Nije to u pitanju. Kako ništa ne shvaćate? Šta mislite zašto se je Valentin Incko onoliko obradovao JMBG Protestima? Razmislite malo? Čovjek je obični neradnik, zna da je usr'o motku ali ne smije ništa da pokrene jer je kukavica, zato je onoliko i tražio podršku mase na ulicama.vivaldi wrote: pa takva je atmosefra bila u MZ-u..nekada su bile i donatorske konferencije, i otpisi dugova..a sad tuki..
Koliko bi godina trebalo BiH da se oporavi od krize???
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#76 Re: Koliko bi godina trebalo BiH da se oporavi od krize???
- Hrulj
#77 Re: Koliko bi godina trebalo BiH da se oporavi od krize???
Neradnik? Ne gospodo, ali trebate shvatiti da nismo kolonija i da sami moramo rijesiti svoja sranja i probleme. A ne rjesavamo ih. Da ste gamad polili benzinom i zapalili onaj dan lakse bi bilo, gamad bi se prepala. Ovako vam se smiju.antimobbing wrote:Nije to u pitanju. Kako ništa ne shvaćate? Šta mislite zašto se je Valentin Incko onoliko obradovao JMBG Protestima? Razmislite malo? Čovjek je obični neradnik, zna da je usr'o motku ali ne smije ništa da pokrene jer je kukavica, zato je onoliko i tražio podršku mase na ulicama.vivaldi wrote: pa takva je atmosefra bila u MZ-u..nekada su bile i donatorske konferencije, i otpisi dugova..a sad tuki..
- vivaldi
#78 Re: Koliko bi godina trebalo BiH da se oporavi od krize???
ma sto bi bio kukavica, koga se to boji jebote..na kraju krajeva ni bonske ovlasti nista ne rjesavaju.antimobbing wrote:Nije to u pitanju. Kako ništa ne shvaćate? Šta mislite zašto se je Valentin Incko onoliko obradovao JMBG Protestima? Razmislite malo? Čovjek je obični neradnik, zna da je usr'o motku ali ne smije ništa da pokrene jer je kukavica, zato je onoliko i tražio podršku mase na ulicama.vivaldi wrote: pa takva je atmosefra bila u MZ-u..nekada su bile i donatorske konferencije, i otpisi dugova..a sad tuki..
-
Canton
#79 Re: Koliko bi godina trebalo BiH da se oporavi od krize???
Ne mozemo mi sami rijesiti svoja sreanja i probleme, kada mi sami nismo napravili ta sranja i probleme.Hrulj wrote:Neradnik? Ne gospodo, ali trebate shvatiti da nismo kolonija i da sami moramo rijesiti svoja sranja i probleme. A ne rjesavamo ih. Da ste gamad polili benzinom i zapalili onaj dan lakse bi bilo, gamad bi se prepala. Ovako vam se smiju.antimobbing wrote:Nije to u pitanju. Kako ništa ne shvaćate? Šta mislite zašto se je Valentin Incko onoliko obradovao JMBG Protestima? Razmislite malo? Čovjek je obični neradnik, zna da je usr'o motku ali ne smije ništa da pokrene jer je kukavica, zato je onoliko i tražio podršku mase na ulicama.vivaldi wrote: pa takva je atmosefra bila u MZ-u..nekada su bile i donatorske konferencije, i otpisi dugova..a sad tuki..
- vivaldi
#80 Re: Koliko bi godina trebalo BiH da se oporavi od krize???
ali nece ih niko drugi rijesiti, narocito poslije 20 godina..Canton wrote: Ne mozemo mi sami rijesiti svoja sreanja i probleme, kada mi sami nismo napravili ta sranja i probleme.
- Hrulj
#81 Re: Koliko bi godina trebalo BiH da se oporavi od krize???
Jesmo gospodo. Mi smo dizali kredite da platimo NASE penzije, NASE skole, NASE muzeje, NASE gradske prevoze, NASE bolnice. 500 godina su nama vladali tudji ljudi, i gospodo, ako mislite da vam drugi probleme rjesava onda cete za interese drugih da ratujete, ginete i radite. Nitko dzaba nista ne radi.Canton wrote:Ne mozemo mi sami rijesiti svoja sreanja i probleme, kada mi sami nismo napravili ta sranja i probleme.Hrulj wrote:Neradnik? Ne gospodo, ali trebate shvatiti da nismo kolonija i da sami moramo rijesiti svoja sranja i probleme. A ne rjesavamo ih. Da ste gamad polili benzinom i zapalili onaj dan lakse bi bilo, gamad bi se prepala. Ovako vam se smiju.antimobbing wrote: pa takva je atmosefra bila u MZ-u..nekada su bile i donatorske konferencije, i otpisi dugova..a sad tuki..
Nije to u pitanju. Kako ništa ne shvaćate? Šta mislite zašto se je Valentin Incko onoliko obradovao JMBG Protestima? Razmislite malo? Čovjek je obični neradnik, zna da je usr'o motku ali ne smije ništa da pokrene jer je kukavica, zato je onoliko i tražio podršku mase na ulicama.
-
Canton
#82 Re: Koliko bi godina trebalo BiH da se oporavi od krize???
NismoHrulj wrote:
Jesmo gospodo. Mi smo dizali kredite da platimo NASE penzije, NASE skole, NASE muzeje, NASE gradske prevoze, NASE bolnice. 500 godina su nama vladali tudji ljudi, i gospodo, ako mislite da vam drugi probleme rjesava onda cete za interese drugih da ratujete, ginete i radite. Nitko dzaba nista ne radi.
-
Canton
#83 Re: Koliko bi godina trebalo BiH da se oporavi od krize???
A mi ih sami ne mozemo rijesiti. Medjunarodna zajednica mora pojacati svoj angazman u Bosni i Hercegovini ali i mi trebamo pokazati dobre volje. Dobru volju ne pokazuju ni oni koji se kunu u BiH.vivaldi wrote:ali nece ih niko drugi rijesiti, narocito poslije 20 godina..Canton wrote: Ne mozemo mi sami rijesiti svoja sreanja i probleme, kada mi sami nismo napravili ta sranja i probleme.
- Hrulj
#84 Re: Koliko bi godina trebalo BiH da se oporavi od krize???
Nismo? Koliko placamo polugodiste nasoj djeci skole?Canton wrote:NismoHrulj wrote:
Jesmo gospodo. Mi smo dizali kredite da platimo NASE penzije, NASE skole, NASE muzeje, NASE gradske prevoze, NASE bolnice. 500 godina su nama vladali tudji ljudi, i gospodo, ako mislite da vam drugi probleme rjesava onda cete za interese drugih da ratujete, ginete i radite. Nitko dzaba nista ne radi.
Koliko placamo zdravstvo sa ovjerenom knjizicom?
Onih 713 000 penzionera, tko njima placa?
- Hrulj
#85 Re: Koliko bi godina trebalo BiH da se oporavi od krize???
Sta tacno hoces da uradi MZ ako smijem znati?Canton wrote:A mi ih sami ne mozemo rijesiti. Medjunarodna zajednica mora pojacati svoj angazman u Bosni i Hercegovini ali i mi trebamo pokazati dobre volje. Dobru volju ne pokazuju ni oni koji se kunu u BiH.vivaldi wrote:ali nece ih niko drugi rijesiti, narocito poslije 20 godina..Canton wrote: Ne mozemo mi sami rijesiti svoja sreanja i probleme, kada mi sami nismo napravili ta sranja i probleme.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#86 Re: Koliko bi godina trebalo BiH da se oporavi od krize???
Znam samo, da psiho-patogena Patokratija u Vlasti nije dio rješenja i sve što znaju raditi jeste, da i dalje generiraju ekstremne KLASNE razlike, milionere i fukaru, jad, bijedu, agoniju i ništa više. To je sve što znaju raditi do konačnog financijskog sloma BiH ekonomije koji će nastupiti za par godina. Do tada PDV stoka u ova tri GETO-a neka šuti i trpi, kao što smo to radili zadnjih 20 godina.
-
Canton
#87 Re: Koliko bi godina trebalo BiH da se oporavi od krize???
1. Da "zavrne" ruku nasim politicarimaHrulj wrote: Sta tacno hoces da uradi MZ ako smijem znati?
-
Basvod
#88 Re: Koliko bi godina trebalo BiH da se oporavi od krize???
I sta se dobilo sa tim?antimobbing wrote:Bivši visoki predstavnik Paddy Ashdown je znao samo za jedan dan smijeniti po 50 kriminalnih psihopata i vjeruj mi ova država se može dovesti u red za manje od mjesec dana da hoće, ali neće, upravo radi nerada, javašluka, kukavičluka i svojih ličnih sitno-kokošarskih interesa.vivaldi wrote:pa on je samo portparol MZ-a, ne smije on nista poduzimati na svoju rukuantimobbing wrote: Nerad, javašluk i kukavičluk Valentina Incka
Doslo 50 novih/istih.
- vivaldi
#89 Re: Koliko bi godina trebalo BiH da se oporavi od krize???
pa to je nas problem, ameri su se skoro povukli i iz afganistana, iraka, uskoro ce i sa kosova..a ostaje ogorman razdor..Canton wrote:A mi ih sami ne mozemo rijesiti.
ameri kao personifikacija MZ-a su svjetski broj 1 za ekspeditivno lomljenje kicme vojnim putem, ali nisu svemoguci kada je u pitanju izgradnja funkcionalnog drustva jer je to prije svega problem lokalne zajednice.
ali niko ne moze reci da nisu sve probali - od bombardovanje, preko sankcija do smjena, ali dzaba - to je samo homogeniziralo i cementiralo stvari.
sada vise ni to mozes kao tada..jbg nije isto poslati vojsku u hercegovacku ili u privrednu banku istocno sarajevu ili u rajfajzen ili unicredit. Nije isto uvesti sankcije cirilicnom energopetrolu ili sad ovom zaribeznjeftu..
- Hrulj
#90 Re: Koliko bi godina trebalo BiH da se oporavi od krize???
Dok ne izadjemo iz tog mentaliteta komunistickog ovako ce nam i biti jos zadugo.antimobbing wrote:Znam samo, da psiho-patogena Patokratija u Vlasti nije dio rješenja i sve što znaju raditi jeste, da i dalje generiraju ekstremne KLASNE razlike, milionere i fukaru, jad, bijedu, agoniju i ništa više. To je sve što znaju raditi do konačnog financijskog sloma BiH ekonomije koji će nastupiti za par godina. Do tada PDV stoka u ova tri GETO-a neka šuti i trpi, kao što smo to radili zadnjih 20 godina.
- Hrulj
#91 Re: Koliko bi godina trebalo BiH da se oporavi od krize???
Na koji nacin tacno? To zavrnuti je presirok pojam, moze im smanjiti plate ili otpustiti clanove porodice, sta tacno?Canton wrote:1. Da "zavrne" ruku nasim politicarimaHrulj wrote: Sta tacno hoces da uradi MZ ako smijem znati?
-
Canton
#92 Re: Koliko bi godina trebalo BiH da se oporavi od krize???
I sta se dobilo sa tim?Basvod wrote: Bivši visoki predstavnik Paddy Ashdown je znao samo za jedan dan smijeniti po 50 kriminalnih psihopata i vjeruj mi ova država se može dovesti u red za manje od mjesec dana da hoće, ali neće, upravo radi nerada, javašluka, kukavičluka i svojih ličnih sitno-kokošarskih interesa.
Doslo 50 novih/istih.[/quote]
Jest ali došla je i jedinstvena vojska, došla je uprava za indirektno oporezivanje ... ne može se reći da nije dalo rezultata.
Da je Paddy ostao još koju godinu, doveo bi on nas u red.
-
Canton
#93 Re: Koliko bi godina trebalo BiH da se oporavi od krize???
Blokiranjem racuna i imovine dok se ne usvoji rjesenje po pitanju SejdicFinci npr.Hrulj wrote:Na koji nacin tacno? To zavrnuti je presirok pojam, moze im smanjiti plate ili otpustiti clanove porodice, sta tacno?Canton wrote:1. Da "zavrne" ruku nasim politicarimaHrulj wrote: Sta tacno hoces da uradi MZ ako smijem znati?
- vivaldi
#94 Re: Koliko bi godina trebalo BiH da se oporavi od krize???
slamanje sds-a je bila jedna od najvecih poslijeratnih pobjeda, a kada su vidjeli ko ih najslijedio sada bi i povratak otpisanih bio pobjeda. da ne kazem da nam je danas mirko ministar, isto onaj kojeg su smjenili prije nekolikog godinaCanton wrote:1. Da "zavrne" ruku nasim politicarimaHrulj wrote: Sta tacno hoces da uradi MZ ako smijem znati?
- Hrulj
#95 Re: Koliko bi godina trebalo BiH da se oporavi od krize???
Blokiranjem racuna i imovine dok se ne usvoji rjesenje po pitanju SejdicFinci npr.[/quote]Canton wrote:Na koji nacin tacno? To zavrnuti je presirok pojam, moze im smanjiti plate ili otpustiti clanove porodice, sta tacno?Hrulj wrote:1. Da "zavrne" ruku nasim politicarimaCanton wrote: Sta tacno hoces da uradi MZ ako smijem znati?
To bi rezultiralo 3. entitetom
-
Canton
#96 Re: Koliko bi godina trebalo BiH da se oporavi od krize???
Na osnovu kojih činjenica to tvrdiš?Hrulj wrote:
-
Canton
#97 Re: Koliko bi godina trebalo BiH da se oporavi od krize???
Dok u i SDS i Mirko bili u "izolaciji" bilo je nekih pomaka, kao što bi sada bilo pomaka da su Dodik i SNSD u izolaciji.vivaldi wrote: slamanje sds-a je bila jedna od najvecih poslijeratnih pobjeda, a kada su vidjeli ko ih najslijedio sada bi i povratak otpisanih bio pobjeda. da ne kazem da nam je danas mirko ministar, isto onaj kojeg su smjenili prije nekolikog godina
Dok RS postoji svejedno će biti da li je SDS, PDP, SNSD na vlasti. To je nešto što je međunarodna zajednica kasno skontala, pa su digli ruke od svega..
- antimobbing
#98 Re: Koliko bi godina trebalo BiH da se oporavi od krize???
Kakav komunistički mentalitet? Ovo je mentalitet PDV kmetova-robova razvučene pameti u tri privatna GETO-a i ništa više. Da imamo komunistički mentalitet davno bi se sve riješilo – po kratkom postupku.Hrulj wrote:Dok ne izadjemo iz tog mentaliteta komunistickog ovako ce nam i biti jos zadugo.antimobbing wrote:Znam samo, da psiho-patogena Patokratija u Vlasti nije dio rješenja i sve što znaju raditi jeste, da i dalje generiraju ekstremne KLASNE razlike, milionere i fukaru, jad, bijedu, agoniju i ništa više. To je sve što znaju raditi do konačnog financijskog sloma BiH ekonomije koji će nastupiti za par godina. Do tada PDV stoka u ova tri GETO-a neka šuti i trpi, kao što smo to radili zadnjih 20 godina.
- vivaldi
#99 Re: Koliko bi godina trebalo BiH da se oporavi od krize???
pa ne mislim da je bilo, cak stavise odigravali su jedni od najgorih procesa, pred ocima te iste MZ - etnicko ciscenje je legalizovano, u toj atmosefri straha narod je imovinu raspordao, razmjenio, izvrena njednonacionalna privatizacija, javno zemljiste i imovina prodana pripadnicima samo jednog naroda...to su trajne posljedice. Bilo kakav zakon se moze za dan promjenit, ali ovo nabrojano ne moze.Canton wrote:Dok u i SDS i Mirko bili u "izolaciji" bilo je nekih pomaka, kao što bi sada bilo pomaka da su Dodik i SNSD u izolaciji.vivaldi wrote: slamanje sds-a je bila jedna od najvecih poslijeratnih pobjeda, a kada su vidjeli ko ih najslijedio sada bi i povratak otpisanih bio pobjeda. da ne kazem da nam je danas mirko ministar, isto onaj kojeg su smjenili prije nekolikog godina
Dok RS postoji svejedno će biti da li je SDS, PDP, SNSD na vlasti. To je nešto što je međunarodna zajednica kasno skontala, pa su digli ruke od svega..
a koliko su jake te insitucije koje su tada napravljene..vidimo i ovih dana
- Hrulj
#100 Re: Koliko bi godina trebalo BiH da se oporavi od krize???
Jer bi u zurbi pristalo se na bilo sta. Pogotovo ako samo jedne "stisne" ovi drugi bi to iskoristili za svoje interese.Canton wrote:Na osnovu kojih činjenica to tvrdiš?Hrulj wrote: