... koji je rasplamsao javnu debatu o pitanjima rase i nasilja nakon suđenja koje je počelo 10. juna.
Porodica ubijenog mladića tvrdi da je njihov sin ubijen zbog boje kože. Ranija odluka policije i tužilaštva da pusti Zimmermana naljutila je crnačku populaciju u SAD, koja je organizovala brojne demonstracije, i koja tvrdi da se američko pravosuđe i policija ponašaju rasistički.
********************************************************************************************************************************************************
Cak su i Obamu uzbudili
Oni koji zive u USA znaju da postoje predrasude o crncima, a isto vrijeme se zna da ogroman broj kriminala dolazi od crne populacije.Mnogo sam puta cuo nase bosance da imaju predrasude, nedavni slucaj u St Louisu kada je ubijen jedan mladi bosanac od strane "crnog covjeka" je samo produbio predrasude.
Ne treba biti neiskren i reci da nema rasizma,Svi govore da nisu rasisti, generalno, s tim da se neki mogu zamisliti sa crnim, zutim, itd, a neki ne.
Pitanje za one koji nisu rasisti i kazu da bi mogli biti sa osobom druge boje koze: mozete li se zamisliti sa ciganom/kom?
Ko mi na ovo potvrdno odgovori, svaka mu cast i vjerovacu da nije rasist.
Svi smo mi pomalo rasisti, samo je fol u tome sto to nemamo hrabrosti reci naglas, znajuci da je to nesto negativno, pa se mlkice stidimo negativnog u sebi.
Zar ne?