Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
malocvijece wrote:Razgovor dva blizanca u stomaku svoje majke
Blizanci u stomaku svoje majke razgovaraju:
- Da li veruješ u život posle rođenja?
- Naravno, sigurno postoji nešto nakon rođenja... Možda smo ovde baš zato da se pripremimo na život posle rođenja.
- To je glupost. Nema života posle rođenja. Kako bi taj život uopšte izgledao?
- Ne znam tačno, ali uveren sam da će biti više svetla i da ćemo moći hodati i jesti svojim ustima.
- To je potpuna glupost. Znaš da je nemoguće trčati i jesti svojim ustima, pa zato imamo pupčanu vrpcu. Kažem ti, posle rođenja nema života. Pupčana vrpca je prekratka.
- Uveren sam da postoji nešto posle rođenja. Nešto posve drugačije nego ovo što živimo sada...
- Ali niko se nije vratio od tamo. Život se posle rođenja završava. Osim toga, život nije ništa drugo nego postojanje u uskoj i mračnoj okolini.
- Pa ne znam baš tačno kako izgleda život posle rođenja, ali ćemo u svakom slučaju sresti našu mamu. Ona će zatim brinuti za nas.
- Mama?!? Ti veruješ u mamu, pa gde bi po tvome ta mama bila?
- Svuda oko nas, naravno. Zahvaljujući njoj smo živi, bez nje ne bismo uopšte postojali.
- Ne verujem! Mamu nisam nikada video, zato je jasno da ne postoji.
Jel ovo autenticni razgovor, imal gdje sacuvan snimak..
Nisi valjda stvarno pomislio da je neko pomislio da su stvarno pričali?
Metafora (grč. meta = promjena, pherein = nositi; μεταφορά = prijenos) skraćena je poredba, po njoj se ostvaruje prijenos značenja tako da se istakne jedna zajednička značajka iz jednog područja života i svijeta koja se po načelu sličnosti poveže s drugim područjem. To je stilsko izražajno sredstvo koje zamjenjuje stvarnu priču ljepšom pjesničkom slikom.
Towelie wrote:Za ove koji su bukvalno shvatili razgovor blizanaca
SPOILER ALERT
Zivotinje ne pricaju u stvarnosti kao u basnama.
END OF SPOILER.
dodaj i to da basne nisu bajke. cisto onako da kolega forumas moze reci da je i to znao i da nije trebao guglati a guglao je
da se malo igramo kad mu je vec glevni argument pokusaj diskreditacije sagovornika
SPOILER ALERT
END OF SPOILER.
dodaj i to da basne nisu bajke. cisto onako da kolega forumas moze reci da je i to znao i da nije trebao guglati a guglao je
da se malo igramo kad mu je vec glevni argument pokusaj diskreditacije sagovornika
Jel, u basnama zivotinje pricaju..ali nije rijec o zivotinjama vec o djeci..
SPOILER ALERT
END OF SPOILER.
Jel, u basnama zivotinje pricaju..ali nije rijec o zivotinjama vec o djeci..