Prijatelju dragi, bolje da ne ceprkas po svojim genetskim kodovima, svakakvih bi se tu cuda dalo naci.snorter wrote:
ali to je istina, bosnjaci su nastali konverzijom pravoslavaca na islam... cini mi se da vas na forumu boli ta istina. nije mi samo jasno zasto...
Kusturicin interview u danasnjem Guardianu
-
Prenj
-
nebi
Nas na forumu boli kurac za slatke cetnicke snove.....ali to je istina, bosnjaci su nastali konverzijom pravoslavaca na islam... cini mi se da vas na forumu boli ta istina. nije mi samo jasno zasto...
ili je mozda fakat tako....kao sto je od neandertalca postao homo sapiens,tako smo i mi od Srba.
Neandertalci su izumrli.
-
Mister X
[/quote]
ali to je istina, bosnjaci su nastali konverzijom pravoslavaca na islam... cini mi se da vas na forumu boli ta istina. nije mi samo jasno zasto...
[/quote]
"Bosnjaci su nastali".... + service pack "konverzijom"... i pri tome brkas naciju i vjeroispovjest... nema sta... zapanjen sam tvojom retorikom. Btw. znas li sta je "konverzija" i na sto se konkretno odnosi?
FYI pravoslavci su hristoljublje primili u 7-om i 8-om vijeku i do tada su bili *mnogobosci*. Uci malo i povijest, pa ces po onome sto tamo budes procitao zakljuciti da Bosna postoji "malko" duze nego Raska. Ne boli nas istina, nego neistina (zapravo, mene licno boli qrac, dame izvinite sto psujem), odnosno lazi, cije smo projekte vec davno procitali:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Velika_Srbija
http://www.--- NO LINKS ---/ostalo/raspad_sfrj.html
http://www.bosnjacki-front.com/index.php?temaid=1035
http://www.--- NO LINKS ---/ostalo/raspad.html
http://www.hic.hr/books/jugoistocna-eur ... ije.htm#vs
Svi navedeni lazu, zar ne? Nakon ovakvih dokaza u koje vjeruje cijeli svijet, najbolje je biti bezobrazan i propagirati "teoriju urote", te nastaviti sa plasiranjem bezobrazluka, ne bi li stalnim ponavljanjem lazi, laz postala istina. Nema veze. Sapienti sat.
--
Sa vjerom u Antu Markovica, sloboda ili smrt...
[/quote]
"Bosnjaci su nastali".... + service pack "konverzijom"... i pri tome brkas naciju i vjeroispovjest... nema sta... zapanjen sam tvojom retorikom. Btw. znas li sta je "konverzija" i na sto se konkretno odnosi?
FYI pravoslavci su hristoljublje primili u 7-om i 8-om vijeku i do tada su bili *mnogobosci*. Uci malo i povijest, pa ces po onome sto tamo budes procitao zakljuciti da Bosna postoji "malko" duze nego Raska. Ne boli nas istina, nego neistina (zapravo, mene licno boli qrac, dame izvinite sto psujem), odnosno lazi, cije smo projekte vec davno procitali:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Velika_Srbija
http://www.--- NO LINKS ---/ostalo/raspad_sfrj.html
http://www.bosnjacki-front.com/index.php?temaid=1035
http://www.--- NO LINKS ---/ostalo/raspad.html
http://www.hic.hr/books/jugoistocna-eur ... ije.htm#vs
Svi navedeni lazu, zar ne? Nakon ovakvih dokaza u koje vjeruje cijeli svijet, najbolje je biti bezobrazan i propagirati "teoriju urote", te nastaviti sa plasiranjem bezobrazluka, ne bi li stalnim ponavljanjem lazi, laz postala istina. Nema veze. Sapienti sat.
--
-
themen
Neboli nas istina... vi srbi i vasa vjera ste postali od muslimana posto je islam prva vjera svijeta...Mekka je centar islama u kojoj lezi nas prvi profet citavog svijeta Ibrahim...sto znaci da ste vi srbi zalutali i to se vidi po vasim ubistvom u bosni jer ni zivotinje nisu mogle uraditi ono sto ste vi bosanskom narodu odnosno muslimanskom uradili...sram vas bilo i nek vam bog pomogne za oprost a ja vam nikada orostiti necu...ako sada mislite vi srbi da cemo preci na vas Krst vi znate da mozete cekati vjekovima...snorter wrote:ali to je istina, bosnjaci su nastali konverzijom pravoslavaca na islam... cini mi se da vas na forumu boli ta istina. nije mi samo jasno zasto...Tornjak wrote:Nije problem to sto je on presao na pravoslavjle. Problem je sto je on za vrijeme rata imao uticaj u politici i saradivao sa ratnim zlocincima dok je gledao kako se njegov grad Sarajevo rusi i kako narod gine. I jos prospa svoje price o kako smo mi Srbi ali smo kasnije presli na Islam pa se on eto sada vratio pravoslavlju, cista laz. I sto on to ima pricati na racun svih nas neka za sebe prica sta god hoce to me ne briga, da je on kao normalan covjek presao na pravoslavjle cisto iz njegove zelje ili sta ja znam boze moj svako ima svoj zivot i bira sta ce biti a sta nece ali on je pokazao svoju vrlo losu stranu.Jaranuopancima wrote:Ja sam pravoslavni hriscanin,
da sutra na islam predjem da li me zbog toga treba osudit?
Tako i kusta ima pravo da bude ono sto zeli, ima pravo da prmjeni naciju vjeru, pa cak i grad u kojem je rodjen, na kraju to je njegova licna odluka na koju kao covjek ima pravo!
Znaci vi bosnjaci imate pravo da budete bogumili (ako ste to bili)?
pa da na islam predjete a kusti branite da se vrati pravoslavlju?
da nije malo licemjerno dragi moji forumasi?
-
Mister X
Vjerojatno mislis da ces sa jednom ovakvom besmislenom recenicom ponistiti sve ono sto sam napisao i sto godinama izucavam?Nina_1 wrote:
Naravno da lazu! To su neki Hrvatski clanci.
Istina ponekad boli!!!
Koliko je tebi godina? Osam?
Tvoja me licna stajalista uopce ne interesuju, interesuju me samo *argumenti*, a koliko vidim ovdje ih s tvoje strane nema.
Btw. "Hrvatski" se pise malim slovom.
--
-
Toozla
...Mister X, zasto sa vjerom u Antu Markovica???Mister X wrote: Tvoja me licna stajalista uopce ne interesuju, interesuju me samo *argumenti*, a koliko vidim ovdje ih s tvoje strane nema.
--
...covjek vise nije nikakav politicki faktor niti je politicka opcija koju je zastupao danas primjenjiva....
-
Mister X
Valjda ti je jasno da te namjerno provociraju ne bi li te natjerali da u ljutnji kazes nesto sto ce njima odgovarati.themen wrote: Neboli nas istina... vi srbi i vasa vjera ste postali od muslimana posto je islam prva vjera svijeta...Mekka je centar islama u kojoj lezi nas prvi profet citavog svijeta Ibrahim...sto znaci da ste vi srbi zalutali i to se vidi po vasim ubistvom u bosni jer ni zivotinje nisu mogle uraditi ono sto ste vi bosanskom narodu odnosno muslimanskom uradili...sram vas bilo i nek vam bog pomogne za oprost a ja vam nikada orostiti necu...ako sada mislite vi srbi da cemo preci na vas Krst vi znate da mozete cekati vjekovima...
P.S. Trol ce uraditi sve da te nafuka na besmisleni flame. Ignore.
--
-
Mister X
Volim tog covjeka. Jako. On je jedan zivi dokaz da su na "nasem" divljem zapadu zivjeli i fini ljudi.Toozla wrote:...Mister X, zasto sa vjerom u Antu Markovica???Mister X wrote: Tvoja me licna stajalista uopce ne interesuju, interesuju me samo *argumenti*, a koliko vidim ovdje ih s tvoje strane nema.
--
...covjek vise nije nikakav politicki faktor niti je politicka opcija koju je zastupao danas primjenjiva....
--
-
MileHasisar
snorter wrote:ali to je istina, bosnjaci su nastali konverzijom pravoslavaca na islam... cini mi se da vas na forumu boli ta istina. nije mi samo jasno zasto...Tornjak wrote:Nije problem to sto je on presao na pravoslavjle. Problem je sto je on za vrijeme rata imao uticaj u politici i saradivao sa ratnim zlocincima dok je gledao kako se njegov grad Sarajevo rusi i kako narod gine. I jos prospa svoje price o kako smo mi Srbi ali smo kasnije presli na Islam pa se on eto sada vratio pravoslavlju, cista laz. I sto on to ima pricati na racun svih nas neka za sebe prica sta god hoce to me ne briga, da je on kao normalan covjek presao na pravoslavjle cisto iz njegove zelje ili sta ja znam boze moj svako ima svoj zivot i bira sta ce biti a sta nece ali on je pokazao svoju vrlo losu stranu.Jaranuopancima wrote:Ja sam pravoslavni hriscanin,
da sutra na islam predjem da li me zbog toga treba osudit?
Tako i kusta ima pravo da bude ono sto zeli, ima pravo da prmjeni naciju vjeru, pa cak i grad u kojem je rodjen, na kraju to je njegova licna odluka na koju kao covjek ima pravo!
Znaci vi bosnjaci imate pravo da budete bogumili (ako ste to bili)?
pa da na islam predjete a kusti branite da se vrati pravoslavlju?
da nije malo licemjerno dragi moji forumasi?
zanimljiva cinjenica da pravoslavne crkve u bosni nije nigdje bilo dok turci vas nisu naselili. (izuzetak istocna hercegovina gdje se mozda nasla koja pravoslavna crkva prije dolaska turaka). toliko o tvojoj teoriji.
- kekec
Sta mu bi, pa se i on pretvori u "divljaka" ?Volim tog covjeka. Jako. On je jedan zivi dokaz da su na "nasem" divljem zapadu zivjeli i fini ljudi
Da ne bude pogresnog tumacenja, radi se o
njegovom lobiranju, a za racun Talijana i Austrijanaca,
u BiH, vezano za gradnju brana na nasim rijekama (citaj:
unistavanje prirode i ekoloska degradacija BiH).
-
mrak
@Ante Markovic:
kekec, i Britanci su gradili nuklearke pa ih sada "ruse" (decomissioning)... pa nisu divljaci (mada su divljaci po nekim drugim pitanjima).
To je cista ekonomija...
Ja licno to nikada ne bih mogao uraditi, ali ga razumijem.
kekec, i Britanci su gradili nuklearke pa ih sada "ruse" (decomissioning)... pa nisu divljaci (mada su divljaci po nekim drugim pitanjima).
To je cista ekonomija...
Ja licno to nikada ne bih mogao uraditi, ali ga razumijem.
-
Mister X
Mislim da cemo malko otici od glavne teme, ali oke...kekec wrote:Sta mu bi, pa se i on pretvori u "divljaka" ?Volim tog covjeka. Jako. On je jedan zivi dokaz da su na "nasem" divljem zapadu zivjeli i fini ljudi![]()
Da ne bude pogresnog tumacenja, radi se o
njegovom lobiranju, a za racun Talijana i Austrijanaca,
u BiH, vezano za gradnju brana na nasim rijekama (citaj:
unistavanje prirode i ekoloska degradacija BiH).
Naravno, ja cu se s tobom sluziti ako zelis reci da je i Markovic grijesio, posto smatram da covjek nije savrseno bice. Svi problemi koje si pomenuo mogli su se rjesavati putem ekoloskih stranaka "Mali zeleni" i njima slicnim, mogli smo se tuci transparentima i palicama sa policijom...
Ali...
Probaj da razmislis o jednom pitanju, koliko je stete BiH (ako zelis nemoj gledati na njena tri konstitutivna naroda, nego fokusiraj samo ekologiju) nanio jedan Markovic, a koliko recimo oni "koji su minirali sve sto se minirati moze". Pa vise ni sa hansijem ne smijem izlaziti gdje hocu, bez da me prati vod iskusnih profesionalnih deminera. Narodi su posebna prica. Ante je tu u odnosu na nacionaliste pre-superioran, jer mu se politika bazirala uglavnom na ekonomskom prosperitetu, a koliko znam umjerena religioznost i nacionalnost mu nisu smetale.
Sig stavljam iz jednog drugog razloga, bude mi malko lakse kada se sjetim svoga Ante.
PozDraw.
--
-
Prenj
Izvinjavam se svim ucesnicima sto fulamo i ja i kolega Mister X temu, samo da nesto pojasnim:
Ante Markovic - kao predsjednik zadnje YU vlade, SVAKA MU CAST
Ante Markovic - kao lobista zapadnog kapitala u cilju unistavanja i kradje prirode i nasih resursa, SRAM GA BILO
Ante Markovic - kao predsjednik zadnje YU vlade, SVAKA MU CAST
Ante Markovic - kao lobista zapadnog kapitala u cilju unistavanja i kradje prirode i nasih resursa, SRAM GA BILO
-
Mister X
Hajde... potpis. I za jedno, i za drugo, i za trece.Prenj wrote:Izvinjavam se svim ucesnicima sto fulamo i ja i kolega Mister X temu, samo da nesto pojasnim:
Ante Markovic - kao predsjednik zadnje YU vlade, SVAKA MU CAST![]()
--
- Vodenjak
Pecat!Mister X wrote:Hajde... potpis. I za jedno, i za drugo, i za trece.Prenj wrote:Izvinjavam se svim ucesnicima sto fulamo i ja i kolega Mister X temu, samo da nesto pojasnim:
Ante Markovic - kao lobista zapadnog kapitala u cilju unistavanja i kradje prirode i nasih resursa, SRAM GA BILO![]()
--
-
Mister X
Vodenjak wrote:Pecat!Mister X wrote:Hajde... potpis. I za jedno, i za drugo, i za trece.Prenj wrote:Izvinjavam se svim ucesnicima sto fulamo i ja i kolega Mister X temu, samo da nesto pojasnim:
Ante Markovic - kao lobista zapadnog kapitala u cilju unistavanja i kradje prirode i nasih resursa, SRAM GA BILO![]()
--
--
-
rei
[quote="Mister X"]
. Nemam pravo da kazem ovo, ali mislim da BiH volim vise od sviju Vas zajedno samim time sto mogu otici odavde kada pozelim i gdje pozelim, ali mi se nesto ne da. Ima nesto u nasem narodu kojeg nema nigdje vise negio samo ovdje u BiH.
PozDraw.
. Nemam pravo da kazem ovo, ali mislim da BiH volim vise od sviju Vas zajedno samim time sto mogu otici odavde kada pozelim i gdje pozelim, ali mi se nesto ne da. Ima nesto u nasem narodu kojeg nema nigdje vise negio samo ovdje u BiH.
PozDraw.