Be|smrt
- Kroksica
#77 Re: Be|smrt
Pa cemu onda ovolika peglacina oko dobro vs. zlo? Idemo kako nam volja, Bog je preuzeo na sebe nase grijehe.fatamorgana wrote:Pa možda zato što je milosrdan i samilostan,Kroksica wrote: Na kraju krajeva, zasto bi Bog preuzimao nase grijehe?
- miskin
#78 Re: Be|smrt
plači, bit će ti lakše, samo da znas nemam vise onih maramica, tako da ces morati majicu koristitifatamorgana wrote:doš'omiskin wrote:nisi nigdje prispio ni kod nas ni kod njihvakat ... sjest' pa plakat',
- nasa
#79 Re: Be|smrt
«Allah uzima duše u času njihove smrti, a i onih koji spavaju, pa zadržava one kojima je odredio da umru, a ostavlja one druge do roka određenog».
«Reci: Smrt od koje bježite zaista će vas stići.»
Na nebesima i zemlji, zaista, postoje dokazi za one koji vjeruju. I stvaranje vas i životinja koje je razasuo dokazi su za ljude koji su čvrsto ubijeđeni; i smjena dana i noći i kiša koju Allah s neba spušta da pomoću nje zemlju, nakon mrtvila njezina, oživi i promjena vjetrova - dokazi su za ljude koji imaju pameti.
A na Dan kad nastupi Čas oživljenja, zločinci će se zaklinjati da su u grobovima samo jedan čas ostali; a i prije su istinu izbjegavali. A reći će oni kojima je dato znanje i vjerovanje:"Vi ste ostali, prema Allahovoj odredbi, sve do Dana oživljenja .A ovo je Dan oživljenja, samo što vi niste znali."
Allahova je vlast na nebesima i na Zemlji! A na Dan kad nastupi Čas oživljenja, oni koji su laži slijedili će biti izgubljeni."
"Allah će vas - nema Boga osim Njega - sigurno sabrati na Sudnjem danu, u to nema nimalo sumnje! A čije su riječi od Allahovih istinitije?".[31]
«Reci: Smrt od koje bježite zaista će vas stići.»
Na nebesima i zemlji, zaista, postoje dokazi za one koji vjeruju. I stvaranje vas i životinja koje je razasuo dokazi su za ljude koji su čvrsto ubijeđeni; i smjena dana i noći i kiša koju Allah s neba spušta da pomoću nje zemlju, nakon mrtvila njezina, oživi i promjena vjetrova - dokazi su za ljude koji imaju pameti.
A na Dan kad nastupi Čas oživljenja, zločinci će se zaklinjati da su u grobovima samo jedan čas ostali; a i prije su istinu izbjegavali. A reći će oni kojima je dato znanje i vjerovanje:"Vi ste ostali, prema Allahovoj odredbi, sve do Dana oživljenja .A ovo je Dan oživljenja, samo što vi niste znali."
Allahova je vlast na nebesima i na Zemlji! A na Dan kad nastupi Čas oživljenja, oni koji su laži slijedili će biti izgubljeni."
"Allah će vas - nema Boga osim Njega - sigurno sabrati na Sudnjem danu, u to nema nimalo sumnje! A čije su riječi od Allahovih istinitije?".[31]
- fatamorgana
#80 Re: Be|smrt
A možda radi audience,Kroksica wrote: Pa cemu onda ovolika peglacina oko dobro vs. zlo?
- miskin
#81 Re: Be|smrt
"Strpljivo podnositi i praštati, tako treba svaki pametan postupiti" (Kur'an, 42:43).
- Kroksica
#82 Re: Be|smrt
Mozda...fatamorgana wrote:A možda radi audience,Kroksica wrote: Pa cemu onda ovolika peglacina oko dobro vs. zlo?
- nasa
#83 Re: Be|smrt
A na osnovu cega se zakljucilo da je Isus i Bog i covjek?Kroksica wrote:Znaci, dajes Bogu ljudske osobine ili obrnuto sto donekle iskljucuje njegovu velicinu i posebnost. Ako mislis da je brutalnost na krizu podnio Isus-bog a ne Isus-covjek onda ne mozes da iskljucis mogucnost da je Isus-bog glumio patnju na krizu jer eto, moze mu se. Ako je to slucaj, onda te Bog slagao. Druga stvar, ako je Bog na sebe preuzeo grijehe covjecanstva, onda Bog nije bezgrijesan i savrsen i nema pravo da nam sudi za nase greske. Na kraju krajeva, zasto bi Bog preuzimao nase grijehe?Great Cornholio wrote:Pa vidiš, ja Boga ne doživljavam kao nekog ko u ljudima vidi samo sredstvo kojim želi da ispuni svoje planove na Zemlji, ja Ga doživljavam kao nekog ko nas voli, nekog čija je ljubav tolika da je spreman da se ponizi, da preuzme na sebe grijehe koje smo sami učinili, da se žrtvuje za nas, iako to nismo zaslužili. Zbog toga Isus ne može biti samo čovjek, jer to bi značilo da je Bog na muke stavio samo jednog čovjeka zbog grijeha koje je većina činila i dalje čini, a to ne bi bilo pravedno. To bi bilo isto kao kad bi roditelj na muke stavio jedno svoje dijete, zbog nečeg lošeg što su uradila druga djeca.Kroksica wrote: "If it bleeds we can kill it"
Zasto ne gledati na Isusa kao covjeka, koji je cinio cuda Bozjom voljom?
Ako neko zna jer je G.C.otisao na vikend?
Ja koliko znam Isus to nije govorio za sebe ,pa ne kontam na osnovu cega se to zakljucilo!
- fatamorgana
#84 Re: Be|smrt
Neko reče da dobro i zlo postoji radi kontrasta, da bi mogli percipirati, iskusiti razliku između to dvoje ... svjetlost, tama ....Kroksica wrote:Mozda...fatamorgana wrote:A možda radi audience,Kroksica wrote: Pa cemu onda ovolika peglacina oko dobro vs. zlo?
- fatamorgana
#85 Re: Be|smrt
Naso, Bibliju u ruke i zagrij stolicu,nasa wrote: A na osnovu cega se zakljucilo da je Isus i Bog i covjek?
Ja koliko znam Isus to nije govorio za sebe ,pa ne kontam na osnovu cega se to zakljucilo!
- Kroksica
#86 Re: Be|smrt
Mozda je neko reko "Kakve je su mu muke zadali, samo bi bog to podnio"nasa wrote: A na osnovu cega se zakljucilo da je Isus i Bog i covjek?
Salim se ljudi.
- Kroksica
#87 Re: Be|smrt
Ja vjerujem, ali to vise vazi za ljude kojima ne treba Bog u zivotu, tj. za ateiste. Ljudi koji vjeruju u bilo kakvo bozanstvo imaju druge teorije o dobro vs. zlo.fatamorgana wrote: Neko reče da dobro i zlo postoji radi kontrasta, da bi mogli percipirati, iskusiti razliku između to dvoje ... svjetlost, tama ....
-
amazon
#88 Re: Be|smrt
Covjek umire vise puta..prvi put kad se rodi, pa svati da se zajebo..drugi put kad krene u skolu, e tu su ga drugi sjebali..pa onda kad se ozeni, tu se sam sjebo..pa pocne raditi, pa penzija, pa onda vjecni zivot u zemlj, samo u drugom obliku, kao prasko... 
- miskin
#89 Re: Be|smrt
tebi mora da je sve u zivotu islo ko' po loju dok si ovako optimistican i pozitivan, to se traziamazon wrote:Covjek umire vise puta..prvi put kad se rodi, pa svati da se zajebo..drugi put kad krene u skolu, e tu su ga drugi sjebali..pa onda kad se ozeni, tu se sam sjebo..pa pocne raditi, pa penzija, pa onda vjecni zivot u zemlj, samo u drugom obliku, kao prasko...
- Kroksica
#90 Re: Be|smrt
Interesantno.amazon wrote:Covjek umire vise puta..prvi put kad se rodi, pa svati da se zajebo..drugi put kad krene u skolu, e tu su ga drugi sjebali..pa onda kad se ozeni, tu se sam sjebo..pa pocne raditi, pa penzija, pa onda vjecni zivot u zemlj, samo u drugom obliku, kao prasko...
- fatamorgana
#91 Re: Be|smrt
Ako pažljivije razmisliš vidjećeš da je ovo univerzano pravilo za sve ljude pa i druga živa bića,Kroksica wrote:Ja vjerujem, ali to vise vazi za ljude kojima ne treba Bog u zivotu, tj. za ateiste.fatamorgana wrote: Neko reče da dobro i zlo postoji radi kontrasta, da bi mogli percipirati, iskusiti razliku između to dvoje ... svjetlost, tama ....
- nasa
#92 Re: Be|smrt
Negdje sam citala da se Allah u Kur'anu nigdje i pored 99 imena ne naziva ocem !Kroksica wrote:Mozda je neko reko "Kakve je su mu muke zadali, samo bi bog to podnio"nasa wrote: A na osnovu cega se zakljucilo da je Isus i Bog i covjek?
Ja koliko znam Isus to nije govorio za sebe ,pa ne kontam na osnovu cega se to zakljucilo!![]()
![]()
Salim se ljudi.
Reci:"On, Allah, Jedan je!
Allah je utociste svakome!
nije rodio, nit' je rodjen!
I niko mu ravan nije!"
Tako se u Kur'anu potpuno odbacuje mogucnost da je Isus sin Boziji,a krscani nesto tako vjeruju,a kako G.C.slijedi nesto drugo mozda on ima drugciji pristup,da nije sin vec....
- fatamorgana
#93 Re: Be|smrt
Pa isto babo, nebeski al' ipak babo ....nasa wrote: Negdje sam citala da se Allah u Kur'anu nigdje i pored 99 imena ne naziva ocem !
I niko mu ravan nije!"
- Kroksica
#94 Re: Be|smrt
Jeste univerzalno ali peonta je sto ljudi, vjernici, objasnjavaju zlo kao bozje iskusenje ili kaznu, a dobro dodje kao bozja milost ili nagrada, jos uvijek je kontrast ali zato jer ga je neko bozanstvo nametnulo kako takvo.fatamorgana wrote:Ako pažljivije razmisliš vidjećeš da je ovo univerzano pravilo za sve ljude pa i druga živa bića,Kroksica wrote:Ja vjerujem, ali to vise vazi za ljude kojima ne treba Bog u zivotu, tj. za ateiste.fatamorgana wrote: Neko reče da dobro i zlo postoji radi kontrasta, da bi mogli percipirati, iskusiti razliku između to dvoje ... svjetlost, tama ....
- fatamorgana
#95 Re: Be|smrt
OK, ali nije poAnta šta vjeruju već kako ga percepiraju (dobro i zlo, ugodno i neugodno) kao ljudska bića, biološki, emotivno, psihološki, mislim potpuno isto kao i svi drugi ...."Kroksica"]
Jeste univerzalno ali peonta je sto ljudi, vjernici, objasnjavaju zlo kao bozje iskusenje ili kaznu, a dobro dodje kao bozja milost ili nagrada, jos uvijek je kontrast ali zato jer ga je neko bozanstvo nametnulo kako takvo.
Last edited by fatamorgana on 10/11/2012 00:06, edited 2 times in total.
- miskin
#96 Re: Be|smrt
Ne pitaj tugo sta me to tjera
ili je ljubav, ili je vjera
jednom ce sve ovo da mine
ostace tople usne Emine
- nasa
#97 Re: Be|smrt
Ne naziva Se ni babom...jednostavno je potpuno odbacen taj pristup...fatamorgana wrote:Pa isto babo, nebeski al' ipak babo ....nasa wrote: Negdje sam citala da se Allah u Kur'anu nigdje i pored 99 imena ne naziva ocem !
I niko mu ravan nije!"
- nasa
#98 Re: Be|smrt
miskin wrote:Ne pitaj tugo sta me to tjera
ostace tople usne Emine
- miskin
#99 Re: Be|smrt
ni jedno ni drugo, ne pristaj mi na mukunasa wrote:miskin wrote:Ne pitaj tugo sta me to tjera
ostace tople usne EmineSupruge Emine ili ti ni blud nije strana
- Kroksica
#100 Re: Be|smrt
Ma salila sam se.nasa wrote:Negdje sam citala da se Allah u Kur'anu nigdje i pored 99 imena ne naziva ocem !Kroksica wrote: Mozda je neko reko "Kakve je su mu muke zadali, samo bi bog to podnio"![]()
![]()
Salim se ljudi.
I niko mu ravan nije!"
Tako se u Kur'anu potpuno odbacuje mogucnost da je Isus sin Boziji,a krscani nesto tako vjeruju,a kako G.C.slijedi nesto drugo mozda on ima drugciji pristup,da nije sin vec....
"Ja i otac, jedno smo" referira na Isusovo bozanstvo, ali nema nijedan biblijski stih u kojem Isus kaze da je Bog.