Prenj wrote:
Prvo da rascistimo jedno: Mislim da bi Lagumdzija trebao dati ostavku na mjesto predsjednika SDP-a iz milion razloga i nije mi namjera Zlatka braniti ovdje.
Ali radi tvog objektivnog informisanja, ugovore o slobodnoj trgovini sa susjednim zemljama je pocela potpisivati jos Bicakciceva vlada (SDA, HDZ SBiH), nastavila Vlada Koalicije (SDP, SBIH, NHI i ostali).
U vladi Koalicije kao i Bicakcicevoj vladi ucestvovala je i neizbjezna STRANKA ZA BIH (Vlast).
U Vladi Koalicije, vjerovatno mislis na to gore kritikujes SDP, ministrica trgovine je bila Azra Hadziahmetovic iz STRANKE ZA BIH.
Ako se sjecas afere sa slovenackim mlijekom, kada je bilo predlozeno da se zabrani uvoz slovenackog mlijeka u BiH, protiv je bila AZRA HADZIAHMETOVIC.
Zapamti ovo.
Zaboga, za Bičakčića svi znamo da je lopov i da je krao. Dakle, Vlada Koalicije je samo nastavila!?
Mislim da ti je ovaj argument veoma loš, ako je Bičakčić poludio i uveo u proceduru taj sporazum, Vlada Koalicije je, čim je došla na vlast, trebala odustati od istog, ili barem zahtijevati amandmane kojima vi se spriječio bescarinski uvoz poljoprivrednih i ostalih proizvoda koji su subvencionirani u SLO,HR i SCG.
Ali ne, i oni su podlegli pritiscima uvoznih lobija i prodali dušu.
Što se tiče afere o slovenačkom mlijeku, odgovorno tvrdim da je prijedlog o zabrani uvoza bio politička farsa na kojoj su se ubirali politički poeni, to znam jer sam lično bio uključen u ta i sl. dešavanja.
Azra Hadžiahmetović je morala odbiti takav prijedlog, jer bi u suprotnom bile prekršene međunarodne konvencije o trgovini i B&H bi sigurno trpila sankcije od međunarodnih monetarnih institucija.