Hayat
Moderator: anex
-
Naslovnica
#7451 Re: Hayat
Trebali bi provajderi da imaju 999 kanala u ponudi, svaki kanal određena cijena, provajder i kanal dijele lapo-lapo ili već koliko a mušterija da bira šta će gledati i shodno tome plati
Ha ja
Ha ja
- Vsvp
-
isx
#7454 Re: Hayat
Ma telekom treba pustiti bošnji paket sa hayatom za dodatnih 10 KM kao i Pink, pa bujrum, da vidim koliko će ih radi Almase kupiti isti.
- DaysleepeR
#7456 Re: Hayat
Fun fact, Telemach ima vise pretplatnika od MojaTV.toska wrote: ↑26/01/2026 19:46Ovo je suština.DaysleepeR wrote: ↑26/01/2026 19:28
Domaci kanali ne nude nista, i koliko vidimo po Hayatu, da ih nema u ponudi telekoma ne bi ni postojali.
Kao i u svakom biznisu, nema para bez ponude tržištu, a ponude nema bez para.
Kokoš i jaje problem ili, iz prazne ne puca.
A i oni ce nogirati Hayat. I prije akvizicije.
- studeni76
#7457 Re: Hayat
Ne spominje se još nikakva tužba protiv Telemach, kod njih je Hayat jos na broju 7. Mescini da su oni svojevremeno izbacili BN iz sheme zbog slične ucjene.
Mislim da ovdje Hayat puca sam sebi u nogu. Ako ih Telecom i Telemach izbace onda im gledanost pada skroz. Ko ce se na današnji vakat zahebavat sa antenama. E jedino ako oni znaju nesto sto mi ne znamo, da im je iz Suda javljeno da će sudija biti njihov igrač.
Mislim da ovdje Hayat puca sam sebi u nogu. Ako ih Telecom i Telemach izbace onda im gledanost pada skroz. Ko ce se na današnji vakat zahebavat sa antenama. E jedino ako oni znaju nesto sto mi ne znamo, da im je iz Suda javljeno da će sudija biti njihov igrač.
Last edited by studeni76 on 26/01/2026 22:28, edited 1 time in total.
- Ja_Ja
#7458 Re: Hayat
Tesko da ce oni tuziti bilo koga. Obicni pokusaj lihvarenja BH Telecoma. Mozes meziti jednu pricu do besvjesti ali kada krenes koristiti obmane, brzo to postane vise nego ocito, cak i kod nas.
-
tokio25
#7459 Re: Hayat
Kako god okrenes telecom je u mnogo boljem polozaju i sigurniji pobjednik
Hajatu kad istekne ugovor sa telemahom mogu se komotno ugasiti
-
Ajdinn4
#7460 Re: Hayat
Zanimljivo je kako je OBN van svega ovoga. Isto se dešava i njima ali javnost se samo okrenula ka Hayatu. Čak ni sam OBN ne komentariše ovo 
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#7461 Re: Hayat
Boli me cosak za Hayat, moze li se Izvorna TV izuzeti iz ovoga i da ostane u ponudi BH Telecoma 
-
toska
#7462 Re: Hayat
Može Hayat (i ostali), taj Vip, potpisati sa Telemahom za 1 cent, komercijalni ugovor sa tajnom, i time dovesti Telekom u poziciju donjeg.tokio25 wrote: ↑26/01/2026 23:25Kako god okrenes telecom je u mnogo boljem polozaju i sigurniji pobjednik
Hajatu kad istekne ugovor sa telemahom mogu se komotno ugasiti
Nothing personal, this is just business.
-
tokio25
#7464 Re: Hayat
Moze ali se tu pita i telecom nestotoska wrote: ↑27/01/2026 01:37Može Hayat (i ostali), taj Vip, potpisati sa Telemahom za 1 cent, komercijalni ugovor sa tajnom, i time dovesti Telekom u poziciju donjeg.
Nothing personal, this is just business.
Ja licno da sam na celu bht ne bih nikad potpisao ugovor sa hajatom nalon ovoga
Pa nisu oni trazeni da postavljaju uslove
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
-
svesuper25
#7466 Re: Hayat
Hayatu odnosno sdf-u ,ovo i odgovara da ih ukinu,jer ce se predstavit kao predizborne zrtve.Nije ovo od jucer.
- Cherry-Cherry
#7467 Re: Hayat
Taman da kukaju o ugroženosti Bošnjaka, Islama isl...svesuper25 wrote: ↑27/01/2026 10:05 Hayatu odnosno sdf-u ,ovo i odgovara da ih ukinu,jer ce se predstavit kao predizborne zrtve.Nije ovo od jucer.
-
svesuper25
#7468 Re: Hayat
pa da,Cherry-Cherry wrote: ↑27/01/2026 11:03Taman da kukaju o ugroženosti Bošnjaka, Islama isl...svesuper25 wrote: ↑27/01/2026 10:05 Hayatu odnosno sdf-u ,ovo i odgovara da ih ukinu,jer ce se predstavit kao predizborne zrtve.Nije ovo od jucer.
- DaysleepeR
#7469 Re: Hayat
Neće ih ukinuti jer će popustiti, ali će se predstavljati ko žrtve, i to im je super došlo.
-
milojicabrzi
#7470 Re: Hayat
Ako sam dobro razumio ovo što se piše po medijima o pozadinskim razlozima, situacija je slijedeća:
-Hayat ima svoj set programa i u interesu im je da taj set programa "prodaju" na tržištu i da za isti dobiju nadoknadu Iz toga razloga dali su prava ovom VIP-u, da ih predstavlja i naplaćuje usluge za emitovanje njihovih kanala.
-BH Telekom ide po sistemu- Hoćemo mi Hayat kanale, ali da se potpiše, da nam se daju besplatno, da ih imamo u ponudi. Dakle, raskinte "platni" ugovor sa VIP-om i dođite kod nas na "besplatni", da vas mi malo trtimo, ali besplatno.
-Hayat to ne želi, vodeći se sintagmom-ako plaćaš paket PINK kanala iz Srbije, za dobre pare, plati i nama za paket Hayat kanala.
-BH Telekom to ne želi i traži da domaći kanali iz BiH daju pravo da besplatno budu emitovani, a ove iz regiona će plaćati.
-Hayat čeka da BH Telekom nastavkom emitiranja "prođe kroz crveno", pa da ih VIP uhvati na sudu i naplati svoje i Hayatove pare.
-BH Telekom je to shvatio i sada traži od Hayata eksplicitno da napusti "platni" aranžaman sa VIP-om i da pređe na "besplatni" kod BH Telekoma, što ovima naravno, nije u interesu.
Tako nekako bi trebalo da izgleda istina o ovoj cijeloj situaciji....ako negdje griješim, neka neko ispravi

-Hayat ima svoj set programa i u interesu im je da taj set programa "prodaju" na tržištu i da za isti dobiju nadoknadu Iz toga razloga dali su prava ovom VIP-u, da ih predstavlja i naplaćuje usluge za emitovanje njihovih kanala.
-BH Telekom ide po sistemu- Hoćemo mi Hayat kanale, ali da se potpiše, da nam se daju besplatno, da ih imamo u ponudi. Dakle, raskinte "platni" ugovor sa VIP-om i dođite kod nas na "besplatni", da vas mi malo trtimo, ali besplatno.
-Hayat to ne želi, vodeći se sintagmom-ako plaćaš paket PINK kanala iz Srbije, za dobre pare, plati i nama za paket Hayat kanala.
-BH Telekom to ne želi i traži da domaći kanali iz BiH daju pravo da besplatno budu emitovani, a ove iz regiona će plaćati.
-Hayat čeka da BH Telekom nastavkom emitiranja "prođe kroz crveno", pa da ih VIP uhvati na sudu i naplati svoje i Hayatove pare.
-BH Telekom je to shvatio i sada traži od Hayata eksplicitno da napusti "platni" aranžaman sa VIP-om i da pređe na "besplatni" kod BH Telekoma, što ovima naravno, nije u interesu.
Tako nekako bi trebalo da izgleda istina o ovoj cijeloj situaciji....ako negdje griješim, neka neko ispravi
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#7471 Re: Hayat
griješiš i to dobromilojicabrzi wrote: ↑27/01/2026 11:43 Ako sam dobro razumio ovo što se piše po medijima o pozadinskim razlozima, situacija je slijedeća:
Tako nekako bi trebalo da izgleda istina o ovoj cijeloj situaciji....ako negdje griješim, neka neko ispravi![]()
![]()
![]()
-
milojicabrzi
#7472 Re: Hayat
Ok, zato je i forum tu, da se razmotre sve opcije i dostupne informacije...
Zbog čega se onda Hayat okrenuo VIP-u, a da nije prethodno raskinuo ugovor sa BH Telekomom?
Vjerovatno je u pitanju besplatno emitovanje (BHT) vs. platna opcija preko VIP-a. a nisu htjeli da prekidaju ugovor sa BH Telekomom, da ih ovi ne "skinu iz programa kao sa nokta"...ili da putem VIP-a "natjeraju" BH Telekom na bolji i za njih povoljniji ugovor...
Treba ovdje raščivijati detaljno svu situaciju...
Zbog čega se onda Hayat okrenuo VIP-u, a da nije prethodno raskinuo ugovor sa BH Telekomom?
Vjerovatno je u pitanju besplatno emitovanje (BHT) vs. platna opcija preko VIP-a. a nisu htjeli da prekidaju ugovor sa BH Telekomom, da ih ovi ne "skinu iz programa kao sa nokta"...ili da putem VIP-a "natjeraju" BH Telekom na bolji i za njih povoljniji ugovor...
Treba ovdje raščivijati detaljno svu situaciju...
-
Naslovnica
-
tokio25
#7474 Re: Hayat
ja koliko sam shvatio grijesis u tome da bh telecom ima ugovor sa hajatom besplatnomilojicabrzi wrote: ↑27/01/2026 11:43 Ako sam dobro razumio ovo što se piše po medijima o pozadinskim razlozima, situacija je slijedeća:
Tako nekako bi trebalo da izgleda istina o ovoj cijeloj situaciji....ako negdje griješim, neka neko ispravi![]()
![]()
![]()
kad se pojavio vip i trazio placanje bht rekao necemo jer su vjerovatno skontali da im se ne isplati placati i da ce prvog izbaciti iz ponude
tu je hajat vidio da ce ostati bez bruku gledatelja i ide na kartu patriotizma gase bosnajcki kanal i sl
-
starboy018
#7475 Re: Hayat
javnost se okrenula hayatu jer oni jedino drame
ista stvar je bila i 2022. kad je eronet izbacio ove kanale iz VIP ponude, samo je Hayat negodovao, kazu iskljucili hayat na Dan nezavisnosti (a zanemaruju da su iskljuceni i drugi programi i da je sama njihova firma koja ih zastupa dala rok do 1.3. da se izjasne o ponudi, ako ne prihvate moraju ugasiti kanale 1.3.)
https://www.hteronet.ba/upoznajte-nas/o ... t-tv-n6013