Koje smo mi prkno postali!

Maverick78

#76 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by Maverick78 »

amazon wrote:
nosara wrote:
amazon wrote:
A sta je alternativa, za Bosnu i Hercegovinu, jedino je ta unija moze spasiti, novi ratova i razaranja, da ne bude kao neke Africke drzave..
Nece spasit ni vas, vece katolike od pape... Nece spasit ni sebe, stavise...
A dobro, takava razmisljanja su nas i dovela tu gdje jesmo sada..pogledaj, malo oko sebe, cije su banke u BiH, ko ti salje pomoc...Evropska unija jeste na neki nacin vec tu, svjedno sta ti mislio..
Srbiji od 2000. do danas 2.4 milijarde dolara milostinje (donacija) doslo je od EU, od SAD oko 600 miliona, ono sto se plata podijeli, to se podijeli od donacija ili kredita iz EU, tuga...

Spoljni dug Srbije je trenutno preko 25 milijardi eura i ide gore. Nisam nesto upoznat koliki je spoljni dug BiH? Jeste li i vi u tim govnima do vrata?
Last edited by Maverick78 on 16/01/2013 22:03, edited 1 time in total.
Amy-Mia

#77 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by Amy-Mia »

ma nek se ne puca i nek ima na kašiku... navikao je mujo i na gore... šuti, trpi, šta ćeš, takva nafaka... tako je suđeno, ne mogu ja tu ništa... ko mene šta pita... a nije jadan narod kriv što država ne valja... krivi su političari .... al eno u africi djeca nemaju šta da jedu... a jesi vido šta kaže dodik... pu pi*ka mu materina, on je najviše kriv... bla-bla, truc
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
prkno, nego šta smo. al dobro, sve polazi iz glave, da smo bolji, bilo bi nam bolje
i jok, nije narod kriv, kriva je najlova mater.
BENsa

#78 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by BENsa »

Skupo smo mi platili tu Evropsku uniju. Isplaćivali smo je negdje u periodu od 1992. do 1995. Platili s tisuće poginulih ljudi, platili sa silovanjem žena, djevojki, djevojčica, platili sa stotinama tisuća izbjeglica, s ratnim štetama koje se broje u milijardama. Gdje je uništena budućnost ljudi i generacija koje dolaze, štete koja je neprocjenjiva. Sad trenutno plaćamo kredit, dugoročni bez žiranata.
Last edited by BENsa on 16/01/2013 22:06, edited 1 time in total.
Bodkin

#79 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by Bodkin »

Samir_01 wrote:
amazon wrote:
Samir_01 wrote:
Ne mozete vi jadnici iskompleksirani a da se ne dohvatite Islama i da ne relativizujete stvari...
Zar nije tako, sta sam pogresno rekao, argumenti..
Bosnjaci "sanjaju" Bosnu bez kantona i entiteta... a posebno bez entiteta.

Znas ti to dobro...
veze nema sa onim sto je on rekao ali ti kao i obicno lupas. moze bosna biti i bez kantona i entiteta pa da bude islamska
amazon

#80 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by amazon »

Ne mozete vi jadnici iskompleksirani a da se ne dohvatite Islama i da ne relativizujete stvari...[/quote]

Zar nije tako, sta sam pogresno rekao, argumenti..[/quote]

Bosnjaci "sanjaju" Bosnu bez kantona i entiteta... a posebno bez entiteta.

Znas ti to dobro...[/quote]

I ja sam za to, jedinstvenu BiH, bez etniteta..ali ko garantuje drugoj dvojici, da se Bosnjaci nece ponasati kao Srbi u JUg... vidjeli smo to kad ste Hrvatima birali Komsica, kako ste spremni na gradjansku demokratsku drzavu..ne mozes ti meni zenu birati, ja cu je birati, ma kakva bila..razumijes li..
Neradnik

#81 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by Neradnik »

Aj ba pustite se suplje i politike prkno smo i tacka. :D
Amy-Mia

#82 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by Amy-Mia »

većina želi da vlada, to je zakon prirode.. eh sad, stvar je u procentima. da je u pitanju 75% ne bi imali bošnjaci ništa protiv. ovako moraju glumiti multikulti...
Samir_01

#83 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by Samir_01 »

Bodkin wrote:veze nema sa onim sto je on rekao ali ti kao i obicno lupas. moze bosna biti i bez kantona i entiteta pa da bude islamska
Znaci ti se slazes sa Mladicem, Karadzicem, Cosicem i ostalim fasistima prljavim da su Bosnjaci htjeli da prave teokratsku drzavu? To i danas mislis o nama?
amazon

#84 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by amazon »

Amy-Mia wrote:većina želi da vlada, to je zakon prirode.. eh sad, stvar je u procentima. da je u pitanju 75% ne bi imali bošnjaci ništa protiv. ovako moraju glumiti multikulti...
Pa normalno je da vecinski narod tezi tome da ugnjetava onaj manjinski, to ti je svugdje u svijetu..i glupo je samo kriviti jedne..za ovu situaciji su kriva sve tri naroda, ali moramo realno reci da su Srbi na prvome mjestu ubjedljivo po krivnji, zatim Hrvati, pa tek zadnji Bosnjaci..realno receno najvise najebali..ali nije to tema..
Bodkin

#85 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by Bodkin »

Samir_01 wrote:
Bodkin wrote:veze nema sa onim sto je on rekao ali ti kao i obicno lupas. moze bosna biti i bez kantona i entiteta pa da bude islamska
Znaci ti se slazes sa Mladicem, Karadzicem, Cosicem i ostalim fasistima prljavim da su Bosnjaci htjeli da prave teokratsku drzavu? To i danas mislis o nama?
naravno da ne ali ti kao padobranac branis nesto sto drugi nisu ni napadali, kontas?
Samir_01

#86 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by Samir_01 »

Bodkin wrote:
Samir_01 wrote:
naravno da ne ali ti kao padobranac branis nesto sto drugi nisu ni napadali, kontas?
Pa ovaj herceg-bosanac ti je napisao da Bosnjaci "sanjaju muslimansku drzavu"...
BENsa

#87 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by BENsa »

Samir_01 wrote:
Mislim da veliki dio Bošnjaka ne bih nikad pristao da živi u nekoj teokratskoj državi, niti su Bošnjaci ikada težili ka tome. Mada postoji sigurno dio njih koji teže ka teokratskoj državi, ne samo Bošnjaka, nego i dio ostalih naroda. No, prevazišli smo period monarhizma. Apsurdno je pričati o tome. Vi i ja smo imali različite poglede po pitanju nacije i identiteta. No, slažemo se i vi i ja da je ekonomija primarno pitanje i upravo nas ekonomija može izvući iz situacije u kojoj smo. Ostalo, pitanja kao što su državno uređenje, ko će biti predsjednik, isl. će se lako riješiti.
Last edited by BENsa on 16/01/2013 22:41, edited 2 times in total.
L.e.g

#88 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by L.e.g »

U ovom trenutku svaki zapadnjak koji imalo hoce da radi zna kojeg ce datuma na odmor, gdje ce i koliko ce novaca ponijeti.
Zna kad ce mu u okobru ili bilo kojem drugom mjesecu da bude odvoz krupnog otpada, a kad stakla
Zna da ne bitno da li radi u drzavnoj ili privatnoj firmi ima toliko i toliko zagarantovanih slobodnih dana, ako radi noce da ima vise i sl.
Zna da do podne moze zaraditi za rezije i hranu za taj dan, a poslijepodne do kraja dana da moze zaraditi za taj odmor, da ode u kino, kupiti dvoje troje nove gace, posjetiti javnu kucu ili sajam sakupljaca crvenih dugmadi
Ove ce godine otici i na 6-7 koncerata poznatih bendova, 6-7 utakmica............
A mi znamo kurac
nemoguce vruce

#89 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by nemoguce vruce »

Jos jedna tema kojoj je jedini cilj pljuvati po islamu i dzamijama. Lafo, krene se o ekonomiji i korupciji u BiH drustvu da bi ovaj trol dustaban, vec u drugoj svojoj recenici kojom je otvorio temu ( pogledajte njegove ogavne komentare na drugim temama ), jasno rekao sta mu je jedini cilj.
Za ove ostale "strucnjake" koji lupaju da je trebalo otvoriri fabrike a ne dzamije, mogu samo reci nek se malo raspitaju cija je duznost otvarati fabrike i nova radna mjesta.
Ovi crvendaci zadrece cim se otvori neki islamski centar i zaposli se par gradjana. Da IZ slucajno otvori neku fabriku i zaposli ljude, ovi skojevci bi odmah zadrecali , eno uvode serijat :D
Vama boljsevicima niko ne moze ugoditi.
Al hajd, samo nastavite gristi nokte od zavisti i pakosti, forum je jedino mjesto gdje mozete lijeciti svoje frustracije.
A dzamije cemo i dalje graditi uprkos dusmanima... :mrgreen:
fake believer

#90 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by fake believer »

"Razliciti vidovi po pitanju pogleda" :dance:
amazon

#91 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by amazon »

BENsa wrote:
Samir_01 wrote:
Mislim da veliki dio Bošnjaka ne bih nikad pristao da živi u nekoj teokratskoj državi, niti su Bošnjaci ikada težili ka tome. Mada postoji sigurno dio njih koji teže ka teokratskoj državi, ne samo Bošnjaka, nego i dio ostalih naroda. No, prevazišli smo period monarhizma. Apsurdno je pričati o tome. Vi i ja smo imali različite vidove po pitanju pogleda na naciju i identitet. No, slažemo se i vi i ja da je ekonomija primarno pitanje i upravo nas ekonomija može izvući iz situacije u kojoj smo. Ostalo, pitanja kao što su državno uređenje, ko će biti predsjednik, isl. će se lako riješiti.
Da ekonomija nas moze samo spasiti, pogledaj primjer srednje Bosne, svi zaposleni svi rade, Bosnjaka koliko hoces rade kod Hrvata, niko nikome ne smeta, ljudi normalni se druze, ako si sposoban i hoces raditi imas posao, ako nisi sjedi kuci..svi kupuju tamo gdje je kvalitetnije, a ne gledaju, jel to nas ili njihov..to je jedini ispravan put..
fake believer

#92 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by fake believer »

nemoguce vruce wrote:Jos jedna tema kojoj je jedini cilj pljuvati po islamu i dzamijama. Lafo, krene se o ekonomiji i korupciji u BiH drustvu da bi ovaj trol dustaban, vec u drugoj svojoj recenici kojom je otvorio temu ( pogledajte njegove ogavne komentare na drugim temama ), jasno rekao sta mu je jedini cilj.
Za ove ostale "strucnjake" koji lupaju da je trebalo otvoriri fabrike a ne dzamije, mogu samo reci nek se malo raspitaju cija je duznost otvarati fabrike i nova radna mjesta.
Ovi crvendaci zadrece cim se otvori neki islamski centar i zaposli se par gradjana. Da IZ slucajno otvori neku fabriku i zaposli ljude, ovi skojevci bi odmah zadrecali , eno uvode serijat :D
Al hajd, samo nastavite gristi nokte od zavisti i pakosti, forum je jedino mjesto gdje mozete lijeciti svoje frustracije.
Decko, 'ajde o'ladi :dance:
nemoguce vruce

#93 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by nemoguce vruce »

fake believer wrote:
nemoguce vruce wrote:Jos jedna tema kojoj je jedini cilj pljuvati po islamu i dzamijama. Lafo, krene se o ekonomiji i korupciji u BiH drustvu da bi ovaj trol dustaban, vec u drugoj svojoj recenici kojom je otvorio temu ( pogledajte njegove ogavne komentare na drugim temama ), jasno rekao sta mu je jedini cilj.
Decko, 'ajde o'ladi :dance:
Nek si ti meni ziv i zdrav i de malo proguglaj ne bil naso kakav orginalniji odgovor... :mrgreen:
Hodidid

#94 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by Hodidid »

Maverick78 wrote:Prkno je cijeli Balkan, manje vise sve je to tu negdje. Obicno ljudi kad gledaju iz svoje perspektive misle eh tamo je bolje, eto kao kad recimo vi iz Bosne pogledate na Srbiju i Hrvatsku... a sve je to tu manje vise. I Srbija je prkno samo takvo, kod mene u gradu nezaposlenost oko 50%, sta dalje da pricam. Ono malo sto radi je na drzavnim jaslama, privatni sektor isto raspad... kad nema para nemas kome sta da prodas. Plate kad se radi kod privatnika ovdje kod mene max 150e, i to ko ima sav happy. Gore u Srbiji je nesto malo bolje, ono radis mozda za 250e mjesecno, govorim ako si zaposlen kod privatnika. Drzavni sektor ima nesto bolje plate, ali hebo drzave u kojima raja gleda samo da se uvali na drzavne jasle. Helem, kad samo vidim kako zaradjuje ova raja sto je otisla vani... dodje mi da se roknem.
Kontam te ali vjeruj da ni vani nije puno bolje mi vani kad je posao u pitanju. Sve je veca nezaposlenost,skupoca, troskovi zivota nenormalni. Kad radi dvoje ok ali sam kad si donji si.Jedina kvalitativna prednost je uredjenost sistema i visi kulturolski i civilizacijski nivo.
Platformas

#95 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by Platformas »

Koji inače stvaraju novu vrijednost.
MuaDib

#96 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by MuaDib »

Sve dok Srbi i Hrvati Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao bošnjačko (čitaj muslimansko) sredstvo vladanja njima, a Bošnjaci veliku većinu Srba i Hrvata genocidnim krstaškim faktorom, BiH će ostati prkno Evrope, a bogme i svijeta. 8)
BENsa

#97 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by BENsa »

fake believer wrote:"Razliciti vidovi po pitanju pogleda" :dance:
Dobro lapsus, prilika da se nasmijemo. Nećemo biti sitnjičavi, bitno je da razumijemo šta neko želi reći.
amazon

#98 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by amazon »

Pa niko ti ne brani da gradis bilo sta, samo ti si birao svoje predstavnike koji trebaju otvoriti fabrike i jos uvijek biras iste...samo da znas da se zivi od rada a ne od mlacenja prazne slame..
LoveIsGone

#99 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by LoveIsGone »

Ako bi se malo više okrenuli individui, možda bi nam i kao zajednici bilo bolje.

Sve je u glavi, na kraju krajeva.
Challenger__

#100 Re: Koje smo mi prkno postali!

Post by Challenger__ »

MuaDib wrote:Sve dok Srbi i Hrvati Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao bošnjačko (čitaj muslimansko) sredstvo vladanja njima, a Bošnjaci veliku većinu Srba i Hrvata genocidnim krstaškim faktorom, BiH će ostati prkno Evrope, a bogme i svijeta. 8)
Da... Šovinistički i nacionalističi (tro)stereotipi jesu uzrok paralize Be-Ha društva.
Post Reply