Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
nOrMaLaC

#7426 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by nOrMaLaC »

Pozdrav Jefferson!
Ti imaš tvoj stav i ja ga poštujem... Ukoliko si ti da se Marijuana legalizuje i to je tvoj stav.
Znam da je legalizacija Marijuane pretjerana stvar i da će se od toga najmanje koristiti u kliničke svrhe.
Pogledaj na Floridi gdje postoje takozvane bolnice i apoteke gdje se ilegalno propisuje marijuana kome god se stigne.
Siguran sam da postoje drugi lijekovi koji se mogu davati osobama koji trpe jako velike bolove...
Vjerovatno si i svjestan da svaka ovisnosti Marijuane vodi u daljna ovisnosti kokainu heroinu. Droga je droga i ona se mora uništiti i dokrajčiti za sva vremena bilo da je rijeć o marijuani ili nečemu još gore mada je sve to po meni isto!

Što se tiče Afroamerikanaca. Ukoliko si iz Amerike iz kojeg si grada? Ukoliko si iz nekog većeg grada vjerovatno si prolazio prigradskim mjestima gdje se čak ne preporučuje izaći iz vozila za vrijeme vožnje radi stajanja.
Da li je to lijepo' nije! Može li se to izbjeći' može, probati dati ljudima priliku da se zaposle i afirmiraju.
U tim mjestima je nažalost teže doći do kruha nego do heroina. :(
Ista stvar je i sa white-trash na jugu Amerike. Ljudi koji su priglupi za svaku veći afinitet obrazovanja.

Ukoliko si ti iz Amerike, a hoćeš da živiš u dominantnom društvu gdje je dozvoljeno da dvije lezbjke odgajaju djecu,
a da to dijete nije svjesno posljedice ko mu je majka a ko otac! Društvo u Aerici je postalo bolesnije i bolesnije
u posljedne vrijeme kada se dalo prevelika prava LGBT populacije i ostalim bolesnim zajednicama koje se okupljaju oko istoimene politike.
I za kraj druže, ja ti želim sve najbolje ukoliko si iz Amerike :-D ali nisam rasista niti to imam namjeru postati
već samo pokušavam da odgledam situaciju onaku kava je bez imalo preuljepšavanja cjeloukupne zajednice u Americi
jefferson

#7427 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by jefferson »

nOrMaLaC wrote:Pozdrav Jefferson!
Ti imaš tvoj stav i ja ga poštujem... Ukoliko si ti da se Marijuana legalizuje i to je tvoj stav.
Znam da je legalizacija Marijuane pretjerana stvar i da će se od toga najmanje koristiti u kliničke svrhe.
Pogledaj na Floridi gdje postoje takozvane bolnice i apoteke gdje se ilegalno propisuje marijuana kome god se stigne.
Siguran sam da postoje drugi lijekovi koji se mogu davati osobama koji trpe jako velike bolove...
Vjerovatno si i svjestan da svaka ovisnosti Marijuane vodi u daljna ovisnosti kokainu heroinu. Droga je droga i ona se mora uništiti i dokrajčiti za sva vremena bilo da je rijeć o marijuani ili nečemu još gore mada je sve to po meni isto!

Što se tiče Afroamerikanaca. Ukoliko si iz Amerike iz kojeg si grada? Ukoliko si iz nekog većeg grada vjerovatno si prolazio prigradskim mjestima gdje se čak ne preporučuje izaći iz vozila za vrijeme vožnje radi stajanja.
Da li je to lijepo' nije! Može li se to izbjeći' može, probati dati ljudima priliku da se zaposle i afirmiraju.
U tim mjestima je nažalost teže doći do kruha nego do heroina. :(
Ista stvar je i sa white-trash na jugu Amerike. Ljudi koji su priglupi za svaku veći afinitet obrazovanja.

Ukoliko si ti iz Amerike, a hoćeš da živiš u dominantnom društvu gdje je dozvoljeno da dvije lezbjke odgajaju djecu,
a da to dijete nije svjesno posljedice ko mu je majka a ko otac! Društvo u Aerici je postalo bolesnije i bolesnije
u posljedne vrijeme kada se dalo prevelika prava LGBT populacije i ostalim bolesnim zajednicama koje se okupljaju oko istoimene politike.
I za kraj druže, ja ti želim sve najbolje ukoliko si iz Amerike :-D ali nisam rasista niti to imam namjeru postati
već samo pokušavam da odgledam situaciju onaku kava je bez imalo preuljepšavanja cjeloukupne zajednice u Americi
Ovog bas i nisam svjestan jbg. jer imam licno iskustvo, a evo nisam ni na heroinu ni na kokainu! U BiH se trava vazda duvala, posebno u gradovima pa evo ljudi ne hodaju sa spricama zabodenim u rukama. Naravno, popiti dva litra sljive se uvijek smatralo junackim i to su bili pravi "babini" sinovi za ponosit se, ali dzoint, e to su ovi zgubidani.

Inace, da zivim u americi, ali vidis, sta mislis da sutra neko tebi kaze: e slusaj bosnjo hajde razguli ovo je krscanska, bjela amerika?

Sto se tice lezbejki i "pedera" znas sta: zaboli me. Imam prijatelja koji su eto gay ili lezbejke i to je njihova stvar. Kako ce neko uredjivati svoj zivot nije ni moja ni tvoja stvar a posebno ne stvar vlade i politicara.
Pazi se da sutra tebi neko ne bude odredjivao kakva prava imas a kakva ne. Na kraju, u ameriku si dosao jer je neko poceo da ti prigovara kakvo ime nosis i kome se molis, stoga ako je amerika tebi dala prava, i ti su duzan drugim a dati, koliko god ti se to nesvidjalo i gadilo se.
Ona prava koja su tebi oduzeta ti bi isto drugima oduzeo. Jaro, demokratija se ne igra tako!
Miss RX

#7428 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Miss RX »

Ja se totalno slazem s tobom jer homoseksualci nisu kriminalci.I to je njihovo pravo.Zasto se tako odnositi prema ljudima koji ne rade kriminalna djela i pocjenjivati ih i ne daj Boze kao sto rade na Balkanu udarati i omalozavati.
Sto se tice crnackih cetvrti i njihovog neobrazovanja ,naravno,to je posljedica diskriminacije i to visegodisnje.
Ja sam izasla iz Bosne kad sam vidjela da se izgubilo zajednistvo i odjednom se narod poceo dijeliti po krvnim zrncima.E bas zato volim ovu multikulturalnu Ameriku i demokraciju.Voljela bi da i mi jednom na tim podrucjima shvatimo da pocnemo dijeliti ljude na dobre i zle.Nas je podijela i nacionalne stranke i dovela do stanja kakvo je sad.A stanje je vise nego ocajno.
nOrMaLaC

#7429 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by nOrMaLaC »

To su čiste gluposti za marijuanu što iznosiš..Da je normalno bilo prije da se u haustorima duvala vutra. :)
Jeste, bilo je toga ali da se to smatralo normalnim ne bih se složio.
Krene se od trave, a na kraju se ne daj bože nikome završi na heroinu i kokainu...
To što ti misliš da je ok, po meni nije dobro. Droga je droga i to je to.

Jarane što bih mene izbacio neko iz Amerike ukoliko poštujem zakonske i moralne regulative te zemlje?
Ukoliko vodim kvalitetan i lijep život ne škodeći nikome?
nOrMaLaC

#7430 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by nOrMaLaC »

Miss RX wrote:Ja se totalno slazem s tobom jer homoseksualci nisu kriminalci.I to je njihovo pravo.Zasto se tako odnositi prema ljudima koji ne rade kriminalna djela i pocjenjivati ih i ne daj Boze kao sto rade na Balkanu udarati i omalozavati.
Sto se tice crnackih cetvrti i njihovog neobrazovanja ,naravno,to je posljedica diskriminacije i to visegodisnje.
Ja sam izasla iz Bosne kad sam vidjela da se izgubilo zajednistvo i odjednom se narod poceo dijeliti po krvnim zrncima.E bas zato volim ovu multikulturalnu Ameriku i demokraciju.Voljela bi da i mi jednom na tim podrucjima shvatimo da pocnemo dijeliti ljude na dobre i zle.Nas je podijela i nacionalne stranke i dovela do stanja kakvo je sad.A stanje je vise nego ocajno.
Draga Kolegice :)
Ja niti imam namjeru da izjednačavam niti da ne daj bože nekoga uzdižem ili spuštam od ljudi.
Svi smo mi ljudi i svi se mi dijelima na dobre i loše osobe. I Homoseksualci također.
Ali ja se ne slažem da je to normalno. Neka svako zadrži svoju seksualnosti kod kuće nemam ništa protiv ali meni lično smeta da se te osobe u zadnje vrijeme viđaju na uličnim paradama i slično. To se treba zabraniti jer nije moralno.
Bog je stvorio muškarca i ženu :)
jefferson

#7431 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by jefferson »

nOrMaLaC wrote:To su čiste gluposti za marijuanu što iznosiš..Da je normalno bilo prije da se u haustorima duvala vutra. :)
Krene se od trave, a na kraju se ne daj bože nikome završi na heroinu i kokainu...

Jarane što bih mene izbacio neko iz Amerike ukoliko poštujem zakonske i moralne regulative te zemlje?
Pa sto te ne bi? Ti bi izbacivao lezbejke (inace to nije zakonska a ni moralna regulativa, jer drzava ne odredjuje sta je moralno a sta ne), homosexualce, transexualce itd, itd, itd. Pa eto, sta mislis sutra se nekom ne svidi to sto se zoves kako se zoves.
Vracamo se na kraju na ono: otisao si iz BiH jer je nekome bio qrtz cejf da te izbaci zatos to si se zvao "pogresno" i dosao si u ameriku.
E vidis, nisi dosao u ameriku jer amerika diskriminira. Imaos i ti zemalja koje "znaju" sa "pederima" kao sto je Saudijska Arabija, ali nisi otisao tamo, otisao si u SAD. Stoga kako je tebi omogucena sloboda i ti je MORAS omoguciti drugima, svijdalo ti se to ili ne. Sta je tebi moralno mozda je nekome nemoralno!

Inace to za marihuanu je tvoje licno misljenje. Eno je u Hoalnidiji legalizovana pa kada su je legalizovali broj teskih narkomana im rapidno pao!
Kada se vec sicas nekim informacijama, molim te daj budi konkretan i podupri to nekim dokazom a ne kao occupy i slicni.
jefferson

#7432 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by jefferson »

nOrMaLaC wrote:
Miss RX wrote:Ja se totalno slazem s tobom jer homoseksualci nisu kriminalci.I to je njihovo pravo.Zasto se tako odnositi prema ljudima koji ne rade kriminalna djela i pocjenjivati ih i ne daj Boze kao sto rade na Balkanu udarati i omalozavati.
Ja niti imam namjeru da izjednačavam niti da ne daj bože nekoga uzdižem ili spuštam od ljudi.
Svi smo mi ljudi i svi se mi dijelima na dobre i loše osobe. I Homoseksualci također.
Ali ja se ne slažem da je to normalno. Neka svako zadrži svoju seksualnosti kod kuće nemam ništa protiv ali meni lično smeta da se te osobe u zadnje vrijeme viđaju na uličnim paradama i slično. To se treba zabraniti jer nije moralno.
Bogami ti si ovo izgleda tek sad primjetio :lol:
nOrMaLaC

#7433 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by nOrMaLaC »

jefferson wrote:
nOrMaLaC wrote:To su čiste gluposti za marijuanu što iznosiš..Da je normalno bilo prije da se u haustorima duvala vutra. :)

Pa sto te ne bi? Ti bi izbacivao lezbejke (inace to nije zakonska a ni moralna regulativa, jer drzava ne odredjuje sta je moralno a sta ne), homosexualce, transexualce itd, itd, itd. Pa eto, sta mislis sutra se nekom ne svidi to sto se zoves kako se zoves.
Vracamo se na kraju na ono: otisao si iz BiH jer je nekome bio qrtz cejf da te izbaci zatos to si se zvao "pogresno" i dosao si u ameriku.
E vidis, nisi dosao u ameriku jer amerika diskriminira. Imaos i ti zemalja koje "znaju" sa "pederima" kao sto je Saudijska Arabija, ali nisi otisao tamo, otisao si u SAD. Stoga kako je tebi omogucena sloboda i ti je MORAS omoguciti drugima, svijdalo ti se to ili ne. Sta je tebi moralno mozda je nekome nemoralno!

Inace to za marihuanu je tvoje licno misljenje. Eno je u Hoalnidiji legalizovana pa kada su je legalizovali broj teskih narkomana im rapidno pao!
Kada se vec sicas nekim informacijama, molim te daj budi konkretan i podupri to nekim dokazom a ne kao occupy i slicni.
Ja ne živim u SAD. Živim u Bosni i Hercegovini. Za drogu neću više da se raspravljam jer očigledno ja i ti imamo dva različita stava.

Što se tiče ovog drugog. Smatram da S.Arabija ima neke pogrešne zakonske regulative. Primitivne zakone i slično.
Ja ponavljam, rekao sam da Homoseksualnosti i ostale "seksualne orijentacije" treba zadržati unutar svoja 4 zida.
Ove parade i slično ne treba održavati. Zašto? Izbori se za svoja prava ukoliko misliš da je neophodno. :)
Druže, gdje živiš ako te smijem pitati jel u BiH? :)
Static-X

#7434 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Static-X »

Glasah i ja juce za Obamu al ne zbog toga da bi podrzao pederluk i maridzivanu :D Meni je recimo bitnije sta ce biti sa ekonomijom i vanjskom politikom sa drugim zemljama.
nOrMaLaC

#7435 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by nOrMaLaC »

Static-X wrote:Glasah i ja juce za Obamu al ne zbog toga da bi podrzao pederluk i maridzivanu :D Meni je recimo bitnije sta ce biti sa ekonomijom i vanjskom politikom sa drugim zemljama.
To se cijeni.. :lol:
Economy + Moral = Good Society :)
jefferson

#7436 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by jefferson »

nOrMaLaC wrote:
Static-X wrote:Glasah i ja juce za Obamu al ne zbog toga da bi podrzao pederluk i maridzivanu :D Meni je recimo bitnije sta ce biti sa ekonomijom i vanjskom politikom sa drugim zemljama.
To se cijeni.. :lol:
Economy + Moral = Good Society :)
Ja sam kontao ti zivis u SAD. Ne boj se ti za moral u americi. Ali kada je u pitanju BiH, ja ne bi krenuo od tih "nemoralnih" nego od onih kojima su puna usta morala!
Miss RX

#7437 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Miss RX »

nOrMaLaC wrote:
Dear Bosanac :)

ja nemam takve sklonosti ni najmanje.Zena sam i volim muskarce :-D .Ali sam shvatila da ti ljudi imaju pravnih problema.Oni jednostavno hoce da udju u zajednicu ,legalni brak,da bi ostvarili legalna prava.Na zdrastvenu zastitu,i imovinu.Jer zive zajedno i hoce da to legalizuju.Bili su diskriminirani u vojsci i jos nekim oblastima.Ljudi se bore za jednaka prava i dobili su u vecini zemalja.Meni oni ne smetaju sve dok ne diraju ili ne daj Boze prisiljavaju nekoga na takve stvari i sve dok ne rade kriminal.Neka slobodno paradiraju,nikoga ne diraju. :)
nOrMaLaC

#7438 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by nOrMaLaC »

Za kraj bih se želio zahvaliti kolegu Jeffersonu i kolegici Miss Rx za ovu debatu i argumentaciju.
Ukoliko sam vas na bilo koji način uvrijedio želio bih vam se izviniti :)
Želim vam puno zdravlja i sreće u životu i da vas dragi Bog saćuva problema i nemorala :D
Pjesmica za mog druga Jeffersona ako bih dozvolio da ga nazovem drugom :D
Miss RX

#7439 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Miss RX »

Ja pokusala da otvorim ovaj video a ne ide.Ma ne izvinjavaj se ,mi smo ovdje da diskutujemo i svako ima pravo na svoje misljenje.Ne bi ni valjalo da imamo svi ista misljenja.Razlike su normalne i treba usvojiti svako misljenje i slusati ljude.To sto razlicito vidimo neke stvariine znaci da se mrzimo ili da ne mozemo zajedno.
Pisemo se opet. :-D
Jack Be Nimble

#7440 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Jack Be Nimble »

Glasao za marijuanu jer je glupost da se policija bavi takvim stvarima i ganja nekoga ko ima 20g u dzepu. Takodjer drzava moze zaraditi finu paru kada lupi porez. To da od marijuane krenes ka tezim drogama jos nisam otrkio. Pusim od 15 a sada u 33coj i nijednom mi nije palo na pamet da uzimam bilo sta. Mozda u 40toj dodje ta zelja za heroinom, ma da imam prijatelja koji je isto tako pusi od srednje ali njemu je 42god i on se isto ne fura na heroin niti ga ikada probao. Mozda se ta zelja za heroin pojavi u 45toj-50toj :roll:

Homo vjencanje, ljudi vole jedno drugo i ne znam zasto im se ne bi dalo pravo da se mogu vjencati to jest da jedan muskarac moze pokupiti beneficije koji drugi muskarac ima. Ili kada jedna zena zaglavi u bolnici da njena ljubavnica moze imati legalno pravo da doktorima u njeno ime kaze sta je najbolje za nju, to jest sta su njene zelje kada se nadje na postelji.

Jedan prijatelj mi odrastao sa dvoje tata, a prijateljica sa dvije mame. Prijateljica vec godinu dana udata, a prijatelj vec duze vrijeme u ozbiljnoj vezi sa svojom curom.
Maverick78

#7441 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Maverick78 »

Te gej parade postaju i super biznis za gradove, ljudi dodju iz drugih gradova i drzava, provedu se, grad inkasira ogromnu kolicinu novca i svi zadovoljni. Skoro citam kako je to u Torontu, malo li je, ispada da gradu ostane oko pola milijarde od jedne parade.

http://www.e-novine.com/stav/72606-dolaru-pie-iji.html

Inace, da se meni dokopati te "nakaradne" Amerike... ovo sto znam ljudi sto je otislo, svi zive ko bubreg u loju, rade sto jest jest, ali makar znaju za sta rade.
Jack Be Nimble

#7442 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Jack Be Nimble »

Ja stvarno nemogu svatiti Hrvate i zasto se protive gay parade. Imaju turizam samo takav, jos kada otvore Split (Dalmaciju) ka gay parade nece znati sta ce od silnih EURA uraditi. To je Izrael uradio u zadnjih 7 godina i sada je Tel Aviv najpopularnija destinacija za gay turizam. Prosle godine za gay parade doslo 5000 stranaca u Tel Aviv.
astala_vistala

#7443 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by astala_vistala »

NORD wrote:Image
:D
Stvarni vladari ovog dunjaluka,Obama je samo njihov najamnik koji cuva interese trulog bankarskog sistema na celu sa federalnim rezervama koje su u vlasnistvu gore navedene porodice..
Static-X

#7444 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Static-X »

@Jack Be Nimble, pa naravno da cemo ocekivati da ces ti i svi ostali koji duvaju biti za legalizaciju te droge...

Sto se tice pederluka, ako je samo fazon da dobiju ta prava koja ti nabroja, da mogu imati svoju neku "bracnu" zajednicu, ajd nekako bi mogao i to mozda prezvakati (kao sto vec neki rekose, samo nek drze sve medju svoja 4 zida ko i svi ostali), al mislim da je vise od toga, al sve te parade i gluposti, protiv toga sam 100%.
Jack Be Nimble

#7445 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Jack Be Nimble »

Static-X wrote:@Jack Be Nimble, pa naravno da cemo ocekivati da ces ti i svi ostali koji duvaju biti za legalizaciju te droge...

Sto se tice pederluka, ako je samo fazon da dobiju ta prava koja ti nabroja, da mogu imati svoju neku "bracnu" zajednicu, ajd nekako bi mogao i to mozda prezvakati (kao sto vec neki rekose, samo nek drze sve medju svoja 4 zida ko i svi ostali), al mislim da je vise od toga, al sve te parade i gluposti, protiv toga sam 100%.
Pa valjda bi trebali biti i ostali za legalizaciju duvali ili ne. Ako ne duvas opet imas dijete koje vozis u skolu cestama sa rupama ili preko mostova koji su bili spremni za popravke jos prije 15 godina. Takodjer ako skola nije privatna zelio bi da ti djete ima najbolje moguce obrazovanje sto drzava moze da dadne. I ako to sve zelis, zasto bi bio protiv legalizacije?

Ko drzi medju svoja 4 zida? Ja bogme ljubim svoju curu na otvorenom i ne vidim sto drugi ne bi mogao ljubiti svog momka otvoreno. Sta se u stvari krije u ta 4 zida?
jefferson

#7446 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by jefferson »

nOrMaLaC wrote:

Za kraj bih se želio zahvaliti kolegu Jeffersonu i kolegici Miss Rx za ovu debatu i argumentaciju.
Ukoliko sam vas na bilo koji način uvrijedio želio bih vam se izviniti :)
Želim vam puno zdravlja i sreće u životu i da vas dragi Bog saćuva problema i nemorala :D
Pjesmica za mog druga Jeffersona ako bih dozvolio da ga nazovem drugom :D
Ma zovi me drugom, sto bise reklo: no hard feelings!
A ovo je kultna pjesma :lol:
chupacabra

#7447 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by chupacabra »

Cinjenice:
- Marihuana ne uzrokuje fizicku ovisnost kao recimo alkohol
- Marihuana ima medicinske svrhe (glaukoma, rak, artritis itd)
- Marihuana uzrokuje gubitak kratkorocne memorije (short term memory) ako se pusi redovno i u vecim kolicinama.

Kao i sve ostalo, treba koristiti umjereno.

Da se razumijemo, nisam balavac, ali volim zapaliti ponekad u dobrom drustvu. Svakako je zdravije od alkohola a nema mahmurluka. Marihuanu bi trebalo legalizovati i lupiti porez na nju kao i na alkohol. Samo, to bi onda unistilo nelegalnu trgovinu droge i cijene bi drasicno pale.Takodje, u USA cvjeta biznis privatnih zatvora, tako da bi oni gubili musterije, i to im nije u interesu. Pazi ovo, Ohio recimo ima sklopljen ugovor sa firmom koja drzi privatne zatvore da im garantuje popunjenost vecu od 90%. Znamo odakle dolaze te musterije: vecinom sitni dileri i korisnici marihuane.

Sto se tice pedera, svejedno mi je. Razumijem argumente i jedne i druge strane, samo sklapanje brakova i usvajanje djece mi se cini problematicno. Za sve ostalo kao recimo pravo na osiguranje i nasljedstvo bi trebali dobiti ako zive zajedno. Ne vidim svrhu parada i ostalo. Seksualnost treba ostati privatna stvar pojedinca.

Nadati je se da ce se Obamina politika malo pomjeriti prema lijevom centru, jer sada ne mora brinuti vise o izborima. Jedino sto ce ga kociti je House, ili donji dom Kongresa, u kojem su Republikanci ubjedljiva vecina. Tu ce mu sprijeciti sve vece legislativne inicijative.
Opet podvlacim da je najbitnija stvar ponovnog izbora Obame da ce imati priliku da bira bar jednog ili mozda dva clana ustavnog suda (idu u penziju) i pomjeriti balans suda sa desna prema lijevom centru. Prije svega se mora raditi na ukidanju odluke Citizens United, po kojoj su korporacije proglasene osobama i imaju neogranicen financijski uticaj na izbore.
Static-X

#7448 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Static-X »

Jack Be Nimble wrote:
Static-X wrote:@Jack Be Nimble, pa naravno da cemo ocekivati da ces ti i svi ostali koji duvaju biti za legalizaciju te droge...

Pa valjda bi trebali biti i ostali za legalizaciju duvali ili ne. Ako ne duvas opet imas dijete koje vozis u skolu cestama sa rupama ili preko mostova koji su bili spremni za popravke jos prije 15 godina. Takodjer ako skola nije privatna zelio bi da ti djete ima najbolje moguce obrazovanje sto drzava moze da dadne. I ako to sve zelis, zasto bi bio protiv legalizacije?

Ko drzi medju svoja 4 zida? Ja bogme ljubim svoju curu na otvorenom i ne vidim sto drugi ne bi mogao ljubiti svog momka otvoreno. Sta se u stvari krije u ta 4 zida?
Ne znam kakve veze ima ista sto ti nabroja sa legalizacijom marihvane? Jedini razlog po kojem vidim legalizaciju je to da se ukine kriminal i dileri, kao i to da ce bar drzave vidjeti nesto od toga, zaradu na visoku taxu na travu.
Plasi me da nakon legalizacije te stvari budu lagano dostupne svima (doduse jes ono ko to hoce zbavice ga na neki drugi nacin) ali opet sa legalizacijom ipak je veca mogucnost vece upotrebe. Pogotovo te price kako trava nije toliko ni stetna pa bi bas zbog toga porastao broj korisnika.
Ako se vec legalizuje, mislim da bi se trebalo pojacati testiranje u firmama, i to naravno cesto raditi. Ni u kom smislu nisam za to da se legalizuje na taj nacin da mozes proci fizikalni test za posao iako duvas.

Pederluk na javnim mjestima nikako, ne gleda mi se kada se musko i zensko balave a kamoli federi. Mislim da oni kao ugrozene manjine pre napucavaju sve to kako su ograniceni, pa koriste prilike da to ispolje na javnim mjestima, paradama i koje cemu. Protiv toga 100%. Budi sta god hoces, sto se mene tice ja tu nemgu nista niti me interesuje, al fakat ponasaj se kao i svako normalno zivo ljudsko bice na ulici, a kod kuce radi sta hoces.
Avetinho

#7449 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Avetinho »

Static-X wrote: Pederluk na javnim mjestima nikako, ne gleda mi se kada se musko i zensko balave a kamoli federi. Mislim da oni kao ugrozene manjine pre napucavaju sve to kako su ograniceni, pa koriste prilike da to ispolje na javnim mjestima, paradama i koje cemu. Protiv toga 100%. Budi sta god hoces, sto se mene tice ja tu nemgu nista niti me interesuje, al fakat ponasaj se kao i svako normalno zivo ljudsko bice na ulici, a kod kuce radi sta hoces.
Kako li bi glasio zakon kojim se ovo regulise?

"Zabranjuje se homoseksualcima javno grljenje i ljubljenje. Prekrsitelj ce platiti kaznu ne manju od $2,000 i dvadeset udaraca stapom po goloj guzici."

Samo nemoj, molim te, stavljat da ih treba posipati kiselinom, ili ih kamenovati, kao sto rade Talibani u Afganistanu.
Static-X

#7450 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!

Post by Static-X »

:lol: :lol: :lol: ma ne, ko ce ba to sprijeciti. To samo kazem da ne zelim gledati, naravno da je ne sprijecivo osim ako smo u Saudijskoj. Nego te organizovanje radnje, gologuzi pederi po paradama i sl...
Post Reply