Opsesivno-posesivne veze.

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
MedenoSrce

#76 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by MedenoSrce »

dječak sa šibicama wrote: Jel bolje da kraj mene koraca sredjena zenska za kojom se svi okrecu, ili neka neugledna i nesretna osoba kojoj na licu pise "zauzeto".
Kompleksasi.
A primijetit ces da se na ovu prvu frajer "objesi" dok pored ove druge "sheta" :mrgreen:
dust in the wind

#77 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by dust in the wind »

kloniran wrote:
dječak sa šibicama wrote:Sto se tice muskaraca kojima smeta kad im se djevojka/supruga sredi za izlazak, to su obicni kompleksasi nesigurni u sebe.

Takav ce zeni zabraniti da obuce visoke pete ako je visa od njega, takav ce je zivkati gdje god je ona sama, itd...

Jel bolje da kraj mene koraca sredjena zenska za kojom se svi okrecu, ili neka neugledna i nesretna osoba kojoj na licu pise "zauzeto".

Kompleksasi.
Po mom mišljenju i ti imaš žestok kompleks, jer hoćeš da imaš nešto za čime svi žude i da se fališ time. :wink:
Djevojka i sa mini suknjom može biti pristojno občena i da ne privlači pažnju drugih osoba, jer je u klubovima i javnim mjestima u većini slučajeva velika pažnja = velikom problemu, imaš svjež slučaj iz Kaknja. :wink:
Djevojka koja pored svog partnera teži i tome da je drugi gledaju sa nekom požudom nije djevojka za ozbiljnu vezu, nego djevojka za tarlahanje, a takvih je bar u Sarajevu sve više. I onda se čude što su muškarci đubradi, i što sve više i više veza i brakova propada, jer povjerenja i poštovanja je sve manje i manje :wink:
cini se da si ti dosta nadobudan lik... sto je isto problem u svakoj sferi zivota... popujes od povoja teme.ali dobro... moze ti se :-)
MedenoSrce

#78 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by MedenoSrce »

kloniran wrote: Po mom mišljenju i ti imaš žestok kompleks, jer hoćeš da imaš nešto za čime svi žude i da se fališ time. :wink:
Djevojka i sa mini suknjom može biti pristojno občena i da ne privlači pažnju drugih osoba, jer je u klubovima i javnim mjestima u većini slučajeva velika pažnja = velikom problemu, imaš svjež slučaj iz Kaknja. :wink:
Djevojka koja pored svog partnera teži i tome da je drugi gledaju sa nekom požudom nije djevojka za ozbiljnu vezu, nego djevojka za tarlahanje, a takvih je bar u Sarajevu sve više. I onda se čude što su muškarci đubradi, i što sve više i više veza i brakova propada, jer povjerenja i poštovanja je sve manje i manje :wink:

po mom misljenju ti si jedan ispod prosjeka inteligentan lik, koji je neprimjetan u drustvu jer nema ni osobnosti ali sanja o tome da ima finu zenu i neku za tarlahanja (sioo izraza, sta sve necu procitati na ovom forumu)
imao je nekada za sebe velike snove ali kako je sve blizi 30oj shvata da je njegov spas u drzavnoj sluzbi, na nekoj srednjoj poziciji u birokratskom aparatu gdje ce imati prostora da pametuje ali i nekoga da ga usmjerava jer je sam nesposoban

bez uvrede, tako se doimas
dječak sa šibicama

#79 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by dječak sa šibicama »

kloniran wrote: Po mom mišljenju i ti imaš žestok kompleks, jer hoćeš da imaš nešto za čime svi žude i da se fališ time. :wink:
Promasio si ceo fudbal, nemam se ja sta hvaliti sa njom, naime ona nije moje vlasnistvo.

Ne govorimo ovdje o automobilu kojeg kupis pa se hvalis okolo sa njim.

Ako ona voli da je sredjena, da lijepo izgleda sama sebi, da si tako dize samopouzdanje, ko sam ja da joj to uskracujem zbog nekih svojih kompleksa. Kao sto ja volim biti zadovoljan sobom, tako voli i ona, logicno.
registrovana onako

#80 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by registrovana onako »

Kastanienallee wrote:
dust in the wind wrote: najveca je iluzija misliti da se ljudi mijenjaju...mozda kratko...ali vrate se na staro... zato treba sebi slicne traziti i veza ce biti rapsodija...ili brak :bih: naravno ljubav je uslov bez kojeg se ne moze.
Mijenjaju se ljudi ali skoro iskljucivo kad to sami pozele ili im neko ukaze da bi nesto bilo bolje a i sami uspiju shvatiti i prihvatiti nesto drugacije kao bolje za sebe. Ja se rado mijenjam i prihvatam novo i bolje sto sama nisam znala.
ali ti je sustina i dalje ista :)
MedenoSrce

#81 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by MedenoSrce »

poticaj wrote: Baš bi mi bilo drago upoznati djevojku koja se zbog sebe "pati" u vrtoglavim štiklama

ne znam da li mi je drago zbog upoznavanja ali ta sam
plavac_88

#82 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by plavac_88 »

Registrovao sam se da bih učestvovao u diskusiji.. Korisnik, od strane forumaša prozvan kao "Ramo" po meni poprilično objasnio situaciju i način postupanja ali evo.. :)

Osoba, muškog ili ženskog spola koja ima potrebnu da se ističe po meni nije mentalno zdrava.. Ako je djevojci potrebno da obuje obuću na petu, obuče mini suknju ili majicu na britele da bi dobila to neko samopouzdanje, treba ići kod psihijatra! Isto važi i za muško, ako mušakarac mora obući majicu ili košulju koja je dibidus uz tijelo da bi žensko vidjelo tonus njegovih mišića, i on treba psihijatru.. Takve osobe su nestabilne totalno i imaju poremećaj!

Ako je djevojci potrebno da pored mene s kojim ima OZBILJNU vezu, da svaki petak izađe obučena kako sam naveo u tekstu iznad - ne treba mi hvala! Ako je istoj toj osobi potrebno da svaki muškarac koji prođe gradom kaže UH JESTE DOBRA, JE*O BI JE, šta će mi? Idi pa se skidaj šta ćeš mi ti? Naći ću osobu koja će poštovati makar djelimično moje neke uzuse i standarde koji nisu Bog zna šta.. Samo zahtjevam da se ne oblači izazovno u smislu da svi redom bale za njom!

Onaj ko kaže da djevojka ne može izgledati elegantno, lijepo, zgodno i pristojno u isto vrijeme nema pojma o oblačenju!
dust in the wind

#83 Re: Opsesivno-posesivne veze.

plavac_88 wrote:Registrovao sam se da bih učestvovao u diskusiji.. Korisnik, od strane forumaša prozvan kao "Ramo" po meni poprilično objasnio situaciju i način postupanja ali evo.. :)

Osoba, muškog ili ženskog spola koja ima potrebnu da se ističe po meni nije mentalno zdrava.. Ako je djevojci potrebno da obuje obuću na petu, obuče mini suknju ili majicu na britele da bi dobila to neko samopouzdanje, treba ići kod psihijatra! Isto važi i za muško, ako mušakarac mora obući majicu ili košulju koja je dibidus uz tijelo da bi žensko vidjelo tonus njegovih mišića, i on treba psihijatru.. Takve osobe su nestabilne totalno i imaju poremećaj!

Ako je djevojci potrebno da pored mene s kojim ima OZBILJNU vezu, da svaki petak izađe obučena kako sam naveo u tekstu iznad - ne treba mi hvala! Ako je istoj toj osobi potrebno da svaki muškarac koji prođe gradom kaže UH JESTE DOBRA, JE*O BI JE, šta će mi? Idi pa se skidaj šta ćeš mi ti? Naći ću osobu koja će poštovati makar djelimično moje neke uzuse i standarde koji nisu Bog zna šta.. Samo zahtjevam da se ne oblači izazovno u smislu da svi redom bale za njom!

Onaj ko kaže da djevojka ne može izgledati elegantno, lijepo, zgodno i pristojno u isto vrijeme nema pojma o oblačenju!
hehe.ja sam ocito fulala mnogo sta...ja nemam problem da mi za partnerom bale...stavise.... :)
Afanasi_94

#84 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by Afanasi_94 »

Ti ako si s nekim zato što voliš da za njim ili za njom neko bali zapitaj se malo. :D
Tvoj partner/partnerica treba da ima neke druge kvalitet osim: "JOJ JES DOBAR, JARANE. BLAGO NJOJ!"
dječak sa šibicama

#85 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by dječak sa šibicama »

Ovdje (nekima) ocito treba razgraniciti pojmove "biti sredjen" i "obuci se na izvolite".
dust in the wind

#86 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Afanasi_94 wrote:Ti ako si s nekim zato što voliš da za njim ili za njom neko bali zapitaj se malo. :D
Tvoj partner/partnerica treba da ima neke druge kvalitet osim: "JOJ JES DOBAR, JARANE. BLAGO NJOJ!"
sto me opameti....heh.e fala ti, sta bih ja bez tvoje sugestije da se zapitam..hem... ne nisam zato s nekim. s nekim sam ako je duhovit, dobro obrazovan, sobar i pazljiv covjek, inteligentan...i mor jos tih osobina... a ako je uz to i zgodan nimalo mi ne smeta sto je tako i nece mi smetati da to drugi vide, komentarisu, bale ili sta vec rade... i mislim da takav stav ne smeta ni mom partneru...
Afanasi_94

#87 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by Afanasi_94 »

Ništa i drugi put. :kiss:
MedenoSrce

#88 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by MedenoSrce »

plavac_88 wrote:
naravno, najbolje da se svi utopimo u prosjecnosti kako bi se neki osjecali manje inferiorno
registrovana onako

#89 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by registrovana onako »

bogumila wrote:pa to i ja rekoh al me polovicno citiraju.

dakle, prihvacanje "kakav jesi" NE POSTOJI, postoji samo kompromis na koji si spreman i kompromis na koji nisi.
postoji uloga u koju mozes uklopiti ljude koje si prihvatio kakvi jesu :)
nekog odmah krizas, jer to sto jeste tebi ne treba, neko se uklapa u neke manje uloge, neko ti bude partner
prihvacas sve njegovo, cak i ono sto ti nije blisko, a upravo to daje osjecaj slobode
kloniran

#90 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by kloniran »

MedenoSrce wrote:

po mom misljenju ti si jedan ispod prosjeka inteligentan lik, koji je neprimjetan u drustvu jer nema ni osobnosti ali sanja o tome da ima finu zenu i neku za tarlahanja (sioo izraza, sta sve necu procitati na ovom forumu)
imao je nekada za sebe velike snove ali kako je sve blizi 30oj shvata da je njegov spas u drzavnoj sluzbi, na nekoj srednjoj poziciji u birokratskom aparatu gdje ce imati prostora da pametuje ali i nekoga da ga usmjerava jer je sam nesposoban

bez uvrede, tako se doimas
Sreca pa nisi niciji sudac, ja tvoju inteligenciju nebih ni pokusavao mjeriti, jer mi je to ispod casti, a svojim postom si dosta toga otkrila o sebi ;)
kloniran

#91 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by kloniran »

dječak sa šibicama wrote:
Promasio si ceo fudbal, nemam se ja sta hvaliti sa njom, naime ona nije moje vlasnistvo.

Ne govorimo ovdje o automobilu kojeg kupis pa se hvalis okolo sa njim.

Ako ona voli da je sredjena, da lijepo izgleda sama sebi, da si tako dize samopouzdanje, ko sam ja da joj to uskracujem zbog nekih svojih kompleksa. Kao sto ja volim biti zadovoljan sobom, tako voli i ona, logicno.
Jel bolje da kraj mene koraca sredjena zenska za kojom se svi okrecu.
Necu ti nista vise komentarisati jer ne vrijedi, svak ima svoje misljenje bilo dobro ili pogresno i nek se drzi njega, ali ovo boldirano je pogresno razmisljanje za svaku normalnu osobu koja zdravo razmislja o sebi i svom buducem zivotu i potomstvu.
not-now

#92 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by not-now »

za sve ima prilika, mjesto i vrijeme.. i za minjak, a i za trenerku, zato.. shh..
volim štiklu od 10 cm, volim užu suknju, a Bogami mi ne smeta ni ako dobijem komlpiment da lijepo izgledam, što svakako ne prevodim sebi "jesaaaaaam dobraaaaa, onaj mi rekao ovo ili ono"... dakle, kompliment treba smatrati komplimentom, a ne potvrdom "nečega".. volim da sam ugodna sebi, lijepa sebi, jer samo tako mogu i drugima.. a bogami volim i pored sebe sličnog da imam.. ljepota godi svakom oku, niko ne može sporiti..
a, što se tiče ono "rado bih je j...", izvinjavam se muškom dijelu, ali... malo je onih koje vi ne bi... ruku na srce...
kloniran

#93 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by kloniran »

plavac_88 wrote:Registrovao sam se da bih učestvovao u diskusiji.. Korisnik, od strane forumaša prozvan kao "Ramo" po meni poprilično objasnio situaciju i način postupanja ali evo.. :)

Druze pripremi se za sikaniranje, jer ispadas iz standarda forumskih djelatnika i djelatnica :D
Ovo je ipak forum zasnovan na standardima Amsterdama, New Yorka i okoline :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#94 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by ladyblue18 »

Dje ovo upadoh :shock:
Afanasi_94

#95 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by Afanasi_94 »

dječak sa šibicama wrote:Jel bolje da kraj mene koraca sredjena zenska za kojom se svi okrecu, ili neka neugledna i nesretna osoba kojoj na licu pise "zauzeto".
I šta ćeš onda kad te ta ista prevari sa jednim od onih što su se okrenuli za njom? (ne znači da hoće ali onako pitam)

One koje se oblače izazovno isključivo zbog toga da se neko okrene za njima su obično upitnog morala. I da, ako djevojka nije obučena na način "da se svi okreću" ne znači da je nesretna. :wink:
hanady

#96 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by hanady »

@afanasi_94.. Kako si patetičan!! A eto, ove umotane su moralne pravo!gDJE TI ZIVIŠ??
Neradnik

#97 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by Neradnik »

Meni je malo degutantno kad vidim trebu sa frajerom kojoj se ispod sorca,suknje ili cega vec vide gace i to ni manje ni vise nego tange.Hajd shvatam ako ima dobar batak-karabatak pa glumata malo :D al ovo drugo ne shvatam nikako.
Afanasi_94

#98 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by Afanasi_94 »

hanady wrote:@afanasi_94.. Kako si patetičan!! A eto, ove umotane su moralne pravo!gDJE TI ZIVIŠ??
Kao prvo ja sam žensko pa nema potrebe da pišeš u muškom rodu.
Kao drugo ja nisam nikakva vjernica, štaviše, nisam muslimanka koja ovdje pominje umotane žene, niđe veze.
Pišem samo onako kako ja mislim i ono što je za mene moralno.

Svako ima pravo na svoje mišljenje. :D
kloniran

#99 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by kloniran »

Afanasi_94 wrote:
hanady wrote:@afanasi_94.. Kako si patetičan!! A eto, ove umotane su moralne pravo!gDJE TI ZIVIŠ??
Kao prvo ja sam žensko pa nema potrebe da pišeš u muškom rodu.
Kao drugo ja nisam nikakva vjernica, štaviše, nisam muslimanka koja ovdje pominje umotane žene, niđe veze.
Pišem samo onako kako ja mislim i ono što je za mene moralno.

Svako ima pravo na svoje mišljenje. :D
Sad ce ti reći da si zasigurno ružna pa tako pričaš :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#100 Re: Opsesivno-posesivne veze.

Post by ladyblue18 »

Ko bi reko da ce ova tema izazvati takve reakcije da vam malo fali do banova :mrgreen:
Post Reply