i šrot je njemačka riječ. trebali su to iskoristiti za ime brenda. čak bi i odgovaralo530i wrote:To je bila priča koju sam ja čuo, nisam lično provjeravao (moja greška)...znao sam samo da je to šrot roba i da su ta imena germanizirana, švarc, šmit, hans, šulc...(naravno pišu se po njemački)...
Kočnice proizvode zvuk
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Revolver
#76 Re: Kočnice proizvode zvuk
-
nookey
#78 Re: Kočnice proizvode zvuk
mogu li malo oživiti temu?
Golf 4 je u pitanju, disk pločice nazad. Kad stisnem lagano kočnicu počne kao hučati nazad i grebati, ali ne uvijek. Kad povučem ručnu drži normala, koči normala, koliko vidim pločice su na svom mjestu, imaju dovoljno mesa na sebi. Malo sam ga testirao i zakočio naglo par puta, da bi prestalo, ali sad opet i opet ne uvijek. Šta može biti, da nije kakav kamenčić uletio ili ne znam više ni ja. Da ne idem majstoru ako je neka sitnica, opet kažem koči normalno, ali kad to počne hučati to nije normalno. Nekako mi je zvuk kao kad opereš auto pa uhvati hrđa diskove dok je ne skine ono par trenutaka, ali sad evo se pojavljuje svako malo.
Ako ko ima kakvu ideju ili savjet bio bih zahvalan.
Golf 4 je u pitanju, disk pločice nazad. Kad stisnem lagano kočnicu počne kao hučati nazad i grebati, ali ne uvijek. Kad povučem ručnu drži normala, koči normala, koliko vidim pločice su na svom mjestu, imaju dovoljno mesa na sebi. Malo sam ga testirao i zakočio naglo par puta, da bi prestalo, ali sad opet i opet ne uvijek. Šta može biti, da nije kakav kamenčić uletio ili ne znam više ni ja. Da ne idem majstoru ako je neka sitnica, opet kažem koči normalno, ali kad to počne hučati to nije normalno. Nekako mi je zvuk kao kad opereš auto pa uhvati hrđa diskove dok je ne skine ono par trenutaka, ali sad evo se pojavljuje svako malo.
-
dgL_
#79 Re: Kočnice proizvode zvuk
Jesi li ih mjenjao skoro? Mozda jednostavno los materijal od koje je napravljena sama plocica... Jel skida ravnomjerno disk ima li riseva? Ja mislim 99% los materijal plocice... Ako ti smeta zamjeni, uzmi neke bolje i kraj..nookey wrote:mogu li malo oživiti temu?
-
nookey
#80 Re: Kočnice proizvode zvuk
nisam što je najgore ima im sigurno i 3-4 godine, čini se da nema riseva, bar koliko ja mogu golim okom vidjeti. A problem je u tome što se to ne čuje stalno nego povremeno...dgL_ wrote:Jesi li ih mjenjao skoro? Mozda jednostavno los materijal od koje je napravljena sama plocica... Jel skida ravnomjerno disk ima li riseva? Ja mislim 99% los materijal plocice... Ako ti smeta zamjeni, uzmi neke bolje i kraj..nookey wrote:mogu li malo oživiti temu?
-
condy
#81 Re: Kočnice proizvode zvuk
Pretvrde pločice
Zamjeni ih nisu skupe ako baš cvile
Textar će valjat.
Zamjeni ih nisu skupe ako baš cvile
Textar će valjat.
-
ado-šampion
#82 Re: Kočnice proizvode zvuk
Ili je kamencic ili su plocice dale svoje. Otidji majstoru, s kocnicama se nije igrat. Majstor ce za 5 minuta ustanoviti sta je.
-
nookey
#83 Re: Kočnice proizvode zvuk
Važi hvala svima, idem majstoru pa ću vam javiti šta je u pitanju.
- Ned071
#84 Re: Kočnice proizvode zvuk
Nece. Ja imam slican "problem". Tri majstora ne mogu ustanovit sta huci u prednjem desnom tocku prilikom kocenja...ado-šampion wrote:Ili je kamencic ili su plocice dale svoje. Otidji majstoru, s kocnicama se nije igrat. Majstor ce za 5 minuta ustanoviti sta je.
-
nookey
#85 Re: Kočnice proizvode zvuk
Ipak plocica i to unutrasnja se odvojila od nosaca i bukvalno kad je majstor skinuo spala a na drugoj strani pocela se odvajati. Na srecu nisam morao mijenjati diskove iako je lijevi imao male riseve sa te unutrasnje strane ali ne trese nista a vremenom ce se to i izravnati tako da me doslo sve 70 KM (ruke 20 i plocice Bosch 49).
- amar1994
- Arc_Angel
#87 Re: Kočnice proizvode zvuk
Pozdrav raja,
Danas zamjenio diskove, i plocice, na brzini do nekih 50-60 kmh cuje se kao da cvile, kada samo malo vrhom dotaknem kocnicu, cviljenje prestaje, kad ubrzam preko 60-70 kmh cviljenje prestaje.
ima li neko ideju sta bi mogao biti uzrok?
Danas zamjenio diskove, i plocice, na brzini do nekih 50-60 kmh cuje se kao da cvile, kada samo malo vrhom dotaknem kocnicu, cviljenje prestaje, kad ubrzam preko 60-70 kmh cviljenje prestaje.
ima li neko ideju sta bi mogao biti uzrok?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#88 Re: Kočnice proizvode zvuk
ili je los materijal obloge,ili nesto nije dobro postavljeno.najbolje se vrati kod majstora nek pregleda.