Dacia sandero ili Škoda fabia?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
febo_acm

#76 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by febo_acm »

golfiista wrote: Sta ce reci, da nije zadovoljan? A cime je zadovoljan to sto ne kisne? Ne nagovarajte covjeka, jos ce neko pomisliti da ste ozbiljni.

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Zadovoljan je tim što nije imao nikakvih problema sa autom( i neće imati dok je pod garancijom), što ne troši puno,što je novo i što ima garanciju... Sve ono što nema polovno auto, osim te male potrošnje.
citroen xm

#77 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by citroen xm »

I vjeroavtno najbitnija stvar, srećan je što nema kompleksa kao većina forumaša ovde. Neka je Mercedes ili BMW od 15000 KM pa taman bio svaki dan u servisu, bitno je voziti se u švapskom premijum autu.
febo_acm

#78 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by febo_acm »

citroen xm wrote:I vjeroavtno najbitnija stvar, srećan je što nema kompleksa kao većina forumaša ovde. Neka je Mercedes ili BMW od 15000 KM pa taman bio svaki dan u servisu, bitno je voziti se u švapskom premijum autu.
Ma da je barem Mercedes ili BMW :D Neko daj samo Golfa ili Passata, to je sve što im u životu treba.
530i

#79 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by 530i »

golfiista wrote: Onda neka ti u uzi izbor udje i lada kalina za malo para dobijes robusan auto sa provjerenim benzincem.

Btw. Glupo je da ne moze gluplje porediti daciju i skodu. Halo ba skoda je brend za renault a ne za smetljarsku daciju.

Je'l ovo neka skrivena kamera ili je ovaj tinejdžer zapravo ozbiljan? :lol: :lol:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#80 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by mali_milojica »

Ja cu malo glumiti vidovitu Dzemilu. :D
Novi Dacia Sandero ce glat osvojiti 4 zvjezdice na NCAP testu,mozda cak i pet.

P.S. Nemojte se smijati ako fulim :lol:
citroen xm

#81 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by citroen xm »

Pet neće sigurno jer je još platforma od Clia 2 u pitanju, ali 4 bi mogao dobiti. Međutim najvjerovatnije će to opet biti 3 zvjezdice što je opet solidan rezultat.
febo_acm

#82 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by febo_acm »

Ja sam imao Golfa II, a sada imam novog C4... Džaba ovom C4 sve kad on nije VW... Džaba svim autima sve, kad nisu VW...
Bakir1

#83 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by Bakir1 »

imam ja dvicinu hoces za tog c4 bez doplate :D
univerzalni oglas, mijenjam golfa 2 92, obicni dizel, 4 vrata, bez serva normalno, za sve automobile sa gornjeg praga devedesetih uz vasu doplatu :D
Better Man

#84 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by Better Man »

golfiista wrote:
njegos_j wrote:Pa malo ću skrenuti sa teme, ali nema veze. Moj stari je kupio opel kadeta prije nekih 12-13 godina. Mislio je da mu je to privremeno riješenje, pa da za par godina kupi nešto bolje. Međutim taj auto smo vozili narednih 12 godina i on i ja. Bilo je tu ulaganja, opel je poznat po slaboj limariji, ali auto je izdrž'o nas obojicu. :) On je prije par dana kupio fiata. Ppelu ističe registracija za mjesec-dva pa može i u staro gvožđe što se nas tiče. :)

Ja auto više vidim kao prevozno sredstvo i potrebu, a ne kao statusni simbol. Ako služi svrsi i ekonomično je, nema potrebe za pretjerivanjem. :)
Onda neka ti u uzi izbor udje i lada kalina za malo para dobijes robusan auto sa provjerenim benzincem.

Btw. Glupo je da ne moze gluplje porediti daciju i skodu. Halo ba skoda je brend za renault a ne za smetljarsku daciju.

Imaš li još kakvih dobrih viceva? Pravo me nasmija!
golfiista

#85 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by golfiista »

šta je smiješno? Pa uporedi cijene clija i cijene fabije starih 5-10 godina, ili uporedi cijene onog da izvineš fluenca sa octavijom...uporedi cijene superba i lagune i sve će ti biti jasno. Čuj porediti skodu i daciju, pa fakat ovdje neko nije normalan.

hajde o ukusima se ne raspravlja, ali kada vidim bok dacije i one ručke za otvaranje vrata i da ih takve moram gledati svako hebeno jutro a još dao 15 - 16 hiljada KM.... :zoka:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#86 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by mali_milojica »

golfiista wrote: Onda neka ti u uzi izbor udje i lada kalina za malo para dobijes robusan auto sa provjerenim benzincem.

Hajde procitaj svoj post ponovo,a posebno obrati paznju na boldirane dijelove.
golfiista

#87 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by golfiista »

mali_milojica wrote:

? :?
swatch

#88 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by swatch »

golfiista wrote:
mali_milojica wrote:

? :?
Da ti svemoguci koncern nije kupio Skodu pitanje je da li bi taj brend danas bio uopste ziv. Sto se tice Renaulta taj problem nikad nisu imali. Renault u Formuli 1, ide mu dobro, prave dobre motore, pobjedjuju, a gdje je tu Skoda ili cuveni koncern??? Ti stalno spominjes prodajne rezultate, koji nista ne dokazuju. Prodaju se uredno modeli i Skode i Renaulta a pogotovo Dacije. U novom Mercedesu se vrti Renaultov motor to ti takodje nesto govori o Renault brendu. Pored toga Renault ima svoj razvoj, dok Skoda sve gotovo preuzme od koncerna... Nakon svega da ja tebe upitam kakav je to Skoda brend? Da se osvrnem na onu tvoju kletvu, nemam nista protiv Dacije i nemam nista protiv toga da bude u mojoj garazi. Nemam takve predrasude, sto se mene tice ako se meni svidi i ako me dobro sluzi u garazi mi moze biti i Kinez.
citroen xm

#89 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by citroen xm »

Evo danas za pola sata vidjeh dva nova stepveja. Znači kupuju se fino. Čak je jedan laureat, fuliran totalno, čak ima i onaj tač skrin na konzoli koji se papreno plaća. Sumnjam da bi neko izletio 20-ak hiljadarki za totalnu kantu kako vi volite da predstavite Dačiju. A što se tiče vanjskog izgleda, novi stepvej izgleda 3 puta bolje od fabije.
golfiista

#90 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by golfiista »

Za pola sata ces u gradu vidjeti 200 fabija, znaci fino se prodaju :)

Emir92

#91 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by Emir92 »

golfiista wrote:Za pola sata ces u gradu vidjeti 200 fabija, znaci fino se prodaju :)

po tvojoj logici i "Dvica" se fino prodaje :dance:
citroen xm

#92 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by citroen xm »

golfiista wrote:Za pola sata ces u gradu vidjeti 200 fabija, znaci fino se prodaju :)

Kao prvo ne pričam o Sarajevu, već o mnogo manjem gradu.
Drugo, to je model na tržištu prisutan malo jače od mjesec dana za razliku od Fabija. Izgleda da se ti i logika baš slabo slažete.
Mlad i Nevin

#93 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by Mlad i Nevin »

Meni je Stepvej zasigurno bolji i oku ugodniji od, recimo, Megana II...
njegos_j

#94 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by njegos_j »

E ovako, nemam želju da uvredim nekoga, ali mislim da Reno nije bolji proizvođač automobila od Škode. Takođe, ne žeim da kupim polovno auto, pa makar bilo staro samo par godina i prešlo par hiljada. Šta ću tvrdoglav sam. :) Malo sam istraživ'o po netu i ovaj sandero ne iygleda loše. Još ću malo razmisiti, pa ako kupim javljam utiske. poz
530i

#95 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by 530i »

Šta god da uradiš samo nemoj da slušaš pametnjakoviće koji voze golfove i savjetuju te da kupiš Ladu Kalinu, odron ruske autoindustrije. To je jedini nov auto u rangu polovnih golfova i sličnih - zavala i trošak...
golfiista

#96 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by golfiista »

530i wrote:Šta god da uradiš samo nemoj da slušaš pametnjakoviće koji voze golfove i savjetuju te da kupiš Ladu Kalinu, odron ruske autoindustrije. To je jedini nov auto u rangu polovnih golfova i sličnih - zavala i trošak...
Kada razmislja o daciji moze komotno i o ladi, to je bila samo primjedba. U svakom slucaju Golf ( kada ga spominjes ustani) je za cijelu autoindustriju ikona i zvijezda vodilja koja obasjava put kojim se ta autoindustrija mora kretati ako hoce biti konkurentna. :wink:

citroen xm

#97 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by citroen xm »

Ako je Golf zvijezda vodilja i put kojim se treba kretati auto industrija, onda ista ta auto industrija treba da se sravni sa zemljom i da počenemo od ponovnog izuma točka.
golfiista

#98 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by golfiista »

citroen xm wrote:Ako je Golf zvijezda vodilja i put kojim se treba kretati auto industrija, onda ista ta auto industrija treba da se sravni sa zemljom i da počenemo od ponovnog izuma točka.
Rece covjek koji bali za dacijom i gle cuda, osta ziv.

majstor_m

#99 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by majstor_m »

golfiista wrote:
citroen xm wrote:Ako je Golf zvijezda vodilja i put kojim se treba kretati auto industrija, onda ista ta auto industrija treba da se sravni sa zemljom i da počenemo od ponovnog izuma točka.
Rece covjek koji bali za dacijom i gle cuda, osta ziv.

Dacia kosta 15 a golf 30 milja drug i lik ne bali nego govori ono sto jedan golfista nikada nece shvatiti
golfiista

#100 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by golfiista »

Sta govori? Procitaj sta je covjek napisao pa komentarisi. Jeb' te cita li iko danas ista.

Post Reply