Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Großmeister

#1 Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth

Post by Großmeister »

Topic koji je postojao na ovu temu je zaključan, pretpostavljam zbog spamanja pojedinaca i prepirki.. Nažalost, neki su i postigli cilj da se ta tema zaključa.

Ko nije upoznat evo mu link teme http://www.klix.ba/forum/domaci-proizvo ... 8.html-f=1

Ovo je nova tema koja će imati isti cilj, a to je da međusobno nastavimo preporučivati kvalitetne domaće proizvode, odnosno one koje mi sami kupujemo i čijim kvalitetom smo zadovoljni. Također, uzimajući u obzir da je pojedine domaće proizvode teško naći u marketima, ovdje ćemo nastaviti i sa preporukama gdje možemo određeni proizvod kupiti i po kojoj cijeni.

Nadam se da će tema poslužiti, odnosno da neće biti upada pojedinaca koji će provocirati. Kome se ne sviđa tema, ne mora je ni posjećivati.

Stoga, počnimo sa preporukama. :D
emirolini

#2 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth

Post by emirolini »

Da sprijecimo bilo kakvu raspravu, ajmo napraviti neka pravila, obavezna slika na svaki post ? ( domaceg artikla )
Last edited by emirolini on 08/07/2013 22:46, edited 1 time in total.
StupskaBitanga

#3 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth

Post by StupskaBitanga »

domaća trhana Azra ovako nešto našao u Bingu iz Zenice :thumbup:
dalmatinka

#4 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth

Post by dalmatinka »

Datula, kokos... :?: :?: :?:
StupskaBitanga

#5 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth

Post by StupskaBitanga »

dalmatinka wrote:Datula, kokos... :?: :?: :?:
domaći ga pakuju
emirolini

#6 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth

Post by emirolini »

Druze hvala na opasci, da, radim u Bingu ali ne pokusavam da samo Bingo reklamiram vec i domace proizvodjace, jer sam veliki patriota sto se tice domace proizvodnje, i same stvari koje se rade u Bingu i ja licno pokusavam da bar koliko toliko promovisem domacu proizvodnju, skoro sam to radio sa Sensation Kiseljakom kojeg proizvodi Konzum ali neka, nasi ljudi rade, proizvodi se u Bosni i karakterisemo ga kao domaci proizvod, mozda sam budala sto sam ga reklamirao ( indirektno reklamiran konzum ) ali novac opet ostaje kod nas.

Ali slazem se da nekad pretjeram u tome i uzet cu to u obzir.
VjecitiStudent

#7 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth

Post by VjecitiStudent »

Religious Fantastic wrote:svaki dan kupujem sve manje i manje domacih proizvoda jer i ono sto je bilo podnosljivog kvaliteta se pretvara u najobicnije smece zbog neutazive pohlepe "menEDJera" i zelje njihovih poslodavaca za sto vecim zgrtanjem profita uz sto manja ulaganja (nabavka jeftinijih sirovina, laganje o sastavu proizvoda na deklaraciji, itd...) :cry:
+1
Moja lista "domaci proizvodi, danas sam prestao kupovati ..." je svakim danom sve duza i duza.
kox

#8 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth

Post by kox »

Kao neko ko već dugo pokušava kupovati domaće proizvode mogu sa priličnom sigurnošću reći da nikada nakon rata nije bilo više domaćih proizvoda, te da je danas mnogo lakše naći i one koji kvalitetom ne zaostaju za stranom konkurencijom iz istog cjenovnog ranga a često su od nje i osjetno jeftiniji ili kvalitetniji. Stanje je puno bolje nego prije par godina a o ranijem periodu da i ne govorim. Naravno, to ne znači da je svaki domaći proizvod kvalitetan ili konkurentan cijenom, ali takvih je sve više.
fixer

#9 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth

Post by fixer »

:)
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#10 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth

Post by Entropio »

.
Großmeister

#11 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth

Post by Großmeister »

Mislim da mi imamo jako puno kvalitetnih domaćih proizvoda. Nije tačno da su bh. proizvodi smeće, takvo razmišljanje nas vodi samo u propast.

Treba znati da je privreda jedina grana koja stvara novac i finansira državu, te da bez jake privrede nema ni jake države. Znamo koliko smo siromašni i zaduženi, i jedino nas privreda može izvući iz ove situacije. Također, u našoj državi je jako teško nešto proizvoditi, pa svakako treba podržati one koji se to usude. Ukoliko se nešto proizvodi, a i dobro prodaje, firma će zapošljavati više radnika, porez koji plaća će biti veći, veći i sigurniji doprinosi za plate, penzije itd. O svemu tome treba razmišljati.

Živcira me kad neko kupuje uvoznu vodu, pored toliko domaće. Dr. Šiljek, vodeći hrvatski stručnjak za vode je došao do saznanja da je BiH bogatija pitkom vodom nego cijela Srednja Evropa, ali mi i dalje uvozimo i kupujemo stranu vodu (najčešće Janu ili Prolom).. zar to nije apsurd :?

Image

Kupujmo proizvode na kojima piše da su proizvedeni u BiH, čiji bar kod počinje sa 387, ili imaju slijedeći znak:
Image

Mislim da su forumi i internet jako značajni u ovom pogledu, jer sam ja na forumima saznao za dosta dobrih domaćih proizvoda. Što se tiče lanaca supermarketa, činjenica jeste da se domaći proizvodi mogu lakše naći u njima, nego u stranim. Nisam za promociju supermarketa, ali jesam za to da kad neko preporuči neki proizvod da kaže gdje ga i kupuje, da ne bismo bezveze tražili negdje gdje ga nema. :-D
Last edited by Großmeister on 08/07/2013 23:41, edited 1 time in total.
Großmeister

#12 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth

Post by Großmeister »

Image
Image
ImageImage

Znamo svi za njihov super smoki, ali oni imaju čitav asortiman grickalica. Smoki se može kupiti u skoro svakoj prodavnici, ali većinu ostalih proizvoda ja sam našao samo u Bingu. Cijena od 20 do 50 KF.
Last edited by Großmeister on 08/07/2013 23:34, edited 1 time in total.
fixer

#13 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth

Post by fixer »

Fkt je kvaliteta ovih proizvoda ok, ali pogledaj izgled. :roll:
Großmeister

#14 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth

Post by Großmeister »

Također, super sokovi, a ujedno i jeftini. Od ovih family pakovanja meni je najbolji "narandža-nektarina", a njihova cijena je od 2 do 2,5 KM, zavisno od marketa. Također, imaju i mnogo veći izbor sokova u pakovanju od 1 litra.
Image
emirolini

#15 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth

Post by emirolini »

gameha vocni mix :)

Image
dalmatinka

#16 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth

Post by dalmatinka »

emirolini

Sve sto ima 387 pocetno na barkodu ? Moze tako ?
Ajmo stručnjaci! Ovo je jedan vaš vrhunski proizvod (jedini koji kupujem ako ćemo pravo) a barkod mu je 20164614
Prepoznaje li ga tko? :-)
Image
Großmeister

#17 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth

Post by Großmeister »

PINGO sladoledi, jeftini, a dobri

Image

Image
fixer

#18 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth

Post by fixer »

Cestitam ti sto si uporan, ali si stvarno presao granicu i postao naporan. Zanemari sujetu i poslusaj sta ti se govori.
dustaban

#19 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth

Post by dustaban »

Image
Image
Image
Image
Image

artisan.ba
gracia.com.ba
inside.ba
kristal.ba
metalarte-zenica.com
rattansedia.com
rukotvorine.com
kox

#20 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth

Post by kox »

Super. Otvori temu o dizajnu ili postavi preporuku za domacu marketinsku ili produkt dizajnersku agenciju i ne smaraj nebulozama i neistinama.
Großmeister

#21 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth

Post by Großmeister »

Meni jedna od boljih zamjena za Coca Colu, lično mi bolje odgovara jer je blaža. Cijena flaše od 2 litra je u prosjeku 1 KM, a od pola litra 0,5 KM.

Image
Großmeister

#22 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth

Post by Großmeister »

Eurokrem koji proizvodi fabrika Corn flips koja proizvodi i grickalice. Meni je ukus super, a i cijena je sasvim OK. Kantica od 900 grama košta oko 5-6 KM. Dosad sam ga našao samo u Bingu.
Image

A ne smijemo zaboraviti ni naš TOPS koji proizvodi Agrokomerc.
Image
Image
Hajvan

#23 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth

Post by Hajvan »

cool:
Image
Image

Image

Image
Großmeister

#24 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth

Post by Großmeister »

Također, Seti čajevi su mi super, pogotovo od brusnice koji u sebi ima i arome cimeta :-D

Image Image
Image Image
dustaban

#25 Re: Domaći proizvodi, danas sam kupio...Preth

Post by dustaban »

Image
Image
Image
...

BH vina, generalno. Za razliku od cipsa i flipsa ( :-) ) priznat i CIJENJEN BH proizvod u inostranstvu.
Post Reply