Kočnice proizvode zvuk
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
crni100
#1 Kočnice proizvode zvuk
Znaci nove disk plocice zamjenjene i već 7 dana kad prikocim pistukaju zasto?
Ima li neki sprej ili nesto sl. za to?
Golf IV u pitanju.
Golf IV u pitanju.
-
AS_sa
#2 Re: Kočnice proizvode zvuk
pa mozda dok jos nalegnu posto su nove ... ne bi trebalo biti nista ozbiljnije ...crni100 wrote:Znaci nove disk plocice zamjenjene i već 7 dana kad prikocim pistukaju zasto?
Golf IV u pitanju.
-
technoGeek
#3 Re: Kočnice proizvode zvuk
Ima sprej, samo se ne mogu sjetiti imena. Nesto je oko bakra, tacnije "cooper grease". Da nalegnu, treba lagano kociti nekih 100 kilometara, a ako su Ferodo, morat ces se naviknuti na taj zvuk... nazalost
-
preludezalude
#4 Re: Kočnice proizvode zvuk
Kod mene su ferodo i kad je veeelika vrucina znaju da cvile. A nisu bile bas jeftine.
- mayab
#5 Re: Kočnice proizvode zvuk
Samo ugradnjom originalnih VW plocica se mozes NADATI(ali samo nadati!) da nece skripati, ove sve druge gotovo sigurno da ce skripati
- muha-V8
#6 Re: Kočnice proizvode zvuk
crni100 wrote:Znaci nove disk plocice zamjenjene i već 7 dana kad prikocim pistukaju zasto?
Golf IV u pitanju.
Vjerovatno dok nalegnu ,a opet zavisi u kakvom su stanju diskovi
-
motorola01
#7 Re: Kočnice proizvode zvuk
Ako su delfy plocice, one znaju skripati...
-
quarterback
#8 Re: Kočnice proizvode zvuk
prije dok sam imao golfa 2 neke od plocica koje su bile stavljene su skripale cijelo vrijeme dok ih nisam promjenio kada su se istrosilecrni100 wrote:Znaci nove disk plocice zamjenjene i već 7 dana kad prikocim pistukaju zasto?
Golf IV u pitanju.
- tf2_spy
#9 Re: Kočnice proizvode zvuk
probaj diskove dobro podmazat totnom mašću 
- shlauf
#10 Re: Kočnice proizvode zvuk
Istrošeni diskovi pa je ostao falc po rubu i zato pločice ne mogu da "legnu" i proizvode cvilenje. Dok se ne istroše pločice gdje tu naliježu biće i zvukova/cvilenja. Druga stvar je sam kvalitet pločica. Ako imaju previše opiljaka u sebi i to krupnih dolazi do zvukova a naročito kad je toplo vrijeme ili se puno koristi papaučica kočnice.
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
-
crni100
#11 Re: Kočnice proizvode zvuk
Znaci da smirim zivce i trpim zasad 
Navracao sam kod majstora kaze treba koji dan da nalegnu,rekoh prošlo 7 dana kaze treba još
Navracao sam kod majstora kaze treba koji dan da nalegnu,rekoh prošlo 7 dana kaze treba još
-
LeKo
#12 Re: Kočnice proizvode zvuk
Dok ne nalegnu mogu da stužu. Škripe zbog tvrdih pločica i škripaće dok ih ne potrošiš.
-
preludezalude
#13 Re: Kočnice proizvode zvuk
Sta ti ovo znaci "originalnih VW plocica"??? Pa ne proizvodi valjda VW plocice.mayab wrote:Samo ugradnjom originalnih VW plocica se mozes NADATI(ali samo nadati!) da nece skripati, ove sve druge gotovo sigurno da ce skripati
A meni rekose da plocice skripe zbog nekih sastojaka u sebi koji su po novom standardu vise ekoloske.
Ko ce ga znati.
- mayab
#14 Re: Kočnice proizvode zvuk
Plocice koje kupis u ovlastenom VW servisu bi trebale biti "originalne", tj.identicne onima za prvu ugradnju pri produkciji autapreludezalude wrote:Sta ti ovo znaci "originalnih VW plocica"??? Pa ne proizvodi valjda VW plocice.mayab wrote:Samo ugradnjom originalnih VW plocica se mozes NADATI(ali samo nadati!) da nece skripati, ove sve druge gotovo sigurno da ce skripati
A meni rekose da plocice skripe zbog nekih sastojaka u sebi koji su po novom standardu vise ekoloske.
Ko ce ga znati.
-
technoGeek
#15 Re: Kočnice proizvode zvuk
Jedan proizvodjac proizvodi plocice koje idu u prvu ugradnju, i to je najbolje sto se moze dobiti ako se gleda dugotrajnost, kvalitet i buka. Nakon par godina se opet mogu dobiti "original" plocice, ali to nije ni blizu onima koj su se pravile za prvu ugradnju.
-
preludezalude
#16 Re: Kočnice proizvode zvuk
To da ovlasteni servis prodaje originalne plocice tj identicne kao kod prve ugradnje je prica za malu djecu. Istu stvar imas kupiti i u radnjama za puno manje para.mayab wrote:Plocice koje kupis u ovlastenom VW servisu bi trebale biti "originalne", tj.identicne onima za prvu ugradnju pri produkciji autapreludezalude wrote:Sta ti ovo znaci "originalnih VW plocica"??? Pa ne proizvodi valjda VW plocice.mayab wrote:Samo ugradnjom originalnih VW plocica se mozes NADATI(ali samo nadati!) da nece skripati, ove sve druge gotovo sigurno da ce skripati
Ko ce ga znati.
-
preludezalude
#17 Re: Kočnice proizvode zvuk
To da ovlasteni servis prodaje originalne plocice tj identicne kao kod prve ugradnje je prica za malu djecu. Istu stvar imas kupiti i u radnjama za puno manje para.mayab wrote:Plocice koje kupis u ovlastenom VW servisu bi trebale biti "originalne", tj.identicne onima za prvu ugradnju pri produkciji autapreludezalude wrote:Sta ti ovo znaci "originalnih VW plocica"??? Pa ne proizvodi valjda VW plocice.mayab wrote:Samo ugradnjom originalnih VW plocica se mozes NADATI(ali samo nadati!) da nece skripati, ove sve druge gotovo sigurno da ce skripati
Ko ce ga znati.
-
preludezalude
#18 Re: Kočnice proizvode zvuk
Nebih se slozio s tobom sto se tice tvoje prve recenice. Postoje i daleko kvalitetnije plocice koje inace ne idu u prvu ugradnju. Sa tvojom drugom recenicom se slazem.technoGeek wrote:Jedan proizvodjac proizvodi plocice koje idu u prvu ugradnju, i to je najbolje sto se moze dobiti ako se gleda dugotrajnost, kvalitet i buka. Nakon par godina se opet mogu dobiti "original" plocice, ali to nije ni blizu onima koj su se pravile za prvu ugradnju.
-
missko
#19 Re: Kočnice proizvode zvuk
Znaci odes u servis VW i zamjenis komplet kocnice i daju ti granciju ali te kocnice nisu iste kao one prvougradjene, hmmmmmm to nisam znao. Ali opet ako ti garantuju da predjes s njima 80 do 100 milja km onda nije ni bitno ko je proizvodjac. Razlike u cijeni ima i van VW servisa ali mora biti i razlika u kvaliteti kako god okrenes ne cvile one dzaba.preludezalude wrote:Nebih se slozio s tobom sto se tice tvoje prve recenice. Postoje i daleko kvalitetnije plocice koje inace ne idu u prvu ugradnju. Sa tvojom drugom recenicom se slazem.technoGeek wrote:Jedan proizvodjac proizvodi plocice koje idu u prvu ugradnju, i to je najbolje sto se moze dobiti ako se gleda dugotrajnost, kvalitet i buka. Nakon par godina se opet mogu dobiti "original" plocice, ali to nije ni blizu onima koj su se pravile za prvu ugradnju.
- drndalo
#20 Re: Kočnice proizvode zvuk
Gdje to napisu da daju garanciju na 80-100 k km ? Bilo koji proizvodjac, ne samo VW? Kocione plocice su potrosni materijal, ja i neko drugi sa drugacijim stilom voznje mozemo imati i 50% kraci rok trajanja istih plocica na istom autu...missko wrote:Ali opet ako ti garantuju da predjes s njima 80 do 100 milja km onda nije ni bitno ko je proizvodjac.
-
emko1234
#21 Re: Kočnice proizvode zvuk
to su oni sto niz ivan izbace iz brzine da ustede gorivodrndalo wrote:Gdje to napisu da daju garanciju na 80-100 k km ? Bilo koji proizvodjac, ne samo VW? Kocione plocice su potrosni materijal, ja i neko drugi sa drugacijim stilom voznje mozemo imati i 50% kraci rok trajanja istih plocica na istom autu...missko wrote:Ali opet ako ti garantuju da predjes s njima 80 do 100 milja km onda nije ni bitno ko je proizvodjac.
- _Alcatraz_
#22 Re: Kočnice proizvode zvuk
To ne radi ni za zivu glavu. Ako su lud poslusaj ga.tf2_spy wrote:probaj diskove dobro podmazat totnom mašću
Ovaj covjek je u pravu.shlauf wrote:Istrošeni diskovi pa je ostao falc po rubu i zato pločice ne mogu da "legnu" i proizvode cvilenje. Dok se ne istroše pločice gdje tu naliježu biće i zvukova/cvilenja. Druga stvar je sam kvalitet pločica. Ako imaju previše opiljaka u sebi i to krupnih dolazi do zvukova a naročito kad je toplo vrijeme ili se puno koristi papaučica kočnice.
Probaj da odes kod majstora i natjeraj ga da uzme cekic u ruke i iskucka disk po vanjskom obimu tj. da skine onu hrdju koja se kod istrosenih diskova hvata na povrsini. Ta prasina ti ulazi izmedju diska i plocica i onda kada pritisnes kocnicu izmedju diska i disk plocice se umijesa ta zeljezna prasina (hrdja) sa diska i desava se skripanje. Nalijeganje nema veze nego tvoj majstor (mozda u neznanju) se nada da ce ta prasina izletiti odatle.
-
emko1234
#23 Re: Kočnice proizvode zvuk
pa nije mu frajer nista slagao, ako ih namaze tot mascu nece sigurno skripat. doduse nece ni kocit prvih par puta, al kasnije ce se to popravit.
ako prezivi 
-
missko
#24 Re: Kočnice proizvode zvuk
ne treba mi na pismeno, ali sa racunom i kilometrazom koja je upisana kad sam ih mjenjao i kada bi se istrosile na 10 milja predjenih km ili kad bi skripale normalno da bih se isao zaliti da mi to ulazi u garanciju bar u ozbiljnim velikim ovlastenim autoservisima.drndalo wrote:Gdje to napisu da daju garanciju na 80-100 k km ? Bilo koji proizvodjac, ne samo VW? Kocione plocice su potrosni materijal, ja i neko drugi sa drugacijim stilom voznje mozemo imati i 50% kraci rok trajanja istih plocica na istom autu...missko wrote:Ali opet ako ti garantuju da predjes s njima 80 do 100 milja km onda nije ni bitno ko je proizvodjac.
- pirmin