Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
inspiron wrote: ↑14/04/2023 19:45
Stavio ga na ruku prije dva dana, naštimao po telefonu u sekundu, zakasnio 5 sekundi za dva dana. Ko prati tačnost (imam 3 različita automatska mehanizma pa upoređujem) ovo je sjajan rezultat, dobro su ga "upucali"....
Lume dosta pristojan, ovo čitko se vidi do 6-7 ujutro, baš ok
Cestitke, 2,5 sekunde po danu je u cosc i metas standardu. Miyota, Eta, Selita, sve se to da nastimati kao sto vidis do super nivoa.
Uz male razlike dizajn kucista je Seiko 6105-8000. Slican jako Seiku SPB 313, 333 itd.
E to si za Seiko oblik kućišta pogodio skroz, sviđa mi se ovaj oblik i položaj krunice, bio je i on u izboru, ali nije prošao jer već imam Seiko.
Evo sad gledam kaže 9 sekundi kasni otkako sam ga stavio, pa eto 3 sekunde dnevno. Inače, sa Automaticima, vidim da li ide u plus ili u minus i podesim ga minut u kontru i onda 2-3 sedmice ne diram. Navikao sam da sa automatskim mehanizmima imam "otprilike" tečnost hehe
Meni je već duže vrijeme na ruci predzadnja Bondica sa keramičkim bezelom. Mislim da mi ne treba ništa bolje na ruci, 41 mm i 13 mm debljine sa zaobljenim lugovima pa je jako dobro centrirana na ruci. Novi SMP modeli su znatno veći i taj patern talasa na ciferu mi nije po mjeri.
Ovaj novi Tudor Black Bay je bucko što se tiče debljine a Omega je koplje iznad što se tiče izrade kućišta.
Zimi na čeličnoj narukvici a sad ću je vratiti nazad na gumu, WR test i piči. U biti mi ne treba ništa bolje i mogu slobodno ostati na jednom satu.
Vrijedi li ovaj 120 eura. Ne razumijem se u satove.
Možda bih kupio jedan automatik jer su mi svi drugi satovi na baterije.
Rijetko ih i nosim. Zadnji put kada sam htio nabaciti na ruku sve i jedan stao jer je crkla baterija.
Slika se ne vidi ali cu pokusati dati odgovor na racun texta koji si postavio.Ako ti je baterija svaki put prazna znaci da sat nosis jednom godisnje sto znaci da ce sa automatikom biti jos gore ,on se zaustavlja svaka 20-30sati.Moje misljenje je da tebi najvise odgovara solarni sistem satova,veliki je izbor i cijena i modela,nadam se da sam pomogao
Vrijedi li ovaj 120 eura. Ne razumijem se u satove.
Možda bih kupio jedan automatik jer su mi svi drugi satovi na baterije.
Rijetko ih i nosim. Zadnji put kada sam htio nabaciti na ruku sve i jedan stao jer je crkla baterija.
Onda najbolje zaboravi na satove, koristi mob za "gledanje" vremena, ili nosaj sat koji ne radi, čisto radi ukrasa!
Skoro mi jedan poznanik prizna, kako nikada ne štima datum na satu, dakle nosi sat sa proizvoljnim datumom... meni nezamislivo....ako već imaš sat , i nosiš ga, mora sve da paše
Kad moj EQW-M1000DB-1AER kroz evo dvanaest godina svakodnevnog nošenja u svim mogućim uvjetima nije još nijednom posjetio urara, taj tvoj baš neće nikad
bushido wrote: ↑19/05/2023 08:10
Slika se ne vidi ali cu pokusati dati odgovor na racun texta koji si postavio.Ako ti je baterija svaki put prazna znaci da sat nosis jednom godisnje sto znaci da ce sa automatikom biti jos gore ,on se zaustavlja svaka 20-30sati.Moje misljenje je da tebi najvise odgovara solarni sistem satova,veliki je izbor i cijena i modela,nadam se da sam pomogao
Ovo gore je link a ne fotografija. Vidim da je sada malo poskupio.
Uglavnom, zamijenio sam na ovom jednom bateriju.
Malo mi krivo što ga isparao na poklopcu. Ja nisam htio sam sebi da mijenjam zbog toga, da ne bih oštetio. A nisam bio siguran da li bih mogao zatvoriti poklopac.
Ovdje u zlataru gdje sam odnio, ko fol dobiješ karticu - revers. Pa dođi sutra po njega...
Kontam ovo je neki profesionalac...
u drugom mjesecu sam nabavio ovaj Addiesdive bronzani , puštam ga da prirodno patinira, doduše sada za 1. maj sam ga maksuz gurao u more
inače, prilično tačan , ima odstupanja od par sekundi dnevno (NH35 mašina)
i sve to za cca 150USD sa dostavom u BiH
problemnatravunu wrote: ↑21/05/2023 09:14
u drugom mjesecu sam nabavio ovaj Addiesdive bronzani , puštam ga da prirodno patinira, doduše sada za 1. maj sam ga maksuz gurao u more
Ima li neka alternativa ovome? S postarinom preko njihovog sajta izadje vise od 300 Km pa se ne isplati uzimati.
Ps. Gledao na guessu malo satove i vidim da imaju bas dosta “zlatnih”. Je linse vracaju takvi satovi u modu ili ja imam averziju prema njima zbog cigana
kazo wrote: ↑22/05/2023 22:56
Ima li neka alternativa ovome? S postarinom preko njihovog sajta izadje vise od 300 Km pa se ne isplati uzimati.
Ps. Gledao na guessu malo satove i vidim da imaju bas dosta “zlatnih”. Je linse vracaju takvi satovi u modu ili ja imam averziju prema njima zbog cigana
Bijedna kopija Rolexa... doduše mnogi to rade.
Ovo je već uveliko u modi... meni se sviđa, pogotovo sa Jubilee narukvicom
Kupio nećaku za malu maturu.
Sviđa mu se pepsi boja i htio je baš takav.
Naravno, nigdje ih nije bilo kod nas, ali zato Amazon US mama, za 139 KM dođe iz NYC za 12 dana. Bez carine.
kazo wrote: ↑22/05/2023 22:56
Ako već tražiš nešto ovako, meni bolja a i povoljnija varijanta su kinezi poput Pagani designa. Rade ove omaže na Rolex i Omegu, a po recenzijama imaju dosta dobar kvalitet izrade. Ovakav se kreće od 150 do 200 KM.
EFD22 wrote: ↑25/05/2023 12:21
Kupio nećaku za malu maturu.
Sviđa mu se pepsi boja i htio je baš takav.
Naravno, nigdje ih nije bilo kod nas, ali zato Amazon US mama, za 139 KM dođe iz NYC za 12 dana. Bez carine.
Koji brend preporucujete za digitalni sat, ne mora biti smartwatch tipa Apple, Samsung, Garmin, ...itd. ti poznati brendovi sto ima sto nekih funkcija, vitalnih, aplikacija...itd. to mi ne treba imam sve to u telefonu.
Znaci neki sat da digitalno pokazuje vrijeme, da je izgledom malo elegantniji, eto ako bas mora da ima neku smart funkciju koja bi to bila.
DonieBrasco wrote: ↑08/06/2023 10:25
Ne razumijem se u satove odmah da naglasim.
Koji brend preporucujete za digitalni sat, ne mora biti smartwatch tipa Apple, Samsung, Garmin, ...itd. ti poznati brendovi sto ima sto nekih funkcija, vitalnih, aplikacija...itd. to mi ne treba imam sve to u telefonu.
Znaci neki sat da digitalno pokazuje vrijeme, da je izgledom malo elegantniji, eto ako bas mora da ima neku smart funkciju koja bi to bila.
Sve zavisi koliko novca imas na raspolaganju
Mozes gledati Casio, Timex ima par digitalnih .. Bulova Computron je interesantan ...
Odakle si naručio addiedive, ako nije tajna?Jer sa aliexpressa ne šalju za BiH.