Cini mi se da je bio proglasen najboljim BeHa sportistom u Svedskoj.
Svi naši reprezentativci
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- sinuhe
#76 Re: Svi naši reprezentativci
Da, Teljigovica se sjecam iz okrsaja Proletera i Borca s kraja 80-tih. Mislio sam da je iz Bosanske Gradiske kad eto iz Sarajeva. Teljigovic, Ivic i jedan Boskov ili Boskovic su bili okosnica Proletera. Svakako da 96-te Teljigovic nije mogao biti neka nepoznanica, druga je stvar losa forma.
- jethro
#77 Re: Svi naši reprezentativci
Pored njih okosnica im je tad bio i Dejan Govedarica i onaj centarfor menscini da se zvao Nebojsa Petrovic. Taj Perovic je ako se dobro sjecam(.. a bilo je to davno) dao izjednacujuci 1:1 gol za Proleter u onoj odlucujucoj utakmici kad je Borac usao u prvu ligu. Borac je na kraju ipak pobjedio 2:1 i postao prvoligas.sinuhe wrote: Teljigovic, Ivic i jedan Boskov ili Boskovic su bili okosnica Proletera.
- Muhamed Đakmić
#78 Re: Svi naši reprezentativci
Ja sam Teljigovića lično upoznao
Neki dalji rod jednom mom jaranu iz djetinjstva, u mojim očima, očima djeteta od 6-7 godina je imao status polubožanstva jer je upisao taj jedan nastup. Čovječe, upoznao reprezentativca i sjedio s njim za stolom 
A ne bih se složio da nam je Baka najgori selektor ikad, ili da uopšte upada u tu kategoriju, i ne bih da rasprava ode u tom smjeru koji je sastav jači, ondašnji ili sadašnji, ali trenutno smo puno bolji na haman svakoj poziciji
Što se tiče tih debitanata, meni je najgori osjećaj bio kad Sinan Sinanović nekoga nahvali pet dana pred utakmicu, pa očekuješ da će poharati, kad ono ćorak.
A ne bih se složio da nam je Baka najgori selektor ikad, ili da uopšte upada u tu kategoriju, i ne bih da rasprava ode u tom smjeru koji je sastav jači, ondašnji ili sadašnji, ali trenutno smo puno bolji na haman svakoj poziciji
Što se tiče tih debitanata, meni je najgori osjećaj bio kad Sinan Sinanović nekoga nahvali pet dana pred utakmicu, pa očekuješ da će poharati, kad ono ćorak.
- cyprus
#79 Re: Svi naši reprezentativci
Meni je Teljigović bio ostao u glavi kao Telegović, sve do unazad nekoliko godina kad sam počeo googlat za tim reprezentativnim počecima 
-
Micaha
#80 Re: Svi naši reprezentativci
Podsjeticu te na Sergeja Jakirovica...Muhamed Đakmić wrote:Ja sam Teljigovića lično upoznaoNeki dalji rod jednom mom jaranu iz djetinjstva, u mojim očima, očima djeteta od 6-7 godina je imao status polubožanstva jer je upisao taj jedan nastup. Čovječe, upoznao reprezentativca i sjedio s njim za stolom
A ne bih se složio da nam je Baka najgori selektor ikad, ili da uopšte upada u tu kategoriju, i ne bih da rasprava ode u tom smjeru koji je sastav jači, ondašnji ili sadašnji, ali trenutno smo puno bolji na haman svakoj poziciji![]()
- Muhamed Đakmić
#81 Re: Svi naši reprezentativci
Pa podsjetit ću i ja tebe na milion tih Sergeja. Imaš ih par i sad
Nije to mjerilo
Mušović i Smajlović su možda i najveće ublehe koje su nam sjedile na klupi.
Nije to mjerilo
-
Micaha
#82 Re: Svi naši reprezentativci
.
Last edited by Micaha on 23/10/2013 14:45, edited 1 time in total.
-
Micaha
#83 Re: Svi naši reprezentativci
.
- Muhamed Đakmić
#84 Re: Svi naši reprezentativci
A šta je konkretno pokvarilo preuzimanje Hajduka? I šta je to uništio, kada je praktično napravio onu reprezentaciju, koja je dva puta u posljednjoj utakmici odlučivala o nečemu. Dovoljno je pogledati gdje smo bili prije njega.Micaha wrote:Nemoj Muhamede molim te...Muhamed Đakmić wrote:Pa podsjetit ću i ja tebe na milion tih Sergeja. Imaš ih par i sad![]()
Nije to mjerilo![]()
Unistio je sve sto se je unistiti moglo. Taman poceo kvalifikacije, poceli fino, atmosfera se malo popravila - on preuze Hajduk. Poslje toga mu Pasalic odredivo sastav. Recimo da svi prodaju ali je on bio najjeftiniji. Za pet hiljada maraka si mogo kako hoces s njim
-
Micaha
#85 Re: Svi naši reprezentativci
.
- cyprus
#86 Re: Svi naši reprezentativci
Joj, šta su se svi dovezali JakirevićaMicaha wrote:Podsjeticu te na Sergeja Jakirovica...Muhamed Đakmić wrote:Ja sam Teljigovića lično upoznaoNeki dalji rod jednom mom jaranu iz djetinjstva, u mojim očima, očima djeteta od 6-7 godina je imao status polubožanstva jer je upisao taj jedan nastup. Čovječe, upoznao reprezentativca i sjedio s njim za stolom
A ne bih se složio da nam je Baka najgori selektor ikad, ili da uopšte upada u tu kategoriju, i ne bih da rasprava ode u tom smjeru koji je sastav jači, ondašnji ili sadašnji, ali trenutno smo puno bolji na haman svakoj poziciji![]()
A što Džakmić kaže, ne može Baka nikako biti lošiji od Smajlovića i Mušovića... A vala ne znam ni zašto bih Muzurovića i Hadžibegića rangiro ispred... Oni su samo imali solidan izgovor za neostvareni rezultat...
Slišković kakav god da je, dvaput nas je doveo na korak do velikog takmičenja... Imao je eksperimenata, neki su upalili, neki nisu, jebiga... Najveći prigovor je svakako to što je imao solidan broj anonimusa... Ali eto, šta je tu je... Sa njim je počela era napretka... Kod njegovih prethodnika smo se samo vrtili u krug...
-
Micaha
#87 Re: Svi naši reprezentativci
.
Last edited by Micaha on 23/10/2013 14:46, edited 1 time in total.
- cyprus
#88 Re: Svi naši reprezentativci
Iako je opšti utisak takav, Jakiroviću to nije bio prvi nastup za reprezentacijuMicaha wrote:Pa kako neces spominjat Jakirevica. Najvaznija utakmica dotad, bacaju topovske udare na tribinama, sve uzavrelo, moramo pobjedit i on zapocne sa Jakirevicem za koga niko nije cuo, ni prije a ni poslje te utakmice. Frajer potpise za menscini Levski iz Sofije, ne znam je li deset utakmica sastavio. Ako me sjecanje ne vara i pasos mu je ekspresno napravljen samo da bi u Beogradu nastupio.
A u pravu si za Hadzibegica, veci supljak od Sliskovica. Podsjeca na Stimca koliko se je nametao kroz medije. Muzurovic je meni dobar bio
-
Micaha
#89 Re: Svi naši reprezentativci
.
- Mali_Vuk
#90 Re: Svi naši reprezentativci
Dobro si. Marko Topić kraljinaMicaha wrote:I Sliskovic je igrao za reprezentaciju. Za to mu treba kapu skinut. Moramo spomenut i Marka Topica. Skromnog znanja ali uvjek srcem. Gdje on zavrsi?
Edit: Evo kaže Vikipedija FK Saturn.
- Muhamed Đakmić
#91 Re: Svi naši reprezentativci
Ivan Jolić.
Debitovao 2006. u prijateljskoj protiv Francuske, kao član FC Hezbollaha, kako je tvrdio jedan stariji isfrustrirani gospodin sa istoka. Aktuelan je bio sukob Izraela sa Libanonom, odnosno Hezbollahom.
Debitovao 2006. u prijateljskoj protiv Francuske, kao član FC Hezbollaha, kako je tvrdio jedan stariji isfrustrirani gospodin sa istoka. Aktuelan je bio sukob Izraela sa Libanonom, odnosno Hezbollahom.
- cyprus
#92 Re: Svi naši reprezentativci
Albin Pelak

REPREZENTATIVNE UTAKMICE:
2005. BiH – San Marino 3:0
Albin Pelak je jedan od onih igrača koji su mnogo više obećavali nego što su na kraju postigli u svojoj karijeri, iako bi bilo pogrešno reći da nije imao svojih blistavih trenutaka, koji su mu i donijeli poziv u reprezentaciju. Ipak, da krenem ispočetka. Pelak je inače rodom iz susjedne Srbije, a rođen je u Novom Pazaru, 9. aprila 1981. godine. Svoj fudbalski rejting je stekao u FK Sarajevu, u kojem je kroz dugi niz sezona stekao respekt i podršku navijača, doguravši i do kapitenske trake. Bio je dio izuzetno talentovane generacije podmlatka Sarajeva koja se pojavila na sceni krajem 1990-tih godina i koja je zaista obećavala mnogo. Nakon četiri u prosjeku vrlo dobre sezone na Koševu, 2003. godine, ovaj ofanzivni veznjak ostvaruje svoj prvi transfer u inostranstvo, i to u daleki Japan, tačnije Cerezo iz Osake. Prelazak u Japan se pokazao kao potpuni promašaj, tako da se Pelak veoma brzo vraća nazad, te uspijeva potpisati za zagrebački Dinamo. Iako se ovo činilo kao veliki korak za njegovu karijeru, on nikada nije dobio ni simboličnu šansu da se nametne u ovom klubu, te je uslijedio povratak na Koševo. Tu se naravno mnogo bolje snalazio, te je tokom sljedeće tri nepune sezone igranja za bordo-bijele pokazao da se stvarno radi o igraču koji ''zna lopte''.
Pred početak proljetne polusezone 2006. godine, Pelak je priredio pravi šok za navijače Sarajeva time što je odlučio potpisati za rivala sa Grbavice. Mnogi to do danas nisu oprostili bivšem kapitenu Sarajeva i jednom od njegovih najboljih poslijeratnih igrača. Tada zapravo polako nastaje silazna putanja u njegovoj karijeri, iako je i za Željezničar pružao vrlo solidne partije. Njegov peh valjda leži i tome što je Željin tim tih sezona generalno igrao prilično loše, posebno na gostovanjima, usprkos vrlo solidnom rosteru. Treći i posljednji Pelakov pokušaj da ostvari značajniju karijeru u inostranstvu se desio 2007. godine, kada je prešao u ruskog drugoligaša, Zvezdu iz Irkutska, grada smještenog u srcu Sibira. I ovaj put se to pokazalo kao loš potez, nakon kojeg slijedi povratak u Željezničar. Odigrao je još dvije sezone na Grbavici, prije nego što je Amar Osim odlučio da ne računa na njega, a zatim se našao i u trećem sarajevskom premijerligašu – Olimpiku. Nakon prilično razočaravajuće sezone za novi klub, Albin Pelak okončava svoju aktivnu fudbalsku karijeru kao relativno mlad igrač, prije 30. godine. Sudeći prema medijskim natpisima, fudbalsku karijeru je zamijenio golferskom, budući da se navodi da je prilično talentovan i za ovaj sport. Također, navodno obavlja i posao trenera u jednoj sarajevskoj omladinskoj školi fudbala, a posjeduje i fotokopirnicu. Ono što predstavlja nezgodan detalj koji se veže uz njegovo ime (tj. prezime) jeste velika afera sa prevarama koje je napravila firma njegove majke.
Kompilacija Pelakovih najboljih poteza
Pelakov doprinos reprezentaciji Bosne i Hercegovine se prvenstveno mjeri njegovim postignućima u mladoj U-21 selekciji. On je bio jedna od najvažnijih karika u generaciji mladih fudbalera koja se borila za nastup na EP 2004. godine u Njemačkoj. Iako plasman nije ostvaren, ta generacija se može pohvaliti vrlo solidnim nastupima. Pelak je tada svojim pogotkom donio pobjedu protiv Rumunije u gostima, a bio je i jedan od najboljih igrača na terenu u velikoj pobjedi mladih reprezentativaca u prijateljskoj utakmici protiv vršnjaka iz Njemačke od 5:1. Generalno se može reći da je Pelak jedan od najboljih U-21 reprezentativaca ove zemlje u historiji. Zbog toga je prilično rano dobio i priliku da obuče dres A selekcije, i to u prijateljskoj utakmici protiv SR Jugoslavije 2002. godine na Koševu. Iako je na terenu bio svega nekoliko minuta, činilo se da će to biti početak jedne pristojne reprezentativne karijere. Međutim, budućnost je pokazala da će Pelak još samo jednom nastupiti za najbolju selekciju ove države – protiv San Marina u kvalifikacijama za SP 2006. godine, kada je zamijenio Vladana Grujića u 81. minuti, pri već ubjedljivom i ispostavit će se konačnom rezultatu 3:0. Ostaje zaključak da su neispunjena očekivanja vezana za ovog igrača uglavnom posljedica lošeg izbora transfera i njegovog nesnalaženja u inostranstvu. A potencijala je imao.

REPREZENTATIVNE UTAKMICE:
2005. BiH – San Marino 3:0
Albin Pelak je jedan od onih igrača koji su mnogo više obećavali nego što su na kraju postigli u svojoj karijeri, iako bi bilo pogrešno reći da nije imao svojih blistavih trenutaka, koji su mu i donijeli poziv u reprezentaciju. Ipak, da krenem ispočetka. Pelak je inače rodom iz susjedne Srbije, a rođen je u Novom Pazaru, 9. aprila 1981. godine. Svoj fudbalski rejting je stekao u FK Sarajevu, u kojem je kroz dugi niz sezona stekao respekt i podršku navijača, doguravši i do kapitenske trake. Bio je dio izuzetno talentovane generacije podmlatka Sarajeva koja se pojavila na sceni krajem 1990-tih godina i koja je zaista obećavala mnogo. Nakon četiri u prosjeku vrlo dobre sezone na Koševu, 2003. godine, ovaj ofanzivni veznjak ostvaruje svoj prvi transfer u inostranstvo, i to u daleki Japan, tačnije Cerezo iz Osake. Prelazak u Japan se pokazao kao potpuni promašaj, tako da se Pelak veoma brzo vraća nazad, te uspijeva potpisati za zagrebački Dinamo. Iako se ovo činilo kao veliki korak za njegovu karijeru, on nikada nije dobio ni simboličnu šansu da se nametne u ovom klubu, te je uslijedio povratak na Koševo. Tu se naravno mnogo bolje snalazio, te je tokom sljedeće tri nepune sezone igranja za bordo-bijele pokazao da se stvarno radi o igraču koji ''zna lopte''.
Pred početak proljetne polusezone 2006. godine, Pelak je priredio pravi šok za navijače Sarajeva time što je odlučio potpisati za rivala sa Grbavice. Mnogi to do danas nisu oprostili bivšem kapitenu Sarajeva i jednom od njegovih najboljih poslijeratnih igrača. Tada zapravo polako nastaje silazna putanja u njegovoj karijeri, iako je i za Željezničar pružao vrlo solidne partije. Njegov peh valjda leži i tome što je Željin tim tih sezona generalno igrao prilično loše, posebno na gostovanjima, usprkos vrlo solidnom rosteru. Treći i posljednji Pelakov pokušaj da ostvari značajniju karijeru u inostranstvu se desio 2007. godine, kada je prešao u ruskog drugoligaša, Zvezdu iz Irkutska, grada smještenog u srcu Sibira. I ovaj put se to pokazalo kao loš potez, nakon kojeg slijedi povratak u Željezničar. Odigrao je još dvije sezone na Grbavici, prije nego što je Amar Osim odlučio da ne računa na njega, a zatim se našao i u trećem sarajevskom premijerligašu – Olimpiku. Nakon prilično razočaravajuće sezone za novi klub, Albin Pelak okončava svoju aktivnu fudbalsku karijeru kao relativno mlad igrač, prije 30. godine. Sudeći prema medijskim natpisima, fudbalsku karijeru je zamijenio golferskom, budući da se navodi da je prilično talentovan i za ovaj sport. Također, navodno obavlja i posao trenera u jednoj sarajevskoj omladinskoj školi fudbala, a posjeduje i fotokopirnicu. Ono što predstavlja nezgodan detalj koji se veže uz njegovo ime (tj. prezime) jeste velika afera sa prevarama koje je napravila firma njegove majke.
Kompilacija Pelakovih najboljih poteza
Pelakov doprinos reprezentaciji Bosne i Hercegovine se prvenstveno mjeri njegovim postignućima u mladoj U-21 selekciji. On je bio jedna od najvažnijih karika u generaciji mladih fudbalera koja se borila za nastup na EP 2004. godine u Njemačkoj. Iako plasman nije ostvaren, ta generacija se može pohvaliti vrlo solidnim nastupima. Pelak je tada svojim pogotkom donio pobjedu protiv Rumunije u gostima, a bio je i jedan od najboljih igrača na terenu u velikoj pobjedi mladih reprezentativaca u prijateljskoj utakmici protiv vršnjaka iz Njemačke od 5:1. Generalno se može reći da je Pelak jedan od najboljih U-21 reprezentativaca ove zemlje u historiji. Zbog toga je prilično rano dobio i priliku da obuče dres A selekcije, i to u prijateljskoj utakmici protiv SR Jugoslavije 2002. godine na Koševu. Iako je na terenu bio svega nekoliko minuta, činilo se da će to biti početak jedne pristojne reprezentativne karijere. Međutim, budućnost je pokazala da će Pelak još samo jednom nastupiti za najbolju selekciju ove države – protiv San Marina u kvalifikacijama za SP 2006. godine, kada je zamijenio Vladana Grujića u 81. minuti, pri već ubjedljivom i ispostavit će se konačnom rezultatu 3:0. Ostaje zaključak da su neispunjena očekivanja vezana za ovog igrača uglavnom posljedica lošeg izbora transfera i njegovog nesnalaženja u inostranstvu. A potencijala je imao.
- It_is_a_Leclerc
#93 Re: Svi naši reprezentativci
Jedva čekam Damira Vrančića.

- Bosanski_kralj
#94 Re: Svi naši reprezentativci
On neće biti tema ove emisije, pošto je samo u prijateljskom meču nastupio.It_is_a_Leclerc wrote:Jedva čekam Damira Vrančića.
- It_is_a_Leclerc
#95 Re: Svi naši reprezentativci
Ja mislim da je on odigrao nešto minuta u utakmici sa Lihtenštajnom na početku kvalifikacija.Bosanski_kralj wrote:On neće biti tema ove emisije, pošto je samo u prijateljskom meču nastupio.It_is_a_Leclerc wrote:Jedva čekam Damira Vrančića.
- madtv
- ODVRATAN_i_GADAN
#97 Re: Svi naši reprezentativci
Zastupnik igraca u nekoj svajcarskoj agenciji ili bar pomocnik zastupnika!Micaha wrote:I Sliskovic je igrao za reprezentaciju. Za to mu treba kapu skinut. Moramo spomenut i Marka Topica. Skromnog znanja ali uvjek srcem. Gdje on zavrsi?
- ODVRATAN_i_GADAN
#98 Re: Svi naši reprezentativci
Kako se zvao onaj pljuvac iz Orasja? Prelagano bi bilo da je neki od Pejica ali mislim da nije ili...
-
Micaha
#99 Re: Svi naši reprezentativci
.
- ODVRATAN_i_GADAN
#100 Re: Svi naši reprezentativci
Bakir, Marko Topic i jos onaj jedan (bio svojevremeno prvi igrac iz "hrvatske komponente") mi nedostaje sto znam da su iz Orasja!Micaha wrote:Kad smo kod Orasja - Bakir Besirevic. Odlican igracODVRATAN_i_GADAN wrote:Kako se zvao onaj pljuvac iz Orasja? Prelagano bi bilo da je neki od Pejica ali mislim da nije ili...