Di Canio wrote:Cybernetic wrote:nekoeko wrote:Trenutno najbolja i najkorektnija novina u BiH. Za koji mjesec, godinu ce se dobro zabetonirati na nasem trzistu. Naravno da imaju veze sa hizmet pokretom Fethullaha Gülena, to i ne kriju. Gülenov tekst ima u svakom broju. Ali znate li vi uopste ko je Gülen? Jedan od najutjecajnih likova Turske i najzasluznijih za uspon Turske. Imaju i novine u Turskoj, po imenu "Zaman" i "Todays Zaman". (otud i bosanski naziv) Dizajn isti ko i kod bosanske varijante. Radi se o najprodavanijoj turskoj dnevnoj novini, tako da ne lupetajte bezveze. Biće nešto ko ajb u novinskoj formi, živi bili, pa vidjeli.
Fethullah Gülen je ekstremni desnicar, vise u smislu neoosmanizma nego etnickog turskog nacionalizma i islamski fundamentalist. Najveca komedija mi je lik koji ovdje napisa da narod ne treba citati koja je fabrika zatvorena. Treba da gladan cita smece nekakvog Gülena, jel?
Što je najgore ljudi nisu ni svjesni opasnosti ovakvih grupa koje su se ustalile pod krinkom kojekakvih novina i portala. Imam poznanika tamo u tom listu i lik mi reče da oni imaju "misiju". Kakvu konkretno misiju iskreno ne smijem ni pitati.....
Fethullah Gulen i njegov pokret nisu naivna pojava. Pustili su pipke po cijelome svijetu. Ako je istina da su se uvukli i u BiH te da je Novo vrijeme njihovo - e onda ... hebaji ga. Kad dodje vrijeme, oni ce se vec aktivirati. - imaju krajnji cilj koji kane ostvariti kad-tad. Nije ovo nikakva konspiracija, dovoljno je malo prosarati internetom po stranim portalima. Ogromna lova je u igri, politika, moc, manipulacija clanstvom, duga prica. Koga intersuje ovaj pokret, neka istrazi, onda se u sklopu toga mogu posmatrati i ove novine "Novo vrijeme", te ostali ogranci Gulenovog pokreta.

Hmmmm ... Inace "Novo vrijeme" na prvu loptu djeluje sasvim ok, kao i koledzi, razna agencije pod njihovim patronatom, imaju i americku podrsku

... zivi bili pa vidjeli. Prije nego me ko optuzi za teorije zavjera, prvo neka istrazi malo o Gulenu.