Važnost "muslimanskog" imena?
-
Mikro-makro
#76 Re: Važnost "muslimanskog" imena?
ispade anel zidovsko ime. aj nezgodno 
- fatamorgana
#77 Re: Važnost "muslimanskog" imena?
Otkud ti znaš šta on misli,theTruePath wrote:Mislis Bosnjacianimals wrote:A pored Sanele, Srbi i Muslimani djele i Jasminu..
- Cherry-Cherry
#78 Re: Važnost "muslimanskog" imena?
dijele jasminu, a ne dijele ostala cvijetna imena, kao recimo ljiljana, dalija, ruža... a posebno ljiljana 
-
Mikro-makro
#79 Re: Važnost "muslimanskog" imena?
Zamisli jedan patriota, islamske vjeroispovjesti dadne djetetu ime ljijana, iako logicno i ok, sasvim nemoguce 
-
theTruePath
#80 Re: Važnost "muslimanskog" imena?
Dalija je fino ime,znam jednu arapkinju s tim imenom

- Cherry-Cherry
#81 Re: Važnost "muslimanskog" imena?
da, logično al nemogućeMikro-makro wrote:Zamisli jedan patriota, islamske vjeroispovjesti dadne djetetu ime ljijana, iako logicno i ok, sasvim nemoguce
-
theTruePath
#82 Re: Važnost "muslimanskog" imena?
Pa da je rekao Pravoslavac i Musliman ok,ako je Srbin onda je i Bosnjakfatamorgana wrote:Otkud ti znaš šta on misli,theTruePath wrote:Mislis Bosnjacianimals wrote:A pored Sanele, Srbi i Muslimani djele i Jasminu..
- Cherry-Cherry
#83 Re: Važnost "muslimanskog" imena?
možda je katolkinjatheTruePath wrote:Dalija je fino ime,znam jednu arapkinju s tim imenom![]()
-
theTruePath
#84 Re: Važnost "muslimanskog" imena?
ali eto volimo i mjesec zvjezdu pa opet se niko ne zove "mjesec i zvijezda"Cherry-Cherry wrote:da, logično al nemogućeMikro-makro wrote:Zamisli jedan patriota, islamske vjeroispovjesti dadne djetetu ime ljijana, iako logicno i ok, sasvim nemogucea vamo bošnjački kongres veže ljiljane sa mjesecom i zvijezdom
- animals
#85 Re: Važnost "muslimanskog" imena?
Cekaj hoces reci, da nema Muslimana sa imenom Sanela i Jasmina..da su to Bosnjaci..theTruePath wrote:Mislis Bosnjacianimals wrote:A pored Sanele, Srbi i Muslimani djele i Jasminu..
-
theTruePath
#86 Re: Važnost "muslimanskog" imena?
Dalija je u popisu muslimanskih imenaCherry-Cherry wrote:možda je katolkinjatheTruePath wrote:Dalija je fino ime,znam jednu arapkinju s tim imenom![]()
ne zalijeći se
- NIN
#87 Re: Važnost "muslimanskog" imena?
Znaci, znaci nesto!theTruePath wrote:Meaning of name Sanela
Etymology : Apparently derived from Latin sana meaning "healthy".
znaci nije slavensko,sta si navalila
- Cherry-Cherry
#88 Re: Važnost "muslimanskog" imena?
e dobro onda, drago mi je zbog tebetheTruePath wrote:Dalija je u popisu muslimanskih imenaCherry-Cherry wrote:možda je katolkinjatheTruePath wrote:Dalija je fino ime,znam jednu arapkinju s tim imenom![]()
ne zalijeći se
-
theTruePath
#89 Re: Važnost "muslimanskog" imena?
Zelis reci da nema muslimana Srba`? zasto recenica "Srbi i Muslimani" a ne pravoslavci i muslimani,ili srbi i bosnjaci..ne moze srbi i muslimani,to je kao srbi i katoici ,ili srbi i budistianimals wrote:Cekaj hoces reci, da nema Muslimana sa imenom Sanela i Jasmina..da su to Bosnjaci..theTruePath wrote:Mislis Bosnjacianimals wrote:A pored Sanele, Srbi i Muslimani djele i Jasminu..
- NIN
#90 Re: Važnost "muslimanskog" imena?
Kao i Fatima, osim ,naravno, kod latina.theTruePath wrote:Dalija je u popisu muslimanskih imenaCherry-Cherry wrote:možda je katolkinjatheTruePath wrote:Dalija je fino ime,znam jednu arapkinju s tim imenom![]()
ne zalijeći se
- ćiribiribela
#91 Re: Važnost "muslimanskog" imena?
theTruePath wrote: Sanela je izmisljeno ime,nadji mi neku nenu od 70 godina da se zove sanela? nema ,a i ime postoji samo u Bosni
znaci nase domace izmisljeno ime
Netačno. Evo da ti kopiram: Sanela je žensko ime, koje u Hrvatskoj češće nalazimo među Hrvatima te rijeđe među Muslimanima i Srbima. Značenje imena dolazi od latinskog sana - zdrava, razborita. Sanela je dosta često ime, među dvjesto najčešćih ženskih imena u Hrvatskoj.
- Cherry-Cherry
#92 Re: Važnost "muslimanskog" imena?
ja zapravo mislim da nas truepath zeza i da je on jedna osoba, koju poznajem sa jednog drugog mjesta u ovom virtuelnom svijetu 
-
theTruePath
#93 Re: Važnost "muslimanskog" imena?
Da nasao sam,ispravljam svoju greskuciribiribelaa wrote:theTruePath wrote: Sanela je izmisljeno ime,nadji mi neku nenu od 70 godina da se zove sanela? nema ,a i ime postoji samo u Bosni
znaci nase domace izmisljeno ime
Netačno. Evo da ti kopiram: Sanela je žensko ime, koje u Hrvatskoj češće nalazimo među Hrvatima te rijeđe među Muslimanima i Srbima. Značenje imena dolazi od latinskog sana - zdrava, razborita. Sanela je dosta često ime, među dvjesto najčešćih ženskih imena u Hrvatskoj.
- NIN
#94 Re: Važnost "muslimanskog" imena?
Znam i ja jednog Muhameda, Arapina koji nije, mos' mislit, musliman nego krscanin!theTruePath wrote:Dalija je fino ime,znam jednu arapkinju s tim imenom![]()
E jesmo se zapetljali...
- animals
#95 Re: Važnost "muslimanskog" imena?
Znam dvije Srpkinje, pravoslavke, Sanele i Jasmine..Znam i muslimanke Bosnjakinje,,Sanela i Jasmina..kako objasnjavas da muslimani daju nemuslimanska imena..Znam da pravoslavci i katolici daju svakakva imena..interesuje me da li je to kod muslimana dozvoljeno..
- Cherry-Cherry
#96 Re: Važnost "muslimanskog" imena?
ne petljaj ljudima... imaju razjašnjene stvari u svojim glavama, šta im brkaš sad, a baš su lijepo živjeli u svom svijetuNIN wrote:Znam i ja jednog Muhameda, Arapina koji nije, mos' mislit, musliman nego krscanin!theTruePath wrote:Dalija je fino ime,znam jednu arapkinju s tim imenom![]()
E jesmo se zapetljali...
-
theTruePath
#97 Re: Važnost "muslimanskog" imena?
Arapi krscani cine 5% svih arapa ,i medju njima dominiraju latinska imenaNIN wrote:Znam i ja jednog Muhameda, Arapina koji nije, mos' mislit, musliman nego krscanin!theTruePath wrote:Dalija je fino ime,znam jednu arapkinju s tim imenom![]()
E jesmo se zapetljali...
-
theTruePath
#98 Re: Važnost "muslimanskog" imena?
Zezam pomalo,a pomalo ozbiljanCherry-Cherry wrote:ja zapravo mislim da nas truepath zeza i da je on jedna osoba, koju poznajem sa jednog drugog mjesta u ovom virtuelnom svijetu
-
Mikro-makro
#99 Re: Važnost "muslimanskog" imena?
Ma jok, truepath kategoricki odbija mogucnost da postoji muhamed - krscanin, dzaba ti sto ga poznajes, to je neki ubaceni elementtheTruePath wrote:Arapi krscani cine 5% svih arapa ,i medju njima dominiraju latinska imenaNIN wrote:Znam i ja jednog Muhameda, Arapina koji nije, mos' mislit, musliman nego krscanin!theTruePath wrote:Dalija je fino ime,znam jednu arapkinju s tim imenom![]()
E jesmo se zapetljali...
- Cherry-Cherry
#100 Re: Važnost "muslimanskog" imena?
salonacMikro-makro wrote:
Ma jok, truepath kategoricki odbija mogucnost da postoji muhamed - krscanin, dzaba ti sto ga poznajes, to je neki ubaceni element