Hayat

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
milojicabrzi

#7476 Re: Hayat

Post by milojicabrzi »

Mislim da BH Telekom ima sa Hayatom ugovor koji se odnosi na besplatno emitovanje ili neku mizernu naknadu.

Ako se dobro sjećam, direktor Telekoma je u nekim nedavnim intervjuima i izlazio u javnost uz tvrdnje da domaći kanali trebaju biti dati za emitovanje besplatno...

U suprotnom, mislim da Hayat ne bi išao na opciju VIP-a i "hljeba preko pogače".

Bilo bi dobro da se znaju detalji, koliko je BH Telekom plaćao Hayatu ( a i ostalima) za emitovanje, a koliko VIP traži za Hayat, mislim da je u tome caka...koliko sam skontao Švrakiće, oni "traže" da se Hayatov set programa, plaća barem koliko i PINK-ov, a koji je vjerujem značajno skuplji.

Uz to, svaka strana ističe ono što njoj odgovara (slično kao kad je bio sukob između FTV i BHT oko dugovanja), a onda Hayat to malo zavije u oblandu patriotizma i eto situacije :run: :thumbup: :bih:
DaysleepeR

#7477 Re: Hayat

Post by DaysleepeR »

Google sve zna.

VIP TEAM UNITED UNIPESSOAL, LDA & COMANDITA (ZONA FRANCA DA MADEIRA)

Doing Business As: OTT SOLUTIONS
Company Description:
Key Principal: Sasa Zurkic

Industry: Radio and Television Broadcasting Stations, Broadcasting and Content Providers, Information, Television broadcasting stations

Website firme
https://ott.solutions/partners/

Zanimljivi partneri.
DaysleepeR

#7478 Re: Hayat

Post by DaysleepeR »

milojicabrzi wrote: 27/01/2026 12:37 Mislim da BH Telekom ima sa Hayatom ugovor koji se odnosi na besplatno emitovanje ili neku mizernu naknadu.

Ako se dobro sjećam, direktor Telekoma je u nekim nedavnim intervjuima i izlazio u javnost uz tvrdnje da domaći kanali trebaju biti dati za emitovanje besplatno...

U suprotnom, mislim da Hayat ne bi išao na opciju VIP-a i "hljeba preko pogače".

Bilo bi dobro da se znaju detalji, koliko je BH Telekom plaćao Hayatu ( a i ostalima) za emitovanje, a koliko VIP traži za Hayat, mislim da je u tome caka...koliko sam skontao Švrakiće, oni "traže" da se Hayatov set programa, plaća barem koliko i PINK-ov, a koji je vjerujem značajno skuplji.

Uz to, svaka strana ističe ono što njoj odgovara (slično kao kad je bio sukob između FTV i BHT oko dugovanja), a onda Hayat to malo zavije u oblandu patriotizma i eto situacije :run: :thumbup: :bih:
Kad se makne spin, priča je vrlo jednostavna.

BH Telecom ima ugovor sa Hayatom o beplatnom emitovanju koji nije nikad raskinut.
Hayat potpisuje ugovor sa kućom koja nastupa prema BH Telecomu kako bi se usluge počele naplaćivati.
BH Telecom kaže, mi imamo važeći ugovor koji kaže da Hayat emitujemo besplatno.

E sad, ako ugovor ne važi više, komercijalna je odluka BH Telecoma da li želi da plaća za Hayatov sadržaj, tj. da li mu se isplati.
Očigledno im se ne isplati koliko se traži. BH Telecom poziva Hayat na razgovore, sigurno je moguće rješenje oko cifre.
Ali Hayat očigledno hoće sve ili ništa, ili ćemo vas opaliti preko medija i botova da nas ukidate jer smo bošnjaci.
milojicabrzi

#7479 Re: Hayat

Post by milojicabrzi »

Da, otprilike sam i mislio da je tako, Hayat pokušava da, nakon besplatnog emitovanja, svoj set kanala "proda" po nekoj urnebesnoj cijeni, što ovima iz BH Telekoma ne odgovara, a Hayatovci su stava, ako možete Mitrovićev PINK plaćati za debele pare, platite približno i ovo naše.

S tim što je PINK, što se tiče programa i gledanosti, u ovoj priči Porše Carera, a Hayat polovan Golf 4 SDI :mrgreen:
Ajdinn4

#7480 Re: Hayat

Post by Ajdinn4 »

milojicabrzi wrote: 27/01/2026 11:43
-Hayat to ne želi, vodeći se sintagmom-ako plaćaš paket PINK kanala iz Srbije, za dobre pare, plati i nama za paket Hayat kanala.
Uvijek se provlači priča kako se plaća Pink, ali Pink nije samo onaj glavni treš kanal već imaju filmske, dječije, dokumentarne kanale koji su solidni. Daleko od toga da ih treba plaćati 2 KM po korisniku (pogotovo zbog propagande koju šire u informativnom programu), ali Hayat nema ni blizu takvu ponudu da bi imao osnova za naplatu svojih kanala sa nižerazrednom produkcijom.
svesuper25

#7481 Re: Hayat

Post by svesuper25 »

milojicabrzi wrote: 27/01/2026 12:46 Da, otprilike sam i mislio da je tako, Hayat pokušava da, nakon besplatnog emitovanja, svoj set kanala "proda" po nekoj urnebesnoj cijeni, što ovima iz BH Telekoma ne odgovara, a Hayatovci su stava, ako možete Mitrovićev PINK plaćati za debele pare, platite približno i ovo naše.

S tim što je PINK, što se tiče programa i gledanosti, u ovoj priči Porše Carera, a Hayat polovan Golf 4 SDI :mrgreen:
jest,ali isti taj pink je zlo,gdje se negira genocid,velicaju ratni zlocinci ......
gold'n'brown

#7482 Re: Hayat

Post by gold'n'brown »

Koliko sam ja skontao Hayat hoce retroaktivno da naplati koristenje prava preko VIP-a, mada BH telecom ima vazeci ugovor sa Hayatom i sa VIP-om nema nista. Tek po isteku tog ugovora, mogu potpisati ili ne potpisati novi, ali ovo sada je klasicno reketarenje.
Uglavnom, kada potpisujes ugovor sa srpskom kompanijom: "it's only bussiness", ali kada neko drugi nece da potpise takav ugovor, e to je onda cenzura i rusenje bosnjaka :D
toska

#7483 Re: Hayat

Post by toska »

tokio25 wrote: 27/01/2026 07:27
toska wrote: 27/01/2026 01:37
tokio25 wrote: 26/01/2026 23:25

Kako god okrenes telecom je u mnogo boljem polozaju i sigurniji pobjednik

Hajatu kad istekne ugovor sa telemahom mogu se komotno ugasiti
Može Hayat (i ostali), taj Vip, potpisati sa Telemahom za 1 cent, komercijalni ugovor sa tajnom, i time dovesti Telekom u poziciju donjeg.
Nothing personal, this is just business.
Moze ali se tu pita i telecom nesto
Ja licno da sam na celu bht ne bih nikad potpisao ugovor sa hajatom nalon ovoga
Pa nisu oni trazeni da postavljaju uslove
Ne znamo mi kakav je taj Vip igrač.
U gornjem scenariju zamisli naslove:
Državni BH Telekom ne emituje Hayat, ili 10 domaćih stanica, a strani privatni emituje.

Potop, tada će BHT morati pristati i na gore uslove.
tokio25

#7484 Re: Hayat

Post by tokio25 »

nece
toska

#7485 Re: Hayat

Post by toska »

tokio25 wrote: 27/01/2026 13:41nece
Hoće I sve ovo I oni znaju.

Moraju postići neki dogovor i sad je cjenkanje.
tokio25

#7486 Re: Hayat

Post by tokio25 »

pa ne mozes mene ucjeniti da placam nesto ako mislim da nije isplativo
vise hajat zavisi od njih nego telecom od hajata
boli nekoga briga sto tamo strani prikazuje hajat a telecom ne
ja licno ga ne gledam a vjerujem i mnogi ovdje na forumu
da oni imaju kvalitet ne bi bio problem

kad se globalno mogao ugasiti mtv zato jer nema profita moze i lokalni hajat
tokio25

#7487 Re: Hayat

Post by tokio25 »

svesuper25 wrote: 27/01/2026 13:11
milojicabrzi wrote: 27/01/2026 12:46 Da, otprilike sam i mislio da je tako, Hayat pokušava da, nakon besplatnog emitovanja, svoj set kanala "proda" po nekoj urnebesnoj cijeni, što ovima iz BH Telekoma ne odgovara, a Hayatovci su stava, ako možete Mitrovićev PINK plaćati za debele pare, platite približno i ovo naše.

jest,ali isti taj pink je zlo,gdje se negira genocid,velicaju ratni zlocinci ......
taj isti pink zele bosnjaci da bi gledali to sto oni prikazuju parove zadruge pa i to negiranje genocida
DaysleepeR

#7488 Re: Hayat

Post by DaysleepeR »

Ma ne postoji kablovski operater u regionu i šire koji će plaćati za program Hayata, šta vam je.
Ako ih ukine Telecom, svi će ih poskidati.
sencobih

#7489 Re: Hayat

Post by sencobih »

tokio25 wrote: 27/01/2026 13:58 pa ne mozes mene ucjeniti da placam nesto ako mislim da nije isplativo

znači ako ti ne gledaš nije kvalitet i ne gleda ga niko? odakle ikome podaci o gledanosti bilo kog kanala? imaju li kakve ankete da su sprovedene, rejting gledanosti, išta ? ili je sve po principu ako se meni ne sviđa onda ne valja i niko ne gleda, ovo se mora nekako riješiti jer inače gube svi i hajat i telekom
dennxster

#7490 Re: Hayat

Post by dennxster »

DaysleepeR wrote: 27/01/2026 12:41
milojicabrzi wrote: 27/01/2026 12:37 Mislim da BH Telekom ima sa Hayatom ugovor koji se odnosi na besplatno emitovanje ili neku mizernu naknadu.

Kad se makne spin, priča je vrlo jednostavna.

BH Telecom ima ugovor sa Hayatom o beplatnom emitovanju koji nije nikad raskinut.
Hayat potpisuje ugovor sa kućom koja nastupa prema BH Telecomu kako bi se usluge počele naplaćivati.
BH Telecom kaže, mi imamo važeći ugovor koji kaže da Hayat emitujemo besplatno.

E sad, ako ugovor ne važi više, komercijalna je odluka BH Telecoma da li želi da plaća za Hayatov sadržaj, tj. da li mu se isplati.
Očigledno im se ne isplati koliko se traži. BH Telecom poziva Hayat na razgovore, sigurno je moguće rješenje oko cifre.
Ali Hayat očigledno hoće sve ili ništa, ili ćemo vas opaliti preko medija i botova da nas ukidate jer smo bošnjaci.
U potpunosti se slažem. Trenutni ugovor je na snazi, nije aneksiran niti raskinut. Sve dok se to ne radi, nema pravnog osnova da bilo ko traži izmjenu uslova.
Ne ulazim u gledanost Hayata (i ostalih tv stanica), ali činjenica je da se sada pokrenuta jedna medijska ofanziva sa obje strane.
To be continued...
Better Man

#7491 Re: Hayat

Post by Better Man »

sencobih wrote: 27/01/2026 14:55
tokio25 wrote: 27/01/2026 13:58 pa ne mozes mene ucjeniti da placam nesto ako mislim da nije isplativo

znači ako ti ne gledaš nije kvalitet i ne gleda ga niko? odakle ikome podaci o gledanosti bilo kog kanala? imaju li kakve ankete da su sprovedene, rejting gledanosti, išta ? ili je sve po principu ako se meni ne sviđa onda ne valja i niko ne gleda, ovo se mora nekako riješiti jer inače gube svi i hajat i telekom
Hayat je trećerazredni kanal, koji nemam u svojoj listi kanala ja ga ne želim. Sutra da Telemach kaže da se Hayat treba dodatno platiti, prvi bih rekao da ne želim i da ga nemam nikako.
orbita12

#7492 Re: Hayat

Post by orbita12 »

Činjenica jest da je Hayat nizerazredni kanal, to nije subjektivni dojam već objektivna činjenica, koji to sadržaj na Hayatu se moze nazvati ekskluzivnim sadržajem kojeg nemaju druge bh tv kuće a kamoli dalje (kuhanje, Turske sapunice, mahalske emisije nikako nisu ekskluzivan sadrzaj već najjeftiniji mogući)
svesuper25

#7493 Re: Hayat

Post by svesuper25 »

orbita12 wrote: 27/01/2026 15:24 Činjenica jest da je Hayat nizerazredni kanal, to nije subjektivni dojam već objektivna činjenica, koji to sadržaj na Hayatu se moze nazvati ekskluzivnim sadržajem kojeg nemaju druge bh tv kuće a kamoli dalje (kuhanje, Turske sapunice, mahalske emisije nikako nisu ekskluzivan sadrzaj već najjeftiniji mogući)
Ma smeta hayat zbog avde,kratko i jasno.Nije ova prica od jucer,vec gle cuda sad pred izbore se ponovo javila :lol:
tokio25

#7494 Re: Hayat

Post by tokio25 »

sencobih wrote: 27/01/2026 14:55

Ne znaci
Ne zakljucuj unaprijed
Telekom tu najmanje gubi jer oni imaju internet i zbog njega ce vecina ostati na istom jer nece mijenjati provajder zbog jednog kanala
Uostalom moci ce gledati hajat preko interneta
Da se vratim na gledanost 25 miliona se telecomu ne isplati koliko godimali gledalaca jer u suprotnom bi vecc bilo placeno
Mislim da toliko ne placaju ni pinku koji ima vise kanala a i kvalitetnije sadrzaje u odnosu na hajat
avetinja

#7495 Re: Hayat

Post by avetinja »

Evo jedno istraživanje o gledanosti.

https://www.audiencemeasurement.ba/docs ... t-2023.pdf

Prema ovome, Hayat je tek na sedmom mjestu.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#7496 Re: Hayat

Post by Bobi »

sencobih wrote: 27/01/2026 14:55 odakle ikome podaci o gledanosti bilo kog kanala?
Pa digitala..kliknes enter i za svakog korisnika imas podatak sta gleda i koliko :D.
Ajdinn4

#7497 Re: Hayat

Post by Ajdinn4 »

Telecom u svakom trenutku može vidjeti gledanost kanala u realnom vremenu, što omogućava IPTV tehnologija. Vjerovatno su i to uzeli u obzir i shvatili da ništa ne gube ako šutiraju Hayat iz ponude.
svesuper25

#7498 Re: Hayat

Post by svesuper25 »

Ajdinn4 wrote: 27/01/2026 17:48 Telecom u svakom trenutku može vidjeti gledanost kanala u realnom vremenu, što omogućava IPTV tehnologija. Vjerovatno su i to uzeli u obzir i shvatili da ništa ne gube ako šutiraju Hayat iz ponude.
Ma jesu k,gledan je hayat kod sdf ruralne starije publike,koja obozava turske sapunice i ramazanski program sa sda politicarima.Te naravno razne kuhinje po bh selima.Imaju oni svoju publiku.Pogotovo u SA kantonu.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#7499 Re: Hayat

Post by Entropio »

milojicabrzi wrote: 27/01/2026 12:46 S tim što je PINK, što se tiče programa i gledanosti, u ovoj priči Porše Carera, a Hayat polovan Golf 4 SDI :mrgreen:
Ne vrijedjaj Golfa poredeci ga sa Hayatom. :D
Ajdinn4

#7500 Re: Hayat

Post by Ajdinn4 »

svesuper25 wrote: 27/01/2026 17:53
Ajdinn4 wrote: 27/01/2026 17:48 Telecom u svakom trenutku može vidjeti gledanost kanala u realnom vremenu, što omogućava IPTV tehnologija. Vjerovatno su i to uzeli u obzir i shvatili da ništa ne gube ako šutiraju Hayat iz ponude.
Ma jesu k,gledan je hayat kod sdf ruralne starije publike,koja obozava turske sapunice i ramazanski program sa sda politicarima.Te naravno razne kuhinje po bh selima.Imaju oni svoju publiku.Pogotovo u SA kantonu.
To je ona ista publika koja bi se bunila da im paket poskupi za 2-3 KM zbog Hayata.
Post Reply