Mislim da mi imamo jako puno kvalitetnih domaćih proizvoda. Nije tačno da su bh. proizvodi smeće, takvo razmišljanje nas vodi samo u propast.
Treba znati da je privreda jedina grana koja stvara novac i finansira državu, te da bez jake privrede nema ni jake države. Znamo koliko smo siromašni i zaduženi, i jedino nas privreda može izvući iz ove situacije. Također, u našoj državi je jako teško nešto proizvoditi, pa svakako treba podržati one koji se to usude. Ukoliko se nešto proizvodi, a i dobro prodaje, firma će zapošljavati više radnika, porez koji plaća će biti veći, veći i sigurniji doprinosi za plate, penzije itd. O svemu tome treba razmišljati.
Živcira me kad neko kupuje uvoznu vodu, pored toliko domaće. Dr. Šiljek, vodeći hrvatski stručnjak za vode je došao do saznanja da je BiH bogatija pitkom vodom nego cijela Srednja Evropa, ali mi i dalje uvozimo i kupujemo stranu vodu (najčešće Janu ili Prolom).. zar to nije apsurd
Kupujmo proizvode na kojima piše da su proizvedeni u BiH, čiji bar kod počinje sa 387, ili imaju slijedeći znak:
Mislim da su forumi i internet jako značajni u ovom pogledu, jer sam ja na forumima saznao za dosta dobrih domaćih proizvoda. Što se tiče lanaca supermarketa, činjenica jeste da se domaći proizvodi mogu lakše naći u njima, nego u stranim. Nisam za promociju supermarketa, ali jesam za to da kad neko preporuči neki proizvod da kaže gdje ga i kupuje, da ne bismo bezveze tražili negdje gdje ga nema.