Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Moderator: anex
-
klixo
- anonimnaosoba
#77 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
@ Grossmeister
Hvala na upozorenju

Hvala na upozorenju
-
emirolini
#78 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Großmeister i ja sam primjetio vise jamnice a manje sarajevske, koji ofucani trik, odlicno si ih prokuzio! Nadam se da narod nece nasjesti na ovo...
- Großmeister
#79 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Zato imamo Tileu limeta-kiwano, i Refresh sa okusom kiwana iz Pivare Tuzla. Tuzlanski Refresh se zasada, kako sam dobio informaciju, može kupiti samo u Bingu. A Tilea je malo raširenija, zavisno od mjesta do mjesta.emirolini wrote:Großmeister i ja sam primjetio vise jamnice a manje sarajevske, koji ofucani trik, odlicno si ih prokuzio! Nadam se da narod nece nasjesti na ovo...

Last edited by Großmeister on 11/08/2013 19:21, edited 1 time in total.
- j-lox
#80 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Tilea limeta-kiwano je prelosa kopija kiseljakove senzacije.
- Großmeister
#81 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Zavisi od ukusa, meni je dobra, samo je aroma malo jača nego kod Sensation-a. Mojoj sestri se npr. više sviđa Tilea, tako da to varira od osobe do osobe.j-lox wrote:Tilea limeta-kiwano je prelosa kopija kiseljakove senzacije.
- Država
#82 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
+1It_is_a_Leclerc wrote:Radije bih se kastrirao zahrđalom turpijom nego kupio hrvatsku vodu. Hvala na upozorenju, pripazit ću.
-
anonimus03
#84 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Ima i Tesanjski Dijamant Senzacija, odlican je, meni osobno je bolji od Kiseljaka jer je malo manje sladak. I trebalo bi da ga ima svuda kupiti, mama je neki dan u lokalni granap otisla po Kiseljak, pa uzela ovaj jer je Kiseljaka nestalo.

- Großmeister
#85 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Čuo sam za ovaj, samo ga stvarno nigdje nisam našao.tufahija18 wrote:Ima i Tesanjski Dijamant Senzacija, odlican je, meni osobno je bolji od Kiseljaka jer je malo manje sladak. I trebalo bi da ga ima svuda kupiti, mama je neki dan u lokalni granap otisla po Kiseljak, pa uzela ovaj jer je Kiseljaka nestalo.![]()
- anonimnaosoba
- Warashii
#87 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Danas u piljari nema Kiseljaka Sensation ali ima Jam(d)nice
ja ipak mislim, a vec su neki govorili o ovome, da ovo nije slucajnost al ja im Jam(d)nicu ne kupovao.
- JohnnyS
#88 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Jebe se Todoriću za Hrvatsku i za hrvatstvo, njemu je lova prioritet... Tako da sam nekako skeptičan prema tome da će zamijenit Kiseljakov Sensation Jamničinim kad je njemu ista stvar, samo da lovu donese...
-
emirolini
#89 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Isto i u radnji ovdje kod mene, kaze vlasnik narucio sarajevski a ovi dovezli jamnicu kazu to je isto pa je prihvatio... znaci ipak je do komercijalista ono sto se i pricalo ovdje na forumu... nismo glupi jbga
- Großmeister
#90 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Bilo bi super kad bi i vlasnici trgovina bili malo osviješteni, pa da ne prihvataju te podvale, da nabavljaju isključivo Sarajevski kiseljak, a ne Jamnicu, a ukoliko je potrebna zamjena, evo vidimo da ima i više nego dovoljno domaćih zamjena za Sensation. Nijedna nije ista kao Sarajevski kiseljak Sensation, svaka je jedinstvena, ali ako je iko probao Jamnica Sensation mogao je primijetiti da ni on nije kao Sarajevski kiseljak.emirolini wrote:Isto i u radnji ovdje kod mene, kaze vlasnik narucio sarajevski a ovi dovezli jamnicu kazu to je isto pa je prihvatio... znaci ipak je do komercijalista ono sto se i pricalo ovdje na forumu... nismo glupi jbga
- anonimnaosoba
#91 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Danas u FIS-u kupih Sarajevski kiseljak Sensation (mali), al' mi ni na kraj pameti nije bilo da uzmem veliki, kojeg nigdje nema (ni Jamničinog ni našeg) 
-
NNNN
#92 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
još kad bi to njih bilo briga...Großmeister wrote:Bilo bi super kad bi i vlasnici trgovina bili malo osviješteni, pa da ne prihvataju te podvale, da nabavljaju isključivo Sarajevski kiseljak, a ne Jamnicu, a ukoliko je potrebna zamjena, evo vidimo da ima i više nego dovoljno domaćih zamjena za Sensation. Nijedna nije ista kao Sarajevski kiseljak Sensation, svaka je jedinstvena, ali ako je iko probao Jamnica Sensation mogao je primijetiti da ni on nije kao Sarajevski kiseljak.emirolini wrote:Isto i u radnji ovdje kod mene, kaze vlasnik narucio sarajevski a ovi dovezli jamnicu kazu to je isto pa je prihvatio... znaci ipak je do komercijalista ono sto se i pricalo ovdje na forumu... nismo glupi jbga
- anonimnaosoba
#93 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Biće ih briga kad im opadne prodaja (a vjerujem da hoće, ljudi su sve više osviješteni što se bh. robe tiče)
-
NNNN
#94 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
nedovoljno. ja to pratim i pogled mi sam leti kad vidim da neko sa police uzima stranu robu koju i sami imamo kvalitetnu. imam utisak da je u društvu 10% onih koji prate šta uzimaju, a ovo ostalo.....anonimnaosoba wrote:Biće ih briga kad im opadne prodaja (a vjerujem da hoće, ljudi su sve više osviješteni što se bh. robe tiče)
- Großmeister
#95 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Nažalost, tako je. I ja pratim malo šta ljudi kupuju, i uvijek se iživciram, jer uglavnom kupuju uvozno. Malo je nas koji razmišljamo osviješteno i kupujemo domaće, ali moramo se truditi da taj duh proširimo što je više moguće.nedovoljno. ja to pratim i pogled mi sam leti kad vidim da neko sa police uzima stranu robu koju i sami imamo kvalitetnu. imam utisak da je u društvu 10% onih koji prate šta uzimaju, a ovo ostalo.....
Teško je našem čovjeku shvatiti da uglavnom sam radi protiv sebe, ali doći će i taj vakat.
- anonimnaosoba
#96 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
@ NNNN
Ja to ni ne gledam, sve što vidim je standardna pojava, npr. Jana kod tinejdžerki, al' tako ja ovdje pročitah, nadam se da će i to krenuti bolje (pogotovo ako naš Sensation nestane, imamo dosta drugih voda, samo treba prosvijetliti narod)...
Ja to ni ne gledam, sve što vidim je standardna pojava, npr. Jana kod tinejdžerki, al' tako ja ovdje pročitah, nadam se da će i to krenuti bolje (pogotovo ako naš Sensation nestane, imamo dosta drugih voda, samo treba prosvijetliti narod)...
-
LFC4EVER
#97 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Jamnica je 2008. u Hrvatskoj na tržište izbacila svoj brand "Sensation", a prvi okus bio je limeta-kiwano (nakon njega ubrzo izbacuje i mandarina-mapo, malina-marula itd.)... sjećam se da je sličan "boom" napravila i u HR kao i sad u BiH i dosta raje se pomamilo za njom... na skoro svakom stolu u kafiću uz kavu je bila neizostavna i seznzacija, a i dan-danas je dosta popularna...
S obzirom da je od 2000. Sarajevski kiseljak u vlasništvu Jamnice (a od tada su i Sarajevski kiseljak, kao i Sky Cola, masovno prisutni u Konzumu u HR i dosta dobro prodavani) odnosno koncerna Agrokor, mislim da je bilo samo pitanje vremena kada će Jamnica pod etiketom Sarajevskog kiseljaka uvesti Sensation i na BiH tržište... ha, pa receptura i smjesa su iste, samo je voda drugačija...
Iz iskustva forumaša, a i naslova na portalima očito je da je Sensation odlično prihvaćen i u BiH...
Ove priče kako se povlači Sensation Sarajevskog kiseljaka, a protura se Jamničin Sensation mislim da ne drže vodu i da je najvjerojatniji razlog za nestašicu SK Sensationa taj da ga ne mogu proizvesti u dovoljnim količinama s obzirom na potražnju...
Uostalom, s obzirom na istog vlasnika i na biznis gdje su jedino pare bitne (iz čijeg god džepa dolazile) mislim da Todorića (Agrokor, Jamnicu, Sarajevski kiseljak) živo zaboli neka stvar prodaje li se više Jamničin ili Kiseljakov Sensation... bitno je samo da se prodaje.
Anyway...
AGROKOR (Ivica Todorić):
- Konzum (HR, BiH)
- Mercator (SLO, HR, BiH, SRB)
- iDea (SRB)
- Velpro (HR, BiH)
- Tisak (HR)
- Zvijezda (HR)
- Dijamant (SRB)
- Jamnica (HR)
- Sarajevski kiseljak (BiH)
- Fonyodi (HUN)
- Belje (HR)
- PIK Vrbovec (HR)
- PIK Vinkovci (HR)
- VUPIK Vukovar (HR)
- Ledo (HR)
- Frikom (SRB)
- Agrolaguna (HR)
- Agrofructus (HR)
- Solana Pag (HR)
- Podrum Mladina (HR)
- mStart (HR)
- Aviva Poliklinika (HR)
- Agrokor trgovina (HR)
S obzirom da je od 2000. Sarajevski kiseljak u vlasništvu Jamnice (a od tada su i Sarajevski kiseljak, kao i Sky Cola, masovno prisutni u Konzumu u HR i dosta dobro prodavani) odnosno koncerna Agrokor, mislim da je bilo samo pitanje vremena kada će Jamnica pod etiketom Sarajevskog kiseljaka uvesti Sensation i na BiH tržište... ha, pa receptura i smjesa su iste, samo je voda drugačija...
Iz iskustva forumaša, a i naslova na portalima očito je da je Sensation odlično prihvaćen i u BiH...
Ove priče kako se povlači Sensation Sarajevskog kiseljaka, a protura se Jamničin Sensation mislim da ne drže vodu i da je najvjerojatniji razlog za nestašicu SK Sensationa taj da ga ne mogu proizvesti u dovoljnim količinama s obzirom na potražnju...
Uostalom, s obzirom na istog vlasnika i na biznis gdje su jedino pare bitne (iz čijeg god džepa dolazile) mislim da Todorića (Agrokor, Jamnicu, Sarajevski kiseljak) živo zaboli neka stvar prodaje li se više Jamničin ili Kiseljakov Sensation... bitno je samo da se prodaje.
Anyway...
AGROKOR (Ivica Todorić):
- Konzum (HR, BiH)
- Mercator (SLO, HR, BiH, SRB)
- iDea (SRB)
- Velpro (HR, BiH)
- Tisak (HR)
- Zvijezda (HR)
- Dijamant (SRB)
- Jamnica (HR)
- Sarajevski kiseljak (BiH)
- Fonyodi (HUN)
- Belje (HR)
- PIK Vrbovec (HR)
- PIK Vinkovci (HR)
- VUPIK Vukovar (HR)
- Ledo (HR)
- Frikom (SRB)
- Agrolaguna (HR)
- Agrofructus (HR)
- Solana Pag (HR)
- Podrum Mladina (HR)
- mStart (HR)
- Aviva Poliklinika (HR)
- Agrokor trgovina (HR)
- Großmeister
#98 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Bože, kako je moguće da se u Hrvatskoj mogu proizvesti dovoljne količine da se prodaje i u Hrvatskoj i u BiH, a u BiH se ne može proizvesti ni za samu Bosnu?Ove priče kako se povlači Sensation Sarajevskog kiseljaka, a protura se Jamničin Sensation mislim da ne drže vodu i da je najvjerojatniji razlog za nestašicu SK Sensationa taj da ga ne mogu proizvesti u dovoljnim količinama s obzirom na potražnju...
- anonimnaosoba
#99 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
Dojava:
Došle određene količine našeg Sensationa u Konzum u BBI, a vjerovatno i na Drveniji jer je tamo viđen Kiseljakov kombi, ja sam se obezbijedio, učinite to i vi!

Došle određene količine našeg Sensationa u Konzum u BBI, a vjerovatno i na Drveniji jer je tamo viđen Kiseljakov kombi, ja sam se obezbijedio, učinite to i vi!
-
LFC4EVER
#100 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth
pa nisu li nedavno iz samog Sarajevskog kiseljaka izjavili da su iznenađeni uspjehom i potražnjom Sensationa na tržištu? s obzirom da je to nov proizvod na tržištu očito nisu očekivali toliku potražnju za njim pa samim time nisu ni zalihe ni kapacitete dobro isplanirali... šta ja znam, to mi se čini najlogičnije...Großmeister wrote:Bože, kako je moguće da se u Hrvatskoj mogu proizvesti dovoljne količine da se prodaje i u Hrvatskoj i u BiH, a u BiH se ne može proizvesti ni za samu Bosnu?Ove priče kako se povlači Sensation Sarajevskog kiseljaka, a protura se Jamničin Sensation mislim da ne drže vodu i da je najvjerojatniji razlog za nestašicu SK Sensationa taj da ga ne mogu proizvesti u dovoljnim količinama s obzirom na potražnju...
što se kapaciteta proizvodnje tiče, ne mogu sa sigurnošću tvrditi, ali pretpostavljam da Jamnica u svojim punionicama ima veće kapacitete od Kiseljaka jer ipak u njima osim Sensationa pune i Janu (koju izvoze u brdo zemalja), Jamnicu, sokove Juicy i To, Ice Tea itd... a osim toga Jamničin Sensation je na tržištu već 5 godina, pa valjda postoje i određene zalihe...
nego, nek mi neko napokon objasni koja bi logika Agrokora bila povući SK Sensation i proturati Jamničin? zašto bi to uradili? gdje im je tu ekonomska logika? opet ponavljam, Todoriću je svejedno oće li neko kupiti Kiseljak ili Jamnicu, SVE PARE IDU U ISTI DŽEP KAKO GOD OKRENEŠ! isto da sad Tedeschi sa svojom Atlantic Grupom odluči povući Argetu proizvedenu u Hadžićima i krene proturati i uvoziti Slovensku?!
naš narod u svemu traži nekakvu urotu i zavjeru...