goran16v wrote:
Za razliku od tebe, koji si sad vec dokazani primitivac kratkog fitilja, i inih internet strucnjaka ovdje koji iscitavaju forume, mahalaju sa komsijama, pa se ovdje prosipaju pamet, ja iz prve ruke vozim 2,0TDI motor od 0 do 130k km (zasad) bez ijednog problema, na 120k zamjena seta zupcastog po cijeni kao i za svaki TDI i dovidjenja (u ovl. servisu 1130KM) i time sa daleko, cak sta vise nedostizan za tebe i tebi slicne, da razgovaram o tom motoru. Naravno, zamajac jeste potrosni materijal a to sto ti i tebi slicni nemate para da bi takve aute odrzavali kako treba, pa vam je redovno odrzavanje mana, je sasvim nesto drugo.
Da necu tebi slucajno da se pravdam o cemu cu da pise? A kad vec to potezes, nadji ijedan post u kojem sam palamudio o autima i kvarovima, a da nisam prisao tom autu, kako ti to obicno radis. Vadim podtake zato sto to nije napamet palamudologija nego konkretan podatak, koji ne moze biti ni glup, ni pametan i indikator sta je dobar, a sta los auto.
Da primitivac sam zato što ti tako kažeš.
O tome ko ima para, a ko ne neću da pričam. Nisam ja ti ili emko pa da se hvalim ili žalim na svoje imovinsko stanje. Fazon je da ti pokušavajući da se vadiš pričaš gluposti. Čovjek fino kaže da kupovinom tog motora sa 200000 km trebaš lagano spremiti par hiljada za servise, a onda ga ti pitaš na osnovu čega to govori. A kada on spomene zamjenu samo plivajućeg zamajca od 1500 KM ti kažeš kako je to potrošni dio. A kada ja pitam logično kako to što je potrošni dio utiče na to da čovjek plaća 1500 M iz svog džepa i da li to što je potrošni dio mijenja stvari ti kažeš da mi nemamo novac da održavamo to auto pa se bunimo. Izvini lovatoru, ali ograničen si kao balkon. Palamudio si o mnogo toga i za kvalitet svakog auta si iznosio samo podatke o broju prodatih što je totalno nebulozno.