Novine "Novo vrijeme"

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Gretta

#76 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by Gretta »

antidebil wrote:
MoHiKaNaC wrote:Interesantno je da su ovi koji pljuju po NV, posebno u nekoliko zadnjih postova, svi registrovani u decembru 2013 :mrgreen:

A sto se Novog Vremena tice, ideja je OK, a izdvedba daleko od onog sto bi trebalo da bude...

Peace!
ispravi me ako grijesim al ako sam dobro skonto tvoja je teorija zavjere da mi nesto mutimo jer smo registrovani u decembru, bez obzira sto govorimo isto sto i ti :shock: :?
ideja jes ok, izvedba not ok
Pa dobro, on je uočio zanimljivu činjenicu.. Baš čudno, ali fakat nije namještaljka- sad ispade da smo se maksuz registrovali i udružili protiv Hizmeta ali sve troje :lol:
Bitno je da dijeli mišljenje s nama (sa mnom) ;-)
IgiPop

#77 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by IgiPop »

Evo ja sam malo ranije registrovan i ja ću da pljunem na Hizmet i na Gulena. Izdajnički pokret, podržen od strane Mossada i CIA, pokušava da uništi Erdogana i tursku ekonomiju. A Novo Vrijeme je njihovo glasilo.
new_primitive

#78 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by new_primitive »

Jah, eno NV se slomi pišući o obećanoj zemlji jevreja i promovišući američki način života.

Go kill yourself....
Nero Histrion

#79 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by Nero Histrion »

Di Canio wrote:
Cybernetic wrote:
nekoeko wrote:Trenutno najbolja i najkorektnija novina u BiH. Za koji mjesec, godinu ce se dobro zabetonirati na nasem trzistu. Naravno da imaju veze sa hizmet pokretom Fethullaha Gülena, to i ne kriju. Gülenov tekst ima u svakom broju. Ali znate li vi uopste ko je Gülen? Jedan od najutjecajnih likova Turske i najzasluznijih za uspon Turske. Imaju i novine u Turskoj, po imenu "Zaman" i "Todays Zaman". (otud i bosanski naziv) Dizajn isti ko i kod bosanske varijante. Radi se o najprodavanijoj turskoj dnevnoj novini, tako da ne lupetajte bezveze. Biće nešto ko ajb u novinskoj formi, živi bili, pa vidjeli.
Fethullah Gülen je ekstremni desnicar, vise u smislu neoosmanizma nego etnickog turskog nacionalizma i islamski fundamentalist. Najveca komedija mi je lik koji ovdje napisa da narod ne treba citati koja je fabrika zatvorena. Treba da gladan cita smece nekakvog Gülena, jel?
Što je najgore ljudi nisu ni svjesni opasnosti ovakvih grupa koje su se ustalile pod krinkom kojekakvih novina i portala. Imam poznanika tamo u tom listu i lik mi reče da oni imaju "misiju". Kakvu konkretno misiju iskreno ne smijem ni pitati.....
Fethullah Gulen i njegov pokret nisu naivna pojava. Pustili su pipke po cijelome svijetu. Ako je istina da su se uvukli i u BiH te da je Novo vrijeme njihovo - e onda ... hebaji ga. Kad dodje vrijeme, oni ce se vec aktivirati. - imaju krajnji cilj koji kane ostvariti kad-tad. Nije ovo nikakva konspiracija, dovoljno je malo prosarati internetom po stranim portalima. Ogromna lova je u igri, politika, moc, manipulacija clanstvom, duga prica. Koga intersuje ovaj pokret, neka istrazi, onda se u sklopu toga mogu posmatrati i ove novine "Novo vrijeme", te ostali ogranci Gulenovog pokreta. :novine: :skoljka: Hmmmm ... Inace "Novo vrijeme" na prvu loptu djeluje sasvim ok, kao i koledzi, razna agencije pod njihovim patronatom, imaju i americku podrsku :izet: ... zivi bili pa vidjeli. Prije nego me ko optuzi za teorije zavjera, prvo neka istrazi malo o Gulenu.
akcid

#80 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by akcid »

Nero Histrion wrote:Fethullah Gulen i njegov pokret nisu naivna pojava. Pustili su pipke po cijelome svijetu. Ako je istina da su se uvukli i u BiH te da je Novo vrijeme njihovo - e onda ... hebaji ga. Kad dodje vrijeme, oni ce se vec aktivirati. - imaju krajnji cilj koji kane ostvariti kad-tad. Nije ovo nikakva konspiracija ... zivi bili pa vidjeli. Prije nego me ko optuzi za teorije zavjera, prvo neka istrazi malo o Gulenu.
:lol: :lol: Ne, nije konspiracija :lol: :lol: :lol: Eto te k'o Kaplan lupetaš po javnom prostoru :-)
Nero Histrion

#81 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by Nero Histrion »

akcid wrote:
Nero Histrion wrote:Fethullah Gulen i njegov pokret nisu naivna pojava. Pustili su pipke po cijelome svijetu. Ako je istina da su se uvukli i u BiH te da je Novo vrijeme njihovo - e onda ... hebaji ga. Kad dodje vrijeme, oni ce se vec aktivirati. - imaju krajnji cilj koji kane ostvariti kad-tad. Nije ovo nikakva konspiracija ... zivi bili pa vidjeli. Prije nego me ko optuzi za teorije zavjera, prvo neka istrazi malo o Gulenu.
:lol: :lol: Ne, nije konspiracija :lol: :lol: :lol: Eto te k'o Kaplan lupetaš po javnom prostoru :-)

Kakav te ba :-) Kaplan spopo, nemoj mi njega prisivat. Cuo sam mu pricu, ne zna dvije ciste sastavit, sramota. Steta sto je on poceo prvi u javnosti pricati o Gulen - pokretu, a ne neko pismen ko se nije isprovaljivo. No, koga interesuje provjerit ce. Ima puno toga na internetu o Gulenu i sljedbenicima, i pozitivnog i negativnog, pa ti izvuci zakljucke o tome sta bi im to bio cilj, osim "obrazovanja". :skoljka:
Di Canio

#82 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by Di Canio »

Zaista mi nije jasno sta država i policija čekaju jos uvijek u vezi Novog vremena??? Nadam se da nece biti kasno poslije....
Nero Histrion

#83 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by Nero Histrion »

Di Canio wrote:Zaista mi nije jasno sta država i policija čekaju jos uvijek u vezi Novog vremena??? Nadam se da nece biti kasno poslije....

Velika je to igranka, velika. Tesko da ce se ista moci pokrenuti, uvlace se u samo tkivo drustva i cekaju. U Novom vremenu i sami tvrde da imaju "misiju" :?: :?: !
escobar__

#84 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by escobar__ »

Di Canio wrote:Zaista mi nije jasno sta država i policija čekaju jos uvijek u vezi Novog vremena??? Nadam se da nece biti kasno poslije....
Ne kontam u čemu je problem s novinama? Jebo te, organizacije nam mahom finansiraju kojekakve organizacije sa Zapada, lobiraju za hiljadu i jedan qratz ali policija i država trebaju rješavat pitanje tamo nekih novina. :lol:
karanana

#85 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by karanana »

sta je problem i o kakvom se krsenju zakona radi pa bi trebalo da ulete?
IgiPop

#86 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by IgiPop »

Evo dobrih i pismenih informacija o Gullenu i Hizmetu:

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ko ... a-gulena-0
rundavi

#87 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by rundavi »

hamdijaho wrote:Ovo nas jede, kada se pocne odgovarati na pitanja iako i ne znamo tacan odgovor ali da ispadnemo pametni mi odgovorimo kako smo culi...Dakle prijatelju, otiđi u Epoha press i pitaj ih kakve veze imate sa Burchem... Stvar je jednostavna...Grupa Bošnjaka,osvješćenih želi da na lijep način servira narodu istinu, te da ga time ne zaglupljuje s nekim temama tipa 'ko je koga zaklo, koja se fabrika zatvorila i sl.' Citam ih od prvog broja i zaista su poucne i edukativne...mada najbolje je da ih svako kupi i vidi o cemu se radi...

Reci im " gulenovac" reci ;)
Alexander Abramovich

#88 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by Alexander Abramovich »

Interesantno je da se nalaze u Bosmalu, ne mere im se dakle ni prići.
nurris

#89 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by nurris »

IgiPop wrote:Evo dobrih i pismenih informacija o Gullenu i Hizmetu:

Autora Osmana i Snježane Softić :D Zivjelo bratstvo i jedinstvo!
Nero Histrion

#90 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by Nero Histrion »

nurris wrote:

Sta im fali :wink: ? Pa Gulen pokret, koliko sam uspio istraziti, se zalaze bas za sveopce bratstvo u svijetu, nije li tako? :D
nurris

#91 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by nurris »

Nero Histrion wrote:
nurris wrote:

Sta im fali :wink: ? Pa Gulen pokret, koliko sam uspio istraziti, se zalaze bas za sveopce bratstvo u svijetu, nije li tako? :D
Pametnom je i isaret dovoljan!
antidebil

#92 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by antidebil »

nurris wrote:
a sta onda rec za tebe kojem ni isaret ni sva njihova djela nisu dovoljna :izet: :izet: :D
IgiPop

#93 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by IgiPop »

antidebil wrote:
nurris wrote:
a sta onda rec za tebe kojem ni isaret ni sva njihova djela nisu dovoljna :izet: :izet: :D
HAHAHAHAHAHAHAHA!!!!! :lol: :lol: :lol: :izet: :izet: :izet:
nurris

#94 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by nurris »

antidebil wrote:
nurris wrote:
trla baba dan da joj prodje dan...
Nero Histrion

#95 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by Nero Histrion »

nurris wrote:
antidebil wrote:
nurris wrote:
trla baba dan da joj prodje dan...

Trla baba :? dan :? da joj prodje dan ... ne kontam, fakat ne kontam. Moze li pojasnjenje?
Ja_Ja

#96 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by Ja_Ja »

Taj pokret je prisutan u preko 100 zemalja svijeta sa skolama, novinama itd., i hvaljeni su na sva usta. Pa cak su i od sadasnjeg Turskog premijera do jucer bili hvaljeni a nama treba SDA-ov ministar da nas prosvjetli, i pokoji bivsi student koji nije mogao da izdrzi disciplinu i rad, pa sada piskara protiv njih i obnavlja godinu...ih..da nas nema trebalo bi nas izmisliti :)
navedeni

#97 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by navedeni »

Eno Parlament turske dao rok do 2015te da se izgase sve Gulenove skole :lol: , koji car
MoHiKaNaC

#98 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by MoHiKaNaC »

Evo jedan interesantan video uradak koji se nalazi na netu:

http://www.youtube.com/watch?v=XWxqHse2G6s

Ko zna ko ga kome mece u toj prici :)
Di Canio

#99 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by Di Canio »

Pa nije valjda da ono sranje od NV jos uvijek radi? :shock: :roll:
Lokman

#100 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by Lokman »

Novina "Novo vrijeme" je potpuno prema mome ukusu. Redoviti sam kupac, jedino njih čitam od printanih medija. Definitivno se razlikuju od drugih bosanskih medija jer su im novinari jako obrazovani i imaju društvenu viziju, zatim nebave se tračom, pokrivaju ekonomske, političke i sportske teme na kvalitetan i analitički način, ali i imaju jednu religioznu dimenziju, što je za mene jako bitno. Šta više odlučio sam da uplatim i godišnju pretplatu. :thumbup:
Post Reply