Svasta se nacitah na ovoj temi . $ , Euri , dugovi ....nikakve veze sa temom . Presuda iz Haga naravno nece uticati na ulazak Hrvatske u EU niti je bilo ko zavidan Hrvatskoj na tome . Cestitke !!!!!! Na cemu ????? Sto ulaze u savez sa Rumunijom i Bugarskom , Ciprom i Grckom

Boze me sacuvaj ja u takav savez ne bi preporucio ulazak nikome

Cak ni Srbiji

Citajuci ovih dana izmisljene vijesti sa hrvatskih stranica , tiskovina , e medija gdje se plasiraju lazi kako neki europski duznosnici traze od Bosne da ipak Hr i dalje uvozi u BiH robu bez carine( da ostane u CEFTA - sto je prosto nemoguce i glupost - ) meni se cini da su jedino Hrvati tuzni zbog cinjenice da ce sutra postati dio EU . Nema vise izvoza na jug nego na sjever . A na Sjeveru ces tesko nekoga ubijediti da kupi Dingac koji je 7 puta skuplji od francuskog vina a 18 puta losiji . Dingac su jedino kupovali Bosanci . A za te pare mozes kupiti 10 butelja vrhunskog francuskog vina . Vijesti su konfuzne i pisane u siframa . Ni bog ni Otac ni Akademik ni Papa ni Kardinal ne moze razumjeti sta se pise ovih dana u vezi s tim .Hrvatska se svih ovih godina upinje i udara u prsa kako su oni Europa a ne smrdljivi i sugavi Balkan. Ali kada je lova u pitanju i kada je ceka ulazak u EU ovih dana se izmedju redova moze procitati ,, Mi smo Balkanci , mi smo braca , mi govorimo istim jezikom ...bla bla mozemo li i dalje izvoziti u Bosnu bez carine . U Hrvatskoj bosanskih proizvoda nema a ako ih ima oni su negdje gdje ih mozes naci mikroskopom . Ali eto , to je nasa realnost . Nema veze , ja kupujem hrvatsku robu , ljetujem na Jadranu , moji su jarani Hrvati i za njih bi poginuo .Volim Hr zelim joj sve naj , postujem je do kraja . Ali mi krivo kada vidim da na Hrvastskoj granici skinuse momka koji putuje za Njemacku ( dakle medjunarodna linija ) ´hr je samo tranzit sve je protuzakonito - jer navodno nema dovoljno para . A u stvari momak ima ime Meho i koji ce kurac Meho u Njemckoj da cisti klozet na crno kada je to privlacno mjesto retervirano za Matu .
Na samom pocetku rata u Hrvatskoj u ZENGama je bilo jako puno dobrovoljaca iz Bosne . Prpiadnici HV su su u velikom broju bili Bosnjaci . Na dubravockom ratistu ih je jako puno poginulo . Zagrebacke i sisacke ulice su bile pune zelenih smrtovnica 90 tih godina .Bosnjaci i u Hrvatskoj i Bosni su branili Hrvatsku . I politicki i golim tijelima . Dok su Tudjman i Milosevic vodili ljubav u Karadjordjevu

a Karadjic i Boban u Gratzu ( maj 1992 ) jedan drugome milovali jaja da se ,, turci ne sjete ,, koja sramota , koja ljiga , koja mizerija , kakvi su to ljudi