Izjednačavanje "60minuta"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JBL

Post by JBL »

nineac wrote:Ma ja trebao ima je svima zlatne ljiljane podjeliti,a oni koji nisu rezali glave, morali su se više potruditi. Ma ja, to namje opravdanje, eto oni su više klali i ubijali. Trebali smo postati kao i oni, pa bi svi zadovoljni bili!
Koji si ti kreten!
Samo u jednom danu je u jednom bosanskom gradu ubijeno barem 40 puta vise muslimana nego sto su ti mudzahedini ubili cetnika. Ubice onih prvih sjede kod kuce i gledaju TV smiju se budalama kao sto si ti.

Ti mudzahedini su u Bosnu dosli zbog agresije onih "prvih" na Bosnu. I sta god oni radili ili ne, to je rezultat radnji onih "prvih". I dok se oni "prvi" setkaju Bosnom jako je GLUPO pricati sta su radili ovi drugi, zar ne?
Eshek

Post by Eshek »

To što Bakir napada SDP u Zvorniku, to je jer su se malo "otuđili" od Gazde Zlatka.

Bakir Hadziomerovic nije ni približno OBJEKTIVAN kao što se predstavlja, izvještava kako nam je pao standard i kako nas vlasti lažu da nam je bolje (ETO, DA NAM NIJE REK'O, NE BI NI ZNALI).

ZAŠTO MALOUMNI BAKIR NE KAŽE DA JE JEDAN OD NAJVAŽNIJIH UZROKA SIROMAŠTVA NJEGOV "TATA" ZLATKO LAGUMDŽIJA, KOJI JE POTPISAO UGOVOR O SLOBODNOJ TRGOVINI I UTR'O PUT UVOZNIM LOBIJIMA DA HARAJU PO B&H, A PRI TOME NIJE ZAŠTITIO DOMAĆE PROIZVOĐAČE.

MOŽDA PRAVO PITANJE I NIJE ZAŠTO, NEGO ZA ŠTA?

ZA NIŠTA SIGURNO NIJE. ZA VELIKE PARE...E PA TO SKONTAJTE SAMI:)

Toliko o Bakirovoj objektivnosti, izvještava nas o tome i tko je kome vreću jabuka drpio, ali ja se ne sjećam da je jednom spomenuo kako je Lagumdžija prodao cijelu zemlju...
Prenj

Post by Prenj »

JBL wrote:
nineac wrote:Ma ja trebao ima je svima zlatne ljiljane podjeliti,a oni koji nisu rezali glave, morali su se više potruditi. Ma ja, to namje opravdanje, eto oni su više klali i ubijali. Trebali smo postati kao i oni, pa bi svi zadovoljni bili!
Koji si ti kreten!
Samo u jednom danu je u jednom bosanskom gradu ubijeno barem 40 puta vise muslimana nego sto su ti mudzahedini ubili cetnika. Ubice onih prvih sjede kod kuce i gledaju TV smiju se budalama kao sto si ti.

Ti mudzahedini su u Bosnu dosli zbog agresije onih "prvih" na Bosnu. I sta god oni radili ili ne, to je rezultat radnji onih "prvih". I dok se oni "prvi" setkaju Bosnom jako je GLUPO pricati sta su radili ovi drugi, zar ne?
Osveta je uvijek perfektan izgovor i utociste za ratne zlocince i one koji ih podrzavaju.

Padne li ti na pamet ponekad da i cetnici pravdaju zlocine pocinjene u ovom ratu kao osvetu za zrtve ustasa u II svjetskom ratu (vidi pod Jasenovac).
Mladicevog oca su u II svjetskom ratu ubile ustase. Njemu takodjer nije bilo tesko pravdati sve zlocine koje je pocinio kao obicnu i pravednu osvetu nad ustasama i "Turcima", sto je on i naveo, snimila je i televizija, po ulasku u Srebrenicu.
JBL

Post by JBL »

I ja bi sada trebao sada biti na Havajima, a nisam. Hebiga. Lako je pametovati 50 godine kasnije ali u to vrijeme su smatrali da je to potrebno da dobiju WWII. Ali ipak 50 godina je lakse biti general zar ne?

Sta je zrtva radila dok se brani nema bas nikakve veze sa zlocinom. U to vrijeme je Bosna kao drzava pred nestankom. I najveci problem ljudi koji su cekali smrt je hoce li neprijateljski vojnik prezivjeti.
Mozda bi ga trebao pustiti odma? Ili ga drzati u hotelu sa 5 * dok ne sidje bratija sa brda? A onda bi on sigurno branio muslimane, zar ne?

Nakon Sarajeva, Bihaca, Srebrenice, Foce, .... nema niko pravo muslimanima iz Bosne drzati lekcije o hebenoj Zenevskoj konvenciji.
Zahebi ti to, pogotovo 10 godina kasnije.
Prenj

Post by Prenj »

Eshek wrote: ... ZAŠTO MALOUMNI BAKIR NE KAŽE DA JE JEDAN OD NAJVAŽNIJIH UZROKA SIROMAŠTVA NJEGOV "TATA" ZLATKO LAGUMDŽIJA, KOJI JE POTPISAO UGOVOR O SLOBODNOJ TRGOVINI I UTR'O PUT UVOZNIM LOBIJIMA DA HARAJU PO B&H, A PRI TOME NIJE ZAŠTITIO DOMAĆE PROIZVOĐAČE.

MOŽDA PRAVO PITANJE I NIJE ZAŠTO, NEGO ZA ŠTA?

ZA NIŠTA SIGURNO NIJE. ZA VELIKE PARE...E PA TO SKONTAJTE SAMI:)

Toliko o Bakirovoj objektivnosti, izvještava nas o tome i tko je kome vreću jabuka drpio, ali ja se ne sjećam da je jednom spomenuo kako je Lagumdžija prodao cijelu zemlju...
Prvo da rascistimo jedno: Mislim da bi Lagumdzija trebao dati ostavku na mjesto predsjednika SDP-a iz milion razloga i nije mi namjera Zlatka braniti ovdje.

Ali radi tvog objektivnog informisanja, ugovore o slobodnoj trgovini sa susjednim zemljama je pocela potpisivati jos Bicakciceva vlada (SDA, HDZ SBiH), nastavila Vlada Koalicije (SDP, SBIH, NHI i ostali).
U vladi Koalicije kao i Bicakcicevoj vladi ucestvovala je i neizbjezna STRANKA ZA BIH (Vlast).

U Vladi Koalicije, vjerovatno mislis na to gore kritikujes SDP, ministrica trgovine je bila Azra Hadziahmetovic iz STRANKE ZA BIH.
Ako se sjecas afere sa slovenackim mlijekom, kada je bilo predlozeno da se zabrani uvoz slovenackog mlijeka u BiH, protiv je bila AZRA HADZIAHMETOVIC.
Zapamti ovo.
JBL

Post by JBL »

Prenj wrote:
JBL wrote:
Koji si ti kreten!

Osveta je uvijek perfektan izgovor i utociste za ratne zlocince i one koji ih podrzavaju.

Padne li ti na pamet ponekad da i cetnici pravdaju zlocine pocinjene u ovom ratu kao osvetu za zrtve ustasa u II svjetskom ratu (vidi pod Jasenovac).
Mladicevog oca su u II svjetskom ratu ubile ustase. Njemu takodjer nije bilo tesko pravdati sve zlocine koje je pocinio kao obicnu i pravednu osvetu nad ustasama i "Turcima", sto je on i naveo, snimila je i televizija, po ulasku u Srebrenicu.
O kakvoj osveti ti to? Mladic je to rekao 500 godina kasnije. Sad bi trebala bosanska vojska poklati pola Prijedora da bi to bilo barem slicno. Kontas?

Ljudi gladaju i cekaju smrt svaki dan i sad bi trebali gladiti zarobljene vojnike. 99% ovog planeta bi svoj neprijatelje ubila (valjda da prezivi). Ti bi sa cetnikom valjda podijelio zadnju dg brasna. Da je sve po ISO standardu.

Usput, bosanski vojnici nisu imali sta jesti.
Prenj

Post by Prenj »

JBL wrote:I ja bi sada trebao sada biti na Havajima, a nisam. Hebiga. Lako je pametovati 50 godine kasnije ali u to vrijeme su smatrali da je to potrebno da dobiju WWII. Ali ipak 50 godina je lakse biti general zar ne?

Sta je zrtva radila dok se brani nema bas nikakve veze sa zlocinom. U to vrijeme je Bosna kao drzava pred nestankom. I najveci problem ljudi koji su cekali smrt je hoce li neprijateljski vojnik prezivjeti.
Mozda bi ga trebao pustiti odma? Ili ga drzati u hotelu sa 5 * dok ne sidje bratija sa brda? A onda bi on sigurno branio muslimane, zar ne?

Nakon Sarajeva, Bihaca, Srebrenice, Foce, .... nema niko pravo muslimanima iz Bosne drzati lekcije o hebenoj Zenevskoj konvenciji.
Zahebi ti to, pogotovo 10 godina kasnije.
Nemoj opet krivotvoriti cinjenice.
Zlocini koje su pocinili mudzahedini se ne desavaju 1992. , "kada bratija silazi sa brda", nego 1995., u toku ofanzive Armije BiH.

RATNE ZLOCINE nisu pocinili nikakve bosnjacke izbjeglice, vec MUDZAHEDINI, koji su se svetili za STA? Mozda za ruske zlocine u Afganistanu?

Isti ti mentalni sklop imas kao i tvoja braca cetnici: Bitno je da se kolje, a neki izgovor ce se vec lako naci.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Fair Life wrote:
Prenj wrote:Nex, da krenemo ispocetka:

Da li su mudzahedini u Vozuci pocinili ratni zlocin?
Daj ga... www.tune_up.free

Fair, ovom treba komplet motor izmijeniti, nemoj gubiti vrijeme, danas će biti posla preko glave...
Prenj

Post by Prenj »

JBL, potrudi se da odgovoris dedi.
dedi wrote:Neznam šta ko misli ali mnogi brbljaju gluposti izjednačavanje je jedno a osuda drugo jeli Bakir rekao da smo svi mi bili koljači ko i četnici nije jel reko da su neki od nas koji su se borili za BiH napravili sranje jeste i to nikako nije isto i ja sam se borio osto u kolicima i niko me nemože izjednačiti sa koljačem jer nisam bio. Vojnike jesam ubio kolko sam got mogo a zarobljenika nisam jedino sam jednog napenalio nogom jer nije stjeo ići i nikako me neko nemože strpati u istu vreću sa onima koji su ubijali civile i zarobljenike a to se mene tiče oni su isti ma ko bili jedina razlika je u tome koliko je takvih bilo na kojoj strani i koliko su pobili i poklali.Svaki ko je koljač ne samo da mu se treba suditi treba ga odma ubiti ne trošiti pare na đubre a koliko je ja kojoj strani bilo đubradi a koliko pravih i čistih boraca cifre pobijenih govore same.
Prenj

Post by Prenj »

JBL wrote: Ljudi gladaju i cekaju smrt svaki dan i sad bi trebali gladiti zarobljene vojnike. 99% ovog planeta bi svoj neprijatelje ubila (valjda da prezivi). Ti bi sa cetnikom valjda podijelio zadnju dg brasna. Da je sve po ISO standardu.

JBL, opet lazes.
Zlocini o kojima se raspravljamo nisu pocinjeni ni u Srebrenici ni u Zepi, niti su ih pocinili bosanski vojnici, niti su pocinitelji ikada gladovali.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

HamzaC wrote: U pravu si, SDP ne nosi krivicu oko gresaka iz rata, jer je isti SDP na pocetku rata zamrznuo rad (citaj: nije postojao u ratu), veci dio clanstva mu je prebjegao na stranu agresora (cetnici i ustase), a velika vecina onih koji su ostali na strani BiH se skrivao u misijim rupama (cast izuzetcima). I sad SDP, koji je iz jos uvijek nerazjasnjenih okolnosti zamrznuo rad u odlucujucim trenucima za BiH, ima obraza pricati o ratu!

I Zenicu su unazadili poltroni kao sto si ti koji su inim, stranim misionarima ljubili guzicu pokusavajuci dokazati da su oni "Evropski" grad! E to nije bio slucaj sa Sarajevom! Sarajevo se predstavlja onakvo kakvo jeste! Multietnicki grad u kojem ima i Islama, i Katolicanstva, i Pravoslavlja, I Judaizma, a ne kao sto vi poltroni pokusavate Zenicu okarakterisati kao Ateisticki grad!

Fair, preuzmi i ovog. Da se dovesti u red, ali ako se zapusti kasnije može prouzrokovati veća oštećenja. Može, ne d'o bog, doći na vlast... :D
JBL

Post by JBL »

>>>> Zlocini koje su pocinili mudzahedini se ne desavaju 1992. , "kada bratija silazi sa brda", nego 1995., u toku ofanzive Armije BiH.

Kakve to ima veze? 1995 se nije znalo hoce li biti Bosne ili muslimana u njoj jos manje nego u '92.

>>>> MUDZAHEDINI, koji su se svetili za STA? Mozda za ruske zlocine u Afganistanu?

Kakve to ima veze? Svetili se oni zbog pokvarenih kifli ili pingvina, rezultat je isti. Jedna puska koja puca na neprijatelja vise. Kao da su svi bosanski vojnici (ili XYZ) uvijek imali isti motiv za borbu.

U biti, mudzahedini su zajebali. Nisu trebali klati cetnike. Trebalu su zarobljene cetnike samo pametno postavit uz prozor u prvoj muslimanskoj kuci pored linije. Mozda bi stavili jos koju metu... bosansku zastavu na kucu.

Bratija bi se vec pobrinula za njihova "prava" :zzzz:
Eshek

Post by Eshek »

Prenj wrote:
Prvo da rascistimo jedno: Mislim da bi Lagumdzija trebao dati ostavku na mjesto predsjednika SDP-a iz milion razloga i nije mi namjera Zlatka braniti ovdje.

Ali radi tvog objektivnog informisanja, ugovore o slobodnoj trgovini sa susjednim zemljama je pocela potpisivati jos Bicakciceva vlada (SDA, HDZ SBiH), nastavila Vlada Koalicije (SDP, SBIH, NHI i ostali).
U vladi Koalicije kao i Bicakcicevoj vladi ucestvovala je i neizbjezna STRANKA ZA BIH (Vlast).

U Vladi Koalicije, vjerovatno mislis na to gore kritikujes SDP, ministrica trgovine je bila Azra Hadziahmetovic iz STRANKE ZA BIH.
Ako se sjecas afere sa slovenackim mlijekom, kada je bilo predlozeno da se zabrani uvoz slovenackog mlijeka u BiH, protiv je bila AZRA HADZIAHMETOVIC.
Zapamti ovo.
Zaboga, za Bičakčića svi znamo da je lopov i da je krao. Dakle, Vlada Koalicije je samo nastavila!?

Mislim da ti je ovaj argument veoma loš, ako je Bičakčić poludio i uveo u proceduru taj sporazum, Vlada Koalicije je, čim je došla na vlast, trebala odustati od istog, ili barem zahtijevati amandmane kojima vi se spriječio bescarinski uvoz poljoprivrednih i ostalih proizvoda koji su subvencionirani u SLO,HR i SCG.

Ali ne, i oni su podlegli pritiscima uvoznih lobija i prodali dušu.

Što se tiče afere o slovenačkom mlijeku, odgovorno tvrdim da je prijedlog o zabrani uvoza bio politička farsa na kojoj su se ubirali politički poeni, to znam jer sam lično bio uključen u ta i sl. dešavanja.

Azra Hadžiahmetović je morala odbiti takav prijedlog, jer bi u suprotnom bile prekršene međunarodne konvencije o trgovini i B&H bi sigurno trpila sankcije od međunarodnih monetarnih institucija.
nineac

Post by nineac »

JBL ti si stvarno kreten! nemam rječi, stid me što imamo isti pasoš!
JBL

Post by JBL »

Prenj wrote:
JBL wrote: Ljudi gladaju i cekaju smrt svaki dan i sad bi trebali gladiti zarobljene vojnike. 99% ovog planeta bi svoj neprijatelje ubila (valjda da prezivi). Ti bi sa cetnikom valjda podijelio zadnju dg brasna. Da je sve po ISO standardu.

JBL, opet lazes.
Zlocini o kojima se raspravljamo nisu pocinjeni ni u Srebrenici ni u Zepi, niti su ih pocinili bosanski vojnici, niti su pocinitelji ikada gladovali.

Arhhh....? Kakve veze ima henena Srebrenica ili Zepa? Kao da je u Bosni bila neka Zona sumraka izmedju gradova. Mudzahedina je bilo po citavoj Bosni i po citavoj Bosni je stanje bilo cca isto.

Generalizirati nesto ili pricati o samo jednom mudzahedinu (ili grupi) u nekom bosanskom gradu u tacno odredjeno vrijeme je GLUPO.
Nisu zivjeli u vakumu i sve sto se je desavalo okolo je imalo utjecaj i na njih.
Prenj

Post by Prenj »

Eshek wrote:
Prenj wrote:

Zapamti ovo.
Zaboga, za Bičakčića svi znamo da je lopov i da je krao. Dakle, Vlada Koalicije je samo nastavila!?

Mislim da ti je ovaj argument veoma loš, ako je Bičakčić poludio i uveo u proceduru taj sporazum, Vlada Koalicije je, čim je došla na vlast, trebala odustati od istog, ili barem zahtijevati amandmane kojima vi se spriječio bescarinski uvoz poljoprivrednih i ostalih proizvoda koji su subvencionirani u SLO,HR i SCG.

Ali ne, i oni su podlegli pritiscima uvoznih lobija i prodali dušu.

Što se tiče afere o slovenačkom mlijeku, odgovorno tvrdim da je prijedlog o zabrani uvoza bio politička farsa na kojoj su se ubirali politički poeni, to znam jer sam lično bio uključen u ta i sl. dešavanja.

Azra Hadžiahmetović je morala odbiti takav prijedlog, jer bi u suprotnom bile prekršene međunarodne konvencije o trgovini i B&H bi sigurno trpila sankcije od međunarodnih monetarnih institucija.
Mozes li mi, s obzirom da "si licno bio ukljucen u ta desavanja" iz prve ruke pobrojati koje tacno medjunarodne konvencije o trgovini bi bile prekrsene zabranom uvozenja OTROVNOG mlijeka.
Bas me kopka.
Prenj

Post by Prenj »

JBL wrote:
Prenj wrote:

JBL, opet lazes.

Arhhh....? Kakve veze ima henena Srebrenica ili Zepa? Kao da je u Bosni bila neka Zona sumraka izmedju gradova. Mudzahedina je bilo po citavoj Bosni i po citavoj Bosni je stanje bilo cca isto.

Generalizirati nesto ili pricati o samo jednom mudzahedinu (ili grupi) u nekom bosanskom gradu u tacno odredjeno vrijeme je GLUPO.
Nisu zivjeli u vakumu i sve sto se je desavalo okolo je imalo utjecaj i na njih.
Hoces li molim te prokomentarisati DEDIN komentar. Kljucan je za ovu diskusiju.
JBL

Post by JBL »

Prenj wrote:JBL, potrudi se da odgovoris dedi.
dedi wrote:Neznam šta ko misli ali mnogi brbljaju gluposti izjednačavanje je jedno a osuda drugo jeli Bakir rekao da smo svi mi bili koljači ko i četnici nije jel reko da su neki od nas koji su se borili za BiH napravili sranje jeste i to nikako nije isto i ja sam se borio osto u kolicima i niko me nemože izjednačiti sa koljačem jer nisam bio. Vojnike jesam ubio kolko sam got mogo a zarobljenika nisam jedino sam jednog napenalio nogom jer nije stjeo ići i nikako me neko nemože strpati u istu vreću sa onima koji su ubijali civile i zarobljenike a to se mene tiče oni su isti ma ko bili jedina razlika je u tome koliko je takvih bilo na kojoj strani i koliko su pobili i poklali.Svaki ko je koljač ne samo da mu se treba suditi treba ga odma ubiti ne trošiti pare na đubre a koliko je ja kojoj strani bilo đubradi a koliko pravih i čistih boraca cifre pobijenih govore same.
to je cetnicko ustaska glupost

1. "svi zlocinici su isti"
2. "sve tri strane"
3. "svi" su isti

U Bosni je bila agresija i Bosanci bi trebali govoriti o toj agresiji hiljadama ubijenih. Sve drugo je izdaja drzave i sehida. Pricati o tome kako su mudzahedini vrsili zlocine nad cetnicima dok hiljade muslimanki trazi kosti
je odvratno.

Polazimo od toga da je bila u Bosni bila agresija i da je su mudzahedini (sta god radili) bili na strani zrtve. Kad niko drugi nije bio.
Prenj

Post by Prenj »

JBL wrote:
Prenj wrote:JBL, potrudi se da odgovoris dedi.
to je cetnisko ustaska glupost

1. "svi zlocinici su isti"
2. "sve tri strane"
3. "svi" su isti

U Bosni je bila agresija i Bosanci bi trebali govoriti o toj agresiji hiljadama ubijenih. Sve drugo je izdaja drzave i sehida. Pricati o tome kako su mudzahedini vrsili zlocine nad cetnicima dok hiljade muslimanki trazi kosti
je odvratno.
JBL,

moram zakljuciti ovaj razgovor s tobom DA TI I CETNICI DIJELITE ISTI MENTALNI SKLOP I ISTI ZLOCINACKI POGLED NA SVIJET.

Ovakva tvoja odbrana RATNIH ZLOCINA moze posluziti kao idealan izgovor i cetnicima i svim neobjektivnim posmatracima rata u BiH za zakljucak KAKO SU SVI ISTI.

Ne brani ovakav Bosnu i Hercegovinu, molim te.

:sad: :sad: :sad:
JBL

Post by JBL »

Blago se Bosni dok je branis tako sto lupas o zlocinima mudzahedina dok se Mladic i Karadzic setaju po Balkanu.

Mogu si misliti sta bi rekle porodice poginulih mudzahedina da vide ovu zalost :roll:
nineac

Post by nineac »

JBL ucini nam uslugu i iseli u Jemen, S.Arabiju a mozes i na Ravnu Goru, uklopit ces se vrlo brzo!
sami sebi najgori

Post by sami sebi najgori »

E moj JBL, djaba ti je sa balijama razgovarati!!!
Znas li ti bolan da jedno 70 % nasih balija u dijaspori jos cuva partijske knjizice, stidi se u prisustvu Srba reci merhaba a pogotovo selam nazvati!!!!
I neka ih neka istruhnu tamo, sa takvima se ne gradi drzava.
JBL

Post by JBL »

nineac wrote:JBL ucini nam uslugu i iseli u Jemen, S.Arabiju a mozes i na Ravnu Goru, uklopit ces se vrlo brzo!
Da nije bilo pomoci & brace iz Kuvajta, Jemena, Turske, Maroka, itd. Bosna danas nebi postojala. Muslimani BiH bi u najboljem slucaju dozivjeli sudbinu Palestinaca.
nebi

Post by nebi »

JBL (jesu li to inicijali od JeBena Luda?),slazem se sa tobom.Nasi glavosjece su heroji.Tacka.
Samo,belaj je u tome sto se Haag ne slaze sa tim. :D
I sto mi,za razliku od Srbije nismo spremni da jedemo korijenje samo da bi inatili svijetu.
Prenj

Post by Prenj »

nineac wrote:JBL ucini nam uslugu i iseli u Jemen, S.Arabiju a mozes i na Ravnu Goru, uklopit ces se vrlo brzo!
Na Ravnoj Gori ce ga docekati ko svoga.
Ocito voli sve sto vole i mladi na Ravnog Gori: Dugacke i zapustene brade, klanje zarobljenika, ubijanje civila, ....
Post Reply