nista ne radi da njenim građanima bude bolje pa to samo moze glup covjek.thea wrote:to je samo istina.
Pristupamo pogresno.
- mk ultra
#83 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima
jednom tako donijeli problem "stručnjacima" sa jednog od tehničkih fakulteta... nisu znali pomaći, i kažu ima to da se kupi
gdje je tu sputavanje?
gdje je tu sputavanje?
- thea
#84 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima
Svi problemi se rijesavaju obrazovanjem, a problemi nastaju neobrazovanjem.Fact wrote:Dobro.Istina je da je obrazovni sustav loš.thea wrote:to je samo istina.
-
zlajapravaraja
#85 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima
Sto si gluplji, zivot ti je bolji 
-
Tmujo1
#86 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima
Kako znas da ce biti isto,nemoj molim te ti vidovnjackih zakljucaka.Mi jednostavno ne zelimo bolje i to je sve,sto se potvrđuje na izborima.Treba dat sansu bilo kome novom i nadat se,bolje to nego zivjet u zabluti da ce konj koji je na vlasti 15 godina nesto promjenit.Nece da je htjeo promjenio bi al njemu to nije u interesu.thea wrote:Postavi potpuno nove ljude u nekoj novoj stranci. Glasaj za njih, opet ce biti isto, jer smo mi drustvo koje je lose edukovano.Tmujo1 wrote:Sputavamo mi sami sebe a drustvo se prema nama ponasa bas onako kako zasluzujemo.Glasat tolike godine za mafiju koja nista ne radi da njenim građanima bude bolje pa to samo moze glup covjek.thea wrote:to je samo istina.
Pristupamo pogresno.
- mk ultra
#87 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima
DOKAZTmujo1 wrote:
Kako znas da ce biti isto,nemoj molim te ti vidovnjackih zakljucaka.Mi jednostavno ne zelimo bolje i to je sve,sto se potvrđuje na izborima.Treba dat sansu bilo kome novom i nadat se,bolje to nego zivjet u zabluti da ce konj koji je na vlasti 15 godina nesto promjenit.Nece da je htjeo promjenio bi al njemu to nije u interesu.
-
Fact
#88 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima
Obrazovanje i inteligencija su dva različita pojma.Jedno je biti pametan,a drugo biti inteligentan.Premda imaju uvjetovan odnos.Sama inteligencija je preduvjet za pamet,ali nije i garant za istu.thea wrote: Svi problemi se rijesavaju obrazovanjem, a problemi nastaju neobrazovanjem.
Da smo dovoljno inteligentni znali bi važnost obrazovanja i potrebu da se u obrazovanje ulaže.
-
dječak sa šibicama
#89 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima
Ako je pitanje obrazovanja, odnosno sistema, kod nas je nikakvo. Svako moze biti profesor, svako moze biti intelektualac, svako moze biti doktor, magistar... i svako i jeste.thea wrote:Mi na nasu zalost imamo primitivne profesore.
Isti nas tjeraju da ucimo napamet definicije koju je neki od profesora napisao 1946te.
ect...
nema sanse da ti profa pusti da ti razmisljas svojom glavom, sve mora biti kako on kaze.
BiH je drzava u kojoj je najbitnije imati dobru stelu, uvaliti se na dobro radno mjesto, pa tek onda zavrsavati fakultet, naravno ne drzavni vec odes u Travnik, u Kiseljak, u Lukavicu. Napravljen je takav sistem.
Pa ti se moze desiti da "ekonomski strucnjak" iz Travnika ne zna izracunati jednacinu.
Ali nije ni to, kompletan sistem obrazovanja je glup, mi ucimo o Jangcekjangu i Hoanghou, i njihovim slivovima, kome ce to ikada u zivotu trebati jebote.
"Glupi" amerikanci recimo svoju djecu ne zamaraju takvim informacijama, fokusiraju se na njegovo buduce zivotno zanimanje.
Mada, kad si vec kod "razmisljanja svojom glavom", ne znam za USA ali znam za Kanadu, tamo se svako dijete koje misli svojom glavom i istice se nekim kreativnim razmisljanjem, smatra "razuzdanim" i odmah mu zele dati dijagnozu i tabletice. Iskace iz sablona, jednostavno.
-
dječak sa šibicama
#90 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima
Ne kontam sta si stio ovdje apostrofirati?mk ultra wrote:DOKAZTmujo1 wrote:
Kako znas da ce biti isto,nemoj molim te ti vidovnjackih zakljucaka.Mi jednostavno ne zelimo bolje i to je sve,sto se potvrđuje na izborima.Treba dat sansu bilo kome novom i nadat se,bolje to nego zivjet u zabluti da ce konj koji je na vlasti 15 godina nesto promjenit.Nece da je htjeo promjenio bi al njemu to nije u interesu.![]()
![]()
- thea
#91 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima
Mi smo vrlo intelgentan narod, ali nas drustvo sputava, ucimo hodati samo onim puticem kojeg ti drugi postave.[/quote]
Sputavamo mi sami sebe a drustvo se prema nama ponasa bas onako kako zasluzujemo.Glasat tolike godine za mafiju koja nista ne radi da njenim građanima bude bolje pa to samo moze glup covjek.[/quote]
Postavi potpuno nove ljude u nekoj novoj stranci. Glasaj za njih, opet ce biti isto, jer smo mi drustvo koje je lose edukovano.
Pristupamo pogresno.[/quote]
Kako znas da ce biti isto,nemoj molim te ti vidovnjackih zakljucaka.Mi jednostavno ne zelimo bolje i to je sve,sto se potvrđuje na izborima.Treba dat sansu bilo kome novom i nadat se,bolje to nego zivjet u zabluti da ce konj koji je na vlasti 15 godina nesto promjenit.Nece da je htjeo promjenio bi al njemu to nije u interesu.[/quote]
Onda samo mozes napraviti nesto drugacije, ako u toj novoj stranci budu ljudi koji su zavrsili minimalno osnovno obrazovanje u nekim razvijenem EU zemljama, jer su potkovani drugacije, postupaju drugacije.
Sputavamo mi sami sebe a drustvo se prema nama ponasa bas onako kako zasluzujemo.Glasat tolike godine za mafiju koja nista ne radi da njenim građanima bude bolje pa to samo moze glup covjek.[/quote]
Postavi potpuno nove ljude u nekoj novoj stranci. Glasaj za njih, opet ce biti isto, jer smo mi drustvo koje je lose edukovano.
Pristupamo pogresno.[/quote]
Kako znas da ce biti isto,nemoj molim te ti vidovnjackih zakljucaka.Mi jednostavno ne zelimo bolje i to je sve,sto se potvrđuje na izborima.Treba dat sansu bilo kome novom i nadat se,bolje to nego zivjet u zabluti da ce konj koji je na vlasti 15 godina nesto promjenit.Nece da je htjeo promjenio bi al njemu to nije u interesu.[/quote]
Onda samo mozes napraviti nesto drugacije, ako u toj novoj stranci budu ljudi koji su zavrsili minimalno osnovno obrazovanje u nekim razvijenem EU zemljama, jer su potkovani drugacije, postupaju drugacije.
-
Tmujo1
#92 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima
Htio,htjeo neki kazu stio,zar je bitno,forum je ne treba se trazit dlaka u jajetu,bitno je da te drugi razumije.mk ultra wrote:DOKAZTmujo1 wrote:
Kako znas da ce biti isto,nemoj molim te ti vidovnjackih zakljucaka.Mi jednostavno ne zelimo bolje i to je sve,sto se potvrđuje na izborima.Treba dat sansu bilo kome novom i nadat se,bolje to nego zivjet u zabluti da ce konj koji je na vlasti 15 godina nesto promjenit.Nece da je htjeo promjenio bi al njemu to nije u interesu.![]()
![]()
-
Tmujo1
#93 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima
Ne zelim samo ja zele svi ali ne uvjek,ponekad,kad im kasni platathea wrote: Onda samo mozes napraviti nesto drugacije, ako u toj novoj stranci budu ljudi koji su zavrsili minimalno osnovno obrazovanje u nekim razvijenem EU zemljama, jer su potkovani drugacije, postupaju drugacije.
Kad je redovna sve im valja.
- suadfor
#94 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima
taaaaa ce istrazivanje, kod nas su svi inzinjeri cim se rode... 
-
dječak sa šibicama
#95 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima
Mislim da je fama o inteligentnim Bosancima i Hercegovcima samo fama... isto kao i legenda o tome kako smo prebogati vodama/vodom.
Svaki ekolog od zanimanja u BiH ce vam reci da je to obicna medijska laz.
Da su bosanci i hercegovci inteligentni, nebi im drzava licila na ovo na sta lici.
Inteligentni ljudi gospodare planetom. A mi ih smatramo glupanima. Koji paradoks.
Da su bosanci i hercegovci inteligentni, nebi im drzava licila na ovo na sta lici.
Inteligentni ljudi gospodare planetom. A mi ih smatramo glupanima. Koji paradoks.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#96 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima
nisu vicevi bezzee
-
Tmujo1
#97 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima
Drago titino doba.Ovi glupani sto sad vode kolo mogli su radit u komunalnom.Citav zivot propagiraju mrznju a sad su za to na vlasti onda su bili u zatvorima.dječak sa šibicama wrote:Mislim da je fama o inteligentnim Bosancima i Hercegovcima samo fama... isto kao i legenda o tome kako smo prebogati vodama/vodom.
Last edited by Tmujo1 on 01/07/2014 13:38, edited 1 time in total.
- BHCluster
#98 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima
Pa oni koji su imali nesto u glavi su pobijeni tokom rata a ostalo je otislo nakon rata.L u c i f e r wrote:http://www.klix.ba/lifestyle/bih-medju- ... 140630134#
Ovo objašnjava toliko toga...
- Hajvan
#99 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima
JoseMujica wrote:nisu vicevi bezzee
Točno!
Vicevi o glupom Muji, da se naglasi.
Muje su još gluplje, ali ih ovi drugi vade te podižu prosjek na 84.
(pogledati komšijsko/susjedske rezultate)
- enko 1964
- Grijem se na: južnu interkonekciju
#100 Re: Bosna među zemljama sa najneinteligentnijim ljudima
Jebo te... jesu ovi Albanci glupiL u c i f e r wrote:http://www.klix.ba/lifestyle/bih-medju- ... 140630134#
Ovo objašnjava toliko toga...