BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
iceman2010

#7451 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

mr.torture wrote:@ iceman2010

∙ Sto se opreme tice, oprema je naravno vrhunska kao i uvijek sa Telecomom. Postavljen mi je novi wireless ZTE modem i ZyXEL STB. Ali nesto sumnjam da je do same opreme. Sto se optike tice, provedena je do same kuce, znaci vrlo mala razdaljina izmedju optike i samog uradjaja. To je nekih par desetina metara standardnih instalacija izmedju optike i modema.
U tih par desetina metara, kao i u kucnoj instalaciji itekako moze da postoji problem. Sada ne govorim o kvaliteti slike vec o tim povrmenim gubicima pojedinih frame-ova i ispadanju citave usluge (moras resetovati opremu). Sama cinjenica da se kod mene to ne desava govori da ti imas problem koji ja nemam. To moze biti do modema (taj modem kao tip nije los, ali moze biti da je taj tvoj da nije ispravan), ali i do parice. U slucaju interferencije i ukoliko nije ukljucen interleave sa INP-om greska izazvana tom interferencijom ce se vrlo vjerovatno manifestovati kao gubitak frame-a. Po tom pitanju se moze dosta toga uraditi ali to ti ne mozes sam. Moras prijaviti smetnju da bi se to moglo otkloniti. Sto se tice kvalitete slike ona je takva kakva je.

Te smetnje na stranim programima zaista nisam primjetio. Ne kazem da se ne desavaju, ali ja bas i nemam priliku da cesto listam programe (posao, kuca, zena, dijete, druge obaveze i jos povrh toga cesto ja nisam taj koji drzi daljinski u rukama :D :D :D )
zilog

#7452 Re: BHTelecom All About

Post by zilog »

@iceman2010
Neda telefon, neda daljinski, jos samo da skontamo da se na Sa-x javljas onda kada ne skida neki torrent sa serijom... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
misaoni

#7453 Re: BHTelecom All About

Post by misaoni »

mr.torture wrote:Par mjeseci nakon uvodjenja mojeTV, i nakon puno strpljenja i cekanja, mislim da konacno mogu napisati par stvari vezanih za kvalitet usluge.
Dakle... Cirkus.

IPTV - Kvalitet usluge je ocajan, objektivno. Od kvaliteta samih kanala od kojih velika vecina izgleda kao prelos DVDRip, sa puno artifekata, do konstantnih smetnji u prenosu signala. Neko ce reci, "pa hajde, 2-3 puta u toku dana zaledi, to je nista". Nije to nista, za uslugu koja je preskupa a reklamira se kao ultra-high-tech dostignuce koje mozemo imati samo sa telecomom. Ko je upucen imalo u IT, zna kakve perverzije IPTV usluga u normalnom svijetu moze nositi sa sobom. Ako ja sa optikom provedenom do kuce imam probleme sa signalom, o cemu onda pricamo. Ta famozna optika je bila i jedini razlog zasto sam se odlucio uopste za mojuTV, jer sam bio ubijedjen da ni u snu ne bi trebalo biti problema sa samim prenosom podataka. Sad vidim da uopste nije stvar u kvalitetu instalacija, nego je problem u telecomu i tome sto su pustili u promet uslugu za koju se nisu ama bas nikako spremili ocito. Konstantne, ali konstantne smetnje, svaki dan po ko zna koliko puta. Famozna skripanja i blokiranje slike, su nesto na sto se ne zelim navikavati za ovih 90KM koje im dajem mjesecno.
Internet - Sta reci za ova dva smijesna megabita brzine koje imamo, na koje smo ograniceni, bez naznaka da ce se to promijeniti u skorije vrijeme. Tu i tamo i dodatno uspori, ili ga nema nikako. Sve u svemu lose i nedovoljno, ali ni priblizno lose kao IPTV dio usluge.
VoIP - Ovdje se nema nesto puno reci. Malo odjeka, malo kasnjenja. Nista strasno, u odnosu na prethodna dva, meni puno bitnija segmenta.

Plus, od prije par dana je ocajnost usluge dobila novu dimenziju, jer prvo nisam imao net uopste dva dana, a onda kad je net dosao sebi, od jucer je IPTV signal ocajan. Toliko da od poslije podne, nakon restartovanja STB-a, konstantno izbacuje famozni bijeli error page nakon ucitavanja, nesto sto se i prije desavalo ali u "prihvatljivim" okvirima, jednom od tri restartovanja.

Meni treba konstantno kvalitetna usluga, posebno za pare koje dajem ocekujuci istu, a ne stalna prica i obecanja kako ce biti bolje sigurno, dok se to sve malo "uhoda".

Sreca pa sam "zaledio" stari broj telefona, jer ovaj pokusaj od kompanije zasluzuje da im koristim samo telefonske usluge, i to je to. Do nove godine cu jos mozda i trpiti i cekati da stvari dovedu u red. Mada sumnjam da cu izdrzati do tada. A onda... :run:
Ne kažem da je Moja TV neko posebno čudo.
Ali zasigurno, lično imam puno bolju situaciju otkako sam sa HS-a prešao na Moja TV.
Iskreno, u nekih godinu i po, kako sam korisnik, imao sam dva prekida. Jedan nekih 20tak minuta a drugi nekih sat-sat i 15minuta.
Na kvalitet slike nemam primjedbi. Jedino me nervira što su neki programi glasniji od drugih, pa prilikom prebacivanja moraš smanjivati ili pojačavati zvuk.
iceman2010

#7454 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

zilog wrote:@iceman2010
Neda telefon, neda daljinski, jos samo da skontamo da se na Sa-x javljas onda kada ne skida neki torrent sa serijom... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
E moj zilog. Da znas samo koliko serija pratim. Ovu malu nevjestu ne propustam. Cim dodjem s posla kuci gledam reprizu, a malo kasnije i premijerno sljedecu epizodu :D Sreca pa je ruza vjetrova zavrsila. Tek tu je bila nemoguca situacija. Sreca pa mi zena "ima srca" i prepusti mi daljinski na 2 sata oko 20:45. Naknadno pregovaram ako utakmica ode u produzetke :lol: To vrijeme ona iskoristi za pozive mami u drugi kanton. I sam si vidio stavku prema samo jednom broju u drugom kantonu :-D Situacija se znacajno pocela komplikovati otkad je mali prohodao. Ja se taman nastimam da gledam utakmicu, kad eto ti njega, vuce me za ruku da se igramo. Mora da ga mama nagovora :x
zilog

#7455 Re: BHTelecom All About

Post by zilog »

iceman2010 wrote:
E moj zilog. Da znas samo koliko serija pratim. Ovu malu nevjestu ne propustam. Cim dodjem s posla kuci gledam reprizu, a malo kasnije i premijerno sljedecu epizodu :D Sreca pa je ruza vjetrova zavrsila. Tek tu je bila nemoguca situacija. Sreca pa mi zena "ima srca" i prepusti mi daljinski na 2 sata oko 20:45. Naknadno pregovaram ako utakmica ode u produzetke :lol: To vrijeme ona iskoristi za pozive mami u drugi kanton. I sam si vidio stavku prema samo jednom broju u drugom kantonu :-D Situacija se znacajno pocela komplikovati otkad je mali prohodao. Ja se taman nastimam da gledam utakmicu, kad eto ti njega, vuce me za ruku da se igramo. Mora da ga mama nagovora :x
Sreca pa si u firmi sef... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
iceman2010

#7456 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

zilog wrote:
iceman2010 wrote:
Sreca pa si u firmi sef... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma ja bolan. Ovaj forum koristim kao izduvni ventil i to skoro iskljucivo na poslu i kada zena ode na spavanje. Vidis kako sam isfrustriran :lol: Doduse kada pravi sef udje ( i na poslu i kuci) brze bolje dizem odgovarajucu aplikaciju za posao :D
adnandus

#7457 Re: BHTelecom All About

Post by adnandus »

mr.torture wrote:
iceman2010 wrote:@ mr.torture

Jesi li prijavljivao smetnju za IPTV? Ja vec skoro dvije godine koristim mojaTV i nemam problema kakve ti imas.
Nisu ovo drug nikakve "smetnje" niti sam ja neko ko ne poznaje ovu tematiku, pa da za svaku sitnicu moram zvati "podrsku". Ovo su stvari simptomaticne za ovu uslugu, sa kojim se ne susrecem samo ja, nego jos puno ljudi koje znam a koji su na mojojTV, i za koje nema pomoci.

Reci mi samo par stvari:
- Koristis LCD/Plasma TV i kanali su ti kristalno jasni, bez uobicajenih artifekata na ivicama objekata, posebno onih pokretnih, koji su rezultat ocajne kompresije slike? (Na domacim kanalima ultra-izrazeno, na nekim malo kvalitetnijim malo manje.)
- Ne desavaju ti se nikad smetnje u vidu kratkotrajnog blokiranja slike i zvuka?
- U odredjenom danu, odredjeni kanal nije posebno pogodjen smetnjama, do granice negledljivosti?

Ako ti je odgovor na ove tri konstatacije potvrdan, onda definitivno ne koristimo istu uslugu, i iz nekih misterioznih razloga, ti imas savrsenu uslugu za razliku od puno ljudi koje znam.

Sve i da jeste do neuobicajenih "smetnji", a znam da nije, vjeruj da sam preumoran od prijavljivanja kvarova. Ne znam vise ni sam koliko sam puta prijavljivao kvarove i smetnje za telecomove usluge, od obicne telefonije, do interneta, bilo prastarog dial-up, bilo adsl-a. I kad ih prijavis, otvaranje naloga i dolazak na adresu su "put balonom do Gorazda za 80 dana".

I jos nesto, nisam ja nikakav hejter i bla bla, prestar sam za te stvari. Mozes iz ranijih mojih postova vidjeti da sam ih u glavnom branio i govorio da su najsigurniji u odnosu na sve ostale provajdere, ali strpljenje ima neke granice. Sa telecomom sam naucen da uvijek nesto cekam, uvijek neka obecanja da ce biti bolje, da ce se povecati ovo, povecati ono. Ja kazem, sreca njihova pa su:
1 - U neka rana vremena bili jedina opcija za masu ljudi.
2 - I danas jos uvijek jedina opcija za jedan broj ljudi.
3 - Drzavna kompanija, sa neuporedivo najjacom infrastrukturom, pa ljudi vide najvecu sigurnost u njima.
Tako da i danas imaju zavidan broj korisnika, pa se i ne trude nesto previse potuci druge kvalitetnijim uslugama.
Malo si kontradiktoran, nezadovoljan si, poznaješ tehnologiju predobro da bi zvao podršku, i preumoran si od zvanja hmmm.

Evo javljam se i ja po tvome jedan od malobrojnih zadovoljnih uslugom, i DA koristim LCD i kod mene je optika do ormara, i nemam nikakvih dosad zamjerki ni na telefon, ni na TV, niti na internet čak šta više kao bivši korisnik telemacha preezadovoljan sam onim što sada gledam.
Mnogi će me prozvati radi ovoga zaposlenikom ali ne vidim zašto stvarno ne bi bio zadovoljan i zašto već ako sam zadovoljan to nebih i podijelio.
Nemam se namjeru sa tobom raspravljati ali ako već imaš optiku i poznaješ kako kažeš ovu tematiku onda znaš šta možeš dobiti ovom tehnologijom, da sam na tvome mjestu zvao bih dok ne riješe problem koji imaš.
mr.torture

#7458 Re: BHTelecom All About

Post by mr.torture »

adnandus wrote: Malo si kontradiktoran, nezadovoljan si, poznaješ tehnologiju predobro da bi zvao podršku, i preumoran si od zvanja hmmm.
Ovakva wannabe-ironicna recenica te u startu diskredituje za bilo kakvu normalnu diskusiju, ali cu ti odgovoriti.
Bas kako kazes, poznajem dovoljno dobro IT da bih znao razluciti problem koji je rijesiv, i onaj za koji trebam zvati podrsku. Kad ti pukne telefonska linija da nemas nikakav signal, ipak se neces zaputiti u mahalu sa sarafcigerima traziti razvodnu kutiju da sarafas, nego ces zvati podrsku. Ili kad ti pukne net da ti ne stize nikakav signal do modema uopste, itd itd. Sto ce reci da sam imao masu problema za koje sam znao da ih ne mogu rijesiti, i naravno da sam zvao podrsku, kako oni to zovu.
Sto se problema mojeTV tice, prije svega nekvalitet slike je nesto sa cim se susrecemo apsolutno svi, pa i ti sasvim sigurno. Ako mislis da ti je kvalitet slike predobar, onda drug da ti 'vako otvoreno kazem, ti veze nemas sta je kvalitet, nemoj se ljutiti. Kako sam napisao ranije, postaj nam ovdje fotografiju svoje super kvalitetne slike sa mojeTV molim te, pa da se svi divimo.
I da, apsolutno savrseno znam za sta je ova tehnologija sposobna, i bas zato i nisam zadovoljan uslugom. Isto tako, znam dovoljno ljudi sa identicnim problemom, da bih znao da je ovo nesto sto necu rijesiti pozivom te famozne podrske. Mogu prihvatiti da je kod nekog problem (ne)protoka podataka manje ili vise izrazen, ali nikako mi niko ne moze prodati pricu kako je eto kod mene neki jako specifican problem, koji niko nema, i za koji moram zvati strucnjake iz telecoma.
PS: Koliki su strucnjaci, govori scena iz dana kad su mi ukljucili mojuTV. Govorim na kraju momku, ok, jos mi samo reci gdje otvaram mozaik kanala na ovom daljinskom (jer je bio drugaciji od onih koje sam ranije vidjao, a nisam odmah vidio tipku "menu"). Kaze on, ma ne mozes ovdje jerane otvoriti nikakav mozaik, mozes samo desnom strelicom na spisak kanala. :-)
Znaci, frajer nije imao pojma da uopste postoji glavni rotirajuci interaktivni meni sa kog biras usluge, mozaik, itd. Banalna i glupa stvar, ali dovoljno govori o strucnosti.
promaha

#7459 Re: BHTelecom All About

Post by promaha »

mr.torture wrote:
iceman2010 wrote: Sto se tice pink-a, BHT-a, FTV-a i ostalih domacih kanala sam vec odgovorio u prethodnom komentaru, a da nisam ni procitao sljedeci koji ih spominje. Upitna je sam kvaliteta signala koji BHTelecom i drugi provajderi dobiju od ovih kuca. Ukoliko je signal sasvim ok na nekom stranom programu nema razloga, kada je BHTelecom u pitanju, da isti ne bude i na domacim programima. Nije to do BHT-a sto je kvalitet slike na stranim programima bolji od kvalitete domacih, a razlog je jednostavan: Sve strane programe BHTelecom dobija u digitalnom formatu sa nekog satelita i reproducira ga svojim korisnicima. Domace programe u vecini slucajeva BHT skida u analognom obliku, konvertuje u digitalni i salje prema korisnicima. Bez obzira sto se radi o digitalnom signalu on nemoze biti bolji od primljenog analognog koji se vjerovatno cesto prima i na obicnu riblju kost.
Ovih stvari sam ja svjestan. Ali i pored toga svega mislim da se dobar dio kvaliteta gubi negdje u konverziji izmedju analognog i digitalnog signala, a to jeste do telecoma. Ne znam hoces li vjerovati, ali ja imam kvalitetniju sliku kada gledam neke domace kanale sa najobicnijom mogucom antenom, znaci sa zemaljske mreze, nego preko mojaTV. I to razlika u kvalitetu zna biti bas izrazena nekad.

kad su u pitanju ti "domaci" kanali ne znam za sve al za neke sam siguran da ih BH telecom dobija preko optike tj. uzima direktno od televizija. dok druge cak mislim da skidaju preko staletia i tu moze biti problem sa slikom. Jer dosta ovih domacih televizija ima unajmljen dosta slab prostor na satelitu cca 4 mbita sto rezultuje poprilicno losom slikom (moguce cak i pojavljivanje kockica ako se skida slabijom antenom)
--usnee--

#7460 Re: BHTelecom All About

Post by --usnee-- »

mr.torture wrote:
adnandus wrote: Malo si kontradiktoran, nezadovoljan si, poznaješ tehnologiju predobro da bi zvao podršku, i preumoran si od zvanja hmmm.
Ovakva wannabe-ironicna recenica te u startu diskredituje za bilo kakvu normalnu diskusiju, ali cu ti odgovoriti.
Bas kako kazes, poznajem dovoljno dobro IT da bih znao razluciti problem koji je rijesiv, i onaj za koji trebam zvati podrsku. Kad ti pukne telefonska linija da nemas nikakav signal, ipak se neces zaputiti u mahalu sa sarafcigerima traziti razvodnu kutiju da sarafas, nego ces zvati podrsku. Ili kad ti pukne net da ti ne stize nikakav signal do modema uopste, itd itd. Sto ce reci da sam imao masu problema za koje sam znao da ih ne mogu rijesiti, i naravno da sam zvao podrsku, kako oni to zovu.
Sto se problema mojeTV tice, prije svega nekvalitet slike je nesto sa cim se susrecemo apsolutno svi, pa i ti sasvim sigurno. Ako mislis da ti je kvalitet slike predobar, onda drug da ti 'vako otvoreno kazem, ti veze nemas sta je kvalitet, nemoj se ljutiti. Kako sam napisao ranije, postaj nam ovdje fotografiju svoje super kvalitetne slike sa mojeTV molim te, pa da se svi divimo.
I da, apsolutno savrseno znam za sta je ova tehnologija sposobna, i bas zato i nisam zadovoljan uslugom. Isto tako, znam dovoljno ljudi sa identicnim problemom, da bih znao da je ovo nesto sto necu rijesiti pozivom te famozne podrske. Mogu prihvatiti da je kod nekog problem (ne)protoka podataka manje ili vise izrazen, ali nikako mi niko ne moze prodati pricu kako je eto kod mene neki jako specifican problem, koji niko nema, i za koji moram zvati strucnjake iz telecoma.
PS: Koliki su strucnjaci, govori scena iz dana kad su mi ukljucili mojuTV. Govorim na kraju momku, ok, jos mi samo reci gdje otvaram mozaik kanala na ovom daljinskom (jer je bio drugaciji od onih koje sam ranije vidjao, a nisam odmah vidio tipku "menu"). Kaze on, ma ne mozes ovdje jerane otvoriti nikakav mozaik, mozes samo desnom strelicom na spisak kanala. :-)
Znaci, frajer nije imao pojma da uopste postoji glavni rotirajuci interaktivni meni sa kog biras usluge, mozaik, itd. Banalna i glupa stvar, ali dovoljno govori o strucnosti.
torture sto se tice ovog gdje navodis strucnost ti si to primjetio kod montera u telekomu ali takva ti je situacija na svakom koraku od logosofta, od telemacha i naravno druge oblasti imaju isto ovako strucnjake u auto industriji recimo kod ovih nasih ovlastenih servisera. Mislim sta kosta pregledati jednu specifikaciju da djaba ne lupas gluposti jer ipak im je to posao da znaju kakav je koji uređaj (od napajanja, namjene, opcija a valjda bi trebalo i neki sastanak odrzat kad dodje recimo oprema za moju tv da se monterima ustvari pokaze sta ima sta je moguće koji su problemi mogući i sl,....) Da se razumijemo ne branim ih :D samo kažem da se u toj stvari drže u korak s konkurencijom :run: a u ostalim kaskaju
mr.torture

#7461 Re: BHTelecom All About

Post by mr.torture »

Ma vjerujem ja drug da je to sve u pet deka kako se kaze, i da i kod ostalih nije sjajno. Drug na jednom drugom provajderu isto tako ima stalno probleme, a opet drugi drug na trecem provajderu kaze da je prezadovoljan, a treci za isti taj kaze da je ka.ina. :-)
Znaci, 'ebo lud zbunjenog. Svako ima neka svoja iskustva, koja vrlo cesto nisu bas sjajna.
Zato sam i rekao u prvom postu da cu sacekati jos par mjeseci da vidim hoce li se ista popraviti, prije nego pocnem razmisljati o transferu. Cini mi se da dajem i previse kredita ovim telekomovcima. Sve nesto, hajde mora se popraviti, hajde neka jos malo, hajde "najveci" su, hajde "drzavni" su, itd itd...
Ne znam do kad cu moci tako.
Mlad i Nevin

#7462 Re: BHTelecom All About

Post by Mlad i Nevin »

Koja je bagra u ovom telecomu, to je neviđeno....

Meni u student paketu umjesto da uračunaju 10 KM saobraćaja, oni su uračunali 6,50. Ja odem u poslovnicu, a debili koji su zaposleni preko štele gledaju u račun i ne znaju da mi daju konkretan odgovor na problem već okolišaju tipa hoćeš li listing i slične gluposti. Na kraju kažu zovi sjedište u BL. Zovem njih, oni pojma nemaju o čemu se radi, vele javi se u poslovnicu i traži šefa..wtff? Sutra ću im otići j... sve po spisku na kulturan način. Nek mi izračunaju ukupan utrošeni iznos pa neka vide koliko su mi ukrali. Nije to neki novac ali ne dam da me neko pravi budalom, danas se radi o dvije tri marke a sutra će se radit o stotini..
adnandus

#7463 Re: BHTelecom All About

Post by adnandus »

mr.torture wrote:

Pa možda imam više veze nego što ces ti ikada imati, neznam cemu toliki animozitet i ponižavanje ako kažem da sam super zadovoljan, i da, postavit cu ti sliku da se diviš.

I cini mi se da kod mene na mojoj tv taj mozaik se uopšte i ne nalazi u tom kako ga lijepo nazva :-D rotirajucem interaktivnom meniju nego u listi kanala.
zateznistub

#7464 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

adnandus wrote:
mr.torture wrote:

Pa možda imam više veze nego što ces ti ikada imati, neznam cemu toliki animozitet i ponižavanje ako kažem da sam super zadovoljan, i da, postavit cu ti sliku da se diviš.

I cini mi se da kod mene na mojoj tv taj mozaik se uopšte i ne nalazi u tom kako ga lijepo nazva :-D rotirajucem interaktivnom meniju nego u listi kanala.
Stose ticemozaika postoji jedan u tom tzv. rotirajucem meniju a postoji jos nekoliko i listi kanala i nisu isti.
Sto se tice usluge, ja zadovoljan, na pocetku je bilo dosta djecijih bolesti koje su kasnije popravljene. Danas vrlo malo, ponekad zastopa telefon sto se da rijesiti vrlo brzo. Sto se tice podrske ja ili zivim negdje drugdje ili ne koristim istu uslugu. Podrska koju ja zovnem je jako ljubazna i usluzna. Kad god sam prijavio smetnju, montre je bio sutra na adresi.
adnandus

#7465 Re: BHTelecom All About

Post by adnandus »

zateznistub wrote: Stose ticemozaika postoji jedan u tom tzv. rotirajucem meniju a postoji jos nekoliko i listi kanala i nisu isti.
Sto se tice usluge, ja zadovoljan, na pocetku je bilo dosta djecijih bolesti koje su kasnije popravljene. Danas vrlo malo, ponekad zastopa telefon sto se da rijesiti vrlo brzo. Sto se tice podrske ja ili zivim negdje drugdje ili ne koristim istu uslugu. Podrska koju ja zovnem je jako ljubazna i usluzna. Kad god sam prijavio smetnju, montre je bio sutra na adresi.

Možda i ima u tom rotirajućem nisam ga još vidio ali znam da ih ima nekoliko u listi kanala kao što je izkarikirano objasnio torture tj. monter "ma ne mozes ovdje jerane otvoriti nikakav mozaik, mozes samo desnom strelicom na spisak kanala." :lol: :lol:

Imao sam i ja problema sa telefonom možda prije deset ili petnaest dana morao samo resetovati voip adapter, telefon davao signal zauzeca.
iceman2010

#7466 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

Mislim da je prije svega stvar u ocekivanjima. Slike sa mojatv vec postoje na ovoj temi i kome nije mrsko listati moze ih naci. Mozda i ja kasnije prelistam. Mozda neko ocekuje da ce kvalitet slike na 50 inca SD MPEG4 signala biti kao HD.
iceman2010

#7467 Re: MojaTv BH telecom

Post by iceman2010 »

Mustafapasa wrote:Par slika:
Napomena:linije koje se malo vide na slikama nastaju kada se mob priblizi TV.

Image

ciko

Image

lavic

Image

:thumbup:

Realno, ove slike prikazuju oko70% stvarnog stanja jer je TV42 a slikano je mob u obicnim kucnim uslovima osvjetljenja i dr.
Kod nekih kanala (npr eurosport) je toliko dobra slika da Murinju mozes dlake na glavi izbrojat, dok je kod nekih opet neznatno slabija,ali gledano globalno, slika je fantasticna
iceman2010

#7468 Re: MojaTv BH telecom

Post by iceman2010 »

Mustafapasa wrote:U sljedecim postovima su staviti neke od slika koje govore o kvalitetu MojaTV signala
Postavit cu i kratku uputu kako koristiti HDMI kabal za prenos kako bi se dobilo najbolje
Napomena:
TV Samsung 42"
Slinako 3.2mpix mobitelom

HDMI:

Licno sam u Penyplusu kupio HDMI kabal za 10KM...cini mi se da je tu najjeftiniji. Taj kabal slici USB-u ali je dovoljno razlicit da ne mozete pogrijesiti pri kopcanju. Preko njega se prenosi i slika i zvuk tako da ne trebaju nikakvi drugi kablovi.
Napomena:
Scart i sve ostalo sto je povezivalo STB sa TV je potrebno iskljuciti.
Nije bilo intervencija u photosopu i sl.
Za ovo treba TV sa HDMI prikljuckom

Kopcanje,kratko: Ugasiti STB sa napojne mreze, okrenete STB i tamo gdje pise HDMI ukljucite isti. Nema brige, pogrijesit se ne moze. Isto uraditi i na TV.
Kada ste iskopcali STB sa napojne mreze,isti biva restartan. Prikopcajte ga i uplaite, na TV pronadjite novi izlaz i pritisnite na daljinskom od STB tipku MENU.
Po pritiskanju pomenute tipke,otvara se setup STB-a na kojem odaberete kako je na ovoj slici:

Image

postaviti na max rezoluciji (sve kao na slici), spasiti i izaci.
To je to.
mr.torture

#7469 Re: BHTelecom All About

Post by mr.torture »

adnandus wrote:Pa možda imam više veze nego što ces ti ikada imati, neznam cemu toliki animozitet i ponižavanje ako kažem da sam super zadovoljan, i da, postavit cu ti sliku da se diviš.

Animozitet i ponizavanje? :-)
Dakle, ako sam dobro shvatio, tvoj prvi odgovor meni nije bio ponizavajuci a moj tebi jeste? Cool. :wink:

Dalje, vidis da opet nisi shvatio o cemu govorim kad sam govorio o interaktivnom meniju, ali u redu je. Isto tako, kod velike vecine ljudi je glavni meni identican (kod svih koje ja znam), a za sve generalno ne mogu govoriti. Sve da nije, valjda je posao ovih telecomovih montera da znaju svaki detalj funkcionisanja i koristenja usluge koju ti prikljucuju.

Kako rekoh u prvom postu, nemam namjeru bilo koga u bilo sta ubjedjivati, niti voditi neke rasprave tipa za/protiv telecoma. Podijelio sam svoje iskustvo sa mojaTV uslugom i to je to. Neki su izgleda malo vise licno shvatili sve ovo, pa imaju ogromnu potrebu dokazati da je sve divno.
Super da ima i prezadovoljnih.

Zavrsit cu diskusiju na ovu temu ovom icemanovom, sve je u ocekivanjima. :wink:

Over and out.
StupskaBitanga

#7470 Re: BHTelecom All About

Post by StupskaBitanga »

imam pitanje jer je nastala konfuzija oko 60+60 obracunskog perioda
Znači pošto piše 60+60 da on skida 0,15+0,15=0,30+ uspostava 0,06 pričao ti sec minutu ili dvije minute
Da li ovo tako ispade?
adnandus

#7471 Re: BHTelecom All About

Post by adnandus »

mr.torture wrote:
adnandus wrote:Pa možda imam više veze nego što ces ti ikada imati, neznam cemu toliki animozitet i ponižavanje ako kažem da sam super zadovoljan, i da, postavit cu ti sliku da se diviš.

Animozitet i ponizavanje? :-)
Dakle, ako sam dobro shvatio, tvoj prvi odgovor meni nije bio ponizavajuci a moj tebi jeste? Cool. :wink:

Dalje, vidis da opet nisi shvatio o cemu govorim kad sam govorio o interaktivnom meniju, ali u redu je. Isto tako, kod velike vecine ljudi je glavni meni identican (kod svih koje ja znam), a za sve generalno ne mogu govoriti. Sve da nije, valjda je posao ovih telecomovih montera da znaju svaki detalj funkcionisanja i koristenja usluge koju ti prikljucuju.

Kako rekoh u prvom postu, nemam namjeru bilo koga u bilo sta ubjedjivati, niti voditi neke rasprave tipa za/protiv telecoma. Podijelio sam svoje iskustvo sa mojaTV uslugom i to je to. Neki su izgleda malo vise licno shvatili sve ovo, pa imaju ogromnu potrebu dokazati da je sve divno.
Super da ima i prezadovoljnih.

Zavrsit cu diskusiju na ovu temu ovom icemanovom, sve je u ocekivanjima. :wink:

Over and out.
Image
:lol:
doff

#7472 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

StupskaBitanga wrote:imam pitanje jer je nastala konfuzija oko 60+60 obracunskog perioda
Znači pošto piše 60+60 da on skida 0,15+0,15=0,30+ uspostava 0,06 pričao ti sec minutu ili dvije minute
Da li ovo tako ispade?
Upravo tako
abdic88

#7473 Re: BHTelecom All About

Post by abdic88 »

Uzima 0.15 plus uspostava do prve minute

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Tiger 033

#7474 Re: BHTelecom All About

Post by Tiger 033 »

"U EU od 1.7. roaming niži, a u BiH i dalje veće cijene poziva"

Iako su od 1. srpnja u Europskoj uniji na snagu stupili novi propisi kojim se smanjuju cijene roaminga, koje plaćaju korisnici mobilnih telefona kada ih koriste u inostranstvu, to za korisnike mobilnih uređaja u BiH neće značiti ništa, jer BiH nije članica EU, rekli su za današnji " :zoka: " iz Regulatorne agencije za komunikacije BiH (RAK).

"Na nas se propisane cijene za roaming koje imaju cilj smanjenje cijene roaminga u mobilnoj telefoniji unutar zemalja EU ne odnose", rekla je Amela Odobašić, šefica sektora za Odnose s javnošću RAK-a BiH.

Naglašava da se ugovori o roamingu sklapaju između pojedinačnih telekomunikacijskih operatera, što znači da njih ne spriječava da s ciljem zaštite interesa krajnjih korisnika ponude niže cijene.

Također, ističe da se ugovori između telekom operatera sklapaju na komercijalnoj osnovi.

Po izračunima Evropske komisije novo sniženje cijena roaminga trebalo bi donijeti poslovnim ljudima koji putuju unutar EU-a godišnju uštedu veću od hiljadu eura, dok će prosječnoj porodici koja ljetuje u drugoj zemlji članici EU-a donijeti uštedu i do 200 eura godišnje.
_Reds_

#7475 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

StupskaBitanga wrote:imam pitanje jer je nastala konfuzija oko 60+60 obracunskog perioda
Da li ovo tako ispade?
AKo pricas 1 sec on ti racuna kao da si pricao 60.

Ako pricas 50 sec, onda 60.

ako pricas 61, onda kao da si pricao 120.
Locked