Auto na duge staze
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
citroen xm
#76 Re: Auto na duge staze
To je tačno. Održavanje je tajna pouzdanosti.
-
technoGeek
-
preludezalude
#78 Re: Auto na duge staze
Daj ne pricaj puno gluposti, vec smo ranije imali slicnu temu i prepucavanja alfa vs audi. Sad ti opet krenuo istu pricu. Trebas reci punu istinu, a ne samo polovicnu. Mozes porediti alfu sa nekim drugim autom ali iste vrijednosti pa ces skontati da tvoja prica ne stoji kao sto ne stoji ni prica o tom kako pasat ili golf malo gubi na cijeni a puna istina je da ga i platis u startu puno vise. Procitaj prvi post, lijepo pise koja marka auta su u opciji. Uostalom, covjek trazi dobro auto, a ne auto koje dobro drzi cijenu. Japanac svaki je bolji od bilo kojeg pasata ili golfa.S4mpion wrote:Nista ja ne hvalim,samo iznosim objektivno misljenje ne samo o Golfu,vec i o Audiu,VW-u,Peugeotu,Mercedes-Benz-u.A gdje ces bolan porediti merca i alfu,gdje ces porediti peticu kojoj cijena za 5 godina opadne za 10% i alfu kojoj cijena opadne za 40%,ne mozes to uraditi nikako,nikako..530i wrote:Kudiš alfu, hvališ Golfa 5 SDI. Toplo ti savjetujem da izvršiš samoubistvo.![]()
-
preludezalude
#79 Re: Auto na duge staze
Ne lupetaj. Vec smo ranije pricali o istim stvarima.klixo wrote:Bitno je da se razumjelo ,a lapsus i sasa kovacevic ... Alfa je onako vise za omladinu , imaju finu liniju , al to je ipak samo alfa i nista vise. VW je VW , merc je merc ,audi je audi mozete pricati sta hocete ,a benga je malo skuplja i za one sa malo vise love. O okusima se ne raspravlja , ali glupost je alfu porediti sa švabama.citroen xm wrote:Svašta se ovde može pročitati. Čuj vulkanizera![]()
Pasat 2000. godiste, presao 350 000 km, oprema 0 bodova
ili
Alfa 166 2005. godiste, presla 150 000 km, oprema sve moguce sto se moze ubaciti u auto
Vrijednost ista, pa sad izaberi sta je bolje.
- drugtito2011
#80 Re: Auto na duge staze
Pa normalno ALFA...
- S4mpion
#81 Re: Auto na duge staze
Nisam rekao da se iskljucivo treba gledati prodaja,prodaja je vazan element,ali gleda se tu i milion drugih stvari.Necu ja sada kupiti auto samo na osnovu toga sto je najprodavanije,to ce mi olaksati stvar donekle,ali gledaju se i iskustva drugih ljudi,mehanika motora...Skodu,recimo,ne mozes staviti u ravnopravan polozaj sa Pasatom kad Skoda ima motor golfa 5.Npr auti koji se mogu medjusobno porediti su Audi A4,BMW serije 3,Mercedes C-klasa,Passat...Ili Audi A6,BMW serije 5,Mercedes E-klasa,Passat CC...Svasta se nesto mora gledati pri kupovini auta i u slucaju poredjenja,auto treba porediti sa njegovim pravim konkurentima.respo wrote:jesi poredio prodaju?S4mpion wrote:Da bi poredjenje bilo korektno,moras porediti automobile iste klase,ne mozes sada porediti Porsche sa Golfom niti pasata sa polom.respo wrote:nevazno dao sam ti samo primjer da ti je potezanje price u vezi prodaje glupo
znaci najbolji auto na svijetu je polo 1.4 dizel sa srednjom opremom jer je najprodavaniji (navedeno auto je uzeto nasumice)
jesi pa jedna skoda je onda bolja od passata jer su prakticno u istoj klasi
gore si poredio kompletnu prodaju vw-a nasuprot alfe
pezo je drugi najveci proizvodjac automobila u europi i drugo najstarije "auto" na svijetu pa se za njega ne moze reci da je najbolje
moze samo u nekim segmentima kao sto su npr udobnost i tako te stvari al kad sve spojis ne znaci zato sto je najprodavaniji i najbolji jer znamo probleme sa njihovim fap filterima u 206-ice prvi primjerci u GB su imali problema sa eksplozijom motora itd a najprodavaniji pezoov model
jeli boji od pola, fieste itd?
- S4mpion
#82 Re: Auto na duge staze
Nisam ja taj koji je poceo poredjenje alfe sa passatom(prelistaj malo prije nego pocnes optuzivatipreludezalude wrote:Daj ne pricaj puno gluposti, vec smo ranije imali slicnu temu i prepucavanja alfa vs audi. Sad ti opet krenuo istu pricu. Trebas reci punu istinu, a ne samo polovicnu. Mozes porediti alfu sa nekim drugim autom ali iste vrijednosti pa ces skontati da tvoja prica ne stoji kao sto ne stoji ni prica o tom kako pasat ili golf malo gubi na cijeni a puna istina je da ga i platis u startu puno vise. Procitaj prvi post, lijepo pise koja marka auta su u opciji. Uostalom, covjek trazi dobro auto, a ne auto koje dobro drzi cijenu. Japanac svaki je bolji od bilo kojeg pasata ili golfa.S4mpion wrote:Nista ja ne hvalim,samo iznosim objektivno misljenje ne samo o Golfu,vec i o Audiu,VW-u,Peugeotu,Mercedes-Benz-u.A gdje ces bolan porediti merca i alfu,gdje ces porediti peticu kojoj cijena za 5 godina opadne za 10% i alfu kojoj cijena opadne za 40%,ne mozes to uraditi nikako,nikako..530i wrote:Kudiš alfu, hvališ Golfa 5 SDI. Toplo ti savjetujem da izvršiš samoubistvo.![]()
-
preludezalude
#83 Re: Auto na duge staze
Nemozes alfu porediti sa oktaviom. Mozes konkretno neki model alfe porediti sa oktaviom. Procitaj post tvoj odmah iznad. Poredis alfu sa golfom. Golf je 16 svjetlosnih godina iza. Vec smo ranije spominjali da pad cijene ne znaci nista sto se tice kvalitete auta. A sto se tice japanaca, daleeeko su ispred vw po kvalitetu i pouzdanosti.S4mpion wrote:Nisam ja taj koji je poceo poredjenje alfe sa passatom(prelistaj malo prije nego pocnes optuzivatipreludezalude wrote:Daj ne pricaj puno gluposti, vec smo ranije imali slicnu temu i prepucavanja alfa vs audi. Sad ti opet krenuo istu pricu. Trebas reci punu istinu, a ne samo polovicnu. Mozes porediti alfu sa nekim drugim autom ali iste vrijednosti pa ces skontati da tvoja prica ne stoji kao sto ne stoji ni prica o tom kako pasat ili golf malo gubi na cijeni a puna istina je da ga i platis u startu puno vise. Procitaj prvi post, lijepo pise koja marka auta su u opciji. Uostalom, covjek trazi dobro auto, a ne auto koje dobro drzi cijenu. Japanac svaki je bolji od bilo kojeg pasata ili golfa.S4mpion wrote:
Nista ja ne hvalim,samo iznosim objektivno misljenje ne samo o Golfu,vec i o Audiu,VW-u,Peugeotu,Mercedes-Benz-u.A gdje ces bolan porediti merca i alfu,gdje ces porediti peticu kojoj cijena za 5 godina opadne za 10% i alfu kojoj cijena opadne za 40%,ne mozes to uraditi nikako,nikako..![]()
) ,evo npr alfu mogu uporediti sa octaviom iz 2005.godine koja je po mom misljenju mnogo kvalitetniji automobil od ovog talijana,a sto se tice poredjenja japanaca sa VW-om,postujem tvoje misljenje,ali ipak smatram da je VW mnogo bolji od bilo kakvog japanca,a pogotovo od talijana.Sto se tice golfa,to se auto dokazalo kroz historiju pred stotinama hiljada ljudi...
- S4mpion
#84 Re: Auto na duge staze
To je tvoje misljenje,a ovo iznad je moje misljenje,ti smatras da je golf losiji,a ja smatram da se nijedan talijan ne moze dostici kvalitetu VW-a.S obzirom da si procitao prethodni post,mogao si pretpostaviti da octaviu poredim sa alfom 159(mislio sam da to ne moram naglasavati
).Nisam golfa uporedio ni sa jednim autom.Sto se tice poredjenja alfe sa golfom,procitaj ti svoj komentar,mozda uvidis da si upravo ti upleo golfa u sve ovo,zar ne 
-
preludezalude
#85 Re: Auto na duge staze
Nikakvog golfa ja nisam upleo. Ti si ga ponenuo prvi. Ja golfa ne priznajem za auto i ne pominjem ga.
O BOŽE, Alfu 159 porediti sa oktaviom.
Bez komentara.
Ali opet svako ima pravo na misljenje, kako ja tako i ti.
O BOŽE, Alfu 159 porediti sa oktaviom.
Bez komentara.
Ali opet svako ima pravo na misljenje, kako ja tako i ti.
- S4mpion
#86 Re: Auto na duge staze
Evo ga,al eto kako ti kazespreludezalude wrote:Daj ne pricaj puno gluposti, vec smo ranije imali slicnu temu i prepucavanja alfa vs audi. Sad ti opet krenuo istu pricu. Trebas reci punu istinu, a ne samo polovicnu. Mozes porediti alfu sa nekim drugim autom ali iste vrijednosti pa ces skontati da tvoja prica ne stoji kao sto ne stoji ni prica o tom kako pasat ili golf malo gubi na cijeni a puna istina je da ga i platis u startu puno vise. Procitaj prvi post, lijepo pise koja marka auta su u opciji. Uostalom, covjek trazi dobro auto, a ne auto koje dobro drzi cijenu. Japanac svaki je bolji od bilo kojeg pasata ili golfa.S4mpion wrote:Nista ja ne hvalim,samo iznosim objektivno misljenje ne samo o Golfu,vec i o Audiu,VW-u,Peugeotu,Mercedes-Benz-u.A gdje ces bolan porediti merca i alfu,gdje ces porediti peticu kojoj cijena za 5 godina opadne za 10% i alfu kojoj cijena opadne za 40%,ne mozes to uraditi nikako,nikako..530i wrote:Kudiš alfu, hvališ Golfa 5 SDI. Toplo ti savjetujem da izvršiš samoubistvo.![]()
-
technoGeek
#87 Re: Auto na duge staze
Samo da dodam... Sto se tice vecine tema, ljudi se vezu na stara vremena, pa im je i danas u glavi da opel hrdja, da Alfa nema dobru elektroniku itd... Primjera radi, Alfa je u 80tim imala digitalnu klimu, i sve ostale moguce gluposti na struju, i onda se treba uporediti sa Passatom lubenicarom iz tog vremena, koji nije imao nista... I posto je Alfa mnogo tog uvodila u seriju za to vrijeme, misleci na elektroniku, onda nije ni cudo sto se kvarila elektronika, jel realno, ko je tada od konkurenata imao toliko elektronike i gluposti ? Najlakse je reci kvari se elektronika, a treba sagledati stvari i sa druge strane 
-
preludezalude
#88 Re: Auto na duge staze
Nema vise toga da za 5 godina cijena padne samo za 10%. Prije ce biti da se cijena prepolovi.S4mpion wrote:
Nista ja ne hvalim,samo iznosim objektivno misljenje ne samo o Golfu,vec i o Audiu,VW-u,Peugeotu,Mercedes-Benz-u.A gdje ces bolan porediti merca i alfu,gdje ces porediti peticu kojoj cijena za 5 godina opadne za 10% i alfu kojoj cijena opadne za 40%,ne mozes to uraditi nikako,nikako..![]()
- S4mpion
#89 Re: Auto na duge staze
Tako nekako,sve zavisi sta je covjeku bitno kod njegovog auta.Meni je licno najbitnije da je masina izuzetno pouzdana(to je eliminatornotechnoGeek wrote:Samo da dodam... Sto se tice vecine tema, ljudi se vezu na stara vremena, pa im je i danas u glavi da opel hrdja, da Alfa nema dobru elektroniku itd... Primjera radi, Alfa je u 80tim imala digitalnu klimu, i sve ostale moguce gluposti na struju, i onda se treba uporediti sa Passatom lubenicarom iz tog vremena, koji nije imao nista... I posto je Alfa mnogo tog uvodila u seriju za to vrijeme, misleci na elektroniku, onda nije ni cudo sto se kvarila elektronika, jel realno, ko je tada od konkurenata imao toliko elektronike i gluposti ? Najlakse je reci kvari se elektronika, a treba sagledati stvari i sa druge strane
-
technoGeek
#90 Re: Auto na duge staze
Razumijem za mehaniku, Alfe imaju osjetljiv trap malo vise, ali sve to spada pod redovno odrzavanje. Na kraju krajeva, vracaju uzitkom na cesti i lezanju. Sto se tice motora, JTD je jedan od najboljih dizel motora na svijetu 
-
hostapler
#91 Re: Auto na duge staze
Sampione. Stvarno si sampion.
-
motorola01
#92 Re: Auto na duge staze
159-ka nema tih problema, barem tako kazu.156-ica je imala, ali to je sve ispravljeno na 159-ci...Posto kupio, po to prod`otechnoGeek wrote:Razumijem za mehaniku, Alfe imaju osjetljiv trap malo vise, ali sve to spada pod redovno odrzavanje. Na kraju krajeva, vracaju uzitkom na cesti i lezanju. Sto se tice motora, JTD je jedan od najboljih dizel motora na svijetu
-
hostapler
#93 Re: Auto na duge staze
100% istina.motorola01 wrote:159-ka nema tih problema, barem tako kazu.156-ica je imala, ali to je sve ispravljeno na 159-ci...Posto kupio, po to prod`otechnoGeek wrote:Razumijem za mehaniku, Alfe imaju osjetljiv trap malo vise, ali sve to spada pod redovno odrzavanje. Na kraju krajeva, vracaju uzitkom na cesti i lezanju. Sto se tice motora, JTD je jedan od najboljih dizel motora na svijetu
Znam ljude koji su ih kupovali nove i sada imaju 150k na satu,nikada nista nije radzeno na trapu. A auta utegnuta nista ne lupa,odlicno drze cestu.
- olensoner
#94 Re: Auto na duge staze
Alfe 159 su se pokazale itekako pouzdane i izdrzljive, pogotovo 1.9JTD. Znam tipa koji kupuje na veliko auta u Italiji (preko konkursa, licitacija itd.), jednom je nekih 5-6 Alfi 159 1.9JTDm sa taksija kupio, uglavnom kilometraza 350.000+ km, osim istrosene koze volana, istrosene rucice mjenjaca i nekih plasticnih dijelova na konzoli se ne bi moglo pretpostaviti da je kilometraza tako visoka.
-
Melami
#95 Re: Auto na duge staze
Svako auto moze ici dosta ako se odrzava, al jedno moze najvise, a to je BMW>
Najizdrzljivije auto danasnjice, i pored malo agresivnije voznje moze preci najvise kilometara sa originalnim djelovima, bez mnogo popravki, pogotovo onih najbitnijih djelova auta.
Najizdrzljivije auto danasnjice, i pored malo agresivnije voznje moze preci najvise kilometara sa originalnim djelovima, bez mnogo popravki, pogotovo onih najbitnijih djelova auta.
-
hostapler
#96 Re: Auto na duge staze
Ma kakav BMWMelami wrote:Svako auto moze ici dosta ako se odrzava, al jedno moze najvise, a to je BMW>
Ako neko trazi auto na duge staze,evo ga.
http://zanimljivostidana.com/zanimljivo ... gn=linkeri
-
Melami
#97 Re: Auto na duge staze
ma ne mogu da vjerujem da niko nije spomenuo BMW, daleko pouzdaniji od audija.hostapler wrote:Ma kakav BMWMelami wrote:Svako auto moze ici dosta ako se odrzava, al jedno moze najvise, a to je BMW>
Najizdrzljivije auto danasnjice, i pored malo agresivnije voznje moze preci najvise kilometara sa originalnim djelovima, bez mnogo popravki, pogotovo onih najbitnijih djelova auta.![]()
Ako neko trazi auto na duge staze,evo ga.
http://zanimljivostidana.com/zanimljivo ... gn=linkeri
Pored BMW jedno auto koje je veoma jako i pouzdano je subaru.
- Maystor
#98 Re: Auto na duge staze
Na kraju se priča uvijek svede na lične preferencije, bespotrebno je mlatiti praznu slamu u "dokazivanju" šta je bolje - mercedes ili bmw (nekome možda i audi). Ali presmiješno je kada neki počnu ubrajati citroene i alfe u ovu klasu 
- Bakir1
#99 Re: Auto na duge staze
e tu dodje na vidjelo razlika izmedju onih koji sebi priuste mercedesa ili bmw-a iz 88 i onih koji voze citroena alfu kiu iz 2008
koji kompleksi dedo mili vlasnika ohrndanih njemackih jurilica sa pocetka devedesetih
koji kompleksi dedo mili vlasnika ohrndanih njemackih jurilica sa pocetka devedesetih
-
klixo
#100 Re: Auto na duge staze
VW je najprodavanije auto na svijetu , a istovremeno i najgore auto na svijetu