Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Great Cornholio

#76 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by Great Cornholio »

Pa ne možeš čovjeka natjerati da radi, a ni dopustiti mu da krade da bi obezbijedio luksuzan život koji mu socijalna pomoć ne omogućava. Ali ako mu ne obezbjediš bar minimum sredstava da bi mogao biološki preživjeti, taj čovjek će ili umrijeti ili će početi otimati od drugih. Pa eto, kome je bitniji čovjek od zarade, ne bi se trebao buniti ako se nekom čovjeku, koji nije na rođenju bio lijen ili bezobrazan, da onoliko da ne umre,od gladi, ili se ne smrzne ili umre od obične upale pluća, to bi trebao uzeti u razmatranje prije nego kaže da su crnci nesposobni, lijeni, bezobrazni, da je to u njihovoj prirodi, a ne da ih je nenormalno društo, u kojem žive "motivisalo" da budu takvi.

e sad vala nemam više ništa reći na temu :)
Cherry-Cherry

#77 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by Cherry-Cherry »

motivisani su oni, ali ne žele da rade. isto kao i kod nas romi. dobiju besplatne knjige, sve im se obezbjedi i opet ne dođu ni do petog osnovne. naprave im stanove, oni odnesu vrata i prozore. primjera je bezbroj...
kosava

#78 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by kosava »

Great Cornholio wrote:Pa ne možeš čovjeka natjerati da radi, a ni dopustiti mu da krade da bi obezbijedio luksuzan život koji mu socijalna pomoć ne omogućava. Ali ako mu ne obezbjediš bar minimum sredstava da bi mogao biološki preživjeti, taj čovjek će ili umrijeti ili će početi otimati od drugih. Pa eto, kome je bitniji čovjek od zarade, ne bi se trebao buniti ako se nekom čovjeku, koji nije na rođenju bio lijen ili bezobrazan, da onoliko da ne umre,od gladi, ili se ne smrzne ili umre od obične upale pluća, to bi trebao uzeti u razmatranje prije nego kaže da su crnci nesposobni, lijeni, bezobrazni, da je to u njihovoj prirodi, a ne da ih je nenormalno društo, u kojem žive "motivisalo" da budu takvi.

e sad vala nemam više ništa reći na temu :)
Ja neznam sta da mislim po svemu sudeci nisi glup pa mozda trolas ali hajd de .

prvo Americki Kapitalizam je zasnovan na individalizmu
de mi pokazi Evropsku drzavu u kojoj je crnac izabran za predsjednika , podpredsjednika , nacelnika staba oruzanih snaga ?
zatvor nije obrazovna nego vaspitno popravna institucija hoces da se obrazujes tucaj kamen u kamenolomu .
zdravstvena zastita i zdravstveno osiguranje su dva pojma svako ima zdravstvenu zastitu a onaj ko ima zdravstveno osiguranje ima bolju zastitu tako da onaj bez osiguranja ostane 7 dana u posoperativnom a onaj sa osiguranjem 14 dana u postoperativnom.
Nema niko problem ako covjek nemoze raditi ali kada dodjes do nivoa da 49% stanovnistva neradi nego zivi na socijali tada pocinje problem jer nema sanse da je toliki broj nesopsobnih za rad . nego je to navika da se crpi od drzave .
sto se tice skolovanja ono je svima djaba do fakulteta , sada za crnce kao i sve druge manjine ima masa stipendija ako nemozes da se kvalifujes onda ko i porsjecan bijelac uzmes kredit i otplacuj kada pocnes raditi.
Mozda ce taj tvoj poceti raditi ako mu oduzmes sve sto mu dajes ? Nije to samo stan i hrana nego evo I-phone 5 jer mu treba da ganja posao :lol: Upravo korigujes drustvene odnose ukines mu socijalu pa ces vidjeti kako ce se ici na posao.

evo jedan prilog za tebe

Cherry-Cherry

#79 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by Cherry-Cherry »

ukines mu socijalu pa ces vidjeti kako ce se ici na posao.
:thumbup:
daxon

#80 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by daxon »

lajkujMe wrote:Sto se BIH tice, rasizma nema toliko, postoji ali ne u mjeri kao u SAD.
Ma ja, znamo prditi o tome kako je u SAD rasizam, kako se crnci 1956 g. nisu mogli voziti u prednjem djelu autobusa itd., sve to vidimo i nad time se zgražamo. Međutim, to što je u Sarajevu, u 2013 godini Romima (ciganima), zabranjen ulaz na bazen, to niko ne primjećuje, to nikog ne čudi, niti sablažnjuje, niti se to smatra rasizmom. Ajde dobro što im ne daju u "luksuzni" slovenački aqua park, već im je zabranjeno i u onaj trash bazen pored Željeznice za koji je ulaz 2 KM (čak im je to i kao neka pozitivna reklama, ponosno isticanje u stilu "ove godine nema cigana") :-)
insomnia78

#81 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by insomnia78 »

To je to, jos da u Bosnu udje par stotina hiljada afrikanaca vidio bi kako bi se hitno otvorila bosanska ispostava "klana"
Il sto rece Rambo:"kod vas se mlate bjelci i crnci,
mi crnih nemamo al se ipak medjusobno lemamo"

s' moje sokoćalo
GandalfSivi

#82 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by GandalfSivi »

Evo jedan edukativni...

gnjev

#83 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by gnjev »

GandalfSivi wrote:Evo jedan edukativni...

tacno bi zensko muskarca zednog preko vode prevelo
Šveđanin

#84 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by Šveđanin »

Jutros sam poslom bio u kvartu gdje su crnci (Somalija, Eritreja i sl) većina. Sve što želim reći je, nadam se da niko nikada, ko ovo čita a nije imao iskustva sa njima, neće otići u takav jedan kraj.

Čekam kolegu jutros, i klinac od možda 12-13 godina me pita imam li šta da mu dam, ja znam šta on hoće, ali ja mu kažem imam brošuru o nekim zanimljivostima u prirodi, kao mini knjiga za djecu.. uzme klinac tu knjigu, kad dolazi mama, uzima mu to iz ruke i baca, kao što će mu knjiga, i mama nudi svoje dijete cigarom..

Žena i muž, crnci, imaju možda oko 35 godina, 7 djece, 0 dana radnog staža.
kojeime

#85 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by kojeime »

Da u BiH zivi umjesto 500 nekih 500.000 crnaca ili Azijata ili drugih nebijelaca, cidjeli biste kako rasizma i u ovoj zemlji ima i da je "zdrav i cio". Dokaz za to su mi nasi nacionalzmi, nase ksenofobije, nas odnos prema Romima, prema homoseksualcima, invalidima, itd.

Mnogo smo gori nego sto volimo o sebi misliti.
fakat

#86 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by fakat »

U SAD barem tamo gdje ja zivim (istocna obala) je jako malo pravog rasizma jer je drustveno neprihvatljiv i prevazidjen i zakon je ostar po tom pitanju, na poslu ili u skoli je apsolutno no-no reci bilo sta rasisticki, za to odmah letis van, ljudi su vrlo oprezni cak i u neformalnom razgovoru ali u Bosni misle da je puno gore. Rasizam se medijski napumpava radi senzacionalizma i samo-promocije aktivista i ovaj slucaj koji je otvorio temu je tipican primjer toga. Mediji imaju svoje agende po prioritetu i politickoj korektnosti vijesti, narocitno najvece kuce, i sasvim su presutili par egekucija bijelaca koje su se dogodile od strane crnaca zadnju godinu dana, ukljucujuci i jednog bosanca, dok s druge strane prave pompu oko nekih vrlo mutnih situacija.
Edin H.

#87 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by Edin H. »

Šveđanin wrote: Čekam kolegu jutros, i klinac od možda 12-13 godina me pita imam li šta da mu dam, ja znam šta on hoće, ali ja mu kažem imam brošuru o nekim zanimljivostima u prirodi, kao mini knjiga za djecu.. uzme klinac tu knjigu, kad dolazi mama, uzima mu to iz ruke i baca, kao što će mu knjiga, i mama nudi svoje dijete cigarom..

A u BiH je knjiga svima najbolji drug, ubise se izdavacke kuce od zarade :oops: stipu se ba stereotipa.
zlajapravaraja

#88 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by zlajapravaraja »

Niko se ne rodi kao rasista, nego to postane nakon sto mu propaganda u dovoljnoj kolicini ispere mozak.
MyTao

#89 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by MyTao »

Jbt nevjerovatno... koliko glupih, zatucanih, rasista ima na ovom forumu... Ovaj pravi 230 hiljada godisnje a nezna osnovno u zivotu, da ne mrzi i ne siri mrznju... PUUU!

Protjeraju vas iz vase zemlje, jer niste kao oni i sad ste se digli da mrzite druge jer ko fol ni oni nisu kao vi... Za mene licno nema gorih ljudi od vas, mozes ti tih 230 hiljada okaciti macku o rep kad jos uvijek zivis u 2. vijeku.

Rekao bi jos svasta, al' stvarno ne zelim da dobijem ban.... najbolje da se ova tema zatvori, jer ovi neobrazovani, glupi rasisti jedva cekaju da iznesu svoja zatucana misljenja... da pogodim, i vjernici ste veliki?
sinuhe

#90 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by sinuhe »

Bio sam ja u stockholmskom Rinkebyju. Nako k'o random bosansko naselje, ali ne kao svedsko.
MyTao

#91 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by MyTao »

Šveđanin wrote:Jutros sam poslom bio u kvartu gdje su crnci (Somalija, Eritreja i sl) većina. Sve što želim reći je, nadam se da niko nikada, ko ovo čita a nije imao iskustva sa njima, neće otići u takav jedan kraj.

Čekam kolegu jutros, i klinac od možda 12-13 godina me pita imam li šta da mu dam, ja znam šta on hoće, ali ja mu kažem imam brošuru o nekim zanimljivostima u prirodi, kao mini knjiga za djecu.. uzme klinac tu knjigu, kad dolazi mama, uzima mu to iz ruke i baca, kao što će mu knjiga, i mama nudi svoje dijete cigarom..

Ti znas koliko radnog staza oni imaju, haj ne seri matereti... tako isto Svedani gledaju na tebe i tvoju djecu, pa neznas kako se nosis s tim pa si i ti nasao nekog da generalizujes i mrzis... umjesto da budes veci od toga i da se dignes iznad toga samo si upao u isti kos... jos taj avatar i ime govori puno o tebi, treba tebi jedna knjiga mozda naucis sta, al tesko.
zlajapravaraja

#92 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by zlajapravaraja »

Lacrosse wrote:Ja sam dosao u Ameriku s jednom kesom, a danas sam placen 230 hiljada dollara godisnje.
Hjoooj, kako bih volio da ti brothaz naguraju tu godisnju u pakshu (a hoce, very soon), i to s nickels & dimes, smece jedno maloumno rasisticko pogano.
MyTao

#93 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by MyTao »

zlajapravaraja wrote:
Lacrosse wrote:Ja sam dosao u Ameriku s jednom kesom, a danas sam placen 230 hiljada dollara godisnje.
Hjoooj, kako bih volio da ti brothaz naguraju tu godisnju u pakshu (a hoce, very soon), i to s nickels & dimes, smece jedno maloumno rasisticko pogano.
:thumbup:
MyTao

#94 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by MyTao »

Zanimljivo, i prosli put kada je bila teba o rasizmu javio se neki koji pravi oko 250 hiljada godisnje :-) :-)

To su ti kompleksi ovih nasih Bosanaca koji zive ovdje...
graue_maus

#95 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by graue_maus »

Edin H. wrote:
Šveđanin wrote: Čekam kolegu jutros, i klinac od možda 12-13 godina me pita imam li šta da mu dam, ja znam šta on hoće, ali ja mu kažem imam brošuru o nekim zanimljivostima u prirodi, kao mini knjiga za djecu.. uzme klinac tu knjigu, kad dolazi mama, uzima mu to iz ruke i baca, kao što će mu knjiga, i mama nudi svoje dijete cigarom..

A u BiH je knjiga svima najbolji drug, ubise se izdavacke kuce od zarade :oops: stipu se ba stereotipa.
:thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: sve sume posjekose zbog industrije papira ........
rajv0sa

#96 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by rajv0sa »

MyTao wrote:Jbt nevjerovatno... koliko glupih, zatucanih, rasista ima na ovom forumu... Ovaj pravi 230 hiljada godisnje a nezna osnovno u zivotu, da ne mrzi i ne siri mrznju... PUUU!

Protjeraju vas iz vase zemlje, jer niste kao oni i sad ste se digli da mrzite druge jer ko fol ni oni nisu kao vi... Za mene licno nema gorih ljudi od vas, mozes ti tih 230 hiljada okaciti macku o rep kad jos uvijek zivis u 2. vijeku.

Rekao bi jos svasta, al' stvarno ne zelim da dobijem ban.... najbolje da se ova tema zatvori, jer ovi neobrazovani, glupi rasisti jedva cekaju da iznesu svoja zatucana misljenja... da pogodim, i vjernici ste veliki?
Ti si onaj cafir :D , ja sto nemogu ovih bejha-kvazi-liberala
malsal

#97 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by malsal »

Trebao bih da razumijem crnca koji je ovdje rodjen i nema 5 dollara jer nije mogao nauciti kako da cita, nije imao oca koji ga je ostavio, ima rekord kriminalni, dila drogu, i jos mu je malo sto mu dadnem 50% onog sto zaradim, i to sto radim od jutra do sutra, dok se on privaljuje u vaginu koju god i moze i ne moze....

A sto se tice ovog malca, sto nisi vjest postavio da je Detroit objavio bankrot.
Valjda je bitnije da grad od 800 hiljada crnaca je bankrotirao, jer niko ne radi, niko ne placa poreze, svi su na welfare-u i gledaju kako ce dobiti dzabice, a budala koja radi mora placati porez federalni, drzavni i na kraju grada Detroita, koji nema gradonacelnika, recimo Quame Kilpatrick koji je uzeo milione i pobjegao u Texas, i slicni drugi gangstercici ala politicari, ko i Rod Blagojevic i crnac koji je htjeo kupiti Obamino mjesto kad je Obama postao predsjednik pa popusio.

Crnci u Americi imaju sve. Ali, nece sami da dodju ni do cega. Hoce da ih ja opismenjavam, gradim im kuce, nosim im bolesne matere ne plecima koje nece da obidju. Statistike pokazuju da 50% crnaca ne zavrsi srednju skolu (napuste najcesce, a u Americi ne zavrsiti srednju je ko kod nas ne zavrsiti osnovnu, tu treba samo da se pojavis i jednom sedmicno uradis neku zadacu). Od 50% crnaca koje zavrse, 50% ne ode na koledz. Za koledz ti pare dadne vlada, treba samo htjeti. Ako imas dokazan slucaj da si nadjen s drogom i u posessionu droge, gubis finansijsku pomoc. Dakle, 3 od 4 crnca ne odu na koledz. Ali zato cijela Afrika puni svojim kadrom pozicije dezignirane za "crnce", od ljekara do advokata, do biznismena.

Sve i jedan crnacki grad ima nevjerovatnu stopu ubistava. Recimo Baltimore 300 godisnje. Washigton, Detroit, o Californiji da ne pricamo. Tu crnci ubijaju crnce. Slucaj ni ne dodje do medija. Ali, jel neko drugi ubio nekog drugog odmah je to na rasnoj bazi. Neka mi jedan Bosanac iz Amerike kaze da mu je crnac nasao posao, ili ga cemu naucio? Ja sam do ljekara dogurao, nisam imao 1 crnog profesora, nikad za crnca nisam radio, i kad sam god sa crncima radio, nisu to ljudi od posla. To su ljudi hu-ha, jebe se njega. Kad je tako, sta od mene da ocekuju? Kod nas u Bosni ubili 100 hiljada ljudi, ni duznih ni krivih. Pa ujeo vuk magare. A Crnaca u Americ ima nekih 40 miliona, da nije koji za Bosnu cuo, vidio, poslao paket hrane, dosao da vidi? Pa o tome ko su crnci najbolje je otici na aerodrom i poletiti avionom, nema crnaca. Nemaju ljudi para za to, ne putuju nigdje, ne idu nikud, ja sam zivjeo na granici Amerike i Kanade, ljudi zive 70 godina insu granicu presli, nemaju pasos...

Ali kad treba derneciti, obuci se, izaci Petkom spickati cijelu platu, e tu su prvi. Evo recimo ove drzave crnacke po Karibima, sve banana republika na republici, od Haitija, do Dominike, preko Porto Ricca....

I sad ce neko iz Bosne da prica o crncima, ili se zalaze za prava, ja samo znam moj otac i mati u fabrici 25 godina staza, ja u Americi 15 godina staza, jel to 40 godina, niti nas je koji crnac pogurao kad s 5 cenata, ni kuci dovezao nakon sto se auto pokvarilo, niti savjet dao, niti posao ponudio, niti ruku pruzio, niti ista. Ali od mene ocekuje da mu dadnem stolicu u kojoj ja sjedim, a sve sto ja mogu i imam, mogao je i imao je priliku, samo - nije mu se dalo. Bolje zapaliti joint, otvorti litar pive, izadji na cosak, i reci nema posla jer ja nemam skole, nemam karijere, i volim laku lovu prodas po kile kokaina i zivis ko car 3-4 mjeseca.

I da prosli put su mi hinje kao Jez u ledja i ostali prdekani koji nisu u Americi zivjeli ni 6 mjeseci slali post na cenzuru i da me banuju jadna administracija jadne Bosnice, kojoj bi valjalo da joj se jave ljudi kao ja, ali bolje vikati obespravljeni crnacki narod, ima li ijednog u Bosnu da je dosao, da je uhvatio se njive, zene, kuce i kucista? Za vrijeme Tite koliko ih je odskolovano, gotovo da nema Nigerijca, Zimbavdjanina, i slicnih da nisu u Jugu dolazili, samo pogledaj rezime kakvi vladaju po Africi, sve ti je jasno, i uvijek je drugi kriv.

Za mene je bitnije pitanje sto je propao jedan grad od milion ljudi a ne koje ubio 1 djete. A grad je propao zna se kako i sta, 1965, civilnim protestima, i pobunom, zapaljeni su svi biznisi koji su bili vlasnici bijelci, natjerali su tim bijelce da bjeze iznad 8 milje, onda su usli u Unije i trazili da imaju penzije, beneficije, zdravstvo, odplatu, i satnicu po 20-30 dollara, radnik koji posao nauci za 30 minuta, satnica 20 dollara, pa su onda poceli uvratati kapitaliste, pa im je propao Flint, pa je propao i Detroit, pa propada Clevaland, gdje god da su propada, jer dobro je dok drugi ti nadje posao, radis jedva 40 sati, ne mozes dobiti odkaz jer te brani unija, i jos kapitalistu zajebavas kako ce i sta ce, ljudi odselili fabrike u Kanadu i Meksiko, i po cijelom svijetu, ali sta ce sad neskolovani kadar? E, to je Unija tj. sindikat uradila danas Detroit zbog obaveza sindikatima proglasava bankrot, a sudija kaze da je nekonstitutivno proglasiti bankrot, tj. zele da im se odpisu sva dugovanja koja imaju prema svim kreditorima, i da krenu od pocetka, opet trositi budzet i zajebavati se dok skolski sistem propada, djecu ne odgajaju roditelji vec ulica, ucitelji i nastavnici se bore za svako djete da ne propadne, a familija nema ili im se jebe.
----------
Lacrosse.

Prvo, cestitam na 230 hiljada dolara, nije sala. Predpostavljam da ti ostane ipak solidni 115 000 kad tom crncu das 115 000 sto on ocekuje od gospodina doktora, dok on provaljije u vaginu (a posto cu crnci degenerisana rasa vjerovatnu provaljuje i u pokoji anus, zamisli samo). Je li ocekuju pola place od ostali doktora, ili to samo za tebe vrjedi ? Svi crnci, ili to samo neki tvoj ?
Naravno da im ne treba dati pola plati, pa opstepoznata je cinjenica da svi oni zaradjuju dilajuci drogu,ako ne bjelcima onda jedan drugome, glavno je da se pare vrte.
I Detroit je radi njih bankrotirao, mamu li im ljenu jebem. Nije bitno so je autoindustrija u americi vec dugo na pragu kolapsa i Detroit je izuzetno pogodjen tim, nije bitno sto je grad napustilo par stotina hiljada porezni placenika,sto su radna mjesta prebacena u Aziju, bitno je sto su crnci tu da potvrde predrasude bjelog smeca.
Zamisli jebli oni majku svoju, hoce radnicka prava i sidnikate, nece da rade za 5 dolara po satu pa gdje to ima umjesto noge da ti ljube jer vise nisu u lancima i na plantazama pamuka, vise im nije zabranjeno obrazovat se i oni pohasili traze ista prava ko i bjelci pa koji im je kurac ?
I jesu, totalno su nas iznevjerili u ratu, ni jedan paktet humanitarne pomoci na kojem je pisalo "Bosni od crnaca" nisam visio. Dok smo mi slali u Haiti, Ruandu, Etiopiju i svugdje gje je trebalo.
I u pravu si za festanje, samo da im se nasminkat petkom i izac u grad i popit. Ko je takvo ponasanje vidio medju bjelcima, ili latinosima, ili u Mostaru.
De mi reci, kako imas vremena za forum nakon napornog radnog dana kao doktor i nakon tvog hvale vrjednog rada na opismenjavanju i skucavanju te nezahvalne crnacke gamadi ?
Pa naravno da nisi imao crnog profesora. Poznata je cinjenica da crnci imaju manji IQ i nisu bas akadamski nastrojeni. Zato nema crnaca kao profa, sudija, doktora, advokata, inzinjera, predsjednika, ministara, multimilionera i slicno.Mozda koji bokser, kosarkas i to je to. I naravno da ti nisu 5 centi dali, iako ti i tvoji imate tolike godine staza u Americi. Skrta gamad, i jos mrze bjelce nece da pomognu.
I jes vala ovi rezimi sto ih nabroja, od Dominikanske na dalje - sve same banana drzave a Amerika im sve na srebrenom tanjuru ponudila. Niti jednoj drzavi nisu diktaturu nametli/sa diktatorom se spandjali, niti jedna korporacija ne iskoristava tu zumru kroz mizerne plate, niti jedne izbore nija CIA namjestila, sve im pogodnosti dali a oni brate ljeni i nezahvalni.
Crnci, sta ces. Ne mogu svi biti doktori ko nas pametni i fini narod.
Zivio ti meni sto godina doktore.
P.S
Ljecis li crnce kad ti dodju ili mozda sebi kazes da su ionako narkodileri ko im jebe mater nek crknu ?
Edin H.

#98 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by Edin H. »

:lol: :lol: :lol:
MyTao

#99 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by MyTao »

bELMIN_666 wrote:
MyTao wrote:Jbt nevjerovatno... koliko glupih, zatucanih, rasista ima na ovom forumu... Ovaj pravi 230 hiljada godisnje a nezna osnovno u zivotu, da ne mrzi i ne siri mrznju... PUUU!

Ti si onaj cafir :D , ja sto nemogu ovih bejha-kvazi-liberala
Sta je cafir?

samo da znas koliko me zaboli ona stvar sto ti nemozes da cujes da nisi nista bolji od crnca... iako u tvojoj iskompleksiranoj glavi mislis da jesi....
MyTao

#100 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by MyTao »

malsal wrote:
Trebao bih da razumijem crnca koji je ovdje rodjen i nema 5 dollara jer nije mogao nauciti kako da cita, nije imao oca koji ga je ostavio, ima rekord kriminalni, dila drogu, i jos mu je malo sto mu dadnem 50% onog sto zaradim, i to sto radim od jutra do sutra, dok se on privaljuje u vaginu koju god i moze i ne moze....

A sto se tice ovog malca, sto nisi vjest postavio da je Detroit objavio bankrot.
Valjda je bitnije da grad od 800 hiljada crnaca je bankrotirao, jer niko ne radi, niko ne placa poreze, svi su na welfare-u i gledaju kako ce dobiti dzabice, a budala koja radi mora placati porez federalni, drzavni i na kraju grada Detroita, koji nema gradonacelnika, recimo Quame Kilpatrick koji je uzeo milione i pobjegao u Texas, i slicni drugi gangstercici ala politicari, ko i Rod Blagojevic i crnac koji je htjeo kupiti Obamino mjesto kad je Obama postao predsjednik pa popusio.

Crnci u Americi imaju sve. Ali, nece sami da dodju ni do cega. Hoce da ih ja opismenjavam, gradim im kuce, nosim im bolesne matere ne plecima koje nece da obidju. Statistike pokazuju da 50% crnaca ne zavrsi srednju skolu (napuste najcesce, a u Americi ne zavrsiti srednju je ko kod nas ne zavrsiti osnovnu, tu treba samo da se pojavis i jednom sedmicno uradis neku zadacu). Od 50% crnaca koje zavrse, 50% ne ode na koledz. Za koledz ti pare dadne vlada, treba samo htjeti. Ako imas dokazan slucaj da si nadjen s drogom i u posessionu droge, gubis finansijsku pomoc. Dakle, 3 od 4 crnca ne odu na koledz. Ali zato cijela Afrika puni svojim kadrom pozicije dezignirane za "crnce", od ljekara do advokata, do biznismena.

Sve i jedan crnacki grad ima nevjerovatnu stopu ubistava. Recimo Baltimore 300 godisnje. Washigton, Detroit, o Californiji da ne pricamo. Tu crnci ubijaju crnce. Slucaj ni ne dodje do medija. Ali, jel neko drugi ubio nekog drugog odmah je to na rasnoj bazi. Neka mi jedan Bosanac iz Amerike kaze da mu je crnac nasao posao, ili ga cemu naucio? Ja sam do ljekara dogurao, nisam imao 1 crnog profesora, nikad za crnca nisam radio, i kad sam god sa crncima radio, nisu to ljudi od posla. To su ljudi hu-ha, jebe se njega. Kad je tako, sta od mene da ocekuju? Kod nas u Bosni ubili 100 hiljada ljudi, ni duznih ni krivih. Pa ujeo vuk magare. A Crnaca u Americ ima nekih 40 miliona, da nije koji za Bosnu cuo, vidio, poslao paket hrane, dosao da vidi? Pa o tome ko su crnci najbolje je otici na aerodrom i poletiti avionom, nema crnaca. Nemaju ljudi para za to, ne putuju nigdje, ne idu nikud, ja sam zivjeo na granici Amerike i Kanade, ljudi zive 70 godina insu granicu presli, nemaju pasos...

Ali kad treba derneciti, obuci se, izaci Petkom spickati cijelu platu, e tu su prvi. Evo recimo ove drzave crnacke po Karibima, sve banana republika na republici, od Haitija, do Dominike, preko Porto Ricca....

I sad ce neko iz Bosne da prica o crncima, ili se zalaze za prava, ja samo znam moj otac i mati u fabrici 25 godina staza, ja u Americi 15 godina staza, jel to 40 godina, niti nas je koji crnac pogurao kad s 5 cenata, ni kuci dovezao nakon sto se auto pokvarilo, niti savjet dao, niti posao ponudio, niti ruku pruzio, niti ista. Ali od mene ocekuje da mu dadnem stolicu u kojoj ja sjedim, a sve sto ja mogu i imam, mogao je i imao je priliku, samo - nije mu se dalo. Bolje zapaliti joint, otvorti litar pive, izadji na cosak, i reci nema posla jer ja nemam skole, nemam karijere, i volim laku lovu prodas po kile kokaina i zivis ko car 3-4 mjeseca.

I da prosli put su mi hinje kao Jez u ledja i ostali prdekani koji nisu u Americi zivjeli ni 6 mjeseci slali post na cenzuru i da me banuju jadna administracija jadne Bosnice, kojoj bi valjalo da joj se jave ljudi kao ja, ali bolje vikati obespravljeni crnacki narod, ima li ijednog u Bosnu da je dosao, da je uhvatio se njive, zene, kuce i kucista? Za vrijeme Tite koliko ih je odskolovano, gotovo da nema Nigerijca, Zimbavdjanina, i slicnih da nisu u Jugu dolazili, samo pogledaj rezime kakvi vladaju po Africi, sve ti je jasno, i uvijek je drugi kriv.

Za mene je bitnije pitanje sto je propao jedan grad od milion ljudi a ne koje ubio 1 djete. A grad je propao zna se kako i sta, 1965, civilnim protestima, i pobunom, zapaljeni su svi biznisi koji su bili vlasnici bijelci, natjerali su tim bijelce da bjeze iznad 8 milje, onda su usli u Unije i trazili da imaju penzije, beneficije, zdravstvo, odplatu, i satnicu po 20-30 dollara, radnik koji posao nauci za 30 minuta, satnica 20 dollara, pa su onda poceli uvratati kapitaliste, pa im je propao Flint, pa je propao i Detroit, pa propada Clevaland, gdje god da su propada, jer dobro je dok drugi ti nadje posao, radis jedva 40 sati, ne mozes dobiti odkaz jer te brani unija, i jos kapitalistu zajebavas kako ce i sta ce, ljudi odselili fabrike u Kanadu i Meksiko, i po cijelom svijetu, ali sta ce sad neskolovani kadar? E, to je Unija tj. sindikat uradila danas Detroit zbog obaveza sindikatima proglasava bankrot, a sudija kaze da je nekonstitutivno proglasiti bankrot, tj. zele da im se odpisu sva dugovanja koja imaju prema svim kreditorima, i da krenu od pocetka, opet trositi budzet i zajebavati se dok skolski sistem propada, djecu ne odgajaju roditelji vec ulica, ucitelji i nastavnici se bore za svako djete da ne propadne, a familija nema ili im se jebe.
----------
Lacrosse.

Prvo, cestitam na 230 hiljada dolara, nije sala. Predpostavljam da ti ostane ipak solidni 115 000 kad tom crncu das 115 000 sto on ocekuje od gospodina doktora, dok on provaljije u vaginu (a posto cu crnci degenerisana rasa vjerovatnu provaljuje i u pokoji anus, zamisli samo). Je li ocekuju pola place od ostali doktora, ili to samo za tebe vrjedi ? Svi crnci, ili to samo neki tvoj ?
Naravno da im ne treba dati pola plati, pa opstepoznata je cinjenica da svi oni zaradjuju dilajuci drogu,ako ne bjelcima onda jedan drugome, glavno je da se pare vrte.
I Detroit je radi njih bankrotirao, mamu li im ljenu jebem. Nije bitno so je autoindustrija u americi vec dugo na pragu kolapsa i Detroit je izuzetno pogodjen tim, nije bitno sto je grad napustilo par stotina hiljada porezni placenika,sto su radna mjesta prebacena u Aziju, bitno je sto su crnci tu da potvrde predrasude bjelog smeca.
Zamisli jebli oni majku svoju, hoce radnicka prava i sidnikate, nece da rade za 5 dolara po satu pa gdje to ima umjesto noge da ti ljube jer vise nisu u lancima i na plantazama pamuka, vise im nije zabranjeno obrazovat se i oni pohasili traze ista prava ko i bjelci pa koji im je kurac ?
I jesu, totalno su nas iznevjerili u ratu, ni jedan paktet humanitarne pomoci na kojem je pisalo "Bosni od crnaca" nisam visio. Dok smo mi slali u Haiti, Ruandu, Etiopiju i svugdje gje je trebalo.
I u pravu si za festanje, samo da im se nasminkat petkom i izac u grad i popit. Ko je takvo ponasanje vidio medju bjelcima, ili latinosima, ili u Mostaru.
De mi reci, kako imas vremena za forum nakon napornog radnog dana kao doktor i nakon tvog hvale vrjednog rada na opismenjavanju i skucavanju te nezahvalne crnacke gamadi ?
Pa naravno da nisi imao crnog profesora. Poznata je cinjenica da crnci imaju manji IQ i nisu bas akadamski nastrojeni. Zato nema crnaca kao profa, sudija, doktora, advokata, inzinjera, predsjednika, ministara, multimilionera i slicno.Mozda koji bokser, kosarkas i to je to. I naravno da ti nisu 5 centi dali, iako ti i tvoji imate tolike godine staza u Americi. Skrta gamad, i jos mrze bjelce nece da pomognu.
I jes vala ovi rezimi sto ih nabroja, od Dominikanske na dalje - sve same banana drzave a Amerika im sve na srebrenom tanjuru ponudila. Niti jednoj drzavi nisu diktaturu nametli/sa diktatorom se spandjali, niti jedna korporacija ne iskoristava tu zumru kroz mizerne plate, niti jedne izbore nija CIA namjestila, sve im pogodnosti dali a oni brate ljeni i nezahvalni.
Crnci, sta ces. Ne mogu svi biti doktori ko nas pametni i fini narod.
Zivio ti meni sto godina doktore.
P.S
Ljecis li crnce kad ti dodju ili mozda sebi kazes da su ionako narkodileri ko im jebe mater nek crknu ?
Kakav on i medicina ba... vjerovatno voza kamione.
There's no gentle way to put it: People who give in to racism and prejudice may simply be dumb, according to a new study that is bound to stir public controversy.
The research finds that children with low intelligence are more likely to hold prejudiced attitudes as adults. These findings point to a vicious cycle, according to lead researcher Gordon Hodson, a psychologist at Brock University in Ontario. Low-intelligence adults tend to gravitate toward socially conservative ideologies, the study found. Those ideologies, in turn, stress hierarchy and resistance to change, attitudes that can contribute to prejudice, Hodson wrote in an email to LiveScience.

"Prejudice is extremely complex and multifaceted, making it critical that any factors contributing to bias are uncovered and understood," he said.
- See more at: http://www.livescience.com/18132-intell ... ugk0w.dpuf
http://www.livescience.com/18132-intell ... acism.html
Last edited by MyTao on 21/07/2013 18:38, edited 1 time in total.
Post Reply