Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Iker C
#7476 Re: Vježbe, serije, širenje mišićnog tkiva
A da se probaš zagrijati prije nego što kreneš serije raditi.
- Zeljoooo
#7477 Re: Vježbe, serije, širenje mišićnog tkiva
Zagrijavamo se radi prevencije eventualnih povreda. Zagrijavanje nema veze sa onim sto je kolega forumas naveo kao problematiku.Iker C wrote:A da se probaš zagrijati prije nego što kreneš serije raditi.
-
Iker C
#7478 Re: Vježbe, serije, širenje mišićnog tkiva
Bol mu prestaje nakon što odradi prvu seriju to jeste nakon što se zagrije.Zeljoooo wrote:Zagrijavamo se radi prevencije eventualnih povreda. Zagrijavanje nema veze sa onim sto je kolega forumas naveo kao problematiku.Iker C wrote:A da se probaš zagrijati prije nego što kreneš serije raditi.
-
TheMule
#7479 Re: Vježbe, serije, širenje mišićnog tkiva
Ne govori on o zategnoscu, vec o bolu u misicima (Acetomlečna kiselina). Nece nikad osjetiti isti intenzitet boli nakon prve faze treniranja. Tijelo se vec navikloZeljoooo wrote:TheMule wrote:Vec si se naviko vjezbati, neces vise onake bolove nikad osjecati. Oni bolovi su samo za pocetnike. Jedino ako prestanes trenirati skroz, pa nakon nekoliko mjeseci opet pocnes...bersK wrote:Radim vježbu, odradim primjera radi 10 serija. Osjećam bolove, k'o poslije i svake vježbe. Završim sa svim, istegnem se, naravno poslije očekujem jake bolove posljedica tih vježbi i kroz nekoliko minuta nestane osjećaj širenja mišića, onaj poznati 'osjećaj nakon treninga, kada se mišići razvijaju' i nikada se više ne pojavi. Pa jebote, niste jednom radili neku vježbu, dođe vam više zor da ne možete više, ubijate se od bolova i poslije nekoliko sati nigdje napretka, nit ikakav osjećaj da vas boli, da vam se nešto dešava i ispade da ste određenu vježbu radili za badava.
E sad, imas opciju da radis vjezbu koju dosad nisi radio, a da je slicna onoj koju si radio. To ce ti dati malo bolova, ali ne ko prije. Recimo umjesto da radis benc lezeci vodoravno, mozes to odraditi po uglu od 45 stepeni.
Bolovi nisu mjerilo toga da li napredujes ili ne, ja se nebi tim zamaro
Zategnutost poslije treninga uvijek treba osjecati ako je uradio trening jaci nego prosli put i sve tako. Kad se vjezba sa npr. nekom stalnom kilazom misic dodje na taj nivo i dodje do zasicenosti samog misica. Treba povecati onda kilazu. Ako si radio sa 30 kg 10 serija jaci efekat ostavlja na misic 40 kg 5 serija. vrlo jednostavno.
To sto mu ti predlazes da promjeni polozaj kod npr. benca to znaci samo da pogadja drugu skupinu misica vise nego prvobitnu i sl.
- Zeljoooo
#7480 Re: Vježbe, serije, širenje mišićnog tkiva
@themule
Procitaj njegov zadnji post i vidjet ces da priva o zetegnutosti poslije treninga.
Sto se tice mlijecne kiseline poslije treninga dobro znas kako nastaje i da se jacim treningom vise stvara zbog povecanog metabolizma i razgradnje metabolita prilikom jaceg treninga. Ako je uspije dovoljno stvoriti normalno da ce osjecati bol nakon sto se malo odmori poslije treninga, posebno ujutru nakon sljedecg dana S tim da bol ne bi trebala biti jaka kao prvi put.
Procitaj njegov zadnji post i vidjet ces da priva o zetegnutosti poslije treninga.
Sto se tice mlijecne kiseline poslije treninga dobro znas kako nastaje i da se jacim treningom vise stvara zbog povecanog metabolizma i razgradnje metabolita prilikom jaceg treninga. Ako je uspije dovoljno stvoriti normalno da ce osjecati bol nakon sto se malo odmori poslije treninga, posebno ujutru nakon sljedecg dana S tim da bol ne bi trebala biti jaka kao prvi put.
- Quaresma
#7481 Re: Teretana
moze li kakva preporuka teretana na ilidzi, ako ima koja? koliko para i to?
-
smjesko071
#7482 Re: Teretana
NOVO ODREDIŠTE ZA LJUBITELJE SPORTA I ZDRAVOG STILA ŽIVOTA!smjesko071 wrote:izgleda da ce se otvoriti 11.02. medzutim nema detalja koliko para, radno vrijeme itd...T-pain wrote:u cetvrtak su dobili opremukike-tike wrote:Zna li neko je li se otvorila teretana u Alti, Avalon ? Cuo sam da se otvara i da bi mogla biti dobra.
Od 11. februara Sarajevo će biti bogatije za još jedan sportsko-rekreativni sadržaj. U Alta Shopping Centru na Marijin dvoru, uz zanimljiv program, druženje, DJ nastup i Alta Shopping Night u periodu od 18h do 22h, bit će otvoren Avalon Sports & Health Club. U savremeno uređenom prostoru ljubitelji sporta i zdravog stila života moći će pronaći sve što im je potrebno.
Savremeno opremljen ambijent, osmišljen kao oaza od svakodnevnih obaveza, nudi jedinstveno iskustvo bavljenja fitnessom, bilo da se radi o grupnim ili individualnim treninzima. Avalon Club se prostire na 1200 kvadratnih metara i nudi sjajne uslove za obavljanje svih vrsta fitness treninga, bogatu ponudu grupnih časova kao što su TRX Suspension, CossFit, Indoor cycling, Yoga, Pillates, Zumba, kao i privatne treninge. Uz vrhunsku uslugu i opremu, Avalon Club odlikuje i nesvakidašnji enterijer sa moderno opremljenim svlačionicama, dječijom igraonicom, Avalon Cafe-om, te poseban ugođaj staze za trčanje na krovu Alta Shopping Centra.
Cijena mjesečna članarina u Avalon Sports & Health Club-u iznosi 59 KM uz godišnji ugovor, odnosno 69 KM za svaki mjesec pojedinačno. Avalon članovi imaju neograničen pristup svim fitness sadržajima i grupnim treninzima, kao i 2 sata besplatnog parkinga u Alta Shopping Centru. U toku mjeseca februara, prvih 300 članova očekuju vrijedni pokloni.
Bez obzira da li vam je cilj skinuti višak kilograma, dovesti tijelo i zdravlje u formu, postići bolju kondiciju, oblikovati kritične zone, smanjiti celulit, riješiti se akutnih i kroničnih bolova u leđima i vratu, Avalon Sports & Health Club ima rješenje prilagođeno Vašim potrebama.
Na ovaj način ALTA SC će upotpuniti svoju ponudu kako bi zadovoljila sve potrebe svojih posjetilaca!
- MOSALJOZE
#7483 Re: Teretana
Ne bi dao više od 40 kad nikad ne bi otišao u nju
- alphonse kauders
#7484 Re: Teretana
Samo kod nas je furka da je gym i dalje nešto luksuzno, čuj 60 KMMOSALJOZE wrote:Ne bi dao više od 40 kad nikad ne bi otišao u nju
- suncica24
#7485 Re: Teretana
U mom selu za 70KM dobijes i bazen(e), i terene za tenis, kosarku, i saunu, i jacuzzi, i preko trideset raznih grupnih programa DNEVNO.alphonse kauders wrote:Samo kod nas je furka da je gym i dalje nešto luksuzno, čuj 60 KMMOSALJOZE wrote:Ne bi dao više od 40 kad nikad ne bi otišao u nju![]()
- MOSALJOZE
#7486 Re: Teretana
Ma to sve zavisi od društva do društva.Rodica živi u Dubajiu znači bazeni,teretane,fitness ma sve dzabe jer to njih tamo ne interesuje previše.Dok je kod nas obrnuta situacija itd..Puno brate 60 km,da je barem 50,jer čovjek ne razmišlja da tih 10 km čini veliku razliku.Imao bi sigurno više članova,nebitno..
Nekad je mahalska bila 20 km i to ako imaš,ako nemaš jbg imaćeš
Nekad je mahalska bila 20 km i to ako imaš,ako nemaš jbg imaćeš
- yoda82
#7487 Re: Teretana
Gdje je to tvoje selo, da i mi dođemo?suncica24 wrote:U mom selu za 70KM dobijes i bazen(e), i terene za tenis, kosarku, i saunu, i jacuzzi, i preko trideset raznih grupnih programa DNEVNO.alphonse kauders wrote:Samo kod nas je furka da je gym i dalje nešto luksuzno, čuj 60 KMMOSALJOZE wrote:Ne bi dao više od 40 kad nikad ne bi otišao u nju![]()
Inače meni je Otoka mjera. Teretana, bazen i sauna za 190 KM godišnje (studentska). Istina teretana je jedna od slabijih u kojima sam bio, ali realno ima dovoljno za nekog ko se ne namjerava profesionalno baviti Bodybuildingom i ko rekreativno ide u teretanu. Za ove pare više nego odlično.
-
kike-tike
#7488 Re: Teretana
60,70 KM za teretanu je pretjerano, pihh. Valjda smanje cijenu u Alti 
- dobar osjecaj
#7489 Re: Teretana
Ja bi platila 100 maraka mjesecno ovih par kriznih zimskih mjeseci samo da mogu s mirom vjezbati bez krda koja dolaze u teretanu da melju, da se druze, da se deru, da sjede po spravama, da mi iskacu pored trake dok pokusavam trcati pri velikim brzinama. Kad bi visoka cijena bila garancija da u teretani nece biti neodgojenih tinejdzera i odraslih ljudi koji teretanu dozivljavaju kao kafanu, niko ne bi bio sretniji od mene. Nazalost, znam da novac u tom smislu ne znaci nista.kike-tike wrote:60,70 KM za teretanu je pretjerano, pihh. Valjda smanje cijenu u Alti
- yoda82
#7490 Re: Teretana
Ja volim da se družim u teretanidobar osjecaj wrote:Ja bi platila 100 maraka mjesecno ovih par kriznih zimskih mjeseci samo da mogu s mirom vjezbati bez krda koja dolaze u teretanu da melju, da se druze, da se deru, da sjede po spravama, da mi iskacu pored trake dok pokusavam trcati pri velikim brzinama. Kad bi visoka cijena bila garancija da u teretani nece biti neodgojenih tinejdzera i odraslih ljudi koji teretanu dozivljavaju kao kafanu, niko ne bi bio sretniji od mene. Nazalost, znam da novac u tom smislu ne znaci nista.kike-tike wrote:60,70 KM za teretanu je pretjerano, pihh. Valjda smanje cijenu u Alti
- Dr Kova
#7491 Re: Teretana
Ako možeš, idi preko dana, manje su gužvedobar osjecaj wrote: Ja bi platila 100 maraka mjesecno ovih par kriznih zimskih mjeseci samo da mogu s mirom vjezbati bez krda koja dolaze u teretanu da melju, da se druze, da se deru, da sjede po spravama, da mi iskacu pored trake dok pokusavam trcati pri velikim brzinama. Kad bi visoka cijena bila garancija da u teretani nece biti neodgojenih tinejdzera i odraslih ljudi koji teretanu dozivljavaju kao kafanu, niko ne bi bio sretniji od mene. Nazalost, znam da novac u tom smislu ne znaci nista.
-
zipoo
#7492 Re: Teretana
Mahala zakon, platis kad imas
U svlacionici te doceka veliki natpis work hard or go home, tegovi koji ti trebaju, 1 traka, nema tinejdzera, nema guzve, muzika koju hoces i nema galame.
U svlacionici te doceka veliki natpis work hard or go home, tegovi koji ti trebaju, 1 traka, nema tinejdzera, nema guzve, muzika koju hoces i nema galame.
- suncica24
#7493 Re: Teretana
Juzno. Pa onda jos juznijeGdje je to tvoje selo, da i mi dođemo?![]()
Inače meni je Otoka mjera. Teretana, bazen i sauna za 190 KM godišnje (studentska). Istina teretana je jedna od slabijih u kojima sam bio, ali realno ima dovoljno za nekog ko se ne namjerava profesionalno baviti Bodybuildingom i ko rekreativno ide u teretanu. Za ove pare više nego odlično.
No sad su meni jasni burek i ekipa
Ja tamo kad one dosle da prosetaju guzove i nokte... sad je meni razumljivije to vase dizanje
- amiliana
#7494 Re: Teretana
Gdje to imali kakvih frajera dobrih onih sto bildajuzipoo wrote:Mahala zakon, platis kad imas![]()
- Dr Kova
#7495 Re: Teretana
Tišu, ti imaš frajeraamiliana wrote:
Gdje to imali kakvih frajera dobrih onih sto bildaju
- amiliana
#7496 Re: Teretana
Odakle to da ja imam frajeraBuckethead wrote:Tišu, ti imaš frajeraamiliana wrote:
Gdje to imali kakvih frajera dobrih onih sto bildaju
-
zipoo
#7497 Re: Teretana
old school teretanaamiliana wrote:Gdje to imali kakvih frajera dobrih onih sto bildajuzipoo wrote:Mahala zakon, platis kad imas![]()
svi dobri, svi bildaju
pored vrata imas katalog sa frajerima, samo proberi
- Lalena
#7498 Re: Vježbe, serije, širenje mišićnog tkiva
Pomaze li kod te boli u misicima uzimanje magnezija ili nesto sl? Rekli su mi jos da mogu uzeti i paracetamol, ili andol? Ili da namazem "konjskim gelom", sta god to bilo?! Kako najlakse prebroditi "upalu" misica? Nemojte mi samo reci da trening pomaze, jedva mogu i sjesti 
- pirmin
#7499 Re: Teretana
Nista shiki-miki fenseraj...
...staro zeljezo, priroda pa na pos`o.
A sve dz.
...staro zeljezo, priroda pa na pos`o.
A sve dz.
-
Mustang1
#7500 Re: Teretana
Sta mislite koliko bi nasima trebala da isjeku brusilicom ove lance i sve odnesu ?