U tih par desetina metara, kao i u kucnoj instalaciji itekako moze da postoji problem. Sada ne govorim o kvaliteti slike vec o tim povrmenim gubicima pojedinih frame-ova i ispadanju citave usluge (moras resetovati opremu). Sama cinjenica da se kod mene to ne desava govori da ti imas problem koji ja nemam. To moze biti do modema (taj modem kao tip nije los, ali moze biti da je taj tvoj da nije ispravan), ali i do parice. U slucaju interferencije i ukoliko nije ukljucen interleave sa INP-om greska izazvana tom interferencijom ce se vrlo vjerovatno manifestovati kao gubitak frame-a. Po tom pitanju se moze dosta toga uraditi ali to ti ne mozes sam. Moras prijaviti smetnju da bi se to moglo otkloniti. Sto se tice kvalitete slike ona je takva kakva je.mr.torture wrote:@ iceman2010
∙ Sto se opreme tice, oprema je naravno vrhunska kao i uvijek sa Telecomom. Postavljen mi je novi wireless ZTE modem i ZyXEL STB. Ali nesto sumnjam da je do same opreme. Sto se optike tice, provedena je do same kuce, znaci vrlo mala razdaljina izmedju optike i samog uradjaja. To je nekih par desetina metara standardnih instalacija izmedju optike i modema.
Te smetnje na stranim programima zaista nisam primjetio. Ne kazem da se ne desavaju, ali ja bas i nemam priliku da cesto listam programe (posao, kuca, zena, dijete, druge obaveze i jos povrh toga cesto ja nisam taj koji drzi daljinski u rukama